-
Ιστορία που έχω ακούσει από φίλο φίλου και μάλλον πάει στους αστικούς μύθους...
Μία κοπελιά στο 106 της ακολουθούσε την τακτική του 10ευρου σε κάθε γέμισμα με αποτέλεσμα το επάνω μέρος από το τεπόζιτο με τον καιρό να τρυπήσει! Δεκτό για την αντλία μιας και ψύχεται από το καύσιμο, αλλά υπάρχει περίπτωση έτσι απλά να ανοίξει τρύπα λόγω διάβρωσης ?
Παίζει ή να λέμε καμιά μλκια να περάσει η ώρα? -
Εγω το εχω κανει παπι!
-
επειδη το βενζιναδικο που εμπιστευομαι(εχει και την πιο φθηνη ΕΚΟ της Θεσσαλονικης) ειναι 5 χιλιομετρα απο το σπιτι μου, παντα μα παντα οταν παω γεμιζω
Αν τυχαινει να περναω απο εκει παλι γεμιζω για να μην κανω την αποσταση μονο και μονο για να βαλω βενζινη
Οταν πρεπει να βαλω βενζινη σε αγνωστο μερος ,συνηθως βαζω 10 Ε -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Κι εγώ το γεμίζω.
Θυμάμαι μια φορά που ξέμενα από βενζίνη και πήγα σε άγνωστο προς εμένα βενζινάδικο οπότε ζήτησα 5 ευρώ ίσα να φτάσω μέχρι το βενζινάδικο που βάζω πάντα. Ο βενζινάς με στραβοκοίταξε και μουρμούρισε κάτι του στυλ 'τι μ@λακίες είναι αυτές', οπότε του φώναξα άσ'το φίλε και έφυγα πριν ανοίξω την τάπα.εχω βαλει και 3 Ε βενζινη,οταν ειχα ξεμεινει απο λεφτα και δεν ηξερα να ειχε μεσα το τεποζιτο,επειδη δεν λειτουργει η ενδειξη
-
Γεμισμα μια φορα το μηνα συνηθως... Ευτυχως που το πουντακι ειναι οικονομικο.
Δεν θελω να εχω καθε τοσο το αγχος... Ασε που ειμαι παντα σε ετοιμοτητα για κανα γρηγορο ταξιδακι... -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
(εχει και την πιο φθηνη ΕΚΟ της Θεσσαλονικης)Μου επιτρέπεις να ρωτήσω πού είναι αυτό το λαμπρό βενζινάδικο και για τι τιμές μιλάμε;
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Ιστορία που έχω ακούσει από φίλο φίλου και μάλλον πάει στους αστικούς μύθους...Μία κοπελιά στο 106 της ακολουθούσε την τακτική του 10ευρου σε κάθε γέμισμα με αποτέλεσμα το επάνω μέρος από το τεπόζιτο με τον καιρό να τρυπήσει! Δεκτό για την αντλία μιας και ψύχεται από το καύσιμο, αλλά υπάρχει περίπτωση έτσι απλά να ανοίξει τρύπα λόγω διάβρωσης ?
Παίζει ή να λέμε καμιά μλκια να περάσει η ώρα?Aφου τα ρεζερβουαρ ειναι πλαστικα πλεον.Και στα μεταλλικά που υπηρχαν πιο παλια τρυπαει στο κατωτερο σημειο οπου μαζευονται τα σκουπιδακια .
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Κι εγώ το γεμίζω.
Θυμάμαι μια φορά που ξέμενα από βενζίνη και πήγα σε άγνωστο προς εμένα βενζινάδικο οπότε ζήτησα 5 ευρώ ίσα να φτάσω μέχρι το βενζινάδικο που βάζω πάντα. Ο βενζινάς με στραβοκοίταξε και μουρμούρισε κάτι του στυλ 'τι μ@λακίες είναι αυτές', οπότε του φώναξα άσ'το φίλε και έφυγα πριν ανοίξω την τάπα.εχω βαλει και 3 Ε βενζινη,οταν ειχα ξεμεινει απο λεφτα και δεν ηξερα να ειχε μεσα το τεποζιτο,επειδη δεν λειτουργει η ενδειξη
1,40 στο c2!!!!για τον ιδιο ακριβως λογο!!!
