-
Ε ρε κατι ζορια που τραβανε μερικοι...Κανεις δεν χρειαζεται δικαιολογιες (ειτε αστειες ειτε σοβαρες) για να κολλησει ενα αυτοκολλητο που λεει σε ενα γαιδαρο οτι ειναι γαιδαρος, οι μονοι που χρειαζονται δικαιολογιες - και μονο αστειες μπορουν να βρουν - ειναι αυτοι που προσπαθουν να το αναγαγουν σε πραξη 'αυτοδικιας'.
-
Tι εγινε;Σε πειραζει που εχω διαφορετική γνωμη,και δε μου αρεσει να σε βλέπω να παιζεις το Ζορό;
Τη δική μου γνωμη γιατι δε τη σεβεσαι,αφου προταρχικος σου σκοπός σαν 'πάνθηρας' ειναι η διαφυλλαξη του μεσου πολίτη;Εγω δεν ειμαι μεσα σε αυτούς ωστε να λαμβανεις υπ'όψιν σου και τη δική μου γνωμη;
Και εδω που τα λεμε,την αντιδραση στην παπαρια αυτην την εδειξαν και άλλα μελη του φορουμ,που σημαίνει οτι υπάρχει σημαντικο ποσοστο αντιλόγου σε αυτη την κινηση.Γιατι δεν λαμβανετε λοιπών υπ'όψιν τη δικη μας αποψη;Θα μου πεις τωρα,τι αξια εχουνε οι γνωμες μας μπροστα στο παιχνιδακι σας.
-
Εχεις καθε δικαιωμα να εχεις την γνωμη σου και εγω καθε δικαιωμα να μην συμφωνω με αυτην, μαλιστα να μου φαινεται εντελως ηλιθιο να εχεις τετοια αποψη για αυτο το θεμα εκτος αν εισαι απο αυτους που παρκαρουν προκλητικα πανω στα πεζοδρομια και αλλου οπου ενοχλουν. Και σηματακια δεν κολλαω σε οσους ενοχλουν τους πεζους, αλλα σε οσους ενοχλουν γενικα. Πριν μερικους μηνες στον ΑΒ Καστελας (2 υπογεια παρκινγκ) καποιος αφου δεν βρηκε να παρκαρει στο 1ο υπογειο, το αφησε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ που ανεβοκατεβαινει στο δευτερο. Κοινως εκλεισε ολο το δευτερο υπογειο και κανεις δεν μπορουσε ουτε να μπει, ουτε να βγει. Ε αυτος εφαγε αυτοκολλητΑ στο παρμπριζ.
Case in point:
Εκει που μενω, εχει 2 πολυ δυσκολα στενακια. Για να στριψεις Mondeo εκει, πρεπει να εχεις κανει νταλικιερης. Καραγκιοζακι με Wrangler παρκαρει πανω στην γωνια, ακριβως γιατι κανεις νοημον ανθρωπος δεν παρκαρει εκει οποτε εχει παντα εξασφαλισμενη θεση ο μαγκας. Αμα παρκαρει δεν μπορεις να στριψεις, και λογω μονοδρομησεων πρεπει να κανεις 2 τετραγωνα για να βγεις εκει που θες. Σε επανειλημενες διαμαρτυριες μου εχει απαντηση απο 'σιγα ρε μεγαλε κανε τον κυκλο' μεχρι 'φωναξε την αστυνομια', πραγμα που εκανα. Την πρωτη φορα απλα δεν ηρθαν, την δευτερη που ηρθαν τους ειπα ολη την ιστορια και αντι να τον σκισουν, τον φωναξαν (ισογειο σπιτι) και του εκαναν συστασεις αναγκαζοντας τον να παρει το αυτοκινητο απο εκει. Κληση ΔΕΝ του εδωσαν παρα το οτι τους το ζητησα ενω ηταν ακομα παρκαρισμενο.
Οταν αρχισαν τα αυτοκολλητα, στην αρχη ο τυπος επειδη δεν ηξερε ποιος τα κολλαει εβριζε μονος του στην μεση του δρομου αλλα φωναχτα για να τον ακουσουμε και να φοβηθουμε, show που απολαμβανα καθοτι ψιλοξερω τα ωραρια του και καθομουν στην βεραντα μου και το απολαμβανα. Οταν με ειδε τελικα, κατεβηκε για τσαμπουκαδες, για να 'ριξει μερικες φαπες' οπως μερικοι βαριοι τυποι εδω μεσα λενε. Φυσικα πηρε τα @@ μου ενω εγω επαιρνα τηλεφωνο την αστυνομια. Ε μετα απο 3 μηνες αφισοκολλησης, εχει σταματησει να παρκαρει στην γωνια και εγω παω στο σπιτι μου σαν ανθρωπος.
-
Οι προσωπικές σου εμπειρίες ΔΕΝ αποτελούν άλλοθι για συλλογικές πραξεις απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνια.
Μπορει να τις προκαλεις (πολύ πιθανον με τον χαρακτηρα που φαινεται να εχεις) απο μονος σου,και μετα να τα βαζεις με όλους τους άλλους ζητωντας να δικαιωθεις με τετοιου ειδους κλάμματα.
Τι εκανες με το γειτονά σου,με τα ξαδερφια σου,με τους κολλητούς σου κ.λ.π,ειναι ΑΣΧΕΤΑ με ενα θεμα ΓΕΝΙΚΟ.Πέραν αυτων,οι παλικαριες σου υπερβαινουν κατα πολύ αυτες των αλλων 'βαριών' τυπων του φόρουμ.
-
φθορα ξενης περιουσιας το αυτοκολητο στο παρμπριζ (η στο τζαμι).....μην τρελαθουμε κιολας!!!
Παντως εστω και 1 οδηγο να συμορφωσει το αυτοκολητο εγω το θεωρω επιτυχια.
Αλλωστε αυτος που παρκαρε σε σημειο που ενοχλουσε κατα λαθος, θα το λαβει θετικα το μυνημα και ισως την επομενη φορα το σκεφτει πριν παρκαρει. Αυτος που θα τσαμπουκαλευτει ειναι αυτος που δεν τον νοιαζει...στα @@ του, οτι και να γινει εγω εδω θα το βαλω γιατι 'βολευει'. Σε αυτον οτι και να κολησεις δεν αλλαζει νοοτροπια. -
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το αυτοκολλητακι ΔΟΥΛΕΨΕ, ΚΑΙ για μενα αλλα ΚΑΙ για ολους τους αλλους που δεν μπορουσαν να περασουν απο εκει και απλα εβριζαν απο μεσα τους χωρις να κανουν τιποτα. Αυτος που παρκαρε οχι απλα παρανομα (γιατι αυτο απο μονο του δεν μου λεει τιποτα) αλλα σε σημειο που αποδεδειγμενα ενοχλουσε, και ειχε και υφακι 'ασε μας μωρε τωρα', σταματησε να ενοχλει (πραγμα που η αστυνομια δεν μπορεσε και δεν ειχε ορεξη να του επιβαλλει). Και χωρις ξυλο
Εσυ λεγε οτι θες. Α και που'σαι, εγω τις παλικαριες μου τις κανω σε αυτον που ενω εχει αδικο λεει 'κανε ακρη γιατι θα σε δειρω', οχι σε καποιον που μου κολλησε ενα αυτοκολλητο στο τζαμι που μου υποδεικνυει οτι εχω κανει μλκια. Σε αυτη την περιπτωση, πολυ-πολυ να διαφωνησω (ή οχι, εξαρταται).
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
φθορα ξενης περιουσιας το αυτοκολητο στο παρμπριζ (η στο τζαμι).....μην τρελαθουμε κιολας!!!
