Ο χρήστης syele έγραψε:
Κάτσε Νάσο, μισό λεπτό. Ίσως κι εγώ να είμαι υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς μου αλλά...
IMHO, η όλη ουσία των αγώνων αυτής της μορφής είναι η συμμετοχή των πληρωμάτων σε ΕΝΑΝ αγώνα τριών ημερών (με την τελευταία του μορφή γιατί παλιότερα ήταν παραπάνω). Ένας αγώνας που δοκιμάζει πληρώματα και αυτοκίνητα εναντίον (?) της φύσης. Σ' αυτόν τον αγώνα παίζουν ρόλο σχεδόν εξίσου η ταχύτητα, η φυσική αντοχή, η μηχανική αντοχή, η οργάνωση, η ομαδική προσπάθεια, η προετοιμασία και άλλα καλά.
Η μετατροπή του, κυρίως, για τηλεοπτικούς λόγους σε 3 αγώνες, όπως πολύ σωστά τόνισε ο Χάρης αλλοιώνει τον χαρακτήρα του (δες παραπάνω). Η διαφαινόμενη 'συγχώρηση' λαθών εκφυλίζει τον αγώνα σε rally sprint. Δεν υπεισέρχομαι σε βαθμολογικά θέματα ότι π.χ. το 3-2-1 δεν είναι σοβαρό σε σύκριση με το 10-8-6-κλπ.
Οχι, δεν συμφωνώ με το '3 μονοήμεροι αγώνες', αλα-ράλι ΕΛΠΑ (για το Ελληνικό Πρωτάθλημα συμφωνώ αλλά είναι άλλη ιστορία εκεί). Αν γίνει έτσι θα είμαι ο πρώτος που θα διαφωνήσω. Αλλά το ζουμί είναι όντως οι βαθμοί που θα παίρνει κάθε σκέλος. Αν είναι κάτι σαν 3-2-1 (για τους 3 πρώτους), τότε ακόμα και αν προηγείται κάποιος σε 2 σκέλη και εγκαταλείψει στο 3ο (που, πρέπει να συμφωνήσεις, είναι ένα αξιόλογο επίτευγμα), θα πάρει 6 βαθμούς (= 3η θέση 'κανονικά') ενώ ταυτόχρονα ο 1ος (που δεν μπορεί, εκτός 'κουφών' εξαιρέσεων, να ήταν 6ος στο τέλος της 2ης ημέρας, κάπου 2ος-3ος θα ήταν, ας πούμε 3ος και ας πούμε πως στο τέλος του 1ου σκέλους ήταν εκτός 3άδας, δηλ. ένα 'worst case scenario') θα πάρει 10+1 = 11. Ε, δεν το θεωρώ τόσο απεχθές (με το σκεπτικό που αναφέρω παρακάτω).
Δεν παραβλέπω τις προφανείς ωφέλειες για τους θεατές. Αλλά μέχρι τώρα, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις, είμασταν μια χαρά και δεν είχαμε παράπονα.
Το πρόβλημα όμως είναι πως του χρόνου θα έχουμε παράπονα, διότι θα υπάρχουν λιγότεροι 'θεοί' με τα 'θεικά' τους αυτοκίνητα. Δηλαδή, η FIA, βλέποντας πως τα έχει κάνει θάλασσα με τους κανονισμούς του 2004 και μειώνεται η αξία του 'προϊόντος', προσπαθεί να προβεί σε κάποιες διορθωτικές ενέργειες, μεταξύ αυτών και αυτό που συζητάμε. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ σωστή την κίνηση, σαν παυσίπονο για το 2004, όχι από 'φιλοσοφική' άποψη του τι είναι οι αγώνες κτλ. Εκεί είμαι μαζί σου. Απλά προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και να βλέπω πως, εκεί που πάει το πράγμα, η πρόταση αυτή θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση.