-
Όχι, Νίκο, η 190 (η 16άρα είναι η έκδοση της κοσγουερθ) είναι για καθημερνό αυτοκίνητο, όχι για κλασσικό!!!Απλά, επειδή όπως λέγαμε και σε άλλο θέμα, δε θα την παλέψω με ένα σύγχρονο μεσαίο αμαξάκι, σκέφτομαι αυτή να αντικαταστήσει τον ρούντυ!
Εμπλέκεται στο ζήτημα της αγοράς ιστορικού μόνο σαν παράγοντας στο συνολικό κόστος! -
A! ε, δεν μου αρέσει ούτε για καθημερινό αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όπως το βλέπω το πράγμα, μάλλον το 924 μου πάει καλύτερα, ούτως ώστε να μείνει λίγο χρήμα παραπάνω για μια κάπως καλύτερη ΜΒ για κάθε μέρα (αλλά που να κλασσικοφέρνει, π.χ. τη 16άρα που λέμε τόση ώρα).
Για πείτε, pls!Σ αυτη την περίπτωση μήπως θα πρέπει να σκεφτείς ότι τα 300-400 ευρω που έλεγες για μηνιαία συντήρηση, θα΄διπλασιαστούν?
όπως και οι γνωστοί μπελάδες περί πάρκινγκ κλπ?
για παράδειγμα θα έχεις 2πλή έννοια να τα βάλεις μπρος και να τα κινείς τακτικά, 2 πλή έννοια να τα πηγαινοφέρνεις για συντήρηση κλπ
Και αν κρατήσεις και την 914, τότε μιλάμε για 3 απαιτητικά κλασικά ενός ΠΟΛΥ απαιτητικού ιδιοκτήτη
Μήπως η όλη φάση σε κουράσει στην τελική?
Τα θέλεις όλα (όπως όλοι μας ) και πέφτεις στην ίδια λούμπα
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς πως θα ήταν το γκαράζ των ονείρων σου (σε εφικτά πλαίσια βέβαια) αποτελούμενο από 2 μόνο αυτοκίνητα και να χτίσεις την στρατηγική σου πως θα φτάσεις στην εκπλήρωση αυτού του στόχου.Εγώ για παράδειγμα επέλεξα να μείνω με 2. Το ξέρεις...
Ένα για τις βόλτες (και ίσως κανα χαλαρό regularity) που είναι το Spitfire φυσικά... και ένα κατα 80% για τα ραλλάκια. Με σχετικά προσιτή συντήρηση...2 αυτοκίνητα μόνο, ανάμεσα απ αυτά που μου αρέσουν πολύ, και όχι αυτά που θα υπαγόρευαν σαν καλύτερα οι απαιτήσεις του ράλλυ κλπ
Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος που είχαμε σαν φοιτητές ή άλλες εποχές της ζωής μας που οι υποχρεώσεις ήταν λιγότερες... 2 είναι υπέρ-πολλά για έναν άνθρωπο που έχει ελεύθερο μόνο ένα σαβ/κο
Εγω θα σου προτεινα λοιπον να εξασφαλίσεις την 912 που είναι και ο πόθος σου, με την προοπτική να την αναβαθμίσεις στο μέλλον, αντικαθιστώντας την ίσως με μια 911
Δωσε όλα τα αυτοκίνητα και πάρε μια 912 για τις βόλτες και τα χαλαρά ραλάκια που δεν θα τη γεμίσεις stonechips, και πάρε και μια καλή 924 για το Ακρόπολις και τα άλλα τα regularity που είναι κάπως πιο 'σκληρά'
Ή κράτα την 914 γι αυτή τη δουλειά χωρίς να σε νοιάζει αν εχει και καμμια λακουβίτσα, αρκεί να την έχεις πάντα σε αξιοπιστη μηχανική κατάσταση. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όχι, Νίκο, η 190 (η 16άρα είναι η έκδοση της κοσγουερθ) είναι για καθημερνό αυτοκίνητο, όχι για κλασσικό!!!Απλά, επειδή όπως λέγαμε και σε άλλο θέμα, δε θα την παλέψω με ένα σύγχρονο μεσαίο αμαξάκι, σκέφτομαι αυτή να αντικαταστήσει τον ρούντυ!
