-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Ψαχνω για ξενοδοχειο με parking,λογικου budget και υποφερτης διαβίωσης
για ποια πολη?
Καλή ερώτηση.
-
Θέμα δημοσίευσης: Help για διαμονη στην Κομοτηνη
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέμα δημοσίευσης: Help για διαμονη στην Κομοτηνηαααααααα
Δεν μπορώ να βοηθήσω... -
τοσες φοιτητριες εχει..
αμ κιντινγκ
-
'Θέατρο'...
-
Ξαναγύρισα στη Θράκη μετά από τόσο χρόνια. Έχουμε και λέμε:
Η Εγνατία έχει φτάσει από την Καβάλα ως τον Νέστο. Και ξαναρχίζει από τη Ξάνθη ως τις Σάπες.
Από τις Σάπες ως τη Μεσημβρία η κίνηση προς την Αλεξανδρούπολη γίνεται από παρακαμπτήριο. Στο αντίθετο ρεύμα από τον παλιό δρόμο. Τα έργα συνεχίζονται, αλλά φαίνεται να έχει αρκετή δουλειά ακόμα. Σε μερικά σημεία μόνο το ρεύμα προς Κομοτηνή περνάει από το αντίθετο ρεύμα του νέου δρόμου.
Προσοχή στον περιφεριακό της Καβάλας όταν βρέχει. Σχεδόν κάθε στροφή είναι πάνω σε γέφυρα και οι μεταλλικοί αρμοί γλυστράνε!
Η παράκαμψη της Αλεξανδρούπολης είχε πολύ κίνηση για να καταφέρω να τελικιάσω πάλι... Όμως και η άσφαλτος έχει σημάδια φθοράς, σε αντίθεση με το Ξάνθη-Κομοτηνή.
Προσοχή στον δρόμο Διδυμότειχο-Σουφλί. Υπάρχει ένα σημείο που στενεύει και έχει πολλές στροφές.
Στην Εγνατία υπάρχουν 2 κάμερες. Η μία είναι στο τέλος της ευθείας της Βόλβης προς Ασπροβάλτα και οι άλλη ανάμεσα στα δύο τούνελ αμέσως μετά. Οι κάμερες υπάρχουν και προς τα δύο ρεύματα. Θα δείτε τα πιεζοηλεκτρικά στο οδόστρομα και τους στύλους με τα φωτοβολταϊκά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μόνο για τη μέτρηση της κίνησης, αλλά την μία φορά είχαν και κάμερα επάνω και την άλλη όχι, οπότε μπορεί να είναι και φωτοραντάρ.
Κάμερες Γκάτσο στην έξοδο της Αλεξανδρούπολης προς Έβρο. Δεν θυμάμαι το χωριό, αλλά ο δρόμος εκεί αποκτά νησίδα και έχει όριο 50. Οι κάμερες είναι 100m πριν το φανάρι όπως βγαίνεις από την Αλεξανδρούπολη και στο φανάρι όταν μπαίνεις στην πόλη.
Έφαγα ψάρι (γριβάδι) στο 'Δέλτα' στις Φέρρες. Φεύγετε από το χωριό και κατευθύνεστε προς το Δέλτα του Έβρου, περνάτε τις γραμμές του τρένου, συνεχίζετε κι άλλο, και βλέπετε το ταβερνείο αριστερά. Συνιστάται!
Στο Σουφλί το μουσείο του μεταξιού είναι κλειστό για ανακαίνηση. Αλλά αν πρέπει να φοράτε γραβάτες, σταματήστε για ψώνια στην πόλη. Ολομέταξες με 20 ευρώ δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.
Ανάμεσα στα χωριά Ζώνη και Μικρή Δοξιπάρα εντυπωσιακοί τάφοι με άλογα και άμαξες του 2ου αι. Πηγαίνεται από τη Δοξιπάρα γιατί ο χωματόδρομος είναι ευκολότερος. Υπάρχουν μικρές ταμπέλες στις διασταυρώσεις με την ένδειξη 'τύμβος'. Οι φύλακες είναι πρόθυμοι για να ξεναγήσουν στην ανασκαφή.
