-
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
Να είσαι καλά Γιώργο για το τόπικ που άνοιξες!Πάω και εγώ να τα πιώ στην υγειά του Γιώργου!
Πάμε μαζί Αθάνατε? -
Πραγματικα πολυ ενδιαφερον το τοπικ, αλλα μπορει ενας να προσπαθησει να μου πει, ποιος ειναι καλος και ποιος ειναι κακος οδηγος?
-
Παντως εγω μια φορα πηγα να σταματησω σε διαβαση πεζων στην πλατεια Αγ.Σοφιας (Θεσ/νικη) και κοντεψαν να με φανε!!! Καλος και κακος οδηγος μαλλον δεν ειναι η σωστη ορολογια... Ευγενικος και αγενης θα ηταν η καλυτερη. Ολοι ξερουμε να οδηγαμε σε τελικη αναλυση. Ακομη και ο νεος οδηγος ξερει να οδηγαει. Στο τελος ομως αυτος που κερδιζει ειναι ο ευγενικος και ο υπομονετικος.
Ας βαλουμε λιγο υπομονη&ευγενεια στο τιμονι... ολοι θα βγουμε κερδισμενοι. Και αν καποιος κανει ανοησια.... ε και τι εγινε...? φερτε στο μυαλο σας ποτε εσεις εισασταν τελειοι!
Εγω παντως δεν ειμαι....
Γιωργος. -
Μήπως είναι τυχαίο που 3 στους 5 που πετάγονται από στενά χωρίς να ελέγξουν είναι παππούδες; Αυτοί είναι οι φονιάδες, γιατί με τον τρόπο που οδηγούν-ακούσια ή εκούσια-μπορεί να συμβεί κάτι μοιραίο. Πόσες φορές μου έχουν πεταχτεί από στενά ενώ διασχίζω λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας και είμαι δεξιά και (κάνουν πως) δε με βλέπουν. Τι προβλέπει γι'αυτούς ο νόμος δηλαδή; Κανονικά μετά το 65ο της ηλικίας τους πρέπει με εξετάσεις να ανανεώσουν το δίπλωμά τους. Λίγοι είναι οι παράνομοι ή/και αυτοί που λαδώνουν;
Οι παραπάνω ανήκουν στον τομέα των κακών οδηγών. Μην αρχίσω και μιλάω και για τους υπόλοιπους ή ακόμα και τους πεζούς γιατί δε θα τελειώσουμε ποτέ -
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
Καλος και κακος οδηγος μαλλον δεν ειναι η σωστη ορολογια... Ευγενικος και αγενης θα ηταν η καλυτερη. Ολοι ξερουμε να οδηγαμε σε τελικη αναλυση. Ακομη και ο νεος οδηγος ξερει να οδηγαει. Στο τελος ομως αυτος που κερδιζει ειναι ο ευγενικος και ο υπομονετικος.Μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση ο ευγενικός/αγενής με τον καλό/κακό. Ευγενής είναι ένας παπούς που πάει με 60 στην αριστερή λωρίδα της εθνικής και όταν τον περνάς από δεξιά κάνοντάς του τις γνωστές χειρονομίες σου χαμογελά μακάρια. Δυστυχώς, παράλληλα είναι και επικίνδυνος.
Από την άλλη πλευρά, η κατηγοριοποίηση σε κακός / καλός είναι προβληματική. Για παράδειγμα, για εμένα καλός οδηγός είναι αυτός που κινείται στο δρόμο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, των συνεπιβατών και των υπολοίπων οδηγών που κινούνται στο δρόμο. Το αν θα καταφέρει να 'το σώσει' παίρνοντας με 140 τη στροφή μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο. Άλλοι μπορεί να θεωρούν καλό οδηγό τον πασα ένα 'χερά' στα λιμανάκια και οπουδήποτε αλλού γίνονται επικίνδυνο αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητες.
-
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
Ολοι ξερουμε να οδηγαμε σε τελικη αναλυση. Ακομη και ο νεος οδηγος ξερει να οδηγαει.Και αν καποιος κανει ανοησια.... ε και τι εγινε...? φερτε στο μυαλο σας ποτε εσεις εισασταν τελειοι!
Εγω παντως δεν ειμαι....Γιωργος.Μήπως κάνεις πλάκα???
Και τι έγινε αν κάνεις μια ανοησία????Ναι μωρέ πέρασα με κόκκινο, και τι έγινε?
Το ξέρω να οδηγάω πως το εννοείς εσύ?
-
[/quote]Μήπως κάνεις πλάκα???
Και τι έγινε αν κάνεις μια ανοησία????Ναι μωρέ πέρασα με κόκκινο, και τι έγινε?
Το ξέρω να οδηγάω πως το εννοείς εσύ?[/quote]
Μην τραγικοποιεις τα πραγματα. Σαφεστατα δεν εννοουσα αυτο. Εκτος αν εσυ δεν εφτασες ποτε στο σημειο να πεις 'ουπς λαθος'... Ειτε για λαθος παρκαρισμα (παρανομο), ειτε διοτι μπορει να ξεχασες να ενεργοποιησεις το φλας κτλ. Στην ουσια πταισματα... αλλα ο αλλος απο πισω μπορει να ηταν προθυμοτατος να σου τα ψαλει κανονικα...και οχι μονο...
Οσο για την εννοια του 'ξερω να οδηγαω', δεν νομιζω να θες αναλυση τωρα... ας μην γινομαστε παιδια ετσι? Αλλα πιστευω οτι αν σεβομαστε τους αλλους οδηγους/πεζους και προσαρμοζομαστε σωστα στις συνθηκες του δρομου, ε, τοτε μαλλον οδηγουμε καπως σωστα...δεν νομιζεις?
Γιωργος.
ΥΓ: sorry, επρεπε να φτιαξω το quote! -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Καλος και κακος οδηγος μαλλον δεν ειναι η σωστη ορολογια... Ευγενικος και αγενης θα ηταν η καλυτερη. Ολοι ξερουμε να οδηγαμε σε τελικη αναλυση. Ακομη και ο νεος οδηγος ξερει να οδηγαει. Στο τελος ομως αυτος που κερδιζει ειναι ο ευγενικος και ο υπομονετικος.
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση ο ευγενικός/αγενής με τον καλό/κακό. Ευγενής είναι ένας παπούς που πάει με 60 στην αριστερή λωρίδα της εθνικής και όταν τον περνάς από δεξιά κάνοντάς του τις γνωστές χειρονομίες σου χαμογελά μακάρια. Δυστυχώς, παράλληλα είναι και επικίνδυνος.
χμ, μαλλον υπαρχει ενα λογοπαιγνιο εδω. Αν το σκεφτουμε με το δικο μου πρισμα θα δεις οτι τελικα ο παραπανω παππουλης ειναι αγενεστατος διοτι δεν σου παραχωρει τη λωριδα οπως οφειλε. Δεν αναφερομαι στην ευγενεια/αγενεια του χαρακτηρα του οδηγου αλλα στον τροπο οδηγησης.
Ισως να χαρακτηριζεται κακος οδηγος απο σενα, αλλα δεν τα μπερδεψα τα πραγματα Απλα τα βλεπω με αλλη σκοπια...
Σε τελικη βεβαια μιλαμε για το ιδιο πραγμα αλλα με αλλες λεξεις.
-
Μήπως 'επικίνδυνος' και 'ακίνδυνος-ασφαλής' είναι καλύτεροι σαν χαρακτηρισμοί?
Υπό αυτό το πρίσμα νομιζω είνια ευκολότερη η κατηγοριοποίηση.
Έλληνες οδηγοί:Eίναι όντως κακοί οδηγοί;Τι μπορεί ν'αλλάξει;