Tα πλαστικά διαλύονται μόνο με 2 διαλύτες, κανένας από αυτούς δεν είναι το ασετόν. Τα πλαστικά που υπάρχουν στα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων **όχι στο σαλόνι **είναι βιομηχανικού τύπου και δεν επηρεάζονται από διαλύτες και οξέα. Άλλωστε η ποσότητα της ανάμιξης είναι ελάχιστη και δεν υπάρχει περίπτωση γήρανσης των πλαστικών και ελαστικών μερών.
Ένα απο τα συστατικά της βενζίνης είναι το ασετόν αλλά προστίθεται απο τα διυληστήρια σε απειροελάχιστες ποσότητες, και μόνο τις απόλυτα απαραίτητες για το δέσιμο των μορίων των υπολοίπων προσθέτων και στοιχείων της βενζίνης, το ασετόν βοηθάει στην ομαλοποιήση της καύσης.
Βάζουμε λίγο πρίν ή λίγο μετά το ασετόν στο ρεζερβουάρ, και προσέχουμε να μην τρέξει στο χρώμα του αυτοκινήτου. Η αναλογία είναι 3ml ασετόν ανά λίτρο βενζίνης.
**Πλεονεκτήματα **: Σταθερό ρελαντί, οικονομία βενζίνης 8-10%, εξαφανίζει τα σκορτσαρίσματα του κινητήρα και τις αστάθειες, ευκολότερο στροφάρισμα του κινητήρα, ευκολότερο ξεκίνημα και άμεση στρωτή λειτουργία το πρωϊ, απαλότερη λειτουργία του κινητήρα. Κάνει διάσπαση των μορίων του νερού που ενδεχομένως υπάρχει στο ρεζερβουάρ από κακή βενζίνη και του επιτρέπει να καεί χωρίς παρανέργειες στον κινητήρα.
Η αντικροτικότητα του ασετόν είναι 150 RON, ως εκ τούτου χρησιμοποιείται με 95άρα βενζίνη και δεν χρειάζεται να βάζεις 100άρα. Στην 95άρα στα βενζινάδικα προσθέτουν τολουόλη και την κάνουν 100άρα, είναι γνωστό τις πάση.
Εγώ το χρησιμοποιώ σε 2 αυτοκίνητα 1 μήνα τώρα, έχω βάλει και στο πετρέλαιο της θέρμανσης στο καλοριφέρ με αναλογία 2ml ανά λίτρο πετρελαίου, ο καυστήρας πρώτα μπουμπούνιζε, τώαρα δουλεύει ομαλά και ίσα που ακούγεται.
Στα αυτοκίνητα έχεις την εντύπωση ότι κατέβηκαν 3 άτομα, τόσο ζωντανό νιώθεις το μοτέρ, το ρελαντί είναι καρφί στις 850 στροφές ενώ επί χρόνια έπαιζε απο 800-1000. Το ένα αυτοκίνητο είναι 2λιτρο 12βάλβιδο με συμπίεση 9.5:1 και το άλλο 16βάλβιδο 1800 με συμπίεση 10:1 και κόφτη στις 7100.
Βάλαμε στο EOS του ανηψιού μου, αμέσως στα 10 χλμ είδε διαφορά στην κατανάλωση, μια ένδειξη από 0.7 έγινε 0.5, όσοι έχουν EOS ας μας πούν τι ένδειξη είναι αυτή. Όταν τελείωσε η βενζίνη που είχε ασετόν και έβαλε την 100άρα που βάζει συνήθως με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αμάξι σέρνεται και που μπορεί να αγοράσει αμέσως ασετόν.
Ο κινητήρας αυτός είναι FSI που υποτίθεται ότι είναι ο πλέον μοντέρνος στον θάλαμο καύσης και στην διαχείρηση του καυσίμου, και όμως εκεί έκανε την μεγαλύτερη διαφορά γιατί το ασετόν επιβραβύνει ελαφρά την καύση οπότε επιτρέπει στο καύσιμο να καίγεται ευκολότερα ακριβώς επειδή στις χαμηλές στροφές σε αυτού του είδους τους κινητήρες το μίγμα είναι φτωχό και λόγω στρωματοποίησης υπάρχει μια δυσκολία στο νέφος του μίγματος να βρεθεί κοντά στο μπουζί και να αναφλεγεί, σε υψηλές στροφές το πρόβλημα δεν υφίσταται γιατί το μίγμα γίνεται στοιχειομετρικό. Όσοι γνωρίζουν καλά από κινητήρες καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Το έβαλαν σε παπάκια, σε Ρενώ Μεγκάν και Κλιό, όλων οι εντυπώσεις είναι ίδιες. Ποτέ ξανά χωρίς ασετόν.
Αν μπορέσει κανείς να ξεπεράσει την δυσπιστία που είναι φυσικό να έχει, δεν γυρίζει πίσω. Εγώ πάντως δεν γυρίζω, επίσης παρατήρησα ότι ανάλογα με τον κινητήρα, εννοώ το μοντέλο, η αίσθηση είναι έντονη ή λιγότερο έντονη, όμως τα πλεονεκτήματα είναι παντού τα ίδια, και επειδή επιβραδύνει ελαφρά την καύση ομαλοποιώντας την, καίγεται ακόμα και αυτό το 3-4% που έμενε άκαυστο στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερα κατάλοιπα της καύσης μέσα στον κινητήρα μας ο οποίος διατηρείται καθαρότερος, ειδικά το επάνω αυλάκι του ελατηρίου συμπίεσης στο έμβολο, άρα έχουμε καθαρότερα καυσαέρια και μεγαλύτερη αντοχή στον καταλύτη.
Ο Δημήτρης Φυλακτός απο το gtc που το ξεκίνησε το θέμα εδώ και ένα χρόνο, έβγαλε και την πρώτη κάρτα καυσαερίων σε ΚΤΕΟ χωρίς παρενέργειες, άλλωστε στο net υπάρχουν περισσότερες από 80.000 αναφορές για την χρήση του ασετόν στα καύσιμα.