-
Καλησπέρα. Έχω ένα Ibiza 2003 Μοντέλο, 1.2 3κυλινδρο κ θέλω να αλλάξω την μηχανή του, να πάω σε μια με αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο? Αναφέρομαι κ στο κόστος της μηχανής (καινούργιας από την Seat) κ στα περαστικά του συνεργείου.
-
Καλησπέρα. Έχω ένα Ibiza 2003 Μοντέλο, 1.2 3κυλινδρο κ θέλω να αλλάξω την μηχανή του, να πάω σε μια με αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο? Αναφέρομαι κ στο κόστος της μηχανής (καινούργιας από την Seat) κ στα περαστικά του συνεργείου.
-
-
Ο χρήστης virus.exe έγραψε:
Καλησπέρα. Έχω ένα Ibiza 2003 Μοντέλο, 1.2 3κυλινδρο κ θέλω να αλλάξω την μηχανή του, να πάω σε μια με αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο? Αναφέρομαι κ στο κόστος της μηχανής (καινούργιας από την Seat) κ στα περαστικά του συνεργείου.Καινουργια μηχανη ;Απο φρενα και αναρτηση;
Μηπως θα σου ερθει φτηνοτερα να πουλησεις το δικο σου και να παρεις καινουργιο οπως το θες; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καινουργια μηχανη ;Απο φρενα και αναρτηση;
Μηπως θα σου ερθει φτηνοτερα να πουλησεις το δικο σου και να παρεις καινουργιο οπως το θες;θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη...
Καινούρια μηχανή από τη Seat?Κανα 5000χίλιαρο χωρίς πλεξούδα εγκεφάλους κτλ. (για να μην πω και αρκετά παραπάνω Εδώ νέο σασμάν και κάνει περίπου τόσα...η μηχανή χαλαρά θα κάνει παραπάνω)
Περαστικά?Κανα 2000ρο χαλαρά.
Βάλε εγκεφάλους, βάλε φρένα, βάλε αναρτήσεις...
Παραπάνω θα σου κοστίσει από το να πουλήσεις το δικό σου (που στην τελική τα δικά σου μηχανικά μέρη ως μεταχειρισμένα κανείς δε θα τα αγοράσει αν τα έβγαζες από το αμάξι σου ) και να πάρεις έτοιμο μεταχειρισμένο το πιο δυνατό μοντέλο. -
Κάβουρα μάλλον για μτχ θα λέει ο άνθρωπος.
+1 στην πώληση κ αγορά άλλου... μοντέλου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κάβουρα μάλλον για μτχ θα λέει ο άνθρωπος.πάντως το γράφει ξεκάθαρα το παλικάρι: ' καινούρια από SEAT'
Ακόμα όμως και μεταχειρισμένη μηχανή, θα δώσει τα διπλα λεφτά σε διαφορά (και ίσως και παραπάνω) για να το κάνει ίδιο με την αντίστοιχη δυνατή έκδοση.Μιλάω ως παθών (πέρασα από αυτές τις σκέψεις*), αφού τελικά αντί να αλλάξω το μισό αμάξι εκτός της μηχανής (ακρόβαμπαρα, μεσόμπαρα, φρένα μπρος και πίσω, αναρτήσεις κτλ-κτλ-κτλ) αποφάσισα να δώσω αυτά τα χρήματα και να πάρω μεταχειρισμένο ένα Golf GTi. (είχα τότε το Golf IV 1.4lt)
Τελικά βέβαια (για μένα) ούτε αυτό το σενάριο έπαιξε...πήρα καινούριο αμάξι δίνοντας 'μερικά' λεφτά παραπάνω και έληξε εκεί (για μένα ξαναλέω) το θέμα*νέα μηχανη?μπα...μεταχειρισμένη?και πόσα km θα έχει, πώς θα την έχει πάει ο Χ-Ψ που την είχε πριν...για να έμεινε μόνο η μηχανή ως 'σώα' φαντάσου πώς το πήγαινε κτλ...μετά πάμε για σασμάν (νέο?μπα...πάλι μεταχείρω μπας και μειώσουμε το κόστος).6άρι ή 5άρι?Κι αν είναι να το πάρω 'σετ' μαζί με τη μηχανή ή ως ανταλλακτικό από άλλο αμάξι τρακαρισμένο?Και πές ότι τα βρήκα όλα αυτά...Πρέπει να βρω και ένα καλό μηχανικό να τα βάλει πάνω για να μην τρέχω για χαζο-βλάβες όλη την ώρα και ένα καλό ηλεκτρολόγο για να μην ανάβω φλας και ρίχνουν νερό τα πιτσιλιστίρια( ).
Πολύ τρέξιμο για το τίποτα...Και χώρια από το κόστος της μετατροπής, είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό.
Ελάχιστους ξέρω που άλλαξαν μηχανή κτλ και το αμάξι έγινε σαν εργοστασιακό και κυρίως απροβλημάτιστο...(κι αυτοί μάλλον ΚΑΙ από τύχη δεν έμπλεξαν).
Συν του ότι όταν πας να το πουλήσεις και δουν ότι άλλαξες μηχανή, χάνεις και πάλι μεταπωλητική αξία κι ας έχεις ρίξει μία περιουσία πάνω (έστω πχ να στο πιάνανε σαν...Cupra...σαν FR...σαν GTi ή λίγο πιο κάτω). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κάβουρα μάλλον για μτχ θα λέει ο άνθρωπος.
πάντως το γράφει ξεκάθαρα το παλικάρι: ' καινούρια από SEