-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Οπότε από εδώ και πέρα ξέρω: Paulaner WeissΑυτός είσαι!!! Απλά η καλύτερη! Η Fisher της αθηναικής ζυθοποιίας καλή είναι αλλά όχι όσο η εισαγώμενη.. Budweiser, Mcfarland κτλ στην Γερμανία δεν θεωρούνται μπύρες... Όσο για την τιμή της μπύρας στην Ελλάδα είναι για να κλαις... 1,7 η Paulaner από το supermarkt κ 4 ευρώ η Heinneken έξω...(τον 330ml εννοείται).
-
... και ενα εξαιρετικα φτηνο και νοστιμο συνοδευτικο για την μπυρα ( light συνοδευτικο ...οχι αγριογουρουνο ) ειναι το αλμυρο πατατακι ( φυσική γευση που εχεις στηψει πανω του λεμονι .... τρελα )
...για τους θερμοπυρηνικους .... το παραπανω + ταμπασκο
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...για τους θερμοπυρηνικους .... το παραπανω + ταμπασκοΓια τους πραγματικά nuclear προτείνω:
Tabasco Habanero
_
-
και μετά σουρωτήρι το στομάχι από το έλκος...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
και μετά σουρωτήρι το στομάχι από το έλκος...Εδω μιλαμε για την 4αρα;
Το ταμπασκο ρε παιδια ειναι πολυ δυνατο δε μπορει να πηγαινει με τη μπυρα,νομιζω..
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
εμένα μου αρέσουν και οι μαύρες.......
[α.....και κάτι άλλο Κώστα....
αν ξαναφήσεις ποτήρι μπύρα πάνω στο κομπιούτερ μπορεί να μεθύσει το μηχάνημα ]Πού το πας, πού το φέρνεις βρε άτιμε όλο εκεί το γυρνάς...
Paulaner για μένα παιδιά και γενικά θολές μπύρες που αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με τη μαγιά. Στην Γερμανία έχει και πολλές άλλες τοπικές εξαιρετικές μπύρες. Στην Χαϊδελβέγη δοκίμασα μια τοπική εξαίσια, είχα βάλει και φωτό, αλλά είναι τώρα στον άλλο υπολογιστή.
Πάντως μετά τη Γερμανία άμστελ , χάϊνεκεν δεν μπορώ να τις πιω...ίσως να λουστώ
-
Σε όσους αρέσουν οι Paulaner, Erdinger κλπ, δικιμάστε και τη Schneider Weisse (πρέπει να υπάρχει σε καρφούρ ή βασιλόπουλο) ή την παρόμοιά της Maisel's Weisse (καρφούρ). Όχι με άδειο στομάχι, είναι λίγο βαριες.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
εμένα μου αρέσουν και οι μαύρες.......
[α.....και κάτι άλλο Κώστα....
αν ξαναφήσεις ποτήρι μπύρα πάνω στο κομπιούτερ μπορεί να μεθύσει το μηχάνημα ]Πού το πας, πού το φέρνεις βρε άτιμε όλο εκεί το γυρνάς...
Paulaner για μένα παιδιά και γενικά θολές μπύρες που αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με τη μαγιά. Στην Γερμανία έχει και πολλές άλλες τοπικές εξαιρετικές μπύρες. Στην Χαϊδελβέγη δοκίμασα μια τοπική εξαίσια, είχα βάλει και φωτό, αλλά είναι τώρα στον άλλο υπολογιστή.
Πάντως μετά τη Γερμανία άμστελ , χάϊνεκεν δεν μπορώ να τις πιω...ίσως να λουστώ
Paulaner και για μένα.
Και Kaiser ως δεύτερη επιλογή... -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Σε όσους αρέσουν οι Paulaner, Erdinger κλπ, δικιμάστε και τη Schneider Weisse (πρέπει να υπάρχει σε καρφούρ ή βασιλόπουλο) ή την παρόμοιά της Maisel's Weisse (καρφούρ). Όχι με άδειο στομάχι, είναι λίγο βαριες.Η επόμενες που θα δοκιμάσω...έβαλες φυτίλια τώρα .
chazlp1989 πώς την ξεχάσαμε και την kaiser?
