-
- τις τηλεφωνικές κλήσεις!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
μπα πειραματισμούς με ΟΝ και λοιπές δεν κάνω.
αφού δίνει πλέον 24 ο ΟΤΕ ...βουρ στον ΟΤΕ όταν λήξει η υπάρχουσα.
29,5 ευρώ 2mbit στην 4νετ
29,5 ευρώ 24mbit το ConnX OTEτι λέτε;
δεν μιλάω για ιδιόκτητο μιας και δεν με καλύπτει...και μιλάω για Αττική, φαντάσου επαρχία.
Αν δεν κάνω λάθος, τα 29,90 του ΟΤΕ είναι χωρίς τα πάγια. Οπότε πρέπει να πηγαίνει γύρω στα 45 το μήνα το μπουγιουρντί.
αυτά ούτως ή άλλως τα πληρώνω.
-
Μα αυτό λέμε, πως με τους εναλλακτικούς, ΔΕΝ τα πληρώνεις αυτά (ή μάλλον πληρώνεις λιγότερο για περισσότερα).
-
το ιδιόκτητο τους όμως είναι πολύ περιορισμένο.
κατάλαβα τι λες...απλά λέω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες γραμμή ΟΤΕ +1μβιτ Φορθνετ πληρώνω 21,5 ευρώ.
Με γραμμή πάλι ΟΤΕ (δεν θέλω να φύγω) +24μβιτ 29,5 ευρώ.κ έχω κ γραμμή που τα σηκώνει ανετότατα τα 24.
-
Επειδή έκανα ένα μικρό λαθάκι σε προηγούμρνη δημοσίευσή μου η τιμή για 24άρα Conn-X είναι 29,9 ευρώ κι όχι 29,5 που έγραψα εκ παραδρομής..Όχι ότι τα 40 λεπτά του ευρώ παραπάνω αλλάζουν τίποτα επί της ουσίας, αλλά μη βρεθεί κανένας κακεντρεχής-κουτοπονηρίδης και πει ότι κάνω προπαγάνδα υπέρ του ΟΤΕ...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
το ιδιόκτητο τους όμως είναι πολύ περιορισμένο.κατάλαβα τι λες...απλά λέω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες γραμμή ΟΤΕ +1μβιτ Φορθνετ πληρώνω 21,5 ευρώ.
Με γραμμή πάλι ΟΤΕ (δεν θέλω να φύγω) +24μβιτ 29,5 ευρώ.κ έχω κ γραμμή που τα σηκώνει ανετότατα τα 24.
Σύνολο όμως, πόσο σου έρχεται ο λογαριασμός;;; Γιατί εμένα μου ερχότανε 240 ευρώ το δίμηνο, από όλα τα γαμησιάτικα πάγια που πλήρωνα και όχι από τη χρήση του τηλεφώνου. Πάρε μια 50άρα για τη DSL (ΠΛΕΟΝ των 29,5 ευρώ της συνδρομής ConnX), πάρε άλλα τόσα για το ISDN πάγιο, πάρε κι άλλα για ό,τι-τους-κατέβει-στο-κεφάλι-πάγιο, με συνολικό κόστος τηλεφωνημάτων 36 ευρώ. Τά κοψα όλα και ο τελευταίος λογαριασμός ΟΤΕ ήρθε 40 ευρώ. Όταν έρθει και η συνδρομή της HOL θα πληρώνω τόσα και θα χω και 'έως 24mbit' internet, αφού είμαι μέσα στο ιδιόκτητό τους. Ας καθυστερήσει όσο θέλει, αρκετά κάηκα.
-
εσύ καλά κάνεις και αποταμιεύεις... ...έρχεται και η Μ3...
-
Ήρθε. Βασικά το χω υπολογίσει . Όσα γλυτώνω από τον ΟΤΕ είναι περίπου ίσα με τις επιπλέον βενζίνες της Μ3 σε σχέση με το Megane.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ήρθε. Βασικά το χω υπολογίσει . Όσα γλυτώνω από τον ΟΤΕ είναι περίπου ίσα με τις επιπλέον βενζίνες της Μ3 σε σχέση με το Megane.κοψε και τις εξοδους για φαγητο με το 4ΤΦ και θα βγαλεις και τα σερβις!
μας χρωστας φωτο...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ο Νίκος Μάργαρης, άλλος ένας καμένος απ΄ότι γράφει, από εναλλακτικό παροχέα (vivodi συγκεκριμένα), τα χώνει στο τελευταίο τεύχος των 4Τ και καλεί όσους έχουν προβλήματα να επικοινωνήσουν μαζί του για συλλογική δράση.
100000000000 να μαζευτουμε μαζι του να χασουμε τα λεφτα μας...
Άντε πάλι.
Εντάξει ρε συ να περιμένουν όλο στωικά πότε θα δεήσουν κάποιοι εναλλακτικοί να λειτουργήσουν σωστά, δηλαδή πραγματοποιώντας όλα αυτά που υπόσχονται και τίποτα παραπάνω. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
το ιδιόκτητο τους όμως είναι πολύ περιορισμένο.
κατάλαβα τι λες...απλά λέω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες γραμμή ΟΤΕ +1μβιτ Φορθνετ πληρώνω 21,5 ευρώ.
Σύνολο όμως, πόσο σου έρχεται ο λογαριασμός;;; Γιατί εμένα μου ερχότανε 240 ευρώ το δίμηνο, από όλα τα γαμησιάτικα πάγια που πλήρωνα και όχι από τη χρήση του τηλεφώνου. Πάρε μια 50άρα για τη DSL (ΠΛΕΟΝ των 29,5 ευρώ της συνδρομής ConnX), πάρε άλλα τόσα για το ISDN πάγιο, πάρε κι άλλα για ό,τι-τους-κατέβει-στο-κεφάλι-πάγιο, με συνολικό κόστος τηλεφωνημάτων 36 ευρώ. Τά κοψα όλα και ο τελευταίος λογαριασμός ΟΤΕ ήρθε 40 ευρώ. Όταν έρθει και η συνδρομή της HOL θα πληρώνω τόσα και θα χω και 'έως 24mbit' internet, αφού είμαι μέσα στο ιδιόκτητό τους. Ας καθυστερήσει όσο θέλει, αρκετά κάηκα.
Αυτή τη στιγμή τα στάνταρ έξοδα του ΟΤΕ για χρήστες ADSL με Conn-X και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός Ελλάδας για το δίκτυό του (και μόνο) είναι ανά μήνα: 29,9 ευρώ για Conn-X, 14,9 ευρώ για τις κλήσεις (Conn-X Talk 24/7), και περί τα 14,76 ευρώ το μηνιαίο πάγιο για PSTN γραμμή χωρίς αναγνώριση κλήσης (όπως η δική μου). Σύνολο: Κάτι λιγότερο από 60 ευρώ το μήνα με το ΦΠΑ 19% να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Αντίστοιχα, οι ιδιώτες πάροχοι προσφέρουν ονομαστικά ότι και ο ΟΤΕ συν την αναγνώριση κλήσης και κάποιες παραπάνω δυνατότητες στο θέμα των κλήσεων (προς όλα τα σταθερά δίκτυα εντός Ελλάδας συν κάποιες χώρες εξωτερικού) προς περίπου 40 ευρώ το μήνα. Δηλαδή είναι περίπου 33% πιο φθηνοί από τον ΟΤΕ ή ανάποδα, ο ΟΤΕ κοστίζει περίπου 50% παραπάνω από αυτούς.
Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η ποιότητα και η σταθερότητα του γρήγορου Internet μέσω ΟΤΕ-Otenet είναι σαφώς (έως πολύ) καλύτερη όπως επίσης και η ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών (έλεγχος-αποκατάσταση βλαβών, προώθηση αιτημάτων πελατών). Πχ εμένα προσωπικά που είχα από τον Ιούλιο βάλει Conn-X στα 4 Mbps με εξάμηνη δέσμευση (μέχρι τέλη Δεκέμβρη) μου αναβαθμίσανε την ταχύτητα από τα 4 στα 24 Mbps μέσα σε 1 ημέρα.... όπως και τους περισσότερους αντίστοιχους με μένα πελάτες και μάλιστα με χρέωση των νέων σημαντικά χαμηλότερων τιμών ανεξάρτητα από τη λήξη ή μη του χρόνου δέσμευσης του κάθε πελάτη στις παλιές υπηρεσίες-χρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα όσες φορές τους έχω καλέσει είναι ευγενικότατοι, σχετικά γνώστες και η σύνδεση με άτομο του HelpDesk συνήθως γίνεται μέσα σε 1-2 λεπτά από την κλήση...Επειδή από ότι φαίνεται τα παραπάνω είναι μάλλον η πραγματικότητα για την πλειονότητα των πελατών ΟΤΕ-Conn-X όπως έχει διαμορφωθεί ειδικά το τελευταίο 8μηνο, νομίζω πως η οικονομική διαφορά λίγο πολύ αντανακλά (πλέον) τη διαφορά στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, και μη ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος της επικράτειας με το ιδιόκτητο δίκτυό του, ενώ οι εναλλακτικοί φαίνεται να το παλεύουν ακόμα (για την ιστορία αναρωτιέμαι πότε η ρημάδα η Vivodi πχ θα εγκαταστήσει ιδιόκτητο δίκτυο ADSL στο εξωτικό και μακρινό Χαιδάρι όπου διαμένω...) -
Δεν είναι όλα ρόδινα και στον ΟΤΕ πάντως..
Τουλάχιστον η δική μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική:
Ζω στην παραμεθόριο, και μάλιστα όχι στην πόλη, αλλά αρκετά κοντά.
Φυσικά δίκτυο άλλου πλην του οτε ούτε λόγος, ενώ οι διαθέσιμες ταχύτητες στα modems του τοπικού DSLAM έχουν σταματήσει στα 2Mbps , που ήταν διαθέσιμα εξαρχής έτσι κι αλλιώς.Το πρόβλημα ήταν οτι μια απλή σύνδεση 768k μέσω της OTEnet έφτασε να μας κοστίζει πάνω από 40 ευρώ μηνιαίως (συν τα υπόλοιπα πάγια συν τα τηλεφωνήματα...) και αυτό γιατί η σύνδεση είχε αγοραστεί πριν γίνουν διαθέσιμα τα πακέτα, οπότε έτρεχαν ξεχωριστές συνδρομές adsl και internet., οπότε στις αρχές Ιουνίου, και εκμεταλλευόμενοι μιας προσφοράς της otenet που έτρεχε εκείνη την περίοδο επιχείρησα να διακόψω τη γραμμή adsl για να μετατρέψω τη σύνδεση της otenet σε OnDSL 1Mbps (με γραμμή) και κόστος 20€/μήνα. Τηλεφώνησα στο 134 και διέκοψα την γραμμή. Και εκεί άρχισε το μαρτύριο:
Τη μια δεν έβρισκαν το fax που έστειλα στην otenet και ζητούσαν να το ξαναστείλω. Μετά έβλεπαν την αίτηση μεν, χωρίς πρόοδο δε. Με τα πολλά, και έπειτα από 2 εβδομάδες χωρίς internet ανακαλύπτουμε οτι από την otenet έβλεπαν πως υπάρχει γραμμή στο τηλέφωνο και δε μπορούσαν να βάλουν δική τους (ενώ την ίδια ώρα στο 134 ήταν μια χαρά 'καθαρή')
Δυστυχώς έλειπα εκείνο το πρωί και πήρε την πρωτοβουλία ο πατέρας μου να βάλει conn-x, οπότε ως σήμερα πληρώνει 21€ το μήνα για να συνδέεται στο internet και άλλα 20 περίπου για το e-mail που χρησιμοποιεί (το οποίο λήγει στις 5/1 και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό να το μεταφέρουμε στο νέο λογαριασμό...) -
[quote='StavrosG']Δεν είναι όλα ρόδινα και στον ΟΤΕ πάντως..
Τουλάχιστον η δική μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική:
Ζω στην παραμεθόριο, και μάλιστα όχι στην πόλη, αλλά αρκετά κοντά.
Φυσικά δίκτυο άλλου πλην του οτε ούτε λόγος, ενώ οι διαθέσιμες ταχύτητες στα modems του τοπικού DSLAM έχουν σταματήσει στα 2Mbps , που ήταν διαθέσιμα εξαρχής έτσι κι αλλιώς.Το πρόβλημα ήταν οτι μια απλή σύνδεση 768k μέσω της OTEnet έφτασε να μας κοστίζει πάνω από 40 ευρώ μηνιαίως (συν τα υπόλοιπα πάγια συν τα τηλεφωνήματα...) και αυτό γιατί η σύνδεση είχε αγοραστεί πριν γίνουν διαθέσιμα τα πακέτα, οπότε έτρεχαν ξεχωριστές συνδρομές adsl και internet., οπότε στις αρχές Ιουνίου, και εκμεταλλευόμενοι μιας προσφοράς της otenet που έτρεχε εκείνη την περίοδο επιχείρησα να διακόψω τη γραμμή adsl για να μετατρέψω τη σύνδεση της otenet σε OnDSL 1Mbps (με γραμμή) και κόστος 20
-
Νομίζω δεν χρειαζονται τόσες αναλύσεις.
Βλέποντας τα απλοποιημένα τα πράγματα, με ConnX 768/192 + τηλ πλήρωνα περισσότερα από οτι με On 24/1+τηλ+tv. Το ότι δεν πιάνω 24 mbps λίγο με νοιάζει. Αντίθετα με νοιάζει πως με λιγότερα χρήματα έχω πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες intrernet + απεριόριστα τηλεφωνήματα παντου. Και είμαι παραπάνω από πρόθυμος να περιμένω 5 λεπτά περισσότερο στην ΤΥ του εναλλακτικού (αν και όταν την χρειαστώ) όταν γλιτώνω από 30% έως 50% στην τελική σούμα κάθε μήνα.
Ο ΟΤΕ είναι δεσμευμένος με συμβόλαια να είναι πάντα ακριβότερος από τους εναλλακτικούς.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Νομίζω δεν χρειαζονται τόσες αναλύσεις.Βλέποντας τα απλοποιημένα τα πράγματα, με ConnX 768/192 + τηλ πλήρωνα περισσότερα από οτι με On 24/1+τηλ+tv. Το ότι δεν πιάνω 24 mbps λίγο με νοιάζει. Αντίθετα με νοιάζει πως με λιγότερα χρήματα έχω πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες intrernet + απεριόριστα τηλεφωνήματα παντου. Και είμαι παραπάνω από πρόθυμος να περιμένω 5 λεπτά περισσότερο στην ΤΥ του εναλλακτικού (αν και όταν την χρειαστώ) όταν γλιτώνω από 30% έως 50% στην τελική σούμα κάθε μήνα.
Ο ΟΤΕ είναι δεσμευμένος με συμβόλαια να είναι πάντα ακριβότερος από τους εναλλακτικούς.
Φυσικά και είναι απόλυτο δικαίωμά σου να χρησιμοποιείς όποιον εναλλακτικό επιθυμείς, σταθμίζοντας κατά την απόλυτη κρίση σου τα συν και πλην, όμως επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μεγάλα και σκεπτόμενα παιδιά, τι απάντηση θα έδινες στο Ροδίτη φίλο stavroG ο οποίος δε μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικούς στην εξωτική και μακρινή Ρόδο δεδομένου ότι ουδείς εναλλακτικός ενδιαφέρθηκε να εγκαταστήσει δίκτυο στο νησί αυτό (και σε τόσα άλλα μέρη βέβαια, ακόμα κι εντός Αττικής); Η μήπως και γιαυτό φταίει ο ΟΤΕ;
-
Ξεκινώντας από το τέλος, δεν θυμάμαι να είπα πως φταίει για κάτι ο ΟΤΕ (είμαι και παραμένω χρόνια πελάτης του σε κινητό και στο μαγαζί).
Στον φίλο από την Ρόδο να απαντήσω σε τι; Παράπονα για τον ΟΤΕ έκανε Στα σοβαρά, οι δικές μου αποφάσεις στηρίζονται στις επιλογές που υπάρχουν στον τόπο που μένω. Δεν είναι δυνατόν να βγάλω από τη λίστα των επιλογών μου τους εναλλακτικούς επειδή δεν έχουν παρουσία σε πόλεις που δεν μένω εγώ.
-
migf1
πόσο attenuation έχεις;
-
6/15
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
6/15δες εδώ τι μπορεί να πιάσει η γραμμή σου... ...εάν δεν το ξέρεις ήδη.
-
Το γνωρίζω.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;