-
+1 στο full γέμισμα.
-
Μετά από (πάρα πολλά) χρόνια επαφής μου με τους 4Τ, ας ξεκινήσω την επαφή μου με το forum με αυτό το μήνυμα.
Λοιπόν, εγώ το γεμίζω πάντα, από τότε που απέκτησα το πρώτο μου αυτοκίνητο. Πάντα είχα αυτή τη συνήθεια να ελέγχω την κατανάλωση (όχι τόσο για την οικονομία παλιότερα, όσο για τον έλεγχο του κινητήρα). Τότε γέμιζα το 30 λίτρων ντεπόζιτο του Peugeot205 με 1500 δρχ. (τότε που το λίτρο είχε 50δρχ.) και τώρα το 70 λίτρων ντεπόζιτο του S-Max 2.5T με €80 (το οποίο παρεμπιπτόντως καίει λίγο παραπάνω απ' ότι είχα συνηθίσει ως τώρα...)Καλώς σας βρήκα
Χρήστος -
Στο σαραβαλάκι που διαθέτω για χρήση όταν είμαι στην Αθήνα βάζω όποτε κατέβει μεταξύ 1/2 και 1/4 (επειδή η βελόνα παίζει πολύ και ανάβει το λαμπάκι και δεν ξέρεις τι έχεις) συνήθως 20 ευρώ που θα κρατήσει για 2 επισκέψεις (δηλαδή 1-1,5 μήνα). Δεν χάνω χρόνο έτσι με ψιλά και ρέστα. Αν κατέβει πιο κάτω βάζω 30. Νομίζω δεν έχω βάλει ποτέ στη ζωή μου 10 ευρώ.... Βέβαια κατανοώ ότι πολλοί όταν μοιράζονται αυτοκίνητο με άλλα μέλη της οικογένειας προσπαθούν να βάλουν όσο γίνεται λιγότερο ώστε το χαρτζηλίκι τους να καταναλωθεί αλλιώς.... Ο αδελφός μου θυμάμαι ήταν αυτός που έβαζε πάντα το ελάχιστο δυνατό.....το έπαιρνε μισοάδειο και το έφερνε με αναμμένο λαμπάκι.... Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως το να βάζεις 10 ευρώ και μάλιστα σε αυτοκίνητο που τα καίει για πλάκα (δεν είναι πχ Cuore που με 10 ευρώ πάει μακριά) είναι απλά γελοίο... Οι βενζινάδες έχουν να λένε για πολλές Cayenne που βάζουν 10 ευρώ!!
Στην BMW το γεμίζω συνήθως όταν είναι μεταξύ 15λτ(βαθμονόμηση 0-15-30-50-full) και ρεζέρβας, του βάζω κατά μέσο όρο 62 λιτρα (το μέγιστο που το έχω βάλει είναι 72,6λτ, περίμενα να μείνω όπου νά'ναι και δεν έβρισκα βενζινάδικο στην ΕΟ). Έτσι και καλύτερες μετρήσεις κατανάλωσης κάνω και δεν χρειάζεται να περνάω συχνά από το βενζινάδικο. Για την καθημερινή κινητικότητα, σπίτι δουλειά και τριγύρω 1,5-2 φορές το μήνα αρκούν. Μου φαίνεται πολύ χαζό και χρονοβόρο να πηγαίνω κάθε τόσο στα βενζινάδικα... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έτσι και καλύτερες μετρήσεις κατανάλωσης κάνω και δεν χρειάζεται να περνάω συχνά από το βενζινάδικο. Για την καθημερινή κινητικότητα, σπίτι δουλειά και τριγύρω 1,5-2 φορές το μήνα αρκούν. Μου φαίνεται πολύ χαζό και χρονοβόρο να πηγαίνω κάθε τόσο στα βενζινάδικα...+100 οκτάνια.
