-
Είμαι κάτοχος ενός Opel Corsa Sport 2001 1400cc.Τελευταία ακούω ένα τρίξιμο στις πίσω αναρτήσεις,όταν περάσω από λακούβα η σαμαράκι...έστω και μίκρο.Ξέρει κανείς τι ακρίβως συμβαίνει?Α και κατι που το έχω εδω και καιρό....το κοντερ ωρές-ωρές τρώει φρίκες και δέιχνει ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ....Αν σβήσω και ξαναβάλω μπρος επανέρχεται...Αν κάποιος γνώριζει...ας απαντήσει
-
Είμαι κάτοχος ενός Opel Corsa Sport 2001 1400cc.Τελευταία ακούω ένα τρίξιμο στις πίσω αναρτήσεις,όταν περάσω από λακούβα η σαμαράκι...έστω και μίκρο.Ξέρει κανείς τι ακρίβως συμβαίνει?Α και κατι που το έχω εδω και καιρό....το κοντερ ωρές-ωρές τρώει φρίκες και δέιχνει ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ....Αν σβήσω και ξαναβάλω μπρος επανέρχεται...Αν κάποιος γνώριζει...ας απαντήσει
-
-
Περι τριξίματος σε εμένα η διάγνωση ήταν σπασμένο αμορτισέρ ... το αυτοκίνητο στηριζόταν μόνο στο ελατήριο ... (είχα κάνει κοντά στα 120000 χλμ φυσικά...)
Στην αρχή ήταν ο ήχος απλώς αισθητός και μετά απο κάποια χιλιόμετρα έγινε πιο έντονος στην οποιαδήποτε ανατάραξη στο δρόμο καθώς και σε απότομους ελιγμούς. -
Μην το τρομοκρατείς το παιδί. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως πχ ένα σινεμπλοκ που πήρε υγρασία. Αν επιμένει ο θόρυβος, καλό θα ήταν πάντως να το πας σε έναν μηχανικό να δεις τι παίζει.
Τώρα για το κοντέρ, μυστήρια τα πράγματα. Μπορεί να είναι βραχυκύκλωμα ή να τα έπαιξε ο πίνακας οργάνων, δύσκολη η τηλεδιάγνωση. Για αλλαγή είναι πολλά
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Περι τριξίματος σε εμένα η διάγνωση ήταν σπασμένο αμορτισέρ ... το αυτοκίνητο στηριζόταν μόνο στο ελατήριο ... (είχα κάνει κοντά στα 120000 χλμ φυσικά...)
Στην αρχή ήταν ο ήχος απλώς αισθητός και μετά απο κάποια χιλιόμετρα έγινε πιο έντονος στην οποιαδήποτε ανατάραξη στο δρόμο καθώς και σε απότομους ελιγμούς.εγω το κοβω γυρω στα 4000-5000 ευρω ζημια...
-
Το πιθανοτερο ειναι με λιγο γρασσαρισμα στις βασεις των πισω ελατηριων να λυθει το προβλημα.Οσο για το κοντερ,ιδιο προβλημα ειχε κ ενας φιλος μου αλλα δε θυμαμαι πως το ελυσε τελικα.Θα ψαξω κ θα σου πω...
-
Το κοντέρ ειναι φούλ ηλεκτρονικό αν δεν κάνω λάθος...
Πάντως μεταχειρισμένο ανταλλακτικό βρίσκεις σε καλή τιμή.
-
Το κοντερ που δειχνει ό,τι να'ναι,μαλλον προειδοποιει για κατι κακο στον εγκεφαλο.
-
Μπορει απλα να εχει ξεκολλησει μια ψυχρη κολληση .
-
Ο χρήστης Anbus έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός Opel Corsa Sport 2001 1400cc.Τελευταία ακούω ένα τρίξιμο στις πίσω αναρτήσεις,όταν περάσω από λακούβα η σαμαράκι...έστω και μίκρο.Ξέρει κανείς τι ακρίβως συμβαίνει?Α και κατι που το έχω εδω και καιρό....το κοντερ ωρές-ωρές τρώει φρίκες και δέιχνει ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ....Αν σβήσω και ξαναβάλω μπρος επανέρχεται...Αν κάποιος γνώριζει...ας απαντήσειΓια την πισω αναρτηση θα σου πω μιας και η κοπελα μου ( Α πρωην κοπελα μου...ακους εκει κορσα ) ταλαιπωρηθηκε αρκετα.
Τον τελευταιο εναμιση χρονο εκανε ενα τρηξιμο οποτε περνουσαμε απο σαμαρακια ή οταν γενικα ηταν με λιγα χιλιομετρα και προσομοινες την κατασταση περναω ενα σαμαρακι. Αν θυμαμαι καλα το εκανε στην φαση της σημπιεσης και οχι της εκτασης....αν θυμαμαι καλα.
Αφου το ειχε παει 2-3 φορες στην οπελ και της ειπαν οτι δεν ειναι τπτ κλπ, και βαζανε ενα σπρευ στο σινεμπλοκ. Μετα απο λιγο καιρο ξαναρχιζε, πριν κανα 3μηνο 2 φορες το πηγε στο συνεργειο και το εκανε απο την στιγμη που το πηρε να φυγει.
Πηγα σε ενα fit and Go, το πλακωσαμε στο σπρέυ, και μου ειπε το παληκαρι οτι ειναι κομενο σινεμπλοκ. και οτι πρεπει να κατεβει ο αξονας κλπ κλπ.
Αν ειναι κατι αντιστοιχο και το δικο σου...ετοιμασου για καμια 300ρα εκτος οπελ.
