-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει απαγορευτεί η ναπάλμ 'για ανθρωπιστικούς λόγους' και θα επιτραπεί αυτό το πράγμα;Η είδος της βόμβας που δοκιμάστηκε καλείται, μεταξύ άλλων, βόμβα κενού, θερμοβαρική βόμβα ή βόμβα καυσίμου - αέρα. Η διαφορά αυτού του είδους εκρητικών με τους υπόλοιπους είναι ότι το οξειδωτικό μέσο είναι το οξυγόνο του αέρα και όχι κάποια ένωση που περιλαμβάνεται στο μηχανισμό.
Ο τρόπος λειτουργίας των περιγράφεται συνοπτικά ως εξής: η εκρηκτική ύλη διασκορπίζεται από μία πρώτη έκρηξη και στη συνέχεια μία δεύτερη την πυροδοτεί. Το ωστικό κύμα που παράγεται για δεδομένη ποσότητα εκρηκτικού είναι πολύ περισσότερο καταστρεπτικό και έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης από αν η ποσότητα αυτή ήταν συγκεντρωμένη σε ένα σημείο στο χώρο.
Η ιστορία αυτών των όπλων αρχίζει ουσιαστικά από την δεκαετία του 1960 όπου και χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ από τις αμερικανικές δυνάμεις, κυρίως για το σκοπό της αποψίλωσης δασών, που παρείχαν κάλυψη στις δυνάμεις του κομμουνιστικού βορρά. Οι σοβιετικοί ανέπτυξαν φυσικά και εκείνοι ανάλογα όπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν (ποιός μπορεί να μαντέψει;) κατά την εισβολή στο Αφγανιστάν. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Τσετσενία, χωρίς να γίνεται διάκριση ανάμεσα στους τσετσένους μαχητές και του άμαχου πληθυσμού.Μία σύντομη περιγραφή του τρόπου δράσης στα θύματα ακολούθεί:
- Τα θύματα που βρίσκονται στη περιοχή όπου η εκρηκτική ύλη διασκορπίζεται βιώνουν έναν ιδιαίτερα αγωνιώδη θάνατο, καθώς η πυροδότηση του εκρηκτικού (το οποίο βρίσκεται σε λεπτότατο διαμερισμό) ουσιαστικά υπερθερμένει τον αέρα, αναφλέγοντας έτσι κάθε τι που δύναται να καει, όπως έπιπλα, ρούχα, επιδερμίδα. Τα εγκαύματα προχωρούν και στο εσωτερικό του σώματος μέσω της αναπνοής του υπέρθερμου αέρα.
- Το επερχόμενο ωστικό κύμα προκαλεί επιλέον θανάτους γύρω από την περιοχή διασκορπισμού μέσω της κατάρρευσης κτιρίων ή μέσω της εκτίναξης συντριμμίων. Στη συνέχεια ακολουθεί και δεύτερο ωστικό κύμα που κατευθύνεται πρός το κέντρο της έκρηξης αφού ο υπέρθερμος αέρας έχει μετακινηθεί προς τα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας υποπίεση και προκαλώντας κίνηση αέριων μαζών προς τα εκεί. Η κίνηση των μαζών αυτών συγκρίνεται σε βιαιότητα με το πρώτο ωστικό κύμα.
- Όσοι τυχεροί(;) αρκετά να επιβιώσουν τα ωστικά κύματα υποφέρουν σίγουρα από σπασμένα τύμπανα, πιθανές βλάβες στους πνέυμονες από τις μεγάλες και απότομες αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση και από έλλειψη οξυγόνου αφού το μεγαλύτερο μέρος έχει καταναλωθεί από την πυροδότηση του εκρηκτικού και το εισερχόμενο από τις κινήσεις της ατμόσφαιρας καταναλώνεται από τις φλόγες που έχουν τυλίξει τα πάντα στην περιοχή. Σημαντικό μέρος των θυμάτων οφείλεται στις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μετά την πυροδότηση.
Σε αστικό περιβάλλον η χρήση τέτοιων όπλων είναι ιδιαίτερα καταστρεπτική. Στη μάχη του Γκρόσνι οι Ρώσοι διοικητές προτιμούσαν βολές από άρματα μάχης θερμοβαρικών βλημάτων παρά βολές πυροβολικού ή αεροπορικές επιδρομές.
Οι μοναδικές χώρες που διαθέτουν τέτοιου είδους βλήματα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία. Παρόλα αυτά η χρησιμότητά τους είναι μάλλον περιορισμένη, εξαιτίας, αφενός των επιπτώσεων στον άμαχο πληθυσμό, αφετέρου της απρόβλεπτης συμπεριφοράς τους, αφού δεν μεταφέρουν το οξειδωτικό μέσο για την πυροδότηση του εκρηκτικού. Στρατιωτικά είναι προτιμότερη η χρήση πολλών μικρότερων σε ισχύ βλημάτων όπου η στόχευση και η συμπεριφορά τους είναι ελεγχόμενη. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί ένα πεδίο μάχης όπου οι 'παράπλευρες απώλειες' δεν ενδιαφέρουν κανένα και δεν πρόκειται να γίνουν γνωστές (βλ. Τσετσενία).
Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πολλά όπλα που θα έπρεπε να απαγορευτούν, όπως νάρκες κατά προσωπικού, βόμβες διασποράς, βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά η ανθρωπότητα είναι ακόμα δυστηχώς εξαιρετικά ανώριμη.Οι ισορροπίες δυνάμεων φυσικά παραμένουν ως έχουν. Η ισχύς του όπλου είναι περίπου 44 τόνοι ΤΝΤ. Η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είχε ισχύ 13.000 τόνων, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με σύχρονα πυρηνικά όπλα είναι τουλάχιστον φαιδρή και οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο 'πατέρας των βομβών' (ναι έτσι την ονόμασαν) έχει κάποια επίδραση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή στερείται σοβαρότητας.
Η Ρωσία, είτε επειδή επιθυμεί συνεχώς να θυμίζει στον κόσμο ότι είναι ακόμα υπολογίσιμη δύναμη (μέσω αναφορών στα ΜΜΕ για νέα όπλα, διαστημικά οχήματα κτλ.), είτε επειδή θέλει να στείλει ένα μύνημα στα αποσχιστικά κινήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της (η Τσετσενία ήταν μόλις μία περιοχή με αποσχιστικές τάσεις), είτε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης χτυπά σε κάθε ευκαιρία το στήθος της.
Οι λεονταρισμοί του Πούτιν και οι υπέρμετρες δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων όμως, απλά τους εκθέτουν. Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα, μαστίζεται από τη διαφθορά και χάνει επιρροή ακόμα και σε περιοχές όπου κυριαρχούσε για αιώνες. Το μοναδικό πλεονέκτημα που διαθέτει αυτή τη στιγμή είναι η υψηλές τιμές του πετρελαίου που της δίνουν μια οικονομική ανάσα (η ειρωνία είναι πως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου οφείλονται κυρίως στη βλακώδη πολιτική του Μπους του νεώτερου, ο οποίος θέλει τη Ρωσία υποταγμένη αλλά ταυτόχρονα της δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το φυσικό της πλούτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) και κάποια διαπραγματευτικά ατού. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_5_12/09/2007_203243
Οι Ρώσοι έκαναν δοκιμή θερμοβαρικής βόμβας!!!
'Ωραία, μπας και σφίξουν λίγο οι κ@λοι από την άλλη μεριά της λιμνούλας'.
Αυτό ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Το πράγμα όμως δεν είναι τόσο απλό. Η δοκιμή ενός νέου όπλου (όσο ισχυρό και να είναι) από μόνη της δεν σημαίνει ότι αυτομάτως αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Δείχνει πάντως ότι η άλλοτε πανίσχυρη Ρωσία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα θετικό για την παγκόσμια σκηνή. Στον βαθμό βέβαια που ο κίνδυνος αλαζονικών συμπεριφορών δεν αντικατασταθεί από διελκυστίνδες μεταξύ ζωνών επιρροής όπως στο (όχι πολύ μακρινό) παρελθόν.
Πέντε τέτοιες θέλουμε εμείς.
Μία στην Αγκυρα μια στην Κωσταντινούπολη και μια ειδική παραγγελία μικρότερης ισχύος για τα Σκόπια και δυό εφεδρικές.Κι άντε και γ@μηθήτε.......σαν πολύ μας τα πρήξατε........
και μια στην τουμπα και μια στη λεωφορο
Οχι στην Τούμπα ρε,στη Φιλαδέλφεια,να έχουμε καμιά εφεδρική.
100 παοκτσήδες=1 ναπάλμ,κάνουν δουλειά τα παιδιά όχι αστεία
-
Eνα Βλεμμα
** Μεταδημοκρατία της δυσφορίας**
Tου Νικου Γ. ΞυδακηΜετά το Xanadu των βασάλων και των χλιδεμπόρων, μετά τον κουρέλα μπερντέ της μεταπολίτευσης, μετά την «Αυτή–είναι–η–Ελλάδα» του Σαμίνα Σημίτη, μετά τους νταβατζήδες Μπαϊρακτάρη και τις υποκλοπές Βόνταφον, μετά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με πέτσινα ομόλογα, μετά το «να σ’ αλείψω ασύμμετρα τριχίλιαρα και λάδι» ολοκαύτωμα, μετά... Μετά, τι;
Μεταδημοκρατία.
Η πολιτική ξόφλησε, οι μάζες εγκατέλειψαν τις πλατείες, επικοινωνιολόγοι και γκαλοπιτζήδες κουρδίζουν εικόνες, το νέο ηγεμονικό consesus εξόρισε συγκρούσεις και ανταγωνισμούς, οι πανομοιότυπα κεντρώοι πολιτικοί διαχειρίζονται, οι μάνατζερ κυβερνούν, και η απέραντη μεσαία τάξη, εξουθενωμένη, στα γόνατα, δεν μπορεί καν να φωνάξει, μονάχα δυσφορεί: βαθιά, δομικά, ασταμάτητα.
Η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία επιτέλους εκσυγχρονίστηκε• υπερέβη την πολιτική και τις ενοχλητικές συγκρούσεις της, και πότισε μεταπολιτική το συλλογικό σώμα: άχρωμη, εργαλειακή μεταπολιτική, απαξιωτική θεσμών και αξιών, περιφρονούσα τα πρόσωπα, υποσκαπτική της συμμετοχής. Είμαστε μεταδημοκρατία.
Δημοκρατία στα χαρτιά, καζίνο και τσίρκο στην πράξη. Το βίντεο της λαοπρόβλητης Εφης Σαρρή (βλ. YouTube) εκφράζει την κορύφωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στο real estate agency «Hellas»: απλό, ανεπιτήδευτο, low budget, ένα b–movie που χαρίζει γέλιο και αναστοχασμό. Είναι η χειροποίητη απάντηση της απρόβλεπτης αγέλης απένταντι στη χλιδάτη υπερπαραγωγή του ντιμπέιτ των μπότοξ. Είναι το συμβολικό πύκνωμα της Μεταδημοκρατίας του Φρέντο. Είναι το «Ολοι ίδιοι είναι».
Kομμένη η πλάκα.
Το πλήθος δυσφορεί γιατί το νόημα αποδήμησε, γιατί η καθημερινότητα είναι δυσβάσταχτη έτσι α–νόητη, γιατί καμιά πολιτική δεν πηγάζει πια από το υποκείμενο που κάποτε ονομαζόταν «Λαός», γιατί οι εναλλακτικές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, γιατί η καταφυγή στην κατανάλωση αντί να ανακουφίζει οδηγεί στα Prozac και βουλιάζει το ήδη αδύναμο νοικοκυριό, γιατί το New Age είναι ακόμη πιο ρηχό απ’ όσο ακούγεται, γιατί η φυγή και ο αναχωρητισμός βυθίζουν βαθύτερα στην ξένωση, γιατί η ερημιά κατοικεί εντός.
Το πλήθος δυσφορεί. Η αισθητική πρόσληψη της φύσης (ωραίο το τοπίο!), η οικοπεδοφαγία, οι ταχείς αυτοκινητόδρομοι, τα παϊδάκια μες στο δάσος, η αφθονία δικτύων 3G, δεν γεμίζουν το κενό, δεν γεμίζουν νόημα την άδεια ζωή. Η λατρεία του σμιλεμένου σώματος και της cool νεότητας, τα σκετς των τηλεκηρύκων, οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες των κάθε λογής μανατζαρέων, δεν γεμίζουν νόημα τη γυμνή ζωή.
Το πλήθος σαλεύει. Αντιδρά. Φορά μαύρα. Στέλνει sms. Αναζητά την απολεσθείσα συλλογικότητα, το χαμένο σώμα, και το βρίσκει πρόχειρο, ψηφιοποιημένο ήδη, στο address book του κινητού και του λάπτοπ: το τέτοιο συλλογικό σώμα είναι απελπιστικά ρικνό, μια σκιά, είναι ουσιαστικά η παρέα και οι γνωστοί, αλλά είναι το μόνο ίσως σημείο εκκίνησης για την επανεύρεση του συλλογικού παιχνιδιού. Και μπορεί να πολλαπλασιαστεί, να πάει μακριά, σαν αλυσίδα από φρυκτωρίες. Οταν τα νεωτερικά δίκτυα ξεμένουν από σήμα, τα μεταδίκτυα συγκροτούνται ξαναβρίσκοντας το αρχαϊκό φλόγα με–φλόγα, σώμα—με–σώμα.
Η μεσαία Ελλάδα δυσφορεί. Ξεφυσάει, σιχτιρίζει. Μα όπου κι αν στραφεί, αντικρίζει τοίχους. Εχασε την πίστη, έχασε τον λόγο. Η πίστη έγινε δεισιδαιμονία, έγινε φανατισμός• ο λόγος έχασε την κριτική του δύναμη, έγινε εργαλειακός, έγινε σύμβαση και χειραγώγηση. Η πολιτική διεξάγεται με αναθέσεις σε εργολάβους, με outsourcing. Η έκλειψη όλων αυτών επιτείνει τη δυσφορία. Κενό.
Στην πολιτική δεν υπάρχει κενό. Ούτε νοείται κοινωνία χωρίς συγκρούσεις. Κάποιος θα σπεύσει να συμπληρώσει το κενό. Και οι απωθημένες συγκρούσεις όσο κι αν μετατεθούν, θα εκδηλωθούν πιο βίαιες από ποτέ, τυφλές• και τότε, διόλου δημοκρατικές.
Οι εκλογές είναι μια στιγμή, η δυσφορία είναι διαρκής• θα συνοδεύει το μεσαίο πλήθος διαρκώς, όσο δεν αίρονται οι αιτίες που τη γεννούν, όσο η οντολογική, η υπαρξιακή διάσταση της πολιτικής, αυτή που εννοηματώνει τη ζωή, θα παραμένει εξόριστη, όσο η υπόσχεση για πραγμάτωση της επιθυμίας και πλήρωση του εαυτού θα παραμένει κενή και ανεκπλήρωτη. Οσο η ζωή κυλά ορισμένη τεχνοκρατικά σε ράγες, χωρίς νόημα, χωρίς σκοπό, η δυσφορία είναι η συνθήκη μας, είναι το πεπρωμένο μας, είναι η ζωή μας.
Σηκώστε τον ποδόγυρο! Διαπλέουμε τη Μεταδημοκρατία της Δυσφορίας. -
http://www.thisislondon.co.uk/news/arti ... article.do
ο τύπος στούκαρε και μετά μίλαγε άλλη γλώσσα!!!
-
πατήθηκε το alt+shift φαίνεται...
-
O Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Σταύρος Δήμας ζήτησε να του δώσουν Prius αντί για κάποιο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο και υπάρχει 'κίνδυνος' να προσβληθούν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=831565&lngDtrID=244Τι ζώο... Ήταν...περαστική και το λοστό τον είχε για...αυτοπροστασία!!!
Πάρε τώρα δυό τρεις καταδίκες και να σε δώ να διορίζεσαι δασκάλα σε σχολείο της Δημοκρατίας του Κογκό γιατί για Ελλάδα ...πάπαλα πλέον.Εμένα κάτι μου λέει ότι στα μαλακά θα πέσει, στο τέλος.
-
Αν εφαρμοστεί ο νόμος, δύσκολα. Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και δεν μπορεί ο δικαστής να της δώσει αναστολή ενώ την καταδικάζει για 2 κακουργήματα. Ούτε να της ρίξει λιγότερα από τα προβλεπόμενα ως ελάχιστη ποινή, δηλαδή 5 χρόνια μείον τα μισά 'λόγω ελαφρυντικών'.
Δεν αποκλείεται βέβαια να αθωωθεί λόγω 'αμφιβολιών', αλλά έχει πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της. -
Το Εφετείο φοβάμαι, όταν η κοινή γνώμη θα έχει ξεχάσει και συγχωρήσει...
Καιρός, πάντως, είναι να την πληρώσει κάποιος. Θα δούμε...
-
Αν κριθεί ένοχη από το δικαστήριο, τότε ελπίζω ολόψυχα να περάσει πολύ καιρό στην φυλακή.
-
Άρθρο από τη 'Νέα Ημέρα' 20/3/1928
'Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα, ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας.
Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα, διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξει από του βήματος της Βουλής,
το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι
παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός.
Επειδή, εν τούτοις αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα,
είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής όλων των θηλέων,
ώστε την ευτυχή εκείνην ημέραν, να ορίζωνται οι εκάστοτε εκλογαί.
Η γυναικεία συνεπώς ψήφος, είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον'. -
Τι βλακείες πίστευαν τότε.
Είναι ανισόρροπες και έξαλλες όλον τον μήνα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι βλακείες πίστευαν τότε.Είναι ανισόρροπες και έξαλλες όλον τον μήνα.
Διαβασε και αυτο , τι πιστευουν αυτες .
-
Πίσω απο κάθε γυναίκα που ξεχώρισε, βρίσκεται ένας άντρας που την παράτησε. ΝΑΟΜΙ BLIVER
-
Οι καλύτεροι εραστές είναι οι σύζυγοι που απατούν τις γυναίκες τους.Marilyn Monroe
-
Πιστεύω πολύ στο γάμο. Έχω παντρευτεί ήδη τρεις φορές.Joan Collins
-
Το να βρεί μια γυναίκα σύζυγο, είναι τέχνη. Το να τον κρατήσει είναι εργασία. SIMONE DE BEAUVOIR
-
Μια γυναίκα χωρίς άντρα είναι σαν ένα ψάρι χωρίς ποδήλατο.GLORIA STEINEM.
-
Ένας άντρας είναι ανολοκλήρωτος πριν τον γάμο. Μετά, είναι τελειωμένος. ZSA ZSA GABOR.
-
Ενός ανδρός η απερισκεψία, είναι σύζυγος κάποιου άλλου. HELEN ROWLAND.
-
Οι άντρες που έχου τρυπήσει τ' αυτιά τους είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για γάμο: Έχουν νοιώσει πόνο και έχουν αγοράσει κοσμήματα. RITA RUNDER.
-
Σύζυγος είναι ό,τι απομένει απο τον εραστή μετά την απονεύρωση.
-
Μια γυναίκα χρειάζεται 20 χρόνια για να κάνει το γιό της άντρα, και κάποια άλλη 20 λεπτά για να τον κάνει ανόητο. HELEN ROWLAND
-
Ένας αρχαιολόγος είναι ο καλύτερος σύζυγος για μια γυναίκα. Όσο περισσότερο αυτή γερνάει τόσο πιο πολύ αυτός την προσέχει. ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ.
-
-
Έγινε μια, παγκόσμιας εμβέλειας, έρευνα με κύριο ερώτημα:
'Παρακαλούμε πείτε μας τη γνώμη σας για την έλλειψη τροφής στον υπόλοιπο
κόσμο'Δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα της έρευνας, διότι:
-Στην Αφρική κανείς δεν ήξερε τι είναι 'τροφή'
-Στη Δυτική Ευρώπη κανείς δεν ήξερε τι είναι 'έλλειψη'
-Στην Ανατολικη Ευρώπη και Ασία κανείς δεν ήξερε τι είναι 'γνώμη'
-Στη Νότια Αμερική κανείς δεν ήξερε τι θα πει 'παρακαλούμε'
-Στις ΗΠΑ κανείς δεν ήξερε τι είναι 'υπόλοιπος κόσμος' -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Έγινε μια, παγκόσμιας εμβέλειας, έρευνα με κύριο ερώτημα:'Παρακαλούμε πείτε μας τη γνώμη σας για την έλλειψη τροφής στον υπόλοιπο
κόσμο'Δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα της έρευνας, διότι:
-Στην Αφρική κανείς δεν ήξερε τι είναι 'τροφή'
-Στη Δυτική Ευρώπη κανείς δεν ήξερε τι είναι 'έλλειψη'
-Στην Ανατολικη Ευρώπη και Ασία κανείς δεν ήξερε τι είναι 'γνώμη'
-Στη Νότια Αμερική κανείς δεν ήξερε τι θα πει 'παρακαλούμε'
-Στις ΗΠΑ κανείς δεν ήξερε τι είναι 'υπόλοιπος κόσμος'Στην Ασια και την Αυστραλια τι εγινε?
-
Για την Ασία λέει. Η Αυστραλία απέχει από τα κοινά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν κριθεί ένοχη από το δικαστήριο, τότε ελπίζω ολόψυχα να περάσει πολύ καιρό στην φυλακή.Επειδή είναι η πρώτη που πιάνουν είναι κρίμα να την τιμωρήσουν αυστηρά. Αν όμως ξέρουν ότι θα συλληφθούν ΣΙΓΟΥΡΑ, ακόμα κι αν είναι μικρή η ποινή δεν θα το κάνουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή είναι η πρώτη που πιάνουν είναι κρίμα να την τιμωρήσουν αυστηρά...Γιατί; Λάστιχο είναι ο Νόμος;
Προς τους υπόλοιπους: Γι' αυτό λέω ότι θα πέσει στα μαλακά. Αυτή είναι η νοοτροπία μας.
-
Ηλία ο νόμος έχει ποινή από - έως τόσο. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το δικαστήριο την αυστηρότητά του σ' αυτήν. Θα δούμε τι θα της ρίξει ο δικαστής.
-
Λεωνίδα, αν η ποινή δεν είναι αυστηρή,
- Κανένας δεν φοβάται
- Δημιουργείται δεδικασμένο (κάπως αλλιώς το λένε κανονικά, αλλά τώρα νυστάζω )
Αν όντως πιάστηκε να κάνει αυτά που λένε, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αλλιώς, δεν αλλάζει τπτ.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]