-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...Για το οποίο, όμως, δεν μπορώ να βρω μαγαζί που να έχει ανταλλακτικά ακόμα! ...Το 'πιασα το υποννοούμενο. Θα σου πω.
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν μπορείς να τα μαζεύεις στη μέση, να τα σκεπάζεις και να περνάς ένα λάστιχο ή ένα σχοινί γύρω γύρω;
Δυστυχώς όχι. Τώρα έχω κάτι κοιλοδοκούς (ασήκωτους και δύσκολους στην αποθήκευση) οι οποίοι πρέπει να αντικατασταθούν.
Ναι: Το ξεχορτάριασμα (ή το χορτοκοπτικό του Koyk).
Γνωστό το ξεχορτάριασμα αλλά κοστίζει πολύ….
-
mipos gnorizh kapioios poso stoixizh mia geotrish gia nero;an yparxh kamia istoselida; eyxaristo
-
Εξαρτάται (τουλάχιστον) από το βάθος, το έδαφος, τις σωλήνες που θα χρησιμοποιήσεις, την ποσότητα που θέλεις να αντλείς.
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις μια άδεια για γεώτρηση. Αυτοί που βγάζουν τις άδειες θα σε κατατοπίσουν άμεσα και με λεπτομέρειες για το κόστος.
Ιστοσελίδα δεν νομίζω να βρεις, οι 'γεωτρησάδες' είναι ακόμα σε ημιάγρια κατάσταση.dinosm
Να αντικαθιστούσες τους κοιλοδοκούς με άλλο τύπο σίδερου, πχ Η, σε μικρότερες διαστάσεις (μήκος);
Να τους έκοβες στα 2 ώστε να ελαφρύνουν και (αν τους χρειάζεσαι ενωμένους) να τους ένωνες με μια βίδα; -
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Παρακαλώ για τη βοήθεια σας.
Θέλω να στερεώσω στον κήπο ένα nylon 10 Χ 6 μέτρα έτσι ώστε να μην το παίρνει ο αέρας. Όμως θέλω να το μαζεύω και εύκολα. Έχω σκεφτεί πως μια ελαστική σωλήνα (σαν μπαλόνι) στις πλευρές του Nylon γεμάτη νερό θα προσφέρει επαρκή στήριξη και με το άδειασμα του νερού θα αφαιρείται εύκολα. Καμία ιδέα για την υλοποίηση ή για αγορά?Θελεις να καλυψεις επιφανεια εδαφους , για να μην φυτρωνουν ζιζανια ????????
Θέλω να σκεπάσω κάποια πράγματα που έχω στο κήπο για να τα προστατέψω από το χώμα και τη βροχή.
Μιας που το έφερε η κουβέντα ξέρεις τίποτε αποτελεσματικό για τα ζιζάνια; (υπ' όψη όμως ότι στο χώρο παίζουν παιδιά).
Εαν θελεις να προστατεψεις σιδερενια αντικειμενα , κινεισαι λαθος .
Θα εγκλωβισεις υγρασια κατω απο το αδιαβροχο κ θα ειναι χειροτερα ,ειδικα εαν εισχωρησουν νερα .Δηλαδη εαν η υγρασια εξωτερικα τον χειμωνα φτανει 80-90% κατω απο το αδιαβροχο θα ειναι 100% κ σταθερη .Εαν εχεις ξυλινα αντικειμενα περασετα με πετρελαιο , δυο -τρις φορες κ απλα κ στις δυο περιπτωσεις φροντισε να μην εχουν επαφη με το εδαφος .
Για τα χορτα υπαρχει ειδικο πλαστικο μαυρο που το στρωνεις στα σημεια που θελεις . Ειναι παμφθηνο .Ποτε ζιζανιοκτονο . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
...Για τα χορτα υπαρχει ειδικο πλαστικο μαυρο που το στρωνεις στα σημεια που θελεις . Ειναι παμφθηνο .Ποτε ζιζανιοκτονο .Ναι, αλλά δεν παίζουν τα παιδιά πάνω στο πλαστικό, βρε Γιώργο.
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
mipos gnorizh kapioios poso stoixizh mia geotrish gia nero;an yparxh kamia istoselida; eyxaristoΤα 30 μετρα βαθος , περιπου 3000χ€. Εαν δεν εχεις μεγαλο κτημα , δεν κανεις αποσβεση ποτε . + υποβρυχιο +ΔΕΗ κτλ.
-
...Για τα χορτα υπαρχει ειδικο πλαστικο μαυρο που το στρωνεις στα σημεια που θελεις . Ειναι παμφθηνο .Ποτε ζιζανιοκτονο .
Ναι, αλλά δεν παίζουν τα παιδιά πάνω στο πλαστικό, βρε Γιώργο.
Γιατι δεν μπορουν ? Εαν παιξουν κ το καταστρεψουν στρωνεις αλλο.Πωλειται σε ρολο κ ειναι πολυ φτηνο , αλλωστε το καλοκαιρι δεν χρειαζεται . Εχω γραψει για την αυξηση του καρκινου στην περιοχη σου λογω ζιζανιοκτονων , 1000% ερευνα παν/μιου Πατρας . Τωρα μαλιστα που χρησιμοποιειτε τις γνωστες μπομπες ,ακρως καρκινογονες κ απαγορευμενες για απολυμανση , μην μου πεις οτι δεν ξερεις τιποτα για τον φονο .
-
- Προσωπικά, για τα παιδιά μου προτιμώ να παίζουν στο χώμα και τ' αγριόχορτα, κι ας τρυπάνε και κάνα χέρι - πόδι.
- Δεν κατάλαβα ποιές μπόμπες εννοείς, αλλά η απολύμανση δεν έχει καμία σχέση με τα ζιζανιοκτόνα (αν εννοείς αυτό).
- Αν κυκλοφορούν παιδιά - ζώα, ψεκασμός με ζιζανιοκτόνο = έγκλημα.
- Ξέρετε ποιό είναι το καλύτερο σύστημα, ώστε να μην φυτρώνουν χόρτα; Οι κότες. 5 κότες είναι ικανές να συντηρούν πεντακάθαρα 2 στρέμματα χωράφι.
-
- Ξέρετε ποιό είναι το καλύτερο σύστημα, ώστε να μην φυτρώνουν χόρτα; Οι κότες. 5 κότες είναι ικανές να συντηρούν πεντακάθαρα 2 στρέμματα χωράφι.
Οταν ομως πατησεις κουτσουλιες θα πεις ολες τις βρισιες που ξερεις!!
Επειδη εσυ ξερεις απο αυτα:υπαρχει μηχανημα που μαζευει σταφυλια απο γραμμικο αμπελι?
-
Παιδια αποφασισα να βαλω αυτοματη γκαραζοπορτα στο σπιτι μου. Μηπως γνωριζει κανεις τιμες, μαρκες, ποιοτητες κτλ κτλ..
Εχω δει αρκετα δειγματα, μου αρεσουν μερικα, αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα βαλω ρολλο ωστε να κερδισω και καποια εκατοστα ωφελιμου χωρου, η πορτα σπαστη?
Κανενας που να εβαλε προσφατα?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...υπαρχει μηχανημα που μαζευει σταφυλια απο γραμμικο αμπελι?Εννοείς κάτι που να προχωράει ανάμεσα στις γραμμές (αράδες), να βλέπει που υπάρχουν σταφύλια, να τα κόβει και να τα βάζει σε καλάθια; Μπααααα.
Αυτό που γνωρίζω και υπάρχει είναι τρακτέρ με σύστημα που του επιτρέπει να κινείται πολύ αργά δίχως οδηγό, οπότε ο (πεζός ή καθήμενος) εργάτης (ή δυο, ένας από κάθε πλευρά) τρυγάνε και ρίχνουν τα σταφύλια σε αναρτημένο στο τρακτέρ περιέκτη.
-
Τελικά αποφάσισα να απευθυνθώ σε τεντά να αγοράσω nylon με τους κρίκους γύρω - γύρω για να το στηρίζω σε πασσάλους με σκοινί. Πήγα σε δύο τεντάδες και για nylon 10 Χ 6 μέτρα ο ένας μου ζήτησε 850 ευρώ και ο άλλος 900. Αγόρασα το nylon 10 Χ 30 μέτρα σε ρολό 150 ευρώ και τους κρίκους + πόντα + κοπτικό άλλα 30 ευρώ σύνολο 180 ευρώ και βρήκα δουλειά για το Σαββατοκύριακο.
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Η ερώτηση του τεμπέλη: Αν ρίξω το nylon που λες πάνω από τα ζιζάνια αυτά θα μαραθούν ή πρέπει να γίνει ξεχορτάριασμα πριν? -
...υπαρχει μηχανημα που μαζευει σταφυλια απο γραμμικο αμπελι?
Εννοείς κάτι που να προχωράει ανάμεσα στις γραμμές (αράδες), να βλέπει που υπάρχουν σταφύλια, να τα κόβει και να τα βάζει σε καλάθια; Μπααααα.
Αυτό που γνωρίζω και υπάρχει είναι τρακτέρ με σύστημα που του επιτρέπει να κινείται πολύ αργά δίχως οδηγό, οπότε ο (πεζός ή καθήμενος) εργάτης (ή δυο, ένας από κάθε πλευρά) τρυγάνε και ρίχνουν τα σταφύλια σε αναρτημένο στο τρακτέρ περιέκτη.
Πριν μια εβδομαδα στα αμπελια του Καμπα (Μπουταρη πλεον)στην Μηλια Αρκαδιας ειχαν ενα μηχανημα ψηλο οπως οι θεριζοαλωνιστικές μηχανες με ανοιγμα αναμεσα σε αριστερες και δεξιες ροδες που περναγε πανω απο τα αμπελια.Πρεπει να το ειχαν φερει για επιδειξη γιατι εργατες δεν υπηρχαν κοντα του ουτε και πλατφορμες για τις κλουβες.Θα ψαξω μηπως το βρω σε κανεναν με αγροτικα μηχανηματα να το βγαλω φωτο.
-
dinosm
Τα καπνόπανα βγαίνουν σε διάφορες διαστάσεις και στοιχίζουν περίπου 1 Ε / τ.μ.
Είναι χονδρά κι έχουν τους κρίκους ενσωματωμένους.
Το πλαστικό που πήρες θέλει πολλή προσοχή, για να το έχεις και για του χρόνου.BILL33
Για δες Βασίλη, αν όντως υπάρχει του χρόνου θα πάω να το δω επί το έργον. Λες και να τα στίβει ταυτόχρονα; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εννοείς κάτι που να προχωράει ανάμεσα στις γραμμές (αράδες), να βλέπει που υπάρχουν σταφύλια, να τα κόβει και να τα βάζει σε καλάθια; Μπααααα.
Πριν μια εβδομαδα στα αμπελια του Καμπα (Μπουταρη πλεον)στην Μηλια Αρκαδιας ειχαν ενα μηχανημα ψηλο οπως οι θεριζοαλωνιστικές μηχανες με ανοιγμα αναμεσα σε αριστερες και δεξιες ροδες που περναγε πανω απο τα αμπελια.Πρεπει να το ειχαν φερει για επιδειξη γιατι εργατες δεν υπηρχαν κοντα του ουτε και πλατφορμες για τις κλουβες.Θα ψαξω μηπως το βρω σε κανεναν με αγροτικα μηχανηματα να το βγαλω φωτο.
Καλά... κανείς δεν έχει ακούσει το ανέκδοτο με το μηχάνημα και τον αγρότη που στο τέλος λέει: 'Καλά, άσε θα πάρω εργάτριες';
-
BILL33
Για δες Βασίλη, αν όντως υπάρχει του χρόνου θα πάω να το δω επί το έργον. Λες και να τα στίβει ταυτόχρονα;Μην σου πω οτι θα κολλαει και τις ταμπελες στα μπουκαλια!!!
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Καλά... κανείς δεν έχει ακούσει το ανέκδοτο με το μηχάνημα και τον αγρότη που στο τέλος λέει: 'Καλά, άσε θα πάρω εργάτριες';
Αυτο ηταν για βαμβακι!Εμεις λεμε για αμπελια!!
-
Το πλαστικό που πήρες θέλει πολλή προσοχή, για να το έχεις και για του χρόνου.Μη με απογοητεύεις από τώρα. Αυτό που πήρα είναι διαφανές, έχει πάχος περίπου 1 mm και είναι ασήκωτο. Λες να τη πάτησα?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