Η μόνες περιπτώσεις όπου δεν θα γεμίσω το ρεζερβουάρ εντελώς είναι όταν δεν έχω αρκετή βενζίνη για τη διαδρομή και δεν βρίσκω φτηνό πρατήριο στο δρόμο. Λχ. επιστρέφω Θεσσαλονίκη και υπολογίζω ότι δεν θα μου φτάσει μέχρι τη πόλη. Σταματάω στο ΣΕΑ Κορινού και βάζω 5 ευρώ για να επιστρέψω άνετα μέχρι το σπίτι μου και έπειτα το γεμίζω στα γνωστά, φτηνά πρατήρια.
-
Το γεμίζω ή βάζω ένα 20ρικο... 34.5 παίρνει στο max ενώ δεν το αφήνω να πεσει κάτω απο 10 για ψυχολογικούς λόγους (σύνδρομο-ΝΟΥΝΟΥ/ζυμαρικών από προηγούμενες απεργείες). Δεν καιει υπερβολικά πολύ οπότε ακόμα αντέχω για την super αμόλυβδη... αρα πες 20-30 εύρώ τη φορά...
-
Βαζω 40-50€ καθε φορα και δεν το φτανω ποτε να γεμισει 100%,συνηθως γυρω στο 90-95%
-
Στο σημερινό φουλάρισμα (πήγα με αναμμένο λαμπάκι, υπολογίζω να είχα 2-3 λίτρα ακόμη) μου προσέθεσε 52,22lt στο ρεζερβουάρ μου των 51 lt.
- «είναι παλιό βιβλίο και δεν είναι σωστό» ειπώθηκε για το manual που έδειξα τα 51 lt χωρητικότητας είπε η κοπέλα που ήταν στην αντλία
- «το ντεπόζιτο φουσκώνει και δέχεται παραπάνω» είπε ο νεαρός του πρατηρίου
- «όλα τα ντεπόζιτα χωράνε λίγο παραπάνω – να σου γεμίζω ένα μπουκαλάκι νερού του μισού λίτρου να δεις ότι χωράει παραπάνω;» είπε ο τρίτος του πρατηρίου
- «όλοι οι έλεγχοι με δείχνουν σωστό – κοίτα και τις στάμπες πάνω στην αντλία» είπε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου
Το γέμισμα του ρεζερβουάρ τελικά παραμένει ο καλύτερος έλεγχος.
-
Αισθάνομαι άσχημα όταν πέφτει πολύ η στάθμη της βενζίνης. Συνήθως γεμίζω.
-
Και γω πάντα το φουλάρω, αισθάνομαι ότι με κλέβουν λιγότερο
-
40,00€ συνήθως λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι.Πλέον βέβαια τα 40 αυτά Ευρώ σου δίνουν ένα αστείο νούμερο σε λίτρα!
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Και γω πάντα το φουλάρω, αισθάνομαι ότι με κλέβουν λιγότεροΚαι εγώ! Τουλάχιστον έχω γεμάτο ρεζερβουάρ!
Όσες φορές έβαλα συγκεκριμένο ποσό, 20, 30€ ακόμα και 50€ είχα την εντύπωση ότι αγόραζα και αέρα! -
Αυτο ειναι θεμα. Παντα το φουλαρω, σπανια να πεσει στο 1/4 γιατι δεν το αφηνω. Παρ'ολη την γκρινια με την αυξηση στη τιμη της βενζινης, το συνηθισα και συνεχιζω να βαζω ακαθεκτος! Πολλα χιλιομετρα στην πολη δεν γραφω μιας και ειναι ανουσιο να κινουμε. Αν εξαιρεσεις μερικα πρωινα που πηγαινω στη σχολη με αυτο , αλλιως ΜΜΜ που τα εχω σε αφθονια, πανω κατω τους ιδιους χρονους κανω παλι οποτε χανω σε λιτρα και €υρω
Γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας?