-
Ώρα ν' ανοίξω το πρώτο μου θέμα μετά από τόσα σχόλια
Είμαι μόλις 16,5 χρονών (μαθητής της Β' Λυκείου), με απεριόριστη αγάπη προς το αυτοκίνητο.
Τόσο πολύ που ήξερα από το Δημοτικό τι επάγγελμα ν' ακολουθήσω.
Επίσης, ο πατέρας μου έχει ένα από τα πιο υπερσύγχρονα φανοβαφεία στην Ελλάδα, κυριολεκτικά τεράστια υποδομή, με 2 καλίμπρες (η μία λειτουργεί με μηχάνημα ρομποτικής τεχνολογίας και δείχνει τα χιλιοστά του σασί ώστε να μην βγει στραβό το αμάξι), Φούρνο Βαφής και χώρους προεργασίας με αντιρρυπαντική τεχνολογία, χρώματα υδατοδιάλυτα, φασματογράφο για να μην υπάρχουν δι- και τριχρωμίες, και πολλά άλλα μικρότερα, αλλά υψίστης σημασίας μηχανήματα.
Μπορώ να ανεβάσω και το site αλλά μπορεί να φανεί ως διαφημιστική καταχώρησηΠροσωπικά έχω την αντίληψη ως προς την επισκευή του αυτοκινήτου, μπορώ ας πούμε άνετα να διακρίνω αν ένα αμάξι ήταν τρακαρισμένο και έχει επισκευαστεί, τους αρμούς του αμαξώματος και άλλα. Με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ ''το έχω'', και γνωρίζω πότε έμεινε στην παραγωγή το κάθε μοντέλο αυτοκινήτου (σημαντικό για τον τομέα των ανταλλακτικών).
Επειδή πλησιάζω στις Πανελλήνιες έχω αρχίσει να ''την ψάχνω την δουλειά'' σχετικά με τη σχολή που θα ακολουθήσω όταν τελειώσω το Λύκειο.
Σκέφτομαι να αναλάβω το μαγαζί με ένα καλό πτυχίο στα χέρια μου, το οποίο θα με βοηθήσει (Πρώτα ο Θεός) να το επεκτείνω και να το κάνω ακόμα καλύτερο. Δεν θέλω δηλαδή απλά να βγάλω μια τεχνική σχολή και ''αυτό ήταν''.
Έχω όμως μπερδευτεί σχετικά με τη σχολή που θα με βοηθούσε να το πράξω αυτό.
Θα ήθελα λοιπόν να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ του ΤΕΙ Οχημάτων και της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (για αυτοκίνητα).
Φαντάζομαι πως σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί γνώστες στο φόρουμ, που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην λήψη μιας σωστής απόφασης.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Ώρα ν' ανοίξω το πρώτο μου θέμα μετά από τόσα σχόλια
Είμαι μόλις 16,5 χρονών (μαθητής της Β' Λυκείου), με απεριόριστη αγάπη προς το αυτοκίνητο.
Τόσο πολύ που ήξερα από το Δημοτικό τι επάγγελμα ν' ακολουθήσω.
Επίσης, ο πατέρας μου έχει ένα από τα πιο υπερσύγχρονα φανοβαφεία στην Ελλάδα, κυριολεκτικά τεράστια υποδομή, με 2 καλίμπρες (η μία λειτουργεί με μηχάνημα ρομποτικής τεχνολογίας και δείχνει τα χιλιοστά του σασί ώστε να μην βγει στραβό το αμάξι), Φούρνο Βαφής και χώρους προεργασίας με αντιρρυπαντική τεχνολογία, χρώματα υδατοδιάλυτα, φασματογράφο για να μην υπάρχουν δι- και τριχρωμίες, και πολλά άλλα μικρότερα, αλλά υψίστης σημασίας μηχανήματα.
Μπορώ να ανεβάσω και το site αλλά μπορεί να φανεί ως διαφημιστική καταχώρησηΠροσωπικά έχω την αντίληψη ως προς την επισκευή του αυτοκινήτου, μπορώ ας πούμε άνετα να διακρίνω αν ένα αμάξι ήταν τρακαρισμένο και έχει επισκευαστεί, τους αρμούς του αμαξώματος και άλλα. Με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ ''το έχω'', και γνωρίζω πότε έμεινε στην παραγωγή το κάθε μοντέλο αυτοκινήτου (σημαντικό για τον τομέα των ανταλλακτικών).
Επειδή πλησιάζω στις Πανελλήνιες έχω αρχίσει να ''την ψάχνω την δουλειά'' σχετικά με τη σχολή που θα ακολουθήσω όταν τελειώσω το Λύκειο.
Σκέφτομαι να αναλάβω το μαγαζί με ένα καλό πτυχίο στα χέρια μου, το οποίο θα με βοηθήσει (Πρώτα ο Θεός) να το επεκτείνω και να το κάνω ακόμα καλύτερο. Δεν θέλω δηλαδή απλά να βγάλω μια τεχνική σχολή και ''αυτό ήταν''.
Έχω όμως μπερδευτεί σχετικά με τη σχολή που θα με βοηθούσε να το πράξω αυτό.
Θα ήθελα λοιπόν να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ του ΤΕΙ Οχημάτων και της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (για αυτοκίνητα).
Φαντάζομαι πως σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί γνώστες στο φόρουμ, που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην λήψη μιας σωστής απόφασης.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
γειά σας φίλοι φορουμίστες θα ήθελα κι εγώ να μάθω κάποια πράγματα. Πηγαίνω τρίτη λυκείου σε επαλ(δυστυχώς) έχω διαλέξει τον τομέα του μηχανικού αυτοκινήτων μιας και η αγάπη μου για τα αυτοκίνητα είναι τεράστια και ειδικότερα για το motorsport(WRC). Σίγουρα όλοι θέλουμε δουλειά με αποκατάσταση όμως όπως πολλοί μου έχουν επισημάνει να κάνεις αυτό που αγαπάς ακόμη δεν είμαι σίγουρος. Έχω διαβάσει τα πάντα για το οχημάτων και μου άρεσε ιδιαίτερα το πρόγραμμα LEONARDO που σε στέλνει αν θες στη Γερμανία να κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε αυτοκινητοβιομηχανιές(ΟPEL, BMW, MERCEDES). Έχω διαβάσει και πολλά για τη Γερμανία όσον αφορά τον κλάδο των αυτοκινήτων(συνεργεία, βιομηχανίες κ.α). Αυτό που έμαθα λοιπόν από αυτά που διάβασα η βασικά καλύτερα κατάλαβα ότι στη Γερμανλια υπάρχει πολύ ψωμί στον τομέα αυτό. Επίσης ένα άλλο γεγονός που με παροτρίνει να κάνω κάτα κει όπως λέμε και στο χωριό μου είναι ότι ο πατέρας μου έτρεχε στα ράλλυ την δεκαετία του 80. Οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας όποια κι αν είναι αυτή
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! -
Κύριε dimitrios το έχω διαβάσει εγώ αυτό με τα μεταπτυχιακά που λέει και τα λέει πολύ καλά.
-
επειδη θα με ενδιεφερε να εργαστω σαν τεχνικος συμβουλος service, θα ηθελα τη γνωμη οσοων εχουν εμπειρια απο το αντικειμενο.
πως ειναι σαν δουλεια, τα + και -
οι συνθηκες εργασιας;
οι προοπτικες εξελιξης;
τα μισθολογικα που κυμαινονται; -
χαλια
χαλια
χαλια
600 ευρω
Μηχανολόγος Μηχανικός Αυτοκινήτων vs ΤΕΙ Οχημάτων