-
καταλαβες 3,5 ριχτερ στην κερκυρα απο την βουλιαγμενη???
στην κορυφη του empire state εισαι? -
(λάθος tab.. )
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
καταλαβες 3,5 ριχτερ στην κερκυρα απο την βουλιαγμενη???
στην κορυφη του empire state εισαι?οχι φιλε μου απλά το άκουσα στην Τηλεοραση και ρωτησα εδω για επιβεβαιωση και μετα βρηκα το link,,,
-
ααα οκ,γιατι καταλαβαινω και τους μικροτερους,αλλα αυτο θα παραπηγαινε..
καλα λενε και τα 3,5 στις ειδησεις τωρα? -
καλα λενε και τα 3,5 στις ειδησεις τωρα?Mα είναι στην επικαιρότητα,αμα δεν τα πουνε πως θα βγαλουνε το ψωμακι τους?
-
καλα λενε και τα 3,5 στις ειδησεις τωρα?Τους έχει πάει ΝΑ και ξέρουν ότι ο κόσμος ασχολείται, οπότε γιατί να μην το πουν
-
Χαλαρώστε......
-
ρε μάγκες έχει ακούσει κανείς καμμιά βρώμα ότι περιμένουν μεγάλο σεισμό στην Αθήνα μεσα στους επόμενους 2 μήνες?
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
ρε μάγκες έχει ακούσει κανείς καμμιά βρώμα ότι περιμένουν μεγάλο σεισμό στην Αθήνα μεσα στους επόμενους 2 μήνες?α εσυ το πας μακροπρόθεσμα................
έχουν άλλοι σειρά πρώτα μην μας αποσυντονίζεις..........
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για να αρχίσουμε να μιλάμε για καθίζηση, θα πρέπει να ξέρουμε αν και κατα πόσο το φαινόμενο αυτό των ρωγμώσεων εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Αν οι ρωγμές επεκτείνονται, τοσο σε μήκος αλλά και αρχίσουν να διευρύνονται, τότε η υπόθεση περι καθίζησης μπορεί όντως να ευσταθεί.
Οι ρωγμές δεν θα έλεγα οτι επεκτείνονται, παρα περισσότερο διευρύνονται με πολύ αργό (υποθέτω) ρυθμό.Δηλαδη τα τελευταία 6 χρόνια, απο μιας 'τριχας' φάρδος έχουν γίνει 1,5 χιλιοστό περίπου.
Τώρα, για να γίνει μια μελέτη, πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. **Αν, λχ. το κτίσμα είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ** χωρίς τη δυνατότητα να δει κανείς το 'έδαφος', τότε τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να καταφύγει σε γεωφυσική μελέτη, που και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποδώσει........................................
Το κτίσμα είναι κατάστημα και είναι στην καρδιά της αγοράς της πόλης.Δεν υπάρχει κάποιο οικόπεδο δίπλα...
Το ευκολότερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις έναν επαγγελματία γεωτεχνικό από την περιοχή, να τον φωνάξεις να έλθει να το δει. Μια απλή επίσκεψη κοστίζει από λιγο έως τίποτα. Αυτός θα σου υποδείξει στη συνέχεια τι θα πρέπει να γίνει, αν χρειάζεται βέβαια. Όταν έχεις πάρει κάποια γνώμη, γράψε μας τι έμαθες, μήπως μπορουμε να βοηθήσουμε.
Δηλαδή θα τον αναζητήσω ως γεωτεχνικό, όχι ως γεωλόγο.... ΟΚ, θα το ψάξω. Αν μπορέσω πάντως θα βγάλω και φωτογραφίες να δείτε πώς είναι.
Spartan
Το κατάστημα σου έχει υπόγειο???
Καλή ερώτηση, δεν το διευκρίνησα....Οχι, δεν έχει υπόγειο.
Φίλε Λαρισαίε Spartan.
Θα μπορούσα να το κάνω Μυρμιδόνας, αλλα το δέος που μου προκαλούν οι Σπαρτιάτες είναι μεγαλύτερο.....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι ρωγμές δεν θα έλεγα οτι επεκτείνονται, παρα περισσότερο διευρύνονται με πολύ αργό (υποθέτω) ρυθμό.Δηλαδη τα τελευταία 6 χρόνια, απο μιας 'τριχας' φάρδος έχουν γίνει 1,5 χιλιοστό περίπου.
Αυτό είναι, κατ' αρχήν, καλό. Μια **παρακινδυνευμένη **υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι το 'υπόστρωμα' στο συγκεκριμένο τμήμα δεν είχε συμπυκνωθεί αρκετά, αλλά στη συνέχεια το πάτωμα 'έκατσε' όσο χρειαζόταν. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το παρακολουθείς, μήπως αρχίσουν οι ρωγμές να επεκτείνονται, τοσο σε εύρος, όσο και σε μήκος.
