-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επίσης θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος και για κάθε είδους αγγαρεία. Δεν είναι από τις δουλειές που θα κάθεσαι μόνο πίσω από ένα γραφείο. Θα χρειαστεί από το να μεταφέρεις αυτοκίνητα από το Α σημείο στο Β, μέχρι να πλύνεις, να καθαρίσεις τα αυτοκίνητα (κυρίως εντός της έκθεσης, όχι συχνά αλλά κάπου χρειάζεται), να αρχειοθετήσεις έγγραφα, και ένα σωρό άλλες διαδικασίες...Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με το εν λόγω επάγγελμα και μου εμπιστεύονται κατά διαστήματα πολλά μυστικά και δυσκολίες του επαγγέλματος.
Εχω την εντυπωση οτι αυτα συμβαινουν σε καθε εργασια...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επίσης θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος και για κάθε είδους αγγαρεία. Δεν είναι από τις δουλειές που θα κάθεσαι μόνο πίσω από ένα γραφείο. Θα χρειαστεί από το να μεταφέρεις αυτοκίνητα από το Α σημείο στο Β, μέχρι να πλύνεις, να καθαρίσεις τα αυτοκίνητα (κυρίως εντός της έκθεσης, όχι συχνά αλλά κάπου χρειάζεται), να αρχειοθετήσεις έγγραφα, και ένα σωρό άλλες διαδικασίες...Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με το εν λόγω επάγγελμα και μου εμπιστεύονται κατά διαστήματα πολλά μυστικά και δυσκολίες του επαγγέλματος.
υπαρχει ευκολο επαγγελμα τι σημερον ημερα?
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Επίσης θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος και για κάθε είδους αγγαρεία. Δεν είναι από τις δουλειές που θα κάθεσαι μόνο πίσω από ένα γραφείο. Θα χρειαστεί από το να μεταφέρεις αυτοκίνητα από το Α σημείο στο Β, μέχρι να πλύνεις, να καθαρίσεις τα αυτοκίνητα (κυρίως εντός της έκθεσης, όχι συχνά αλλά κάπου χρειάζεται), να αρχειοθετήσεις έγγραφα, και ένα σωρό άλλες διαδικασίες...
Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με το εν λόγω επάγγελμα και μου εμπιστεύονται κατά διαστήματα πολλά μυστικά και δυσκολίες του επαγγέλματος.
υπαρχει ευκολο επαγγελμα τι σημερον ημερα?
Το θέμα είναι αυτό που κάνεις να σε γεμίζει και να σου αρέσει. Αν ισχύει αυτό και αγαπάς αυτό που κάνεις τότε κανένα επάγγελμα δεν είναι δύσκολο.
-
Εγώ προσωπικά προτιμώ 1000 φορές να πλένω και να γυαλίζω αμάξια σε μια έκθεση παρά ράφια supermarket ή να τρέχω στην επαρχία για μπαστουνόβλαχους (sic) πελάτες...
...ή κάτι φαρμακοποιούς που την έχουν δει Κιουρί και βάλε...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μαλλον δεν εχει ξανααναφερθει αλλα τι προσοντα πιστευετε οτι χρειαζονται για να γινει καποιος πωλητης αυτοκινητων??
Καποιος (εγω δηλαδη ) που εχει παθος με τα αυτοκινητα,καποιες γνωσεις,ειναι επικοινωνιακος ,εχει διψα για δουλεια ως νεος αλλα δεν εχει ''κονε'' με τον χωρο κ εμπειρια σε πωλησεις εχει ελπιδες??
Υποχρεωσεις??Προοπτικες αραγε??Αποδοχες??
Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα την γνωμη σας.
Κοιτα,χωρις να θελω να σε θιξω,ειναι δουλεια που κανουν πολλοί από ανάγκη γιατί δεν έχουν κάποιο πτυχίο κτλ, και δεν θελουν να γινουν πιτσαδόροι ή ξερωγω τι αλλο.Η δουλεια δεν ειναι καλοπληρωμενη αν δεν φτασεις σε καποιο επιπεδο,και εχει απαιτητικά ωραρια.
Εχεις σαφεστατα ελπιδες να βρεις δουλεια,αρκει να εισαι'επικοινωνιακος', να αντεχεις την ορθοστασία και τους δυστροπους πελατες.
Θα συνεκτιμηθουν προσοντα οπως βασικες μηχανολογικες γνωσεις,και σε πιο προχωρημενο επιπεδο γνωσεις φορολογιας,χρηματοδοτησεων κτλ(αυτα δεν τα χρειαζεσαι τωρα,και συνηθως τα γνωριζουν καλά μονο διευθυντικα στελεχη).
Αν σκοπευεις να γινεις στελεχος πωλησεων σε μια εταιρεια (γιατι δεν θα θες να εισαι ορθοστασια μεχρι τα 65 σου),καλο θα ηταν να εχεις ενα πτυχιο στα χερια σου,ειτε απο κολλεγιο,ειτε απο ανοιχτο πανεπιστήμιο,ειτε απο ξερω γω τι,δεν χρειαζεται να ειναι απο το Harvard,αλλα ξεκινα πρωτα δουλεια και βλεπεις απο μονος σου τις προοπτικες που υπαρχουν ή δεν υπαρχουν.
Σχεδον ολοκληρο το ποστ σου ειναι λαθος.
Να μην φοβάται που θα μπαίνει συνοδηγός για test drives. Μπρρρρρρ!
Χωρις πλακα, αυτο ειναι μεγαλο θεμα. Απο την αλλη ορισμενες αντιπρ. το δινουν για 10 λεπτα μονο και φυσικα το οχημα πρεπει να κινηται συμφωνα με τον ΚΟΚ, οποτε δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα, παρα μονο ψυχολογικο.
'Παπατζηλίκι' χρειαζεσαι για να γινεις πετυχημενος πωλητης.Να ξερεις να πουλάς φυκια για μεταξωτες κορδέλες.
Εαν εισαι τίμιος και δεν θελεις να κοροιδέψεις κανεναν,θα πατωσεις.Και ομως για κακη τυχη των παλιων αυτοκινηταδων, οι πελατες αφου καταληξουν οτι θα παρουν Οπελ αστρα 1600 Χ εκδοση....γυρνανε ολες τις οπελ της περιοχης...οποτε το παπατζηλικη δεν πιανει!
Μαλλον δεν εχει ξανααναφερθει αλλα τι προσοντα πιστευετε οτι χρειαζονται για να γινει καποιος πωλητης αυτοκινητων??
.
να λεει ΨΕΜΜΑΤΑ ....
Οπως επισης ο γιατρος πρεπει να περνει φακελακια, αυτος που φερνει το περτρελαιο να σε κλεβει στο μετρημα κλπ. Το οτι εσενα ή καποιον γνωστο σου καποιος πωλητης τον τρελανε στο ψεμα δεν σημαινει οτι καποιος που θα προσλαβει πωλητη για αυτοκινητα θελει καποιον ψευτη.
Με πωλητή της Porsche που μίλησα (και αυτό επειδή αγόρασα από εκεί αυτοκίνητο) δούλευε 9-9 με διάλειμα 2 ωρών το μεσημέρι και με την προυπηρεσία και τα bonus των πωλήσεων έφτανε ίσα ίσα τα 1000€.
Φίλος μου που δούλεψε για 6 μήνες στην αντιπροσωπεία της Volvo δούλευε ακριβώς το ίδιο ωράριο και έπερνε 750€.
Για να μην αιθεροβατείς, περίμενε ότι 8α ξεκινήσεις από τα 700-750€ με εξαντλητικό ωράριο και μετά από χρόνια ίσως φτάσεις maximum τα 1000€....
Ο φιλος σου στην Πορσε μαλλον δεν πουλαγε.
Ο φιλος σου στην Volvo επαιρνε 750 φυσικα σωρις τις προμηθειες...και ναι οι απλοι πωλητες αν δεν εχουν επιδοματα γαμου παιδιων πολλες 3ετιες κλπ πανω κατω τοσα περνουν (χωρις προμηθειες)
Για να πουλας αμαξια πρεπει απλα να εχεις απιστευτη υπομονη γιατι οι 6 στους 10 πελατες ειναι ζωα, ο καθενας για αλλο λογο, αλλα παραμενουν ζωα. 3/10 ειναι νορμαλ πελατες και 1/10 ειναι ανθρωποι που χαιρεσε να τους εξηπηρετεις.
Φυσικα εσυ εισαι εκει για τους 6/10...και στο φινελε μεγαλητερη ικανοποιηση νιωθεις οταν βγαλεις ή κανεις εναν τετοιο να βγαλει ακρη παρα με εναν νορμαλ πελατη.Η ευγενεια, η τηρηση χρονοδιαγραματων, η καλη εμφανιση (οχι ομορφια φυσικα απλα να εισαι περιποιημενος και οχι σα λετσος) ειναι κατι το οποιο πρεπει να εχουν ολοι οι πωλητες, ειτε εινα ισε μαγαζι με κινητα είτε σε με καναπεδες.
Απο εκει και περα η αληθεια εινα ιοτι πτυχιο δεν χρειαζεσαι, και μαλλον το υποβιβαζεις το πτυχιο σου σε τετοια θεση, εκτος αν δεν βρισκεις κατι αναλογο με το πτυχιο σου οποτε πασο. Σεμιναρια (προιοντικα) σου κανει η εισαγωγικη ετιαρεια, απο εκει και περα εχει να κανει με το ποσο καλα μπορεις να επικεινωνησεις με την ευρεια μαζα, και αν μπορεις να βγαλεις 5 δοσεις για δανειο τπτ αλλο.Η αγαπη σου για το αμαξι ή καποιες γνωσεις που μπορεις να εχεις μπορει να σε βοηθησουν σε καποια συζητηση με πελατη, αλλα μεχρι εκει. Οτι απορια υπαρχει απο τον πελατη αν δεν ειναι επιφανειακη αρμοδιος ειναι ο υπευθ του συνεργειου η καποιος απο το τεχνικο τμημα.
Το καλητερο βημα που εκανα στη ζωη μου ηταν οτι εφυγα απο αυτο τον χωρο...παει απο το κακο στο χειροτερο, δεν πληρωνει καθολου καλα...μαλλον πληρωνει χαλια θα ελεγα, και δεν εχεις χρονο ουτε για να πας τα κουστουμια στο καθαρηστηριο...ε αστα διαλα ρε...α ξεχασα και ακους και ενα καρο καργιολικια απο γνωστους κλπ (οπως οι μπατσοι ας πουμε) φυσικα οταν θελουν αμαξι ερχοντε και στα πρηζουν....! Το κακο ειναι οτι μεχρι πριν καποια χρονια για 10ετιες ολοκληρες η κατασταση ηταν αθλια για των πελατη....καποιοι δεν λενε να καταλαβουν οτι δεν ειναι αρχοντες των αμαξιων, και πρεπει να αλλαξουν και να φεροντε αλλιως στους πελατες. Οποτε η απαξιωση γενικα προς τους πωλητες εχει προιστορια, η οποια δυσκολα θα αλλαξει, γενικα αν μπορεις να βρεις κατι αλλο σαν δουλεια....καντο.
-
Και ομως για κακη τυχη των παλιων αυτοκινηταδων, οι πελατες αφου καταληξουν οτι θα παρουν Οπελ αστρα 1600 Χ εκδοση....γυρνανε ολες τις οπελ της περιοχης...οποτε το παπατζηλικη δεν πιανει!
Για πωλητες μεταχειρισμενων μιλούσα Στελιο.Δική μου παρανοηση ήταν.
Οχι οτι στα καινούρια δεν χρειαζεται η ευστροφια να τον 'φας' πάση θυσια τον πελάτη όμως.
-
Καταιγιστικος ο rataplan
Σε ευχαριστω.Παντως απο ενα σημειο κ μετα εχω απελπιστει με την κατασταση στον κλαδο μου(πληροφορικη) οποτε για αυτο σκεφτηκα τις πωλησεις αυτοκινητων.ο τομεας μου αρεσει,ικανοτητες εχω οποτε....
Αλλα αμα ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις....
Δεν ξερω ισως το τολμησω (τουλ. για μια συνεντευξη) για να δω τι παιζει κ απο κοντα...
Παντως οι ''καλες'' εταιρειες δεν ζητανε απο οτι εχω δει σε site...
Μονο suzuki Που εχω κοιταξει κ ενας αντιπροσωπος της mitsu/honda -
Ρε συ κοιτα καποιες αντιπρ. παιζουν με 8ρο κυλιομενο, και δινουν και κανα ρεπο που και που οποτε καποιες βδομαδες δουλευεις 5μερο.
Γενικα αφου εχεις ενα πτυχιο και μπορεις να βρεις μια αλλη δουλιτσα γιατι να πας εκει? Γενικα θελει γερο στομαχι, εχει και τα καλα του, ταξιδακια εξωτερικο για λανσαρισματα καινουριων μοντελων κλπ. Απλα απο € βγαινει δυσκολα, εκτος αν μπεις στο τριπακι (σε αφησουν) να εξηοηρετεις επαγγεκματικα και εταιρικα αμαξια...εκει εχει τρελο τρεξιμο μεν, αλλα λιγο καλητερες προμηθειες. Αν δεν σου αρεσει να προσπαθεις να φας πελατες απο τον συναδελφο σου διπλα και να μην λες την μιση αληθεια στον πελατη, μην πας εκει....οχι τπτ αλλο απλα απο μισθο θα μαμιεσαι να αγγιξεις το 1000ρικο και ειναι κριμα να δουλευεις 65+ ωρες την βδομαδα για 1000 €
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
.
να λεει ΨΕΜΜΑΤΑ ....
ΑΚΥΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ!
-
Ο χρήστης PLIT123 έγραψε:
.
να λεει ΨΕΜΜΑΤΑ ....
ΑΚΥΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ!
Με τον σταυρο στο χερι δεν επιβιώνεις στο εμποριο.
Εκτος αν πουλας σταυρους!!
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Με πωλητή της Porsche που μίλησα (και αυτό επειδή αγόρασα από εκεί αυτοκίνητο) δούλευε 9-9 με διάλειμα 2 ωρών το μεσημέρι και με την προυπηρεσία και τα bonus των πωλήσεων έφτανε ίσα ίσα τα 1000€.Φίλος μου που δούλεψε για 6 μήνες στην αντιπροσωπεία της Volvo δούλευε ακριβώς το ίδιο ωράριο και έπερνε 750€.
Για να μην αιθεροβατείς, περίμενε ότι 8α ξεκινήσεις από τα 700-750€ με εξαντλητικό ωράριο και μετά από χρόνια ίσως φτάσεις maximum τα 1000€....
Η PORSCHE ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ 9 ΜΕ 6 Κ 2 ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.
-
Ο χρήστης PLIT123 έγραψε:
Με πωλητή της Porsche που μίλησα (και αυτό επειδή αγόρασα από εκεί αυτοκίνητο) δούλευε 9-9 με διάλειμα 2 ωρών το μεσημέρι και με την προυπηρεσία και τα bonus των πωλήσεων έφτανε ίσα ίσα τα 1000€.
Φίλος μου που δούλεψε για 6 μήνες στην αντιπροσωπεία της Volvo δούλευε ακριβώς το ίδιο ωράριο και έπερνε 750€.
Η PORSCHE ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ 9 ΜΕ 6 Κ 2 ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.
Δεν θα με χάλαγε καθόλου...
Ειλικρινά το λέω.
Πωλητης αυτοκινητων.Προσοντα??