Μην αμελήσετε βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου για παρατήρηση πουλιών. Κυάλια και μεγάλοι τηλεφακοί απαραίτητα. Επίσης επίσκεψη στο παρατηρητήριο πουλιών στη Δαδιά για να δείτε τους γύπες. Εδώ σας δίνει κυάλια το πάρκο.
Υδρόβια πουλιά μπορεί να δείτε και στη Βιστωνίδα. Εδώ δεν υπάρχει ξενάγηση (όπως στα άλλα δύο). Στο πάρκινγκ πριν το Πόρτο Λάγος όπως πάτε από Κομοτηνή για Ξάνθη στρίβετε αριστερά στον χωματόδρομο και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς τον αλιευτικό συνεταιρισμό. Μόλις περάσετε την πύλη του συνεταιρισμού στρίβετε αριστερά και θα βρείτε μεγάλες αποικίες.
Το μουσείο των Αβδήρων αξίζει την παράκαμψη. Μετά το Πόρτο Λάγος αριστερά προς Άβδηρα. Είναι μέσα στο χωριό. Από κει υπάρχει δρόμο κατ' ευθείαν για τη Ξάνθης, οπότε δεν κάνετε κύκλο.
-
Οι κάμερες που υπάρχουν σε 2 χωριά έξω απ' την Αλεξανδρούπολη δεν δουλεύουν κατά 99%.
Στην Εγνατία δεν είχα προσέξει τις κάμερες που αναφέρεις. Είχα την εντύπωση πως όλες οι κάμερες στα τούνελ είναι για επιτήρηση της κίνησης.
Ενδιαφέροντα όλα τα άλλα που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Έφαγα ψάρι (γριβάδι) στο 'Δέλτα' στις Φέρρες. Φεύγετε από το χωριό και κατευθύνεστε προς το Δέλτα του Έβρου, περνάτε τις γραμμές του τρένου, συνεχίζετε κι άλλο, και βλέπετε το ταβερνείο αριστερά. Συνιστάται!
O TGD στο χωριό μου!!!
-
Για ταξίδι του μέλιτος μάλιστα...
-
Τα μέρη τα ξέρω καλά, γιατί έχω κάνει το project 'πηγαίνω στα όρια της χώρας' 3-4 φορές.
Πολύ ωραίες οι ταξιδιωτικές σου αφηγήσεις, TGD.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα μέρη τα ξέρω καλά, γιατί έχω κάνει το project 'πηγαίνω στα όρια της χώρας' 3-4 φορές.Ο επόμενος στόχος μου είναι η Βορειοδυτική άκρη. Μάλλον για την άνοιξη.
-
Ταξίδι από Αλεξανδρούπολη μέχρι Θεσσαλονίκη (Πυλαία) χθες στις 2 ώρες και 50 λεπτά. Στην Εγνατία σταθερά 140 και στα στενά, περίπου με το όριο ταχύτητας με μια στάση σε βενζινάδικο.
-
Ναι πλέον αν δεν σου τύχει καμία κακή επιπλέον παράκαμψη βγαίνει εύκολα γύρω στις δυόμισι ώρες... Μόλις τελειώσουν οι παρακάμψεις έξω από την Αλεξνδρούπολη και η συμπίεση σε μία λωρίδα κοντά στην Καβάλα (Ελευθερούπολη) οι 2,5 ώρες πιθανόν να είναι το φυσιολογικό και νόμιμο.
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
O TGD στο χωριό μου!!!
O αδερφός μου ήταν φαντάρος στις Φέρρες το 96-97.Έμεινε εκεί 13 μήνες και έμαθε τα μέρη για τα καλά.
-
Το ταξίδι Αθήνα - Κομοτηνή το κάνω 2-3 φορές το χρόνο και τις περισσότερες με αμάξι, απο φιατ 127 (ως βρέφος) μέχρι cls 350 cgi.