Το κτίσμα είναι κατάστημα και είναι στην καρδιά της αγοράς της πόλης.Δεν υπάρχει κάποιο οικόπεδο δίπλα...
Εδώ τα περιθώρια αυτοψίας είναι, όπως καταλαβαίνεις, πολύ περιορισμένα.
Δηλαδή θα τον αναζητήσω ως γεωτεχνικό, όχι ως γεωλόγο.... ΟΚ, θα το ψάξω. Αν μπορέσω πάντως θα βγάλω και φωτογραφίες να δείτε πώς είναι.
Οι γεωλόγοι είναι γεωτεχνικοί. Απλά, το πιο συνηθισμένο στην επαρχία είναι να βρίσκεις ελεύθερους επαγγελματίες γεωλόγους 'νερουλάδες' (δουλεύουν με υδρογεωτρήσεις - πηγάδια) και στην περίπτωσή σου χρειάζεται ή κάποιος που να έχει γνώσεις και εμπειρία στην τεχνική γεωλογία, ή κάποιος μηχανικός με εξειδίκευση σε στα γεωτεχνικά ή/και θεμελιώσεις.
Ανεξάρτητα πάντως αν υπάρχει κανένας (σορι, δε θυμάμαι καποιον συνάδελφο που να δουλεύει εκει...), καλό είναι να έχει γνώση των τοπικών συνθηκών.
Αν μπορείς, ποστάρισε καμιά φωτο, πάντως. Ίσως να μπορέσουμε να πουμε κάτι, πάντως.Θα μπορούσα να το κάνω Μυρμιδόνας, αλλα το δέος που μου προκαλούν οι Σπαρτιάτες είναι μεγαλύτερο.....
Σκέψου όμως μόνο ότι κατά πάσα πιθανότητα, η Θεσσαλία ήταν η κοιτίδα αυτού που αποκαλούμε ελληνισμός.....
-
Κυκλοφορουν φημες για μεγαλο σεισμο μεχρι την Κυριακη.
Μ@κ@κιες να υποθεσω εε ?
-
Αποκλείεται. Θα περιμένετε μέχρι να επιστρέψω στο στρατόπεδο.
Ρε, με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, το Σεισμολογικό Ινστιτούτο άρχισε να βαράει υπερωρίες!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Κυκλοφορουν φημες για μεγαλο σεισμο μεχρι την Κυριακη.Μ@κ@κιες να υποθεσω εε ?
εγώ πάντως είδα όνειρο απόψε και κούναγε δεν έλεγε να σταματήσει
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Κυκλοφορουν φημες για μεγαλο σεισμο μεχρι την Κυριακη.Μ@κ@κιες να υποθεσω εε ?
δεν ξέρω αν είναι μακακιες η όχι αλλά καλό είναι να είμαστε λίγο προετοιμασμένοι...δεν κάνει κακό
πάντως να πω την αλήθεια δεν έχω κανένα λόγο να μην τους πιστεύω από την στιγμή που συνέχεια κουνάει!
-
Το ρηγμα εκτονώνεται
Το ρηγμα ερεθιζεταιΔιαλεξτε οτι απο τα δυο σας αρεσει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ρηγμα εκτονώνεται
Το ρηγμα ερεθιζεταιΔιαλεξτε οτι απο τα δυο σας αρεσει.
ποιο απ'όλα?
τελευταία και Ν/Δ Πελοπόννησο κούνησε 2 φορές δυνατά, και Ν/Α κούνησε, και Πάρνηθα κούνησε, και Κεφαλλονιά και Αίγινα. Μήπως από αλλού τον περιμένουμε και αλλού μας έρθει? 'Εχει ερεθιστεί ο μισός Ελλαδικός χώρος με τους σεισμούς -
Προσωπικά, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι είναι δυνατή η πρόγνωση σεισμών. Αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε!
Πάντως, κινήσεις πανικού, δεν ενδείκνυνται.
Δείτε ακόμα και με τις φήμες τι γίνεται.
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Μ@κ@κιες να υποθεσω εε ?
δεν ξέρω αν είναι μακακιες η όχι αλλά καλό είναι να είμαστε λίγο προετοιμασμένοι...δεν κάνει κακό
Mπριζολα και σφυριχτρα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μ@κ@κιες να υποθεσω εε ?
Mπριζολα και σφυριχτρα;
Η μπριζολα ιδιως αν ειναι γαλακτος απο τα Καλυβια ειναι must.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?