-
Καλημέρα. Επειδή τώρα τελευταία έχει αρχίσει και μου ανάβει λαμπάκι καυσαερίων και νομίζω οτι είναι απο βενζίνες σκέφτομαι να ρίξω κάτι τέτοιο.
Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι και να μπορεί να προτείνει; Μια γρήγορη ματιά που έριξα στο trade wind βρήκα κάποια προιόντα.Προσανατολίζομαι σε motorkote ή σε red line απλά και μόνο λόγω γνωστής μάρκας -
Καλημέρα. Επειδή τώρα τελευταία έχει αρχίσει και μου ανάβει λαμπάκι καυσαερίων και νομίζω οτι είναι απο βενζίνες σκέφτομαι να ρίξω κάτι τέτοιο.
Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι και να μπορεί να προτείνει; Μια γρήγορη ματιά που έριξα στο trade wind βρήκα κάποια προιόντα.Προσανατολίζομαι σε motorkote ή σε red line απλά και μόνο λόγω γνωστής μάρκας -
Ένας συνφορουμίστας έριξε το redline στην xsara του και ανέφερε αισθητή βελτίωση. Από κει και πέρα...
-
Εγω προσωπικά έχω δοκιμάσει μερικά της STP.Ενα μαύρο για την ακρίβεια,που
υποτίθεται καθαρίζει βουλωμένα μπέκ κ.τ.λ.
Δεν είδα και καμιά σοβαρή διαφορά στις επιδόσεις να σου πω την αλήθεια.
Ενας γνωστός μου όμως που είχε ψιλοπρόβλημα με τα καυσαέρια(αν θυμάμαι καλά με τους υδρογονάθρακες-αν το λέω καλά) βάζωντας ένα
καθαριστικό της Pro-tech είδε σημαντική βελτίωση στην εκπομπή καυσαερίων. -
Βελτίωση «αισθητή» μάλλον είναι απίθανο να δείς και να καταλάβεις εκτός και αν μαζί με βενζίνη το τάϊζες και χώμα τα τελευταία χρόνια.
Αν αναρωτιέσαι πάντως κάνε μια μέτρηση καυσαερίων και κατανάλωσης πριν, ρίξε ένα μπουκαλάκι και ξαναμέτρα μετά...
-
Βελτίωση «αισθητή» μάλλον είναι απίθανο να δείς και να καταλάβεις εκτός και αν μαζί με βενζίνη το τάϊζες και χώμα τα τελευταία χρόνια.
Αν αναρωτιέσαι πάντως κάνε μια μέτρηση καυσαερίων και κατανάλωσης πριν, ρίξε ένα μπουκαλάκι και ξαναμέτρα μετά...
-
-
-
Θα δοκιμάσω μάλλον το red line και θα δω αν και δεν πολυπιστεύω να κάνει κάτι. Απλά να δοκιμάσω πριν πάω στην αντιπροσωπεία
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Καλημέρα. Επειδή τώρα τελευταία έχει αρχίσει και μου ανάβει λαμπάκι καυσαερίων ...Το λαμπάκι ανάβει για πολλούς λόγους. Πήγαινε για έλεγχο να δούνε τι ΚΩΔΙΚΟ ΛΑΘΟΥΣ έχει γράψει και από ξεκίνησε να βρεις τη βλάβη/δυσλειτουργία.
-
Πήγα.Μου είπαν οτι είναι αισθητήρας καυσαερίων χωρίς να το βάλουν στον εγκέφαλο.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Πήγα.Μου είπαν οτι είναι αισθητήρας καυσαερίων χωρίς να το βάλουν στον εγκέφαλο.Tο μαντεψαν δηλαδη?
Η απο 'εμπειρια'...? -
από εμπειρία
ο αρχιμάστορας είναι γνωστός
μου πρότεινε να βάλω racing και να το πλακώνω
το έκανα το φουλάρισα δυο φορές και νόμιζα ότι όλα οκ
όμως χτες μου ξανά άναψε
οπότε λέω να πάω σε πιο δραστικές λύσεις -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
από εμπειρία
όμως χτες μου ξανά άναψε
οπότε λέω να πάω σε πιο δραστικές λύσειςΌπως το να αλλάξεις συνεργείο.
Γιατί δε πας και σε κάποιο άλλο συνεργείο για μια δεύτερη γνώμη. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
από εμπειρία
όμως χτες μου ξανά άναψε
οπότε λέω να πάω σε πιο δραστικές λύσειςΌπως το να αλλάξεις συνεργείο.
Γιατί δε πας και σε κάποιο άλλο συνεργείο για μια δεύτερη γνώμη.+1
Και δεν το βάζεις και μια σε διαγνωστικό να δεις πραγματικά τι έχει....
Ακου εκεί με την εμπειρία........ -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
από εμπειρία
όμως χτες μου ξανά άναψε
οπότε λέω να πάω σε πιο δραστικές λύσειςΠως είναι τόσο σίγουρος ότι ο κωδικός λάθους είναι για τα καυσαέρια;
Ας δεχθούμε ότι αυτός είναι ο κωδικός λάθους. Αντί να βρει το πρόβλημα σου λέει να πιεις τσάι κι αν περάσει, πέρασε.
Μπορεί να είναι κάποιο σωληνάκι υποπίεσης σκισμένο, να έχεις άλλη διαρροή υποπίεσης, να φταίει ο ρυθμιστής πίεσης, αντλία καυσίμου, να υπάρχει πρόβλημα στην ανάφλεξη κλπ. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς να το ψάξει δεν θα το βρει.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εγώ υποψιάζομαι πάντως ότι είναι απο τις στάνταρ βλάβες. Δύο μέρες πάντως δεν μου έχει ανάψει το λαμπάκι. Θέλω να δοκιμάσω με ένα καθαριστικό βενζίνης και μετά να πάω απο opel.
Για αυτό ρωτάω αν έχει κάποιος εμπειρία. -
To Vectra του πατερα μου (96 μοντελο) το εκανε.Στην αντιπροσοπια του ελαγαν τα ιδια,δηλ. 98αρα τοτε βενζινα και τερμα γκαζια!!!!Επισης στην εθνικη οδο εσβηνε
Στο sevice τα ιδια μεχρι που του αλαξαν αισθητηρα λ και τερμα με το λαμπακι και τα σβησιματα! -
To Vectra του πατερα μου (96 μοντελο) το εκανε.Στην αντιπροσοπια του ελεγαν τα ιδια,δηλ. 98αρα τοτε βενζινα και τερμα γκαζια!!!!Επισης στην εθνικη οδο εσβηνε
Στο sevice τα ιδια μεχρι που του αλαξαν αισθητηρα λ και τερμα με το λαμπακι και τα σβησιματα!
Καθαριστικά βενζίνης - θαλάμου καύσης;