H άποψή μου πάντα είναι ίδια, στο κομμάτι Αθηνά - Θεσσαλονίκη ισχύει ο κανόνας οτι μέχρι να φτιάξουνε ένα κομμάτι έχει χαλάσει άλλο. Ποτέ δεν θα δούμε ένα πλήρες και ασφαλές εθνικό οδικό δύκτιο. Το δέ λιβάνισμα της Εγνατίας τι να πω? Το παραλιακό κομμάτι πριν την Καβάλα και το κομμάτι ανάμεσα στην Καβάλα και την Ξάνθη είναι για γελοία. Σπάς αμάξι. Πάντα όταν περνάω αυτά τα κομμάτια βγαίνω με σφιγμένο στομάχι.
Ένα ριμαδο δίκτυο μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων έχουμε ρε π@@στη μου...τι το λιβανίζουνε? Τι να πούνε άλλες χώρες που έχουνε χιλιάδες τέλεια στρωμένα οδικά δύκτια απο την εποχή που στην Ελλάδα κυκλοφορούσανε με μουλάρια...
Περισσότερο on topic ... φανταστική διαδρομή είναι απο την Κομοτηνή μέχρι το Σουφλί απο το ορεινό δύκτιο (στρατιωτικός δρόμος ασφαλτοστρωμένος). Την είχαμε κάνει αυτήν την διαδρομή με τα ριμαδο στάγιερ με -5 στην κασόνα. 7 ώρες!!!
-
Εννοείς μάλλον απο το Μεγάλο και Μικρό Δέρειο έτσι? Τρομερά στριφτερή διαδρομή που περνά δίπλα από το αιολικό πάρκο. Αξίζει να καθίσεις κάτω μία ανεμογεννήτρια και να ακούσεις το θόρυβο που κάνει!!
Προσοχή τι εποχή θα επιχειρήσετε να πάτε γιατι τραβάει κάτι ομίχλες εκεί πάνω... Δρόμος με σήμανση, αλλά και παγίδες όπως λακούβες και bumps εκεί που δεν τα περιμένεις. -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Εννοείς μάλλον απο το Μεγάλο και Μικρό Δέρειο έτσι? Τρομερά στριφτερή διαδρομή που περνά δίπλα από το αιολικό πάρκο. Αξίζει να καθίσεις κάτω μία ανεμογεννήτρια και να ακούσεις το θόρυβο που κάνει!!
Προσοχή τι εποχή θα επιχειρήσετε να πάτε γιατι τραβάει κάτι ομίχλες εκεί πάνω... Δρόμος με σήμανση, αλλά και παγίδες όπως λακούβες και bumps εκεί που δεν τα περιμένεις.Μάλλον αυτό εννοεί, ξεκινάς από Αισύμη και ανηφορίζεις στο βουνό.
Από ένα σημείο και πάνω έχει χιονι στο δρόμο, πολλά κλαδιά και φύλλα και μια γλίτσα που γλιστράει απίστευτα. Προχθές πήγα.
Οι ανεμογεννήτριες από κοντά είναι πραγματικά εντυπωσιακότατες! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προσοχή τι εποχή θα επιχειρήσετε να πάτε γιατι τραβάει κάτι ομίχλες εκεί πάνω... Δρόμος με σήμανση, αλλά και παγίδες όπως λακούβες και bumps εκεί που δεν τα περιμένεις.Μάλλον αυτό εννοεί, ξεκινάς από Αισύμη και ανηφορίζεις στο βουνό.
Από ένα σημείο και πάνω έχει χιονι στο δρόμο, πολλά κλαδιά και φύλλα και μια γλίτσα που γλιστράει απίστευτα. Προχθές πήγα.
Οι ανεμογεννήτριες από κοντά είναι πραγματικά εντυπωσιακότατες!που ειναι αυτο το μερος?
Απο Αλεξανδρουπολη ανηφοριζεις για πανω? -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Οι ανεμογεννήτριες από κοντά είναι πραγματικά εντυπωσιακότατες!που ειναι αυτο το μερος?
Απο Αλεξανδρουπολη ανηφοριζεις για πανω?Aλεξ/πολη - Άβαντας - Αισύμη και μετά ανεβαίνεις το βουνό. Έχει οδικό δίκτυο που διασχίζει όλο τον Βόρειο Έβρο, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Ταξίδι στην Θράκη - οι δρόμοι