-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Simera -kai me mia mera ka8ysterisi- epeksa to '1' sto quiz, sto panw meros tis selidas....Kalimera se olous sas!!
-
Να σας ζήσειειειειειειειειειειειειειειειει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Simera -kai me mia mera ka8ysterisi- epeksa to '1' sto quiz, sto panw meros tis selidas....
Kalimera se olous sas!!
Να σας ζήσει!
Θέλουμε λεπτομέρειες!
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δυστυχως παρα πολλα ηταν ξενα, ελληνοπουλα υπηρχαν λιγα..
Οι νεοέλληνες πάνε τα παιδιά τους στους παιδότοπους....και γενικότερα όπου μπορούν να πιουν το φραπουτσίνο τους με την ησυχία τους... Σιγά τώρα μην καταδεχτούν τις πλατείες (πλην κυριλέ εξαιρέσεων) Αυτές είναι για την πλέμπα...
-
Εμείς, πάντως, όπου βρούμε πλατεία σταματάμε. Ειδικά αν έχει και παιδική χαρά, αν δεν σταματήσουμε έχουμε γκρίνια.
Τα παιδιά μας βρίσκουν παρέες, παίζουν μπάλα (πάντα κάποιος έχει μια), γίνονται ένα με το χώμα, γκρινιάζει η μάνα τους που λερώθηκαν, εγώ που θα μου λερώσουν το αυτοκίνητο, αυτά αναψοκοκκινισμένα υπόσχονται να τιναχτούν πριν μπουν μέσα (και, εννοείται, το ξεχνάνε) κι εν τω μεταξύ έχουμε κάνει τη βόλτα μας με τη Γιώτα σε απόλυτη ησυχία.
-
Μπήκαμε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης. Όλα καλά μέχρι τώρα.
Όπως καταλάβατε σε λίγο καιρό άλλος ένας χαζομπαμπάς θα προστεθεί στην παρέα -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Οι νεοέλληνες πάνε τα παιδιά τους στους παιδότοπους....και γενικότερα όπου μπορούν να πιουν το φραπουτσίνο τους με την ησυχία τους... Σιγά τώρα μην καταδεχτούν τις πλατείες (πλην κυριλέ εξαιρέσεων) Αυτές είναι για την πλέμπα...Δεν έχεις δίκιο.
Καταρχήν για πλατείες και γενικά έξω λέει μόνο από αργά το απόγευμα και μετά λόγο ζέστης τώρα το καλοκαίρι.
Δεύτερον στους εξωτερικούς χώρους χρειάζεται συνέχεια πολύ μεγάλη προσοχή για να μην χαθεί το παιδί ή για να μην πεταχθεί στο δρόμο.
Ειδικά αν έχεις παραπάνω από 1 παιδιά χρειάζονται και οι δύο γονείς αλλιώς είναι πολύ κουραστικό.Εννοείτε ότι τα παραπάνω ΔΕΝ εφαρμόζονται με την γνωστή τακτική του μπαμπούλα μπαμπά ή της υπερπροστατευτικής μαμάς που είναι πάνω το παιδί 24/7, αλλά και λίγη παραπάνω ελευθερία να δώσεις στο πιτσιρίκι, επειδή δεν έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του κινδύνου χρειάζεται συνέχεια εγρήγορση.
Για αυτό το λόγο οι παιδότοποι που το περιβάλλον είναι περισσότερο ασφαλές και ελεγχόμενο προτιμούνται.
(μπορείς να πιείς και έναν καφέ σαν άνθρωπος παράλληλα) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Οι νεοέλληνες πάνε τα παιδιά τους στους παιδότοπους....και γενικότερα όπου μπορούν να πιουν το φραπουτσίνο τους με την ησυχία τους... Σιγά τώρα μην καταδεχτούν τις πλατείες (πλην κυριλέ εξαιρέσεων) Αυτές είναι για την πλέμπα...
Δεν έχεις δίκιο.
Καταρχήν για πλατείες και γενικά έξω λέει μόνο από αργά το απόγευμα και μετά λόγο ζέστης τώρα το καλοκαίρι.
Δεύτερον στους εξωτερικούς χώρους χρειάζεται συνέχεια πολύ μεγάλη προσοχή για να μην χαθεί το παιδί ή για να μην πεταχθεί στο δρόμο.
Ειδικά αν έχεις παραπάνω από 1 παιδιά χρειάζονται και οι δύο γονείς αλλιώς είναι πολύ κουραστικό.Εννοείτε ότι τα παραπάνω ΔΕΝ εφαρμόζονται με την γνωστή τακτική του μπαμπούλα μπαμπά ή της υπερπροστατευτικής μαμάς που είναι πάνω το παιδί 24/7, αλλά και λίγη παραπάνω ελευθερία να δώσεις στο πιτσιρίκι, επειδή δεν έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του κινδύνου χρειάζεται συνέχεια εγρήγορση.
Για αυτό το λόγο οι παιδότοποι που το περιβάλλον είναι περισσότερο ασφαλές και ελεγχόμενο προτιμούνται.
(μπορείς να πιείς και έναν καφέ σαν άνθρωπος παράλληλα)Αυτά που λες είναι σωστά, αλλά αντικατοπτρίζουν τη υγιή άποψη, την οποία δεν υιοθετεί σημαντικό μέρος των συμπατριωτών μας. Δυστυχώς γνωρίζω πολλούς γονείς που (κουρασμένοι, δε λέω) προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με το παιδί τους όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ας το να χαζεύει στην τηλεόραση, παρτου και PS, XBOX και γω δεν ξέρω τι, μπούκωνέ το με ότι ζητάει (αρκεί να μη γκρινιάζει) και πάει λέγοντας. ΑΥΤΟ είναι που κατακρίνω στην (κατά)χρηση των πλαστικών παιδότοπων.
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Μπήκαμε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης. Όλα καλά μέχρι τώρα.
Όπως καταλάβατε σε λίγο καιρό άλλος ένας χαζομπαμπάς θα προστεθεί στην παρέαΜαζί πάμε.....
-
Περασαν τρεις μηνες απο τις διακοπες ρευματος;
-
μπα, τα ΜεγαλοΒδομαδιάτικα πρέπει να είναι αυτά.
της προσευχής, αποχής και κατάνυξηςκαλώς να τα δεχτείτε.
για να αρχίσουν να πέφτουν στοιχήματα και για φύλο-ζώδιο -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αυτά που λες είναι σωστά, αλλά αντικατοπτρίζουν τη υγιή άποψη, την οποία δεν υιοθετεί σημαντικό μέρος των συμπατριωτών μας. Δυστυχώς γνωρίζω πολλούς γονείς που (κουρασμένοι, δε λέω) προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με το παιδί τους όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ας το να χαζεύει στην τηλεόραση, παρτου και PS, XBOX και γω δεν ξέρω τι, μπούκωνέ το με ότι ζητάει (αρκεί να μη γκρινιάζει) και πάει λέγοντας. ΑΥΤΟ είναι που κατακρίνω στην (κατά)χρηση των πλαστικών παιδότοπων.Όσο και να προσπαθώ να ακολουθήσω την υγιή τακτική και εγώ και η γυναίκα μου αρκετές φορές λόγο της κούρασης έχουμε καταφύγει (δυστυχώς) σε τέτοιες λύσεις.
Προσπαθούμε να φερθούμε όσο ποιό σωστά μπορούμε αλλά είναι δύσκολο.Υπάρχουν φορές που κατηγορώ τον εαυτό μου ότι είμαι εγωϊστής και βάζω εμένα πάνω από τα παιδιά μου αλλά από την άλλη αρνούμε να δεχτώ ότι επειδή έκανα 2 παιδιά έχει «τελειώσει» η κάθε μικρή (έστω)προσωπική απόλαυση,ασχολία,χόμπι που είχα πριν.
Η χρυσή τομή, υπάρχει, αλλά ώρες ώρες δεν φαίνεταi και πολύ καθαρά.
Κρύβεται πίσω από τα βουνά της καθημερινότητας, της ρουτίνας, του άγχους, της κούρασης και των υποχρεώσεων. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
... τα βουνά της καθημερινότητας, της ρουτίνας, του άγχους, της κούρασης και των υποχρεώσεων.Ρουτίνα; Τι είναι αυτό;
Αφού κάνετε 2 παιδιά, καλά να πάθετε. Κάντε άλλα 2 να σας πω εγώ αν θα προλαβαίνετε να σκεφτείτε τπτ από τα παραπάνω.
Την εποχή που είχαμε 3 παιδιά, γύρισα ένα απόγευμα σπίτι κι άρχισε η σύντροφος να μου λέει πόσο κουράζεται, πως δεν σταματάει καθόλου, πως έχει άγχος, πως την πνίγουν οι υποχρεώσεις. 'Είσαι έτοιμη για το τέταρτο, αγάπη μου' της απάντησα. 'Για να τα λες αυτά, σημαίνει ότι σκέπτεσαι, άρα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο'. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό...
Μέχρι σήμερα, που το τέταρτο είναι ήδη 7 χρονών, δεν μου έχει ξαναπαραπονεθεί για τίποτα. -
Aυτο λεγεται 'ομοιοπαθητική' Ηλια!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αφού κάνετε 2 παιδιά, καλά να πάθετε. Κάντε άλλα 2 να σας πω εγώ αν θα προλαβαίνετε να σκεφτείτε τπτ από τα παραπάνω.
Την εποχή που είχαμε 3 παιδιά, γύρισα ένα απόγευμα σπίτι κι άρχισε η σύντροφος να μου λέει πόσο κουράζεται, πως δεν σταματάει καθόλου, πως έχει άγχος, πως την πνίγουν οι υποχρεώσεις. 'Είσαι έτοιμη για το τέταρτο, αγάπη μου' της απάντησα. 'Για να τα λες αυτά, σημαίνει ότι σκέπτεσαι, άρα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο'. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό...