Εμπλέκεται στο ζήτημα της αγοράς ιστορικού μόνο σαν παράγοντας στο συνολικό κόστος!Πάρε ένα καινούριο μικρό να κάνεις τη δουλειά σου και άστα εκείνα που θα σου τρώνε χρήμα το οποίο θα έχουν ανάγκη τα κλασικά σου.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
θα πρέπει να σκεφτείς ότι τα 300-400 ευρω που έλεγες για μηνιαία συντήρηση, θα΄διπλασιαστούν?
όπως και οι γνωστοί μπελάδες περί πάρκινγκ κλπ?
για παράδειγμα θα έχεις 2πλή έννοια να τα βάλεις μπρος και να τα κινείς τακτικά, 2 πλή έννοια να τα πηγαινοφέρνεις για συντήρηση κλπ
Εγω θα σου προτεινα λοιπον να εξασφαλίσεις την 912 που είναι και ο πόθος σου, με την προοπτική να την αναβαθμίσεις στο μέλλον, αντικαθιστώντας την ίσως με μια 911Δωσε όλα τα αυτοκίνητα και πάρε μια 912 για τις βόλτες και τα χαλαρά ραλάκια που δεν θα τη γεμίσεις stonechips, και πάρε και μια καλή 924 για το Ακρόπολις και τα άλλα τα regularity που είναι κάπως πιο 'σκληρά'
Ή κράτα την 914 γι αυτή τη δουλειά χωρίς να σε νοιάζει αν εχει και καμμια λακουβίτσα, αρκεί να την έχεις πάντα σε αξιοπιστη μηχανική κατάσταση.Ρε Νάσο, εσύ δεν έχεις καθημερινό αυτοκίνητό πέρα από τα 2 ιστορικά σου?γώ σε λίγο καιρό ΔΕΝ θα έχω!!
Ε, την 190 για κανονικό αυτοκίνητο τη θέλω και εγώ (στοιχίζει πολύ λιγότερο από ένα καινούργιο γιαπωνέζικο ώστε να μου αφήσει και δυο δεκάρες στην άκρη για την πιθανή συντήρησή της που και αυτή από την πλευρά της θα είναι πολύ πιο φτηνή...)
Το σκαθάρι και που υπάρχει δεν ενοχλεί
Το 914 ΑΝ κάνει και είναι φτηνό για ράλυ, αλλιώς κάθεται και αυτό εκεί που είναι και δεν ενοχλεί
και το καινούργιο ιστορικό θα το έχω εδώ για να βγάζω τους όποιους αγώνες (δεν έχω τρέλλα με τις γρατζουνίτσες)...
Δηλαδή πάλι τα ίδια λέμε απλά μου προτείνεις να πάρω 912 αντί για μια φθηνότερη π.χ. ΜΒ ή 924, με δυο λόγια? -
Πόσο μακροπρόθεσμος είναι αυτός ο σχεδιασμός; Ρωτάω γιατί νομίζω ότι στα αυτοκίνητα κανονικής κυκλοφορίας υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στην επιλογή του μεγέθους και του αριθμού αυτών: την άμεση προοπτική ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ αύξησης των ασφαλίστρων και την πιο μακροπρόθεσμη προοπτική φορολόγησης με βάση τους ρύπους.
-
Αν σου αρέσει να κυκλοφορείς με 190 οκ
Εγω απλα και που το έχω το καθημερινο μου είναι άχρηστο πλέον με το σκούτερ που κινούμαι. Και όταν το αλλάξω στο μέλλον ,αυτό θα γίνει γιατί οι (οικογενειακές) ανάγκες θα είναι αυξημενες.
Να πληρώνω ασφάλειες, σηματάκια, λάστιχα και σέρβις για μια 190 που θα τη χρησιμοποιώ μόνο για βόλτες και άντε κανα σκ να πάω πόρτο χέλι, είναι μεγάλο κόστος πιστεύω όσο και αν φαίνεται οικονομικότερη λύση από άλλες.
Πάντως σε σχέση με ενα Πούντο θα την προτιμούσα κι εγώ (μόνο αν ειναι η μικρή 18άρα με το φτηνό σήμα)Τα αυτοκίνητα που λες ότι μπορούν να μείνουν στο γκαράζ γιατί δεν 'ζητάνε' είναι νομίζω κάάάάπου λίγο άστοχο. Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το σκαθάρι μετά από 2 χρόνια? Το ίδιο και η 914 αν δεν τη χρησιμοποιείς. Παλιά αυτοκίνητα είναι και πάντα θα ζητάνε, ανεξάρτητα αν κάνεις 10Κ ή 100χλμ το χρόνο.
Όταν θα θέλουν άλλαγμα τα μαρκούτσια, τα αμορτισέρ και τα λάστιχα από την πολυκαιρία, τι θα κάνεις? Δε θα τα αλλάξεις? Και όταν θα ΄βγάλει φουσκάλες το χρώμα? Δε θα τα βάψεις? Ή θα τα αφήσεις να χειροτερέψουν? Ή θα τα πουλήσεις πιο φθηνά απ όσο θα τα πούλαγες σήμερα?Δίνω ερωτήματα και όχι συμβουλές για το τί θα κάνεις, μιας και εγώ είμαι χειρότερος από σένα (βλ θέμα με Λαμπρέτες )
Εγω φανταζομαι τον εαυτό μου με το σκουτερ να κατεβαινω δουλεια και τα κλασικα για την βολτα και τα ραλλυ.
Ακομη και ενα βραδυ να θελω να βγω, παίρνω το Σπιτφαιερ γιατι αλλωστε ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να κινηθει.
Σε λίγο θα παίρνω και το GT6 Αντε να πάρω και το 500αράκι μόλις έρθει που το γουστάρω πολύ. Αλλά γνωρίζοντας ότι δεν το χρειάζομαι.Εγω στη θέση σου θα έκανα το εξής, ενεργώντας πάντα ως Νάσος και με βάση τα προσωπικά μου κριτήρια - που φυσικά απέχουν πολύ απο τα δικά σου:
Θα μαζευα ενα καλό πακέτο πουλώντας την 914, το σκαθάρι, το Σμαρτ και την 115. Αν απ όλα αυτά μαζεύονται 30Κ τότε...
- Θα έψαχνα για μια 912 σε ΠΟΛΥ καλή κατάσταση. Με ηλιοροφή κατα προτίμηση. Η μπορεί και να έπερνα κάτι τέτοιο http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330188658366 Πιστεύω με μαξ 20Κ μπορείς να το έχεις στο γκαράζ σου
- θα έπερνα με άλλα 10Κ μια κάθετο κουπέ. Ιδανική για ράλλυ. Σε κρατάει ξεκούραστο στις μεγάλες αποστάσεις, αξιοπιστη και αρκετά ψηλή για να μην βρίσκει στους υπουλους δρόμους της επαρχίας. Η αλλιως μια 107 κουπέ, ή αλλιώς μιας 924 σαν τελευταία επιλογή ανάμεσα στα 3.
Θα κρατούσα το σκουτεράκι μου για να πηγαίνω στη δουλειά μου και για τις βόλτες μου θα χρησιμοποιούσα εναλλάξ τα ιστορικά μου.
Θα είχα πάντα στο μυαλό μου ένα φτηνό καταλυτικό μέχρι 3Κ που να μην με νοιαζει αν θα το βρω με σπασμένο καθρέφτη το πρωί.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πόσο μακροπρόθεσμος είναι αυτός ο σχεδιασμός; Ρωτάω γιατί νομίζω ότι στα αυτοκίνητα κανονικής κυκλοφορίας υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στην επιλογή του μεγέθους και του αριθμού αυτών: την άμεση προοπτική ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ αύξησης των ασφαλίστρων και την πιο μακροπρόθεσμη προοπτική φορολόγησης με βάση τους ρύπους.Ισχύει κάτι τέτοιο?????
Τότε κρατάω τον ρουντυ που έχει κάτω απο 130μιλιγκραμ διοξείδιο/χιλ. και 0.7του λίτρου κυλινδρισμό!!!!!! Την 190 για κάτι πιο φτηνό την ήθελα, όχι να με γδάρουνε κιόλας!
Νάσο, προσωπικά αν δεν έχουν κανονικά νούμερα τα αυτοκίνητα δεν μπορώ να τα κυκλοφορήσω για βόλτα, πολύ περισσότερο βράδυ, οπως λες... όλα αυτά τα μνοντέλα έχουν τεράστια μοτέρ (εκτός του 912) και είναι απίθανο να τα βγάλω ποτέ στο δρόμο κανονικά...
Το μικρό καταλυτικό είναι μια δυνατότητα.
Το σκαθάρι να φύγει δεν υπάρχει περίπτωση.- (το θέλω ως έχει)
Άλλωστε, με λιγότερα από 150 ευρώ το χρόνο το κυκλοφορώ λιγάκι το καλοκαίρι αλλά ούτως η άλλως δεν έχει κανένα πρόβλημα μιας και τα δύο αυτά αυτοκίνητ βρίσκονται σε κλειστό χώρο, συνήθως τακωμένα, σε πολύ ξηρό περιβάλλον. Εδώ και μια 10ετία δεν΄είχαν κάποια ιδιαίτερη φθορά και δε βρίσκω το λόγο γιατί να έχουν τώρα. Το 'νέο' κλασσικό θα φάει το ζόρι γιατί θα βρίσκεται (σε γκαράζ ελπίζω σύντομα) εδω, στην Αθήνα για άμεση χρήση...
912 λες λοιπόν, 107 ή 924 τέλεια με λεφτά στην άκρη για πιθανές ζημιές μελλοντικά χωρίς να χρησιμοποιήσω το μηνιαίο πρόγραμμα άντλησης πόρων?
To 914 δε θέλω να το σπρώξω άμεσα διότι το έχω χρυσοπληρώσει και προκειμένου να το δω να φεύγει για ένα κομμάτι ψωμί (βλέπε κάτω από 10Κ) προτιμώ να το έχω έτσι όπως είναι, μπιμπελό να πειραματίζομαι με πιθανή χρήση σπόρτινγκ ή να παίζω τα καλοκαίρια... δε με ενοχλεί, πως να το πω, εκεί που βρίσκεται και να είχα τα έξτρα λεφτά του δε θέλω να αγοράσω ένα ακριβότερο από 14-15Κ ιστορικό...
Το κανονικό αφήστε το στην άκρη προς το παρόν γιατί θα το έχω 50-50 με τη μητέρα μου, οποτε δεν έχω το μοναδικό λόγο... αν θέλει να τα χώσει για καινούργιο εμένα δε με κόφτει (π.χ. της άρεσε το twingo). -
Για τις ασφάλειες: αυξάνεται σε δύο στάδια ή ελάχιστη ασφάλιση αστικής ευθύνης από 100.000 ευρώ που ήταν σε 1.000.000! Του χρόνου θα γίνει 500.000 και σε δύο-τρία χρόνια 1 εκατ. Οπότε φανταστείτε αυξήσεις ασφαλίστρων που θα φάμε! Εμένα που ήλθε ήδη μία 12% αυξημένη.... Κι αυτές δεν τις γλυτώνει κανένα αυτοκίνητο, μικρό ή μεγάλο!
Για την φορολόγηση ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2: Γυροφέρνει στην ΕΕ εδώ και καιρό, η Πορτογαλική προεδρία το προωθεί έντονα, Γερμανία-Γαλλία αντιδρούν αλλά τελικά μάλλον θα περάσει με κάποια συμβιβαστική μορφή και θα ισχύσει σε 3-4 χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι κινητήρες 1.4L με 150 ίππους......
Αν και στοχεύει κυρίως τα μεγάλα SUV θα πλήξει και τα κλασικά και τα youngtimers...... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για τις ασφάλειες: αυξάνεται σε δύο στάδια ή ελάχιστη ασφάλιση αστικής ευθύνης από 100.000 ευρώ που ήταν σε 1.000.000! Του χρόνου θα γίνει 500.000 και σε δύο-τρία χρόνια 1 εκατ. Οπότε φανταστείτε αυξήσεις ασφαλίστρων που θα φάμε! Εμένα που ήλθε ήδη μία 12% αυξημένη.... Κι αυτές δεν τις γλυτώνει κανένα αυτοκίνητο, μικρό ή μεγάλο!Για την φορολόγηση ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2: Γυροφέρνει στην ΕΕ εδώ και καιρό, η Πορτογαλική προεδρία το προωθεί έντονα, Γερμανία-Γαλλία αντιδρούν αλλά τελικά μάλλον θα περάσει με κάποια συμβιβαστική μορφή και θα ισχύσει σε 3-4 χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι κινητήρες 1.4L με 150 ίππους......
