-
Παιδιά
ζητώ μια γνώμη για το πότε να αλλάξω λάδια στο Peugeot 207 μου (1.6 3d 110ps).
Σας θυμίζω ότι έχω κάνει 5.200 km και το έχω από 20/7/06 (1 χρόνο και κάτι).
Πρέπει να περιμένω μέχρι τα 30.000 όπως μου είπαν από την Lion Athens (Λ.Συγγρού) ή να αλλάξω μόλις έχουν περάσει 2 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων ?)
Οποιος έχει μια γνώμη να μου την αιτιολογήσει παρακαλώ
Ευχαριστώ
-
Στα δύο χρόνια. Το λάδι αλλοιώνεται και με την πάροδο του χρόνου, όχι μόνο με τα χλμ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στα δύο χρόνια. Το λάδι αλλοιώνεται και με την πάροδο του χρόνου, όχι μόνο με τα χλμ.Και τα δύο πολλά δεν είναι;
-
Οι απόψεις διίστανται. Εγώ στο opel άλλαξα στο έτος την πρώτη φορά, αλλά στην τριετία είπα να αφήσω τα λάδια για άλλο 1 χρόνο γιατί είχα κάνει λίγα χλμ.
Με τους νέους κινητήρες και τα καλύτερα λάδια θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί τους κατασκευαστές. Άλλοι δεν το κάνουν. -
Ο χρήστης Κώστας Μαυρογιαλής έγραψε:
Παιδιάζητώ μια γνώμη για το πότε να αλλάξω λάδια στο Peugeot 207 μου (1.6 3d 110ps).
Σας θυμίζω ότι έχω κάνει 5.200 km και το έχω από 20/7/06 (1 χρόνο και κάτι).
Πρέπει να περιμένω μέχρι τα 30.000 όπως μου είπαν από την Lion Athens (Λ.Συγγρού) ή να αλλάξω μόλις έχουν περάσει 2 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων ?)
Οποιος έχει μια γνώμη να μου την αιτιολογήσει παρακαλώ
Ευχαριστώ
Απαραιτήτος στο χρόνο.
Άλλαξε τα.
Αφού δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βάλε τα ημισυνθετικά. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίτα, στο 406 που πήραμε όντως μας είχανε κάνει έκπτωση λόγω κατοχής άλλο πεζό, ποσό δεν θυμάμαι. Στο 307 δεν μου κάνανε έκπτωση αλλά διάφορα δώρα. Για προσφορά για 207rc/gt που πήγα δεν μου είπαν τπτ, ενώ ήξεραν ότι έχω 307 και θα το κάνω και ανταλλαγή.γιαυτο μαλλον δεν προτειναν...
-
ΝΙΠΑΕχω κάνει μόνο 5.300 χλμ. Είναι δυνατόν τα λάδια που λένε στα 30.000 αλλαγή να τα κάνω στο χρόνο ? Τόσο λάθος θα κάνει ένας κατασκευαστής να σου πει να αλλάξεις λάδια στα 30.000 ή στα 2 χρόνια και εσύ να τα αλλάξεις στο χρόνο ? Γιατί μου το προτείνεις ? Αιτιολόγησε το σε παρακαλώ . Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Κώστας Μαυρογιαλής έγραψε:
ΝΙΠΑΕχω κάνει μόνο 5.300 χλμ. Είναι δυνατόν τα λάδια που λένε στα 30.000 αλλαγή να τα κάνω στο χρόνο ? Τόσο λάθος θα κάνει ένας κατασκευαστής να σου πει να αλλάξεις λάδια στα 30.000 ή στα 2 χρόνια και εσύ να τα αλλάξεις στο χρόνο ? Γιατί μου το προτείνεις ? Αιτιολόγησε το σε παρακαλώ . ΕυχαριστώΑπλά σε ένα αυτοκίνητο το οποίο μένει σχεδόν ακίνητο όπως το δικό σου, η υγρασία της ατμόσφαιρας οξειδώνει το λάδι με αποτέλεσμα αυτό να χάνει μέρος ή και όλη τη λιπαντική του ικανότητα.
Αλλαγή 207 με ποιό?