-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Περίμενε. Το gps/plotter έχει από πίσω δύο υποδοχές. Μια η κεραία gps και μια για την τροφοδοσία που είναι ένα περιστρεφόμενο βύσμα συνήθως σωστά? Το περιστρεφόμενο αυτό βύσμα ουσιαστικά είναι μια πλεξούδα που καταλήγει στην άλλη άκρη σε γυμνά καλώδια σωστά?ναι ακριβώς εκτός του ότι την κέραια δεν την έχει εξωτερική αλλά εσωτερική.
ένα βύσμα έχει που λέει POWER/NMEA περιστρεφόμενο όπως το είπες. -
το ΝΜΕΑ με απλά λόγια τι είναι;
-
Οκ το δικό σου έχει ενσωματωμένη την κεραία. Συνδέεις λοιπόν το περιστρεφόμενο βύσμα στην πίσω μεριά της συσκευής και στο άλλο άκρο που βρίσκονται τα καλώδια παίρνεις το + και το συνδέεις στο + της μπαταρίας και αντίστοιχα με το -. Αρκετοί κάνουν τη σύνδεση μέσω μίζας κλπ.Εγώ το συνέδεσα κατευθείαν στην μπαταρία ούτως ώστε αν έχω βλάβη στο κύκλωμα του σκάφους να εξακολουθεί να λειτουργεί το gps. ΠΡΟΣΟΧΗ να βάλεις και ασφάλεια συνήθως στην πλεξούδα κάπου έχει και μια ασφάλεια. Κάνε αν θέλεις λίγο υπομονή μέχρι να πάω το βράδυ σπίτι που έχω νομίζω το manual μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω παραπάνω με το NMEA. Έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά αν δεν σιγουρευτώ δεν στο λέω μην σε μπερδέψω.
-
το ΝΜΕΑ είναι για να μπορεί να συνεργαστεί με το radar ;
έχω πάνω κι ένα radar...οθόνη κ κεραία...εάν είναι για αυτό δεν με νοιάζει.
το θέλω αυτόνομο.
-
Νομίζω ότι είναι ένα διεθνές πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων απο συσκευή σε συσκευή. Πχ. τα καινούργια εδώ και λίγα χρόνια vhf έχουν και την λειτουργία distress. Σε περίπτωση έκτασης ανάγκης πατάς το σχετικό κουμπί στο vhf και αυτό αυτομάτως στέλνει το στίγμα σου στις σωστικές αρχές. Για να μπορέσει όμως το vhf να στείλει τις συντεταγμένες σου από κάπου πρέπει να τις πάρει. Υπάρχει λοιπόν το σχετικό φις (που έχει τα στάνταρτς της ΝΜΕΑ) και έτσι συνδέεις το vhf με το gps από όπου λαμβάνει τα δεδομένα του στίγματός σου. Οπότε το NMEA πιστοποιεί ουσιαστικά ότι οι δύο αυτές συσκευές είναι συμβατές και μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Νομίζω ότι είναι έτσι αλλά άσε να πάω σπίτι να το δω
-
τι ώρα περίπου θα πας να ξέρω να ξαναμπω...
εάν συνδέσω απλά κόκκινο και μαύρο κ του δώσω τροφοδοσία θα δουλέψει αυτόνομα;
-
πιστεύω μέχρι τις 01:00 να σου έχω απαντήσει . Θέλω να πάω και γυμναστήριο, 1η μέρα ντε . Νομίζω ότι θα λειτουργήσει, γιατί όχι άλλωστε. Ρεύμα θέλει και σήμα από την κεραία.
edit: μπορεί και σε δύο ωρίτσες. Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα ξεμπερδέψω από τη δουλειά.
-
οκ ...ευχαριστώ θερμά.
θα δω αύριο...να το τοποθετήσω.
-
Να είσαι καλά! Και καλορίζικο!
-
ευχαριστώ...
-
Εάν μπεις νωρίτερα από τις 21:00 let me know.
-
yeap...
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Ερώτηση άσχετου, πρός τους αγαπητούς συνφορουμίστες:
Το παλιό μου laptop, είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο δίκτυο (adsl) με απλό modem usb. Υπάρχει δυνατότητα να μοιραστεί την σύνδεση με το νέο laptop, με την χρήση wifi που διαθέτουν και τα δύο, χωρίς προσθήκη άλλου περιφεριακού ?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...χρειαζεσαι ενα ασυρματο modem - router
-
ξερει κανεις αν το blue white greek torrents εχει πεσει; ενω ημουν κανονικα σενδεδεμενος και κατεβαζα σα παλαβος, ξαφνικα με εκοψε. Οταν πηγα να ξαναμπω δεν αναγνωριζε το κωδικο.Οταν πηγα να κανω ανακτηση κωδικου δεν αναγνωριζε το δηλωμενο μου email. Να με εκανε ban δεν παιζει γιατι εκανα και upload σαν τρελος
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
ξερει κανεις αν το blue white greek torrents εχει πεσει; ενω ημουν κανονικα σενδεδεμενος και κατεβαζα σα παλαβος, ξαφνικα με εκοψε. Οταν πηγα να ξαναμπω δεν αναγνωριζε το κωδικο.Οταν πηγα να κανω ανακτηση κωδικου δεν αναγνωριζε το δηλωμενο μου email. Να με εκανε ban δεν παιζει γιατι εκανα και upload σαν τρελοςτι ratio έχεις/είχες;
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Ερώτηση άσχετου, πρός τους αγαπητούς συνφορουμίστες:
Το παλιό μου laptop, είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο δίκτυο (adsl) με απλό modem usb. Υπάρχει δυνατότητα να μοιραστεί την σύνδεση με το νέο laptop, με την χρήση wifi που διαθέτουν και τα δύο, χωρίς προσθήκη άλλου περιφεριακού ?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...χρειαζεσαι ενα ασυρματο modem - router
Ευχαριστώ..... το φοβόμουνα...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ξερει κανεις αν το blue white greek torrents εχει πεσει; ενω ημουν κανονικα σενδεδεμενος και κατεβαζα σα παλαβος, ξαφνικα με εκοψε. Οταν πηγα να ξαναμπω δεν αναγνωριζε το κωδικο.Οταν πηγα να κανω ανακτηση κωδικου δεν αναγνωριζε το δηλωμενο μου email. Να με εκανε ban δεν παιζει γιατι εκανα και upload σαν τρελος
τι ratio έχεις/είχες;
Σε εμενα παιζει κανονικα ,και το site και το σινταρισμα.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
τι ratio έχεις/είχες;
αν θυμαμαι καλα 0.9...δε δικαιολογειται να με πεταξει εξω
-
κι εγώ τόσο έχω...0,95...αλλά μου δουλεύει κανονικά.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Εάν μπεις νωρίτερα από τις 21:00 let me know.Δυστυχώς φίλε μου το manual δεν το έχω σπίτι. Πάντως το θυμάμαι, αυτό είναι το ΝΜΕΑ. Κάτι σαν το iso. Είναι για να επικοινωνούν οι συσκευές μεταξύ τους. π.χ. με το vhf ή το radar όπως είπες. Όσες είναι κατασκευασμένες με πρότυπο ΝΜΕΑ μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Δες και στo manual κάτι θα βγάλεις. Κοίτα και εδώ http://vancouver-webpages.com/peter/nmeafaq.txt . Σου εύχομαι καλές και ασφαλείς πλεύσεις
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]