είσαι πολύ δυνατή, μπράβο σου -
Köstritzer, paulaner...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Köstritzer, paulaner...Τι είναι αυτή;; Lager;; Mάλλον ε;
Κάπου είχαμε κι ένα άλλο νήμα για μπύρες, πολύ πιο παλιά βέβαια
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε όσους αρέσουν οι Paulaner, Erdinger κλπ, δικιμάστε και τη Schneider Weisse (πρέπει να υπάρχει σε καρφούρ ή βασιλόπουλο) ή την παρόμοιά της Maisel's Weisse (καρφούρ). Όχι με άδειο στομάχι, είναι λίγο βαριες.
Η επόμενες που θα δοκιμάσω...έβαλες φυτίλια τώρα .
chazlp1989 πώς την ξεχάσαμε και την kaiser?
είσαι πολύ δυνατή, μπράβο σουΌτι αφορά το αλκόολ είναι η ειδικότητά μου...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Köstritzer, paulaner...
Τι είναι αυτή;; Lager;; Mάλλον ε;
Κάπου είχαμε κι ένα άλλο νήμα για μπύρες, πολύ πιο παλιά βέβαια
η lager τι διαφορά έχει από την απλή μπύρα;
-
Για μένα πάντως budweiser (μη την μπερδεύουμε με την Bud έτσι..) και Urquell.
Για αναψυκτικό mcfarland και στην διπλανή ψησταριά kaiser. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Köstritzer, paulaner...
Τι είναι αυτή;; Lager;; Mάλλον ε;
Κάπου είχαμε κι ένα άλλο νήμα για μπύρες, πολύ πιο παλιά βέβαια
η lager τι διαφορά έχει από την απλή μπύρα;
Aυτό που εσύ (εμείς) λέμε 'απλή' είναι η lager.
Είναι συνήθως ανοιχτόχρωμες και έχουν μια πιο ήπια γεύση (λιγότερο αλκοόλ) σε σχέση με άλλες, περισσότερο CO2 και λιγότερο λυκίσκο.
Για ρίξε και μια ματιά στα link που έδωσε ο 'mirage' είχαμε γράψει περισσότερα εκεί.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Σε όσους αρέσουν οι Paulaner, Erdinger κλπ, δικιμάστε και τη Schneider Weisse (πρέπει να υπάρχει σε καρφούρ ή βασιλόπουλο) ή την παρόμοιά της Maisel's Weisse (καρφούρ). Όχι με άδειο στομάχι, είναι λίγο βαριες.Από Weisse --> Paulaner και Erdinger, όπως οι προλαλήσαντες. Δοκιμάστε επίσης την Franziskaner, αν και τελευταία την φτιάχνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία νομίζω
Lager γενικά, δε γουστάρω καμιά, εκτός από Amstel για κάνα... σουβλάκι, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος.
Από πλατειάς κατανάλωσης, αρκετά καλή Pils είναι η Kaiser, αν και προτιμώ τη γαλλική Fischer.
Ανώτατη προτίμηση όλων (και σόρι ), αλλά μια Murphy's Stout και κάνω πέρα όλες τις άλλες. Ιρλανδία uber alles.
Τέλος, όπου και όποτε σας δοθεί η ευκαιρία, δοκιμάστε μια μπίρα της Craft. Είναι ελληνική μικροζυθοποιία, και βγάζει εξαιρετική Weisse και πολύ ωραία καπνιστή (είναι κάπως πιο σκούρα και έχει έντονο άρωμα), καθώς και lager και pils αξιοπρεπέστατες.
-
-
Πρέτζελ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΠρέτζελDas original! .......η καλύτερη 'παρέα' της ξανθιάς....
-
Με βουτυράκι....όλα τα λεφτά...
Πρέπει να κανονίσω ένα διημεράκι στην Στουτγκάρδη
Μπύρα - η πιο όμορφη ξανθιά. Ή μήπως μελαχρινή;