Αλλωστε αυτος που παρκαρε σε σημειο που ενοχλουσε κατα λαθος, θα το λαβει θετικα το μυνημα και ισως την επομενη φορα το σκεφτει πριν παρκαρει. Αυτος που θα τσαμπουκαλευτει ειναι αυτος που δεν τον νοιαζει...στα @@ του, οτι και να γινει εγω εδω θα το βαλω γιατι 'βολευει'. Σε αυτον οτι και να κολησεις δεν αλλαζει νοοτροπια.Ωραια αν δεν το θεωρεις βρομια, να ριξω ενα χεσιμο στο παρμπριζ των ζωων? Λιγο νερακι και θα φυγει...αν δεν εχει λαστιχο κοντα να παριμενει να βρεξει....σιγα τωρα για λιγη βρωμα....εδω αναπνεουμε καρκινο με τοσο καυσαεριο 2 κουραδες μας πειραξανε?
-
E το μαθαμε τωρα...τι ειναι ενα αυτοκολλητακι...
Αλλα το θεμα ειναι αλλου...οταν μιλας με καμια γκομενα πετας το ''ΕΙΜΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ'' ολα τελικα ειναι το φαινεσθαι...
Τι λετε ρε που θα πρεπει να δεχθω ενα αυτοκολλητο πανω σε ξενη περιουσια...αν ειναι παρανομος παρτε την αστυνομια...και αν δεν ερθει ΤΟΤΕ ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ!!!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αλλωστε αυτος που παρκαρε σε σημειο που ενοχλουσε κατα λαθος, θα το λαβει θετικα το μυνημα και ισως την επομενη φορα το σκεφτει πριν παρκαρει. Αυτος που θα τσαμπουκαλευτει ειναι αυτος που δεν τον νοιαζει...στα @@ του, οτι και να γινει εγω εδω θα το βαλω γιατι 'βολευει'. Σε αυτον οτι και να κολησεις δεν αλλαζει νοοτροπια.Ωραια αν δεν το θεωρεις βρομια, να ριξω ενα χεσιμο στο παρμπριζ των ζωων? Λιγο νερακι και θα φυγει...αν δεν εχει λαστιχο κοντα να παριμενει να βρεξει....σιγα τωρα για λιγη βρωμα....εδω αναπνεουμε καρκινο με τοσο καυσαεριο 2 κουραδες μας πειραξανε?
Με προλαβες!
Την κρατούσα για αργοτερα μια τετοια δημοσίευση,αλλα δεν πειραζει.Ας τοποθετηθούνε όμως οι 'πάνθηρες' πάνω σε αυτο,να δούμε,τους φαινονται χαριτωμενες και ακακες οι μικρες κουραδιτσες
Εννοώ πάνω στο δικο τους όχημα,όχι πάνω στων άλλωνΠεριμενω ειλεικρινεις απαντησεις
-
Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι'πανθηρας' ουτε εχω κολλησει ποτε αυτοκολητο (θα το εκανα βεβαια)
Το θεμα δεν ειναι να τιμωρησεις καποιον. Το θεμα ειναι να τον βαλεις να σκεφτει. Αυτο δεν καταλαβαινετε. Τωρα αν εχετε καποιο εναλακτικο τροπο να γινει αυτο πειτε το.
Δεν με ενδιαφερει να προσπαθησω να βαλω να σκεφτει τον κακοπροαιρετο (το σκοτωσα απο ορθογραφια). Αυτος αλλωστε οτι και να του βαλεις (και σκατα) δεν προκειτε να καταλαβει.και τι μαλακιες ειναι αυτα που λετε για αστυνομια κλπ. Δηλαδη δεν βγαινουμε με ενα οπλο να σκοτωνουμε γιατι θα μας πιασει η αστυνομια και θα παμε φυλακη?
-
Καλα εχετε χασει την μπαλα μερικοι...
