-
Δεν ξέρω αν στέκεται ως εναλλακτική λύση, αλλά:
Στο Mobile.de τα Tiguan αρχισαν να πωλούνται ξεκινώντας απο τα 22,5 με 23 χιλιάρικα
http://www.mobile.de/SIDNHUt0fBvvoh6TlP ... earch.y=12
Με δεδομένο οτι είναι < 1400 κυβικά, αν θυνάμαι καλά η φορολογία είναι 12%
Άρα αν η αξία CIF του αυτοκινήτου είναι περίπου 16000 -
22,5-23 είναι χωρίς ΦΠΑ.
Λέει VAT reclamable...
υπολογίζω το φόρο γύρω στα 2-2,5 απο τελωνείο να το φέρεις
τώρα δεν σε συμφέρει να το φέρεις αν δεν το έχουν φέρει η αντιπροσωπεία γιατί θα πρέπει να πάρεις εσύ την έγκριση τύπου -
Θα πρέπει να περάσουν Minimum 6 μήνες για να θεωρούνται μεταχειρισμένα....
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Από πότε υπάρχει πλαφόν και αναλογία στην τιμολογιακή πολιτική μιας εταιρείας βάσει φόρων;
Δεν υπάρχει πλαφόν φυσικά. Υπάρχει το κόστος αγοράς + ενα λογικό κέρδος + φόροι = τελική τιμή
Αρα αν οι φόροι είναι λιγότεροι η τελική τιμή επιβάλλεται να είναι μικρότερη. Απλά μαθηματικάTίποτα απολύτως δεν επιβάλλεται στην αγορά. Η τιμολόγηση και η πολιτική των εταιρειών δεν είναι απλά μαθηματικά, δεν είναι απλή μέθοδος των τριών!
Όπως θέλει τιμολογεί η κάθε εταιρεία. Βλέπεις τον ανταγωνισμό, συγκρίνεις, αποφασίζεις. Οι πωλήσεις είναι ο μόνος κριτής, αυτές θα καταδείξουν το λάθος και το σωστό, αυτο είναι βέβαιο.π.χ. Αν εγώ σαν ιδιώτης πουλώ ένα μεταχειρισμένο το οποίο γενικά πωλείται/το βρίσκεις στα 8,000 ευρώ.
Εγώ το πουλάω 6,500 ευρώ, χαμηλότερα από όσο μπορείς να το βρείς.
Σε ενδιαφέρει αν βγάζω 500 ή 2,000 ευρώ όταν κι εσύ είσαι κερδισμένος; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
22,5-23 είναι χωρίς ΦΠΑ.
Λέει VAT reclamable...
υπολογίζω το φόρο γύρω στα 2-2,5 απο τελωνείο να το φέρεις
τώρα δεν σε συμφέρει να το φέρεις αν δεν το έχουν φέρει η αντιπροσωπεία γιατί θα πρέπει να πάρεις εσύ την έγκριση τύπουΚαλά λές.
Βγαίνουμε λοιπόν περίπου στα 30ΚΠεριμένουμε λοιπον τις επίσημες ανακοινώσεις...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Tίποτα απολύτως δεν επιβάλλεται στην αγορά. Η τιμολόγηση και η πολιτική των εταιρειών δεν είναι απλά μαθηματικά, δεν είναι απλή μέθοδος των τριών!
Όπως θέλει τιμολογεί η κάθε εταιρεία. Βλέπεις τον ανταγωνισμό, συγκρίνεις, αποφασίζεις. Οι πωλήσεις είναι ο μόνος κριτής, αυτές θα καταδείξουν το λάθος και το σωστό, αυτο είναι βέβαιο.π.χ. Αν εγώ σαν ιδιώτης πουλώ ένα μεταχειρισμένο το οποίο γενικά πωλείται/το βρίσκεις στα 8,000 ευρώ.
Εγώ το πουλάω 6,500 ευρώ, χαμηλότερα από όσο μπορείς να το βρείς.
Σε ενδιαφέρει αν βγάζω 500 ή 2,000 ευρώ όταν κι εσύ είσαι κερδισμένος;Φίλε technik ολοι έχουμε δικαιο αλλά εξαρτάται απο ποιά σκοπιά το βλέπει ο καθένας. Εσύ το βλέπεις σε ένα πλαίσιο στενά ελληνικό και με δεδομένες τις τιμές του ανταγωνισμού οι οποίες όμως ανεβαίνουν λόγω φόρων. Αν κοιτάξεις λίγο παραέξω σε ευρωπαικό επίπεδο τι γίνεται θα διαπιστώσεις ότι **καθε άλλο παρά κερδισμένος είσαι **αγοράζοντας το Tiguan στα 30Κ. Αυτό που λέμε όλοι είναι ότι η VW πάει να εκμεταλευτεί ένα άδικο φορολογικό συστημα (φταιει και αυτό που της δίνει το δικαίωμα να το κάνει) για να βγάλει υπερκέρδος. Αυτό είναι το κατακριτέο!
Τέλος πάντων η πορεία του πράγματος φαίνεται να δικαιώνει αυτά που λεγαμε τόσο καιρό. Ηταν αδύνατον για την VW να πουλήσει με 3.000 ευρώ πάνω από την ευρωπαική τιμή σε αυτά τα κυβικά όσο κι αν πουλάει ο ανταγωνισμός. Με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι η διαφορά αυτή έχει πέσει στα 1000 ευρώ. Ακόμα κι αυτό το θεωρώ υπερβολικό σε αυτά τα κυβικά που όπως έχω εξηγήσει κανένα αμάξι δεν πουλιέται ακριβότερα από Ευρώπη. Ελπίζω ότι τελικά στην VW θα το δουν με σύνεση και η τιμή να κυμανθεί στα ευρωπαικά επίπεδα. Δεν θεωρώ κακή την σκέψη να ξεκινήσει με λίγο παραπάνω εξοπλισμό στην βασική έκδοση και να έχει την αντίστοιχη αύξηση τιμής.Με αυτόν τον τρόπο και η VW θα πουλήσει με υψηλότερη εκκίνηση και ο αγοραστής δεν θα νιώθει κορόιδο παίρνωντας κάποια παραπάνω extra για τα λεφτά που δίνει.
Με τον εξοπλισμό που γράφτηκε ότι θα έχει η trend&fun θα θεωρούσα λογική μια τιμή εκκίνησης μεταξύ 27.5 και 28.
Το sport&style θα μπορούσε να έχει αντίστοιχα 29-29.5. -
test... γαλλικό
http://www.caradisiac.com/php/essai_tun ... guan-1.php
-
Πραγματικά καλό
-
http://www.drive.gr/index.php?option=co ... &Itemid=58
-
... ακόμα ένα τεστ
http://www.autotriti.gr/AUTOTRITI/_maga ... 160&admin=
στην τιμή γράφει για 29+ η βασική.
βέβαια ο εξοπλισμός της βασικής έχει και κάποια άλλα έξτρα απο αυτά που ξέραμε
ηλεκτρονικός διζωνικός κλιματισμός και δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι, στον επιλογέα των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο
Παρόλα αυτά το 29+ ακούγεται υπερβολικό. Τα 28Κ με αυτόν τον εξοπλισμό (αν είναι ακριβής) θα ήταν οκ.
Επίσης εφόσον πολλά από τα καλούδια της sport&style έχουν μπει στη βασική λογικά η διαφορά τιμής της sport&style δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη. Εκτός κι αν προσθέσουν κι εκει κάποια αλλα επιπλέον εξτρα για να υπάρχει διαφοροποίηση.
Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι η VW θα προσπαθήσει να βγάλει κατι παραπάνω από το Tiguan πουλώντας το παραπάνω από ότι θα έπρεπε όχι όμως με +3000 όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει. Εγώ πάντως θα περιμένω τις τελικές εκδόσεις και τιμές για να κρίνω οριστικά.
-
Το περιμενω και γω αυτο το αυτοκινητο,θα ειναι κριμα να το χτυπησουν τοσο πολυ στην τιμη. Ακομα και με τον προσθετο βασικο εξοπλισμο που θα εχει σε σχεση με την γερμανια ειναι μεγαλη η διαφορα των 5000ευρω. Αυτο που δε μου αρεσε ηταν οτι το 1.4 θα διατιθεται αποκλειστικα με χειροκινητο κιβωτιο!Το διαβασα και στο τεστ των 4τροχων και καπου αλλου. Δηλαδη για να παρεις αυτοματο θα πρεπει να στραφεις στο διλιτρο! Περιεργο παντως,γιατι οκ το dsg δεν μπαινει σε τουρμπο+τετρακινηση,αλλα το απλο αυτοματο γιατι????
-
δε νομιζω οτι θα ισχυει κατι τετοιο.
-
Ξεχειλώσαμε?
-
Ψαξτε τις τσεπες σας ερχεται το Tiguan!
-
Προτιμώ το Altea freetrack
-
Κι εγω το Johnny Walker,Black Label
-
To Blue είναι άλλη φάση.
Υ.Γ Δεν κάνω πλάκα για το Αltea ούτε για το Johny -
To blue είναι top... όχι ότι και το green με χαλάει δλδ...
-
κι άλλο τεστ...
Ολα θετικά τα βρίσκει εκτός από την εμφάνιση!
http://www.sportdrive.gr/articles.php?art=592Υπάρχει μια διαφορά στα ελληνικά με τα υπόλοιπα ευρωπαικά τεστ.
Στην ευρώπη δεν πολυενθουσιάζονται με τον TSI. Ισως γιατί αυτοι έχουν συνηθίσει τα diesel και τον συγκρίνουν μ'αυτά. Εδώ τον εξυμνούν προφανώς συγκρίνοντας με τους ψόφιους από ροπή βενζινοκινητήρες του ανταγωνισμού.
Αν και για την ελλάδα είναι ασύμφορος λόγω κυβισμού, μάλλον ο πιο κατάλληλος κινητήρας για το tiguan είναι ο diesel. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To Blue είναι άλλη φάση.
Υ.Γ Δεν κάνω πλάκα για το Αltea ούτε για το JohnyΕχετε δοκιμάσει Bushmills;
Βέβαια, Θανάση, αν προτιμάς το Freetrack, μάλλον πίνεις πολλά Blue και πρέπει να το κοιτάξεις...Ασχημο πράγμα ο αλκοολισμός...
VW Tiguan 2007