-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κι αν δεν του αρέσει, το ... παίρνω εγώ.Σωστή ιδέα! (κάτι μου θυμίζει )
-
Βuggy και γενικά off-road, είναι η επιλογή που θα αντέξει περισσότερο.
Επίσης η κλίμακα να είναι μέχρι 1/10 (υπάρχουν και μικρότερα 1/16). Όχι τα 5κιλα γαϊδούρια της 1/8 (δεν αναφέρω καν 1/5)που, μπορεί να πηγαίνουν καλύτερα, αλλά είναι πιο ακριβά και πιο επικίνδυνα.
Με 300 ευρώ υπάρχουν πολλά πλήρη σετ 1/10.
Υπολόγισε +100ευρώ για τις πρωτες αναποφευκτες στούκες (Α-arms, άξονες)
Τέλος, και το πιο σημαντικό, μάθε το παιδί να δίνει μεγάλη προσοχή στον χειρισμό του καυσίμου, δεν το εισπνέουμε, δεν το ακουμπάμε. -
Ο χρήστης ililias,δοξάζοντας τον Πύργο έγραψε:
...Δεν πιστεύω να σε λένε Γιώργο, να είσαι Πυργαίος και να είσαι ο άντρας της αδελφής μου...
Ομολόγησε!
Ναι, ομολογώ. Είναι η μεγαλύτερη χαρά μου ως μεγαλύτερος αδελφός και χαίρομαι αφάνταστα που η σημερινή νεολαία δεν ακολουθεί τις αξίες ημών, των παλαιότερων: Δυο (ναι, δυο) αδελφές μου έχουν παντρευτεί λεβεντόπαιδα Πυργιώτες.
-
Έχει κάνα 500άρικο και είναι διατεθειμένος να τα χαλάσει όλα!
Εγώ, εννοείται, ούτε τα μισά δεν θέλω να δώσω.
Το λέω γιατί μου φαίνεται πολύ μικρός για τέτοια ενασχόληση, και μάλιστα για αρχή! Και ούτε έχω καταλάβει πως στο καλό του κόλλησε...Στα θετικά εί ναι ότι θα μάθει χειρισμό (που θα του χρησιμεύσει και στο αυτοκίνητο αργότερα) και μηχανολογία (πως λειτουργεί γενικότερα). Στα αρνητικά θα έλεγα ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο, το κόστος (ζητάει συνέχεια χρήμα για τράκες, αναβαθμίσεις, βενζίνες) και το κόλλημα που ίσως θα φάει και τον χρόνο που θα αφιερώνει.
Δες αυτό από άλλο θέμα που είδα τυχαία http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 63#1092463
Ο msamaro είναι φαντάρος ξενιτεμένος και θα σου έλεγε περισσότερα που είναι και ο πλέον κατάλληλος!
-
Έχει κάνα 500άρικο και είναι διατεθειμένος να τα χαλάσει όλα!
Εγώ, εννοείται, ούτε τα μισά δεν θέλω να δώσω.
Το λέω γιατί μου φαίνεται πολύ μικρός για τέτοια ενασχόληση, και μάλιστα για αρχή! Και ούτε έχω καταλάβει πως στο καλό του κόλλησε...Πήγαινε σε παιχνιδάδικο να ΔΕΙ από κοντά ένα ηλεκτρικό (και όχι ακριβό). Πάρε κάποιο με ερπύστριες και να τον πείσεις ότι το βενζινοκίνητο δεν θα πηγαίνει στα χόρτα και χώματα. Έτσι κι αλλιώς θα το πετάξει μετά από λίγες φορές που θα το παίξει.
-
Ο δικός μου ο μικρομεσαίος ζητάει διακαώς τηλεκατευθυνόμενο βενζινοκίνητο. Όχι από τον Αη Βασίλη, βέβαια, παραμεγάλωσε γι' αυτόν. Το δύσκολο είναι ότι θέλει να τον πληρώσει με δικά του χρήματα - κι έχει αρκετά, αφού έχει κουμπαρά του ταχ ταμ εδώ και ... 5 χρόνια, τον οποίο τροφοδοτεί σταθερά ... ο νονός του.Καμιά ιδέα, έχετε;
Αν ο μικρομεσαιος σου ζηταει τετοια δωρα ο καπιταλιστης τι σου ζηταει δλδ?
Δεν θελεις να εχει στην κατοχη του ενα τοσο ακριβω παιχνιδι, ή φοβασε οτι θα του βγαλει τα ματια γρηγορα, οποτε πανε στραφι τοσα χρηματα?
Funis εισαι παραδομαχος τελικα?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν ο μικρομεσαιος σου ζηταει τετοια δωρα ο καπιταλιστης τι σου ζηταει δλδ?Τατουάζ μια νεκροκεφαλή στον ώμο.
Δεν θελεις να εχει στην κατοχη του ενα τοσο ακριβω παιχνιδι, ή φοβασε οτι θα του βγαλει τα ματια γρηγορα, οποτε πανε στραφι τοσα χρηματα?
Ότι θα το βαρεθεί πολύ σύντομα.
Πήγαινε σε παιχνιδάδικο να ΔΕΙ από κοντά ένα ηλεκτρικό (και όχι ακριβό). Πάρε κάποιο με ερπύστριες και να τον πείσεις ότι το βενζινοκίνητο δεν θα πηγαίνει στα χόρτα και χώματα. Έτσι κι αλλιώς θα το πετάξει μετά από λίγες φορές που θα το παίξει.
Όπως έγραψα κ παραπάνω, αυτό φοβάμαι: Ότι θα κάνει παρέα στα 4 (ναι, 4) ηλεκτρικά 4τροχα τηλεκατνα που τους έχει φέρει ο καλός Άη Βασίλης τα τελευταία χρόνια...
pjathan πλαστογράφε,
-
Αληθεια ζηταει τατουαζ?
Και πως το αντιμετωπιζεις αυτο? Εκτος απο οτ να το πλακωσεις στις φαπες
Πλακα κανω για τις φαπες φυσικα.
-
έχει ακριβά γούστα η καινούρια γενιά
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
...Δεν πιστεύω να σε λένε Γιώργο, να είσαι Πυργαίος και να είσαι ο άντρας της αδελφής μου...
Ομολόγησε!
Ναι, ομολογώ. Είναι η μεγαλύτερη χαρά μου ως μεγαλύτερος αδελφός και χαίρομαι αφάνταστα που η σημερινή νεολαία δεν ακολουθεί τις αξίες ημών, των παλαιότερων: Δυο (ναι, δυο) αδελφές μου έχουν παντρευτεί λεβεντόπαιδα Πυργιώτες.
Είπα κι εγώ. Δεν μπορεί! Κάποια στιγμή θα το παραδεχθεί.
Ευχαριστώ pjathan... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αληθεια ζηταει τατουαζ?
Πλακα κανω για τις φαπες φυσικα.5 E ένα με χένα το καλοκαίρι, άντε άλλα 5 - 10 τώρα για ένα ακόμα. Διαπραγματεύσεις, φίλε μου. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε από νεκροκεφαλή και κάναμε ... έναν ιππόκαμπο, τώρα άντε να κάνουμε κανένα αιλουροειδές, κανένα πούμα, ας πούμε.
Από φάπες με το συγκεκριμένο τυπάκο μάλλον τελειώσαμε, έχει πλέον περάσει τη μάνα του ένα κεφάλι (όχι ότι ήταν και δύσκολο, αλλά λέμε τώρα).pjathan, kouk
Α να χαθείτε, ρε. Ρεμάλια, ε ρεμάλια. :funis: -
Αληθεια ζηταει τατουαζ?
Πλακα κανω για τις φαπες φυσικα.5 E ένα με χένα το καλοκαίρι, άντε άλλα 5 - 10 τώρα για ένα ακόμα. Διαπραγματεύσεις, φίλε μου. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε από νεκροκεφαλή και κάναμε ... έναν ιππόκαμπο, τώρα άντε να κάνουμε κανένα αιλουροειδές, κανένα πούμα, ας πούμε.
Από φάπες με το συγκεκριμένο τυπάκο μάλλον τελειώσαμε, έχει πλέον περάσει τη μάνα του ένα κεφάλι (όχι ότι ήταν και δύσκολο, αλλά λέμε τώρα).Πόσο χρονών είναι είπαμε?
