-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Και μη κάνεις το λάθος και δεν το πάρεις γιατί η καθημερινή συμβίωση μου με τρεις γυναίκες (από 4 χρονών μέχρι …) με έχει μάθει να μην κάνω το λάθος να πάω κόντρα στο γούστο τους.
- cosmopolitan
-
Η εμπειρία μου από νοικιάρικα Jimny σε νησί είναι ότι αν το πατήσεις και ανέβει το στροφόμετρο μια χαρά προσπερνάει (83 πρόθυμα άλογα σε 1050 κιλά δεν αποτελεί πρόβλημα όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί). Από άνεση είναι λίγο σκληρό αλλά δε σου σπάει τη μέση, δεν είναι αυτό το πρόβλημα όσο το ότι σε ανωμαλίες είναι κάπως κατσίκι, χοροπηδηχτό....
Κάτι που ξεχάσαμε να αναφέρουμε και που έχει σημασία για χρήση σε πόλη είναι ότι δεν κόβει και πολύ το τιμόνι του.... σε στενά για να στρίψεις θέλει συχνά μπρος πίσω.... -
Λόγοι για τους οποίους προτιμούν οι γυναίκες τα Jimny είναι:
- Ευκολοοδήγητο στην πόλη λόγω διαστάσεων και θέσης οδήγησης.
- Ευκολία στο πάρκινγκ: μικρές διαστάσεις, καβάλημα πεζοδρομίων(χωρίς ζημιές), στην όπισθεν πρώτα βρίσκει η ρεζέρβα και μετά ο προφυλακτήρας
- Μπορούν να πέφτουν με 'χίλια' στις λακούβες των ελληνικών κωλόδρομων χωρίς να διαλύεται το αυτοκίνητο και να παθαίνουν λάστιχο. Με δεδομένο το χάλι των ελληνικών δρόμων, το jimny δεν βγάζει ζημιές εξ' αιτίας της κατάστασης των δρόμων.
- Ψυχολογικοί λόγοι. Με το jimny, λόγω υψηλής θέσης οδήγησης και λόγω 'τζιπ' μειώνεται ό αδικαιολόγητος φόβος που έχουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την οδήγηση
Πάντως, από τη μετάβαση από το σαξο το μόνο που θα της φανεί χειρότερο θα είναι η άνεση.
-
πιστεψε με ποιο βαρκα απο το saxo αποκλειεται!!!!!
-
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
πιστεψε με ποιο βαρκα απο το saxo αποκλειεται!!!!!Βάρκα!
Κοίτα, ό,τι το έχω...ξεχέσει πλειστάκις το Saxo να το παραδεχτώ, του έχω σούρει πως είναι φτηνό, τα πρώτα μοντέλα είχαν την τάση να σκορπάνε, τα πλαστικά στις πόρτες είναι...πριτσινωτά, το ταμπλό είναι σχεδιαστικά γιούχου, οι συνολική ποιότητα κάτω του μετρίου, ΑΛΛΑ βάρκα ΟΧΙ!Μαλακό, ΝΑΙ. Ανετο ΝΑΙ. Αλλά ΟΧΙ βάρκα!
Νομίζω πως είσαι πολύ ενθουσιασμένος από την προοπτική του Jimny...
Είμαι βέβαιος πάντως, πως μετά από κάμποσα 'χοροπηδηχτά' χιλιόμετρα με το Jimny στους καρόδρομους της Αθήνας, θα θυμηθείς την 'βαρκούλα'...
Να το ξαναπώ; Στις καθημερινές συνθήκες με τις καθημερινές λακούβες, σαμαράκια, αυτοκίνητα σαν το Jimny είναι πολλές φορές χειρότερα σε άνεση από τα συμβατικά! Ακόμη και τα διάφορα SUVλάκια, επειδή έχουν μεγάλες διαδρομές και υψηλό κέντρο βάρους, τελικά καταλήγουν να έχουν σκληρότερες ρυθμίσεις από τα αντιστοίχου μεγέθους συμβατικά, επομένως είναι και λιγότερο άνετα.
Το μεγάλο ύψος ΔΕΝ συνεπάγεται αναγκαστικά άνεση! Ούτε οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης επίσης!Αλλά, επειδή έχω γίνει γραφικός, ΔΕΝ θα συνεχίσω να γράφω κάτι ενάντια στο Jimny, απλά δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό για το Saxo.
(ΔΕΝ έχω Saxo και δεν θα το αγόραζα εννοείται, αλλά οχι επειδή δεν κρατάει εξαιρετικά στο δρόμο! ) -
Ειχε λυσαξει μια φιλη μου να παρει το jimny,και τελικα το πηρε.Το πρωτο διμηνο ηταν ενθουσιασμενη που οδηγουσε στα ψηλα και που μπορουσε να παρκαρει πανω στα πεζοδρομια.Μετα το πρωτο ταξιδι ομως...συντριβη Το κρατησε ενα χρονο και το πουλησε σχετικα ευκολα σε ενα τρελαμενο τυπο,ο οποιος επερνε τα βουνα.Λιγα τζιπακια πανε εκει που μπορει να παει ο τζιμης αλλα σχεδον ολα τα πανε πολυ καλυτερα απο αυτον στην ασφαλτο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η εμπειρία μου από νοικιάρικα Jimny σε νησί είναι ότι αν το πατήσεις και ανέβει το στροφόμετρο μια χαρά προσπερνάει (83 πρόθυμα άλογα σε 1050 κιλά δεν αποτελεί πρόβλημα όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί). Από άνεση είναι λίγο σκληρό αλλά δε σου σπάει τη μέση, δεν είναι αυτό το πρόβλημα όσο το ότι σε ανωμαλίες είναι κάπως κατσίκι, χοροπηδηχτό....