Μέχρι σήμερα, που το τέταρτο είναι ήδη 7 χρονών, δεν μου έχει ξαναπαραπονεθεί για τίποτα.αν ηταν στα περιξ ο Ολυμπιος θα ελεγε..
'Αμ δεν εμεινε με το στομα ανοιχτο, Ηλια μου!'
(ο Νικολας θα το ελεγε.. οχι εγω!) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Όσο και να προσπαθώ να ακολουθήσω την υγιή τακτική και εγώ και η γυναίκα μου αρκετές φορές λόγο της κούρασης έχουμε καταφύγει (δυστυχώς) σε τέτοιες λύσεις.
Προσπαθούμε να φερθούμε όσο ποιό σωστά μπορούμε αλλά είναι δύσκολο.Υπάρχουν φορές που κατηγορώ τον εαυτό μου ότι είμαι εγωϊστής και βάζω εμένα πάνω από τα παιδιά μου αλλά από την άλλη αρνούμε να δεχτώ ότι επειδή έκανα 2 παιδιά έχει «τελειώσει» η κάθε μικρή (έστω)προσωπική απόλαυση,ασχολία,χόμπι που είχα πριν.
Η χρυσή τομή, υπάρχει, αλλά ώρες ώρες δεν φαίνεταi και πολύ καθαρά.
Κρύβεται πίσω από τα βουνά της καθημερινότητας, της ρουτίνας, του άγχους, της κούρασης και των υποχρεώσεων.Το κακό με το να είσαι γονιός είναι ότι δεν στο μαθαίνει κανένας και το ανακαλύπτεις σιγά σιγά μόνος σου.
Το χειρότερο είναι ότι όταν πλέον νομίζεις ότι το έχεις ψιλομάθει, δεν έχεις πλέον τι να το κάνεις.
Το τελείως χειρότερο (ή καλύτερο, ανάλογα με το αποτέλεσμα) όμως, είναι πως, ότι επενδύεις το εισπράτεις μετά απο χρόνια ανατοκισμένο.Έγω ακολούθησα, και ακολουθώ εν πολλοίς (απλώς τώρα είναι πολύ λιγότερες οι αφορμές), το χρυσό κανόνα των αμερικάνων ' Σε περίπτωση αμφιβολίας, πρώτα πυροβολούμε και μετά ρωτάμε', ήγουν, όταν όπως και συ δεν έβλεπα και πολύ καθαρά, προτιμούσα να δώσω το κάτι παραπάνω στα παιδιά παρά να τους το στερήσω. Το καλό ειναι ότι με το καιρό τα επεισόδια παροδικής θολούρας μειώνονται ποσοτικά.
Και κάτι άλλο. Νομίζω ότι σήμερα, περισσότερο απο ποτέ, το να είσαι γονιός είναι παιγνιδι για δύο.
-
Ηλία, παραλιγο να τα τριτώσουμε και μείς πριν κάνα χρόνο, δυστυχώς όμως...
Απ'την άλλη, μαζί σου είμαι και δύο και τρία παιδιά αλλά από ότι κατάλαβα η σύντροφος σου δεν εργάζεται.Δοκίμασε λοιπόν την συνταγή «δουλεύουν και οι 2 γονείς» και έλα μετά να δούμε αν όχι με 2, αλλά μόνο με 1 παιδί μπορεί να τρέξει ζωή.
Φιλικά τα λέω.
-
Εγω με ενα παιδι και με γυναικα εργαζομενη και πραγματικα εδω και 3 χρονια που εχουμε το παιδι εχω χαμενα σταθερα 7 κιλα. Ψαχνω να τα βρω αλλα τιποτα. ...Σιγουρα ειναι δυσκολο να μεγαλωσεις ενα παιδι οταν δουλευουν και οι δυο χωρις βοηθειες αλλα προσωπικα εχω αναπτηξει μια επαφη φιλιας και σιγουριας με το παιδι και μοιραζομαι οσα περισσοτερα μπορω μεταξυ μας .Μου εχει στοιχισει αυτο στις αλλες επιθυμιες μου αλλα ενα φιλι και ενας λογος αγαπης με κανει και ξεχνω .Αυτο το διαπιστωνω τωρα που μεγαλωνει σιγα σιγα το παιδι και αρχιζει να εκτιμα κατι απο αυτα που του δινω εστω και λιγο.Και αυτο το απολογουμαι γιατι σαν νεος μπαμπας και με 'πλουσιο' παρελθον μου ειναι πολυ πιο δυσκολο!!!,,,
Αλλα οχι ακατορθωτο!!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περασαν τρεις μηνες απο τις διακοπες ρευματος;Πριν εννιά μήνες δεν ήταν;
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Simera -kai me mia mera ka8ysterisi- epeksa to '1' sto quiz, sto panw meros tis selidas....Kalimera se olous sas!!
Αντε με το καλο και να μαθαινουμε νεα σας.( Οχι και καθε μερα ετσι; )
Και κατι ακομα προς ολους τους νεους γονεις.
ΜΗ βρισκετε δικαιολογιες και μεινετε στο ενα παιδι!!!
Σας το λεει πατερας μοναχοπαιδιου.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...