-
300αρα για να κατεβει ο πισω αξονας;;; Δυο βιδες ειναι ολες κ ολες!Δε νομιζω παντως να ειναι κατι τετοιο.Με ενα γρασσαρισμα θα εισαι οκ!Επισης κανε ενα κοπο να γρασαρεις κ ολες τις πορτες κ το πορτ μπαγκαζ γιατι εγω ειχα φτασει σε σημειο να λυσω ολα τα πλαστικα στο αμαξι απο τη μεση κ πισω κ τελικα ετριζε επειδη ηθελαν γρασαρισμα οι πορτες...
Για το κοντερ,ισως θελουν ενα ψεκασμα με σπρει οι επαφες απο πισω... -
Ίδιος θόρυβος σε Sunny, μιλάμε για πολύ τρίξιμο (σαν να τεντώνουν...κάβοι!) όταν οι μπροστινές αναρτήσεις δουλεύουν σε σχετικά μεγάλη διαδρομή (σαμαράκια κ.λπ.). Στο συνεργείο είχαν πει να μη δίνω σημασία - δε βλέπουν λέει τίποτα, άρα οι θόρυβοι έρχονται από το εσωτερικό των αμορτισέρ (της Kayaba)..... Πάντως τα αμορτισέρ μετρήθηκαν και αποδίδουν μια χαρά.
Σημειωτέον ότι το καλοκαίρι με τη ζέστη, το τρίξιμο εξαφανίζεται. Η κατάσταση αυτή διαρκεί χρόνια τώρα... -
Ευχαριστω ρε παιδες για τις απαντησεις σας...θα πάω βέβαια απο δευτερα σε κανα μάστορα και......είδωμεν......
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
300αρα για να κατεβει ο πισω αξονας;;; Δυο βιδες ειναι ολες κ ολες!Δε νομιζω παντως να ειναι κατι τετοιο.Με ενα γρασσαρισμα θα εισαι οκ!Επισης κανε ενα κοπο να γρασαρεις κ ολες τις πορτες κ το πορτ μπαγκαζ γιατι εγω ειχα φτασει σε σημειο να λυσω ολα τα πλαστικα στο αμαξι απο τη μεση κ πισω κ τελικα ετριζε επειδη ηθελαν γρασαρισμα οι πορτες...
Για το κοντερ,ισως θελουν ενα ψεκασμα με σπρει οι επαφες απο πισω...300ra εκτος οπελ εργατικα και ανταλλακτικο.
Το γρασαρισμα δεν νομιζω οτι θα κανει τπτ, απλα θα το φτιαχνει προσκαιρα
-
Πισω εχει ταμπουρα?
-
Δεν ειναι απο τα ταμπουρα.
Ας το ψαξει ο φιλος αν ειναι στο κλισιμο η στο ανοιγμα του αμορτισερ.
-
Aς κανει και ενα ελενχο στα λαστιχακια που συγκρατουν τα καζανακια της εξατμησης.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
300ra εκτος οπελ εργατικα και ανταλλακτικο.Το γρασαρισμα δεν νομιζω οτι θα κανει τπτ, απλα θα το φτιαχνει προσκαιρα
Για ποια εργασια κ ποια ανταλλακτικα θα πληρωσει 300 ευρω;;;Επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο κ εχω τρελα με οποιονδηποτε θορυβο ακουγεται κ εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα στο παρελθον θεωρω οτι με ενα γρασσαρισμα στα πισω ελατηρια αλλα κ σε ολες τις θυρες θα ειναι οκ!Ο μονος καταραμενος θορυβος που δε διορθωνεται ειναι απο την κρεμαγιερα/κολωνα τιμονιου...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για την πισω αναρτηση θα σου πω μιας και η κοπελα μου ( Α πρωην κοπελα μου...ακους εκει κορσα ) ταλαιπωρηθηκε αρκετα.
Τον τελευταιο εναμιση χρονο εκανε ενα τρηξιμο οποτε περνουσαμε απο σαμαρακια ή οταν γενικα ηταν με λιγα χιλιομετρα και προσομοινες την κατασταση περναω ενα σαμαρακι. Αν θυμαμαι καλα το εκανε στην φαση της σημπιεσης και οχι της εκτασης....αν θυμαμαι καλα.
Αφου το ειχε παει 2-3 φορες στην οπελ και της ειπαν οτι δεν ειναι τπτ κλπ, και βαζανε ενα σπρευ στο σινεμπλοκ. Μετα απο λιγο καιρο ξαναρχιζε, πριν κανα 3μηνο 2 φορες το πηγε στο συνεργειο και το εκανε απο την στιγμη που το πηρε να φυγει.
Πηγα σε ενα fit and Go, το πλακωσαμε στο σπρέυ, και μου ειπε το παληκαρι οτι ειναι κομενο σινεμπλοκ. και οτι πρεπει να κατεβει ο αξονας κλπ κλπ.
Αν ειναι κατι αντιστοιχο και το δικο σου...ετοιμασου για καμια 300ρα εκτος οπελ.Και εγω θεωρω οτι με ενα γρασαρισμα μαλλον θα βγαλει ακρη.....για λιγο καιρο, μετα παλι γρασαρισμα και στο τελος θα αναγκαστει να το αλλαξει.
Το θεμα ειναι να το κανει το γρασαρισμα και να ειναι μπροστα να δει που ειναι το προβλημα, ωστε να ΄έχει αποψη ο ίδιος.
Περίεργος ήχος.....από ανάρτηση...???