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι'πανθηρας' ουτε εχω κολλησει ποτε αυτοκολητο (θα το εκανα βεβαια)
Το θεμα δεν ειναι να τιμωρησεις καποιον. Το θεμα ειναι να τον βαλεις να σκεφτει. Αυτο δεν καταλαβαινετε. Τωρα αν εχετε καποιο εναλακτικο τροπο να γινει αυτο πειτε το.
Δεν με ενδιαφερει να προσπαθησω να βαλω να σκεφτει τον κακοπροαιρετο (το σκοτωσα απο ορθογραφια). Αυτος αλλωστε οτι και να του βαλεις (και σκατα) δεν προκειτε να καταλαβει.και τι μαλακιες ειναι αυτα που λετε για αστυνομια κλπ. Δηλαδη δεν βγαινουμε με ενα οπλο να σκοτωνουμε γιατι θα μας πιασει η αστυνομια και θα παμε φυλακη?
Η επιβολή των νόμων ειναι αυτη που σε κανει νομοταγη.Δες τους Γερμανους όταν ερχονται στη χωρα μας,πώς απο φιλήσυχοι και νομοταγεις γίνονται ζωα.
Ο λόγος ειναι οτι εδω δεν τιμωρούνται,ενω στη χωρα τους τους περιμενει η γκεσταπο.
Ο νόμοι δεν τηρούνται λόγω ευγένειας και εσωτερικής φωτισης που διαπνέει τους πολίτες.Οι νομοι τηρούνται απο τον φόβο.Και πάλι,αν οι νομοι γινουν σκληροι και εφαρμοστούν με ακριβεια,θα σκονταψουν στην ελλειψη ζωτικου χωρου λόγω κακης σχεδιασης των πόλεων.Εκει ειναι το πρόβλημα,και όμως αρνειστε να το δείτε διότι αν το παραδεχτειτε θα χασετε την ευκαιρια σας για εκδίκηση και ικανοποίηση των ορεξεών σας
Κεισυ,δε θα απαντησεις ε;
-
Απαντω μονο σε οτι σηκωνει κουβεντα και μπορει να απαντηθει...Να υποθεσω οτι εσυ αντι για fax στελνεις κλανιες?
(κατα το γνωστο ανεκδοτο).
Για τα υπολοιπα, ναι το ξερω οτι το προβλημα ειναι
α) η ελλειψη διαρκους (και οχι σκληρης) αστυνομευσης;
β) το χωροταξικο προβλημα.Για αυτο ειδικα το δευτερο λεω εγω συνεχεια οτι δεν με ενοχλει το παρανομο, αλλα αυτο που ενοχλει. Το ξερω οτι δεν γινεται να παρκαρουν ολοι νομιμα και δεν με ενδιαφερει να επιτευχθει αυτο. Να μην ενοχλουμε ο ενας τον αλλο με ενδιαφερει. Αντιστοιχα δεν με ενδιαφερει να εκδικηθω κανεναν, και σιγουρα προτιμω να το να μην εχω τετοια προβληματα, απο το να τα εχω ωστε να μπορω να αντιδρασω . Σιγουρα προτιμω να μην μπλοκαρουν δρομους και πεζοδρομια, απο το να το κανουν ωστε να μπορω να κολλαω αυτοκολλητα.
Για το α), ακριβως αυτο ειναι το νοημα. Οτι με τα σημερινα δεδομενα, το μονο που μπορουμε να κανουμε και που εμενα τουλαχιστον μου φαινεται οτι δουλευει, ειναι τα αυτοκολλητα και γενικοτερα ο στιγματισμος. Και συμφωνουμε τουλαχιστον σε κατι, οτι η δικη μου προσωπικη και μοναδικη εμπειρια δεν λεει κατι. Αμα το καναμε ΟΛΟΙ αυτο, τοτε θα ειχε αποτελεσμα.
-
A btw, ουτε 'πανθηρας' ειμαι (και εμενα μου φαινεται γελοιο το ονομα), ουτε κυκλοφορουμε οργανωμενοι σε αγελες για εκδικηση, ουτε το κανω επειδη εγινε της μοδας. Πολλα χρονια τωρα ειχα τυπωμενα χαρτια μεσα στο αυτοκινητο ακριβως για αυτο τον λογο και τα μοιραζα σε οποιον θεωρουσα οτι πραγματικα ενοχλουσε τους υπολοιπους. Δεν ξυπνησα τωρα επειδη το ειδα στην τηλεοραση.
-
Καλά ,
ακόμα το συζητάτε εσείς?
Ρε άντε βγείτε και κολλήστε κανα αυτοκόλλητο να ξυπνήσουν μερικοί... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ζορζ, συγκρινεις τον χαμο μιας ζωης με καποιον που επιασε 2 θεσεις στο mall...ελεος δλδ.
Αυτό κατάλαβες; (Hint: εσείς αντιδράτε λες και είναι το ίδιο πράγμα, 'αυτοδικία' και κουραφέξαλα) Πράγματι επιβεβαιώνεις το nickname σου!
H αντιμετωπιση θα ηταν διαφορετική αν η γενικότερη σταση της 'οργανωσης' διέφερε.Αυτη τη στιγμη,το μονο που μου μενει εμενα απο την εικόνα της,ειναι οτι μιλάμε για 10 τσογλανακια που βαφτίστικαν 'πάνθηρες' και εβγαλαν προσβλητικά αυτοκόλλητα για να τιμωρησουν όποιον τους κατεβει
Εαν τα αυτοκόλλητα ήταν ενημερωτικά φυλλάδια,και δεν υπήρχε ο γελοίος αυτος χαρακτηρισμός των εαυτων τους ώς 'πάνθηρες'-'ακτιβιστες' (και μονο το όνομα δειχνει πρόθεση για ηρωισμο και θεληση για εξουσία)Το όνομα είναι χαζό ΙΜΟ, αλλά κάτι μου λέει ότι ακόμα και αν ονομάζονταν 'Σύλλογος για την Βελτίωση της Ζωής στους Ελληνικούς Δρόμους' πάλι την ίδια αντιμετώπιση θα είχατε. Αυτό φανερώνεται από την εμπάθεια που έχεις, αγνοώντας για παράδειγμα αυτό το -politically correct όσο δεν πάει άλλο- μήνυμα (ενώ ακόμα και αυτό είναι πολύ ευγενικό για όσα κάνουν!). Ή επίσης τις οδηγίες σωστής χρήσης που δίνουν.
Οι προσωπικές σου εμπειρίες ΔΕΝ αποτελούν άλλοθι για συλλογικές πραξεις απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνια.
Αν κάποιος διάβαζε αυτό το κομμάτι μόνο θα νόμιζε ότι μιλάμε για την 17Ν! Ακούς εκεί 'συλλογικές πραξεις απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνια' Μήπως όσοι παρκάρουν έτσι είναι αυτοί που δρουν ενάντια σε ολόκληρη την κοινωνία, ε;
Κρίμα γιατί στην προσπάθεια σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, έχετε χάσει κάθε έννοια του μέτρου!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απαντω μονο σε οτι σηκωνει κουβεντα και μπορει να απαντηθει...Να υποθεσω οτι εσυ αντι για fax στελνεις κλανιες?(κατα το γνωστο ανεκδοτο).
Σηκωνει κουβεντα,αλλα θελει να εχεις και τα κοτσια να παραδεχτεις τα σφαλματα σου για να τη συνεχίσεις.
Εναλλακτικά,μπορεις να την αποφυγεις την κουβεντα,με παραπομπές σε γνωστα ανεκδοτα. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κρίμα γιατί στην προσπάθεια σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, έχετε χάσει κάθε έννοια του μέτρου!
Κριμα που στην προσπάθειά σου να υπερασπίσεις με καθε τροπο την χρηση των αυτοκολλήτων σου,ή τυφλώνεσαι και δεν βλέπεις οτι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δικαιολογω όποιους παρκαρουν ενοχλώντας ή απλά προσπαθεις να μειωσεις τα επιχειρήματά μου (αμφιβαλλω αν τα καταλαβες εδω που τα λέμε) χρησιμοποιώντας παιδικά ψεμματα,γιατι πιστευεις πως αυτος ειναι ο τρόπος που θα δωσει δίκαιο στα δικά σου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Απαντω μονο σε οτι σηκωνει κουβεντα και μπορει να απαντηθει...Να υποθεσω οτι εσυ αντι για fax στελνεις κλανιες?
(κατα το γνωστο ανεκδοτο).
Σηκωνει κουβεντα,αλλα θελει να εχεις και τα κοτσια να παραδεχτεις τα σφαλματα σου για να τη συνεχίσεις.
Εναλλακτικά,μπορεις να την αποφυγεις την κουβεντα,με παραπομπές σε γνωστα ανεκδοτα.Kaτσε ρε μαστορα γιατι εσυ μας δουλευεις ομαδικως μου φαινεται...Για να παραδεχτω το 'σφαλμα' μου, πρεπει να θεωρησω οτι σφαλλω. Πραγμα που σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω οτι κανω, σε καμμια περιπτωση δεν με εχεις πεισει οτι κανω, αντιθετα νομιζω οτι εσυ εχεις χασει την επαφη με την πραγματικοτητα με αυτα που λες.
Ζημια ΔΕΝ κανω. Αν το προβλημα σου ειναι η 'αυτοδικια' γενικοτερα, να σου θυμισω οτι με προυποθεσεις ο νομος συγχωρει την αυτοδικια μεχρι και σε φονο. Το να κανεις τοσο θεμα για το αυτοκολλητο (το οποιο ΔΟΥΛΕΥΕΙ και κανει την ζωη ΟΛΩΝ μας - εστω και ελαχιστα - καλυτερη) μονο και μονο βαση αρχης 'ειμαι αντιθετος στην αυτοδικια' για μενα ειναι αστειο και τουλαχιστον εκτος πραγματικοτητας. Οταν ως επιχειρημα μου συγκρινετε την επικολληση αυτοκολλητου με το χεσιμο, τοτε απλα .
Θες επιχειρημα? Οριστε: Τα αυτοκολλητα ξεκολλανε και φευγουν. Τα σκατα με ξεπλυμα απλωνονται και πανε παντου. Επισης δεν περνανε το μηνυμα, ενω το αυτοκολλητο γραφει επακριβως γιατι υπαρχει. Επισης ενοχλουν αισθητικα ΟΛΟΥΣ οσους περασουν απο εκει, ενω το αυτοκολλητα διασκεδαζει ΟΛΟΥΣ εκτος απο τον ενοχο. Θες να συνεχισω αυτη την κουβεντα?
Και οπως βλεπεις, μονο σε αυτο το κομματι της κουβεντας δεν απαντησα γιατι το θεωρω αστειο, για τα υπολοιπα εγραψα πολλα τα οποια ΕΣΥ απλα προσπερασες.
-
Ωραία ρε σεις... Είμαι ζώο που έχω κολλήσει αυτοκόλλητο (όχι πάνθηρας, αλλά ταυρος), μη σας πω εξίσου ζώο με τον παραβάτη που με αναγκάζει να ρισκάρω περπατώντας στο δρόμο.
Προτείνετε λοιπόν κάτι αντί να αφορίζετε, κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εφαρμόσιμο ως λύση και όχι προτάσεις του στυλ 'πάρε την αστυνομία και περίμενε ένα τρίωρο να έρθει-και αν', όταν -αποδεδειγμένα- η αστυνομία πραγματικά δεν ενδιαφέρεται.Ακούω...
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)