Κάτι που ξεχάσαμε να αναφέρουμε και που έχει σημασία για χρήση σε πόλη είναι ότι δεν κόβει και πολύ το τιμόνι του.... σε στενά για να στρίψεις θέλει συχνά μπρος πίσω....Και που θα ανεβει το στροφομετρο δεν λεει και τπτ...το αμαξι δεν παει και πουθενα, μην ξεγελιεσε απο το νησι, για εθνικη μιλησα, και για να χαρεις το συγκεκριμενο αμαξι σε βουνα αν μενεις αθηνα πρεπει να βγεις εθνικη, εκτος αν το θες για τους λοφους του κωλονακιου και της κηφισιας
-
Εκανα ταξιδι Θεσ/νικη -ξανθη με το Jimny και κατεβηκα σαν ζαλισμενο κοτοπουλο, λιγο αερα να εχει σε παει περα-δωθε , απο αεροδυναμικη ενα μηδενικο.πολυ καταναλωση εχει δεν αξιζει ουτε για την πολη.και εφοσον έχει τοση εμμονη και δεν κοιταει τπτ αλλο δεν βλεπω τον λογο να ψαχνεσαι και να ταλαιπωρησε εδω μεσα.καμια σχεση το saxo με το jimny, θα της κακοφανει μετα, εχει ενθουσιασμο τωρα. κοιτα να την αλλαξεις γιατι θα χασεις τα λεφτακια,,οτι και να γινει παντως καλη επιλογη!!!!
-
Εγινε κι αυτο. Συγκρητικο θεμα μεταξυ Saxo και Jimny
-
Αφού της αρέσει πάρτο!!!
Πάντως έβαλες το θέμα ... αλλά... δεν ακούς τίποτα!!!
Πάρτο!!!!
Είμαι επαρχία έχω 4Χ4, θα αλλάξω σύντομα αυτοκίνητο αλλά το τζίμνυ ποτέ δε το κοίταξα ούτε θα το κοιτάξω, αν και εξωτερικά είναι πανέμορφο!!! -
εχθες καναμε βολτα με test-drive!!!
δεν χρειαστηκε να το οδηγησει!!!
μονο και μονο οι χωροι του μεσα,τα τζαμια που δεν ξεθολωναν με τιποτα(οχι δεν καναμε τιποτα )και το κουνημα εφτασαν να το το μετανιωσει χωρις καν να το οδηγησει!!!!την βλεπω να μενει με το saxo
-
Οχι ρε φιλε παρτετο....γιατι δεν ακους ολους τους ειδημονες που το οδηγησαν μαι βδομαδα σε νησι και ολα οκ?
Μια χαρα εινα ιτο σαξακι ρε φιλε, αλλαξανε οι αναγκες της ωστε να πρεπει να αλλαξει αμαξι?
-
μεταξι μας
εκεινη δεν θελει να παρει αμαξι
εγω την εχω ζαλισει
-
εχθες καναμε βολτα με test-drive!!!
δεν χρειαστηκε να το οδηγησει!!!
μονο και μονο οι χωροι του μεσα,τα τζαμια που δεν ξεθολωναν με τιποτα(οχι δεν καναμε τιποτα )και το κουνημα εφτασαν να το το μετανιωσει χωρις καν να το οδηγησει!!!!την βλεπω να μενει με το saxo
Θα έπρεπε να χαίρεσαι που έκανε την λογική κίνηση! Δεν βλέπω γιατί να θέλει κάποιος να ταλαιπωρεί την κοπέλα του και εαυτόν, άνευ λόγου!
Ευτυχώς , λίγο πριν την...καταστροφή, λογικεύτηκε η κοπέλα και μπράβο της! Να μείνει με το Saxo μέχρι να παλιώσει λίγο ακόμη και να μην την καλύπτει και μετά να πάρει κάτι άλλο, καλύτερο.
-
οχι οχι οχι
θελω αμαξι
-
Και πώς νόμιζα οτι θέλει η κοπελιά σου...
-
η κοπελια του θα το πληρωσει και θα το εχει στο ονομα της ρε
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και πώς νόμιζα οτι θέλει η κοπελιά σου...ε οτι εινα δικο της εινα και δικο μου
οτι δικο μου δικο μου
εξαλου και εγω θα της δινω το vstrom
(μολις βγαλει διπλωμα,μαθει να οδηγαει και το φτανει ) -
(μολις βγαλει διπλωμα,μαθει να οδηγαει **και το φτανει **:lol: )Ακόμη στην ανάπτυξη είναι; Μήπως είσαι και συ στο γνωστό κύκλωμα που εξαρθρώθηκε τελευταία;
Ο Μάκης ακούει;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(μολις βγαλει διπλωμα,μαθει να οδηγαει **και το φτανει **:lol: )Ακόμη στην ανάπτυξη είναι; Μήπως είσαι και συ στο γνωστό κύκλωμα που εξαρθρώθηκε τελευταία;
Ο Μάκης ακούει;
για να σου κλεισω το στομα
την ψηνω για grande
JIMNY