Αν και στοχεύει κυρίως τα μεγάλα SUV θα πλήξει και τα κλασικά και τα youngtimers......Ωχ!!!!!!! Δεν αφήνουν τις βλακείες λέω εγώ που φταίνε και τα κλασικά για το περιβάλλον και αντί να 'χτύπησουν' τον απλό κόσμο να κατευθυνθούν προς τα παλιά ελαφριά και βαριά επαγγελματικά οχήματα (κυρίως πετρελαιοκίνητα) που πραγματικά ρυπαίνουν το περιβάλλον και μειώνουν την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη
-
Δεν στοχεύουν τα κλασικά αλλά θα τα πάρει η μπάλα γιατί δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ούτε φυσικά εξαιρέσεις για τα κλασικά...
-
πωωωωω τους διαβάζω και μου έχουν κοπει εμένα τα φτερά, δεν θέλω να φανταστώ εσένα
τέλη,ασφάλιστρα και άλλες 42 μεταβλητές ψάχνουν μοναδική λύση και δεν έχουμε εξασφαλίσει καν την ύπαρξη αυτής.
παίρνεις ιστορικό για επένδυση? αν ναι ΠΡΕΠΕΙ να λύσεις αυτή την εξίσωση
αν όχι σκέψου τι θέλεις απο το αυτοκίνητο και αποφάσισε με βάση αυτό.
σε 1-2 χρόνια θα αρκείσαι με την 924 και θα λες είμαι οκ ή θα λες ρε π@υστη να έπαιρνα την 912 ή τη W111 αλλά πλέον οι τιμές θα έιναι δυσθεώρητες?
δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά τα χρόνια περνάνε για πλάκα και πάνω που νομίζεις οτι έχεις κάμποσο ακόμα για να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο σου για κατάκτηση του κόσμου ο κόσμος σε έχει κατακτήσει και μετράς τα χρόνια να βγεις στη σύνταξη.εγώ σκοπεύω να κάνω πολλές κουλαμάρες/τρέλες που θα με κάνουν να περάσω καλά και να μείνω ο εαυτός μου πριν με φυτέψουν, και το ίδιο προτείνω και στους άλλους. ποιο αυτοκίνητο λοιπόν απο όλα αυτά θα σε έστελνε χαμογελαστό να σκουριάσεις με την άνεση σου?
(άμα παίζει και η μητέρα σου για το καθημερινό τότε να ξερεις οτι είτε δεν θα καταλήξετε στην 201 είτε θα το κάνει μόνο για εσένα)
-
λόγω κόστους συντήρησης και αξιοπιστίας, θα πρότεινα κάθετο κουπέ αντί για 912 στα regularity
πλεονεκτεί σε όλα (που παίζουν ρόλο σε εναν αγώνα) αλλά σίγουρα όχι στην οδηγική απόλαυσηίΣως θα έπρεπε να σκεφτείς να ξεκινήσεις τους αγώνες με την 914 και το άλλο κλασικό να επιλεχθεί χωρίς τον παράγοντα αυτόν να λαμβάνεται υπ οψιν
Αν βεβαια έχεις αποφασίσει τότε, ότι η 914 σε ικανοποιεί και μπορεί να σου προσφέρει αυτά που ζητάς σε κάποιον αγώνα... -
Πάντως, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, είναι σαφέστατα.
Η επιλογή είναι οριστική, και είναι 'κάποιο απ' όλα'! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, είναι σαφέστατα.
Η επιλογή είναι οριστική, και είναι 'κάποιο απ' όλα'!και αν μας πει και ο DJet τι ψήφισε, θα μας βοηθήσει λιγάκι περισσότερο...
-
Σωστό κι αυτό!!!.....
-
914...
-
Θα πάρεις όμως AR Junior σκαλοπατένιο...
-
Είναι πολύ πιθανό, αφεντικό, μιας και είναι μόλις 1300 και μπορώ να του βγάλω κανονικά νούμερα (δλδ να πάω σε αγώνες και στους μεν και στους δε ). Θα είμαι και εγώ ευτυχισμένος, θα είναι και αυτοί ευτυχισμένοι, θα είστε και εσείς ευτυχισμένοι που σας άκουσα τελικά!
-
έχετε καεί τελείως ρε σεις!!!
Κλασσικό μέχρι 15Κ