Επειδή και εγώ ήθελα από σχετικά μικρός να κάνω, προτίμησα να το αφήσω να ωριμάσει σαν σκέψη, πέρασαν κάμποσα χρόνια και το έκανα όταν ήμουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος οτι το θέλω και σε μέρος που δε θα το βαρεθώ επειδή θα το βλέπω συνέχεια.
Δώστου ένα βάθος χρόνου, πχ όχι πριν τα 22-23, και αν του έχει καρφωθεί τόσο πολύ σαν ιδέα, τότε δεν τον γλιτώνεις, αν όχι... μέχρι τότε θα το έχει ξεχάσει...
-
Έκλεισε τα 13 πριν από λίγες μέρες. Επειδή τα συνεχόμενα 'όχι' δεν μου αρέσουν, του εξήγησα αρχικά ότι το 'κανονικό' τατου γίνεται με βελόνες. Του το περιέγραψα όσο πιό ανατριχιαστικά μπορούσα, νομίζω ότι τον τρόμαξα αρκετά. Αμέσως μετά του μίλησα για το τατου χένας, που το κάνεις κ φεύγει μετά από μια - δυο εβδομάδες. Γούσταρε κι έτσι κάναμε ένα το καλοκαίρι στα Χανιά, ενώ η μάνα του ... ούρλιαζε.
Ε, τώρα το ξαναθυμήθηκε. Θα κάνουμε άλλο ένα, θα κρατήσει μέχρι να περάσουν οι γιορτές, θα με ξανακατσαδιάσει η μάνα του, όλα καλά. Ε, αν με ρωτήσει κ στα 22 - 23, τότε θα τον φαπώσω στ' αλήθεια. (Ελπίζω να φτάνω). -
Μια συμβουλή επι θεμάτων στιγματοστιξίας.
Τω καιρώ εκείνω που ήμουνα 18 μου είχε κολήσει να κάνω τατουάζ. Τότε δεν ήταν στη μόδα αλλά τα είχα σαν εικόνα από το μπάσκετ (όλοι οι αραπάδες στο ΝΒΑ είχαν 5-6 ο καθένας).
Όταν φυσικά το ανακοίνωσα στους δικούς μου τρελάθηκαν. Η μάνα μου έπεσε να πεθάνει, ο πατέρας μου ετοίμασε τα συμβόλαια για να με αποκληρώσει και ο αδερφός μου εφηύρε διάφορες ανατριχιαστικές ιστορίες για να με αποθαρρύνει...
Μετά από 2 μήνες σκληρών μαχών επέμεινα και τελικά σήκωσαν λευκή σημαία υπό τη μορφή της φράσης 'Κόψ'το λαιμό σου αγοράκι μου...'
Πήγα λοιπόν και το έκανα...
Αφού ξεπεράσαμε το στάδιο που για 1-2 εβδομάδες δεν μου μίλαγε κανένας στο σπίτι λες και είχα σκοτώσει άνθρωπο τελικά ξεχάστηκε.
Μετά από κανά 6μηνο με βλέπει η μάνα μου που βγαίνω από το μπάνιο και βλέπει το τατουάζ (είναι στο δεξί μπράτσο, σχετικά μεγάλο). Πλησιάζει, το πιάνει και μου λέει 'Ωραίο είναι...'
Μου ρθε να τη βρίσω αλλά τελικά το ηθικό δίδαγμα είναι ότι όλα είναι μια ιδέα στο μυαλό μας.
Εγώ αν είχα πιτσιρικά και μου έλεγε για τατουάζ θα τον έκανα να καταλάβει ότι θα είναι κάτι που θα το έχει για όλη του τη ζωή (λάθος τακτικής να αναφέρω περί laser γιατί καήκαμε...) και θα πρέπει να είναι σχετικά ώριμος για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Πχ αν ήθελε τατουάζ στα 10 του και έκανε κανένα power ranger όταν θα έφτανε 18 θα ήθελε να αυτοκτονήσει...
Άρα εγώ θα του έλεγα να γίνει τουλάχιστον 18 και τότε το ξανασυζητάμε και το πιο βασικό να προσέξει το σημείο αλλά και το τι θα κάνει.
Πχ εγώ μπορεί να γούσταρα τότε εν έτει 2000 ένα 'μανικάκι'. Ένα τέτοιο τατουάζ όμως μπορεί να μου δημιουργούσε προβλήματα αφού είναι πολύ εμφανές. Όπως επίσης μπορεί να μου τη βάραγε να έκανα τατουάζ τη φράση 'γ@μ@ω κώλους' στην πλάτη. Όταν όμως θα έφτανα 25 και θα ήθελα να γνωρίσω καμμιά κυριλέ γκόμενα και όχι κανά φρικιό θα είχα πρόβλημα...
Το σημαντικό είναι να μην δεχτεί το παιδί απόλυτη άρνηση γιατί μπορεί να πάει αυθαίρετα να το κάνει μόνο του χωρίς να προσέξει μαγαζί, καθαριότητα και γενικά δεν θα το ψάξει όσο πρέπει. -
EDDIE_147
Άρα καλά τα πάω μέχρι τώρα, έ; -
Απλά να έχεις υπόψη σου ότι οι χένες μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς από ένα τατουάζ γιατί οι πλανόδιοι δεν έχουν κανένα απολύτως έλεγχο για το τι βάζουν.
Πέρα από αυτό μην τρελαίνεσαι. Κοίτα στις παραλίες. Είναι υπερβολικά διαδεδομένο το τατουάζ. Εγώ θα σου λεγα να του τονίσεις το ότι είναι κάτι για όλη του τη ζωή και ότι είναι φλωριά να κάνει κάτι για διακοσμητικό και μόνο σαν τις γκόμενες που κάνουν κάτι άκυρα στη ράχη για να φαίνεται...
Μπορεί μέχρι τα 18 του να το έχει ξεχάσει τελείως αλλά και να το θέλει ακόμα φαντάσου ότι οι δικοί μου είναι τραγικά συντηρητικοί και οπισθοδρομικοί και τελικά το δέχτηκαν. Ε ο πατέρας μου μου τη λέει που και που αν το βλέπει αλλά πιο πολύ γιατί φοβάται μη το δει κανάς γνωστός και πουν ότι του τάδε ο γιός είναι αλήτης (κλασσική ελληνική χαζομάρα).ΥΓ: Τώρα που σκέφτομαι για το δεύτερο πάντως δεν βλέπω να ψήνονται και ιδιαίτερα...
-
χενα μονο σε μαγαζι...
δεν ειναι κατι φοβερο και φευγει..απο την αλλη νομιζω οτι ειναι μικρος γενικα για τετοια κολπα
το καλο που εχεις να κανεις ειναι να τον ελεγχεις διακριτικα μη παει και κανει καμια μ@λακια μονος του..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το καλο που εχεις να κανεις ειναι να τον ελεγχεις διακριτικα μη παει και κανει καμια μ@λακια μονος του..Μα ακριβώς γι' αυτό το συζητάμε μέχρι εξάντλησης, για να σιγουρευτούμε ότι όταν είναι να κάνει κάτι τουλάχιστον θα ενημερώσει. Αν του λες συνέχεια 'όχι' του πιτσιρικά, κάποτε θα κάνει τα χειρότερα μόνο κ μόνο για να σου τη σπάσει.
Και ναι, για το πρώτο δεν κρατιόταν αλλά πλέον μόνο σε μαγαζί. -
ililias
ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα ημουν καταλληλος να δωσει συμβουλες, αλλα:
ειμαι κατα του να τον αφησεις να κανει τατουαζ.
απαγορευεται ετσι κ αλλιως να κανει αν ειναι κατω απο 18 απο το νομο χωρις την αδεια των κηδεμονων.
οποτε πες του, αγορι μου, κλεισε τα 18 και καν'το. εγω σαν πατερας σου δεν συμφωνω, αλλα οταν εισαι σε θεση να το κανεις, καν'το μονος σου. εγω δεν θελω να εχω συμμετοχη σε μια πραξη που δεν συμφωνω...και να σου πω και κατι;
αν αυριο το μετανιωσει και ερθει και σου πει 'που ησουν εσυ ρε πατερα να με μαζεψεις, εγω ημουν μικρο + χαζο..;' δεν θα νιωσεις ασχημα; -
EDDIE_147
Και 18 μικρός ήσουν. Που το έκανες;
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...