-
Αρχές Ιουλίου διαπίστωσα ότι ο κλιματισμός του αυτοκινήτου
δεν απέδιδε όσο έπρεπε. Πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο, σύνδεσε το
μηχάνημα πάνω στο κύκλωμα του κλιματισμού δεν βρήκε διαρροή και έκανε την πλήρωση κανονικά.
Μετά από ένα μήνα ξανά το ίδιο πρόβλημα. Έκανα περίπου 2000km όλα με A/C.
Το πήγα για ακόμα μια φορά στο συνεργείο, έκανε το ίδιο χωρίς να βρει διαρροή και τώρα μετά από ένα μήνα έχω το ίδιο πρόβλημα.
Κάποιοι μου λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στο συμπιεστή και το μηχάνημα δεν μπορεί να το ανιχνεύσει λόγο το ότι την στιγμή του ελέγχου ο συμπιεστής δεν δουλεύει.
Μπορεί να μου πει κάποιος που περίπου είναι το πρόβλημα;
Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Corolla 2002, 300000km ο κλιματισμός δεν έχει σταματήσει από τότε που το αγόρασα. -
μηχάνημα πάνω στο κύκλωμα του κλιματισμού δεν βρήκε διαρροή και έκανε την πλήρωση κανονικά.
Το πήγα για ακόμα μια φορά στο συνεργείο, έκανε το ίδιο χωρίς να βρει διαρροή και τώρα μετά από ένα μήνα έχω το ίδιο πρόβλημα.
Κάποιοι μου λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στο συμπιεστή και το μηχάνημα δεν μπορεί να το ανιχνεύσει λόγο το ότι την στιγμή του ελέγχου ο συμπιεστής δεν δουλεύει.
Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Corolla 2002, 300000km ο κλιματισμός δεν έχει σταματήσει από τότε που το αγόρασα. -
Μειωμένη απόδοση μπορεί να έχει το κλιματιστικό και αν είναι πολύ λερωμένα τα ψυγεία του. Μια που έχεις αρκετά χιλιόμετρα, κάνε έναν καλό καθαρισμό του ψυγείου που είναι μπροστά από τη μηχανή (εξωτερικό καθαρισμό εννοώ) και βλέπεις.
-
Το ψυγείο είναι καθαρό
Το μηχάνημα κάνει πλήρωση μετά τον έλεχγο, περίπου 200gr είναι αυτό που χάνει σε ένα μήνα.
Μετά δουλεύει κανονικά. -
Δεν σου εβαλαν φωσφορίζων στην πρώτη αλλαγή για να δούνε διαρροή;
Με την απώλεια που έχεις θα φανεί σίγουρα
Τα συστήματα αυτά έχουν μία ανακουφιστική βαλβίδα στον συμπιεστή που ανοίγει και φεύγει το φρέον αν σηκώσει πίεση (λερωμένο ψυγείο AC όχι νερού, ξηραντής )
Προσοχή, μπορεί να ανοίγει η βαλβίδα και να σου χρεώσουν συμπιεστή
Να δεις και τι πιέσεις σηκώνει όταν δουλεύει -
Παρόμοιο πρόβλημα είχα σε Avensis 2005, μόνο που εμένα η απώλεια γινόταν αισθητή σε μια εβδομάδα. Ρώτησα γιατί δεν χρησιμοποιούν φωσφορίζων και μου είπαν ότι στην Toyota δεν χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική!!! Κάτι λέγανε ότι ανεβάζει πίεση και γι' αυτό χάνει το φρέον και μου αλλάξανε κάποιο ανταλλακτικό χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στο τέλος λύσανε όλο το κύκλωμα και αντικαταστήσανε όλες τις φλάντζες και από τότε 6 χρόνια τώρα όλα ok.
Όταν τους ρώτησα αν εξωτερικό συνεργείο, εξειδικευμένο σε κλιματισμό, με χρήση φωσφορίζοντος θα το είχανε βρει από την πρώτη στιγμή, δεν πήρα απάντηση.
-
Αν υποθέσουμε ότι ο εναλλάκτης είναι καθαρός και οι πιέσεις σωστές υπάρχει
περίπτωση να έχει πρόβλημα ο συμπιεστής και να θέλει επισκευή;
Το λέω αυτό γιατί τον έχω καθαρίσει 2 φορές μέσα στο καλοκαίρι.
Πρόβλημα με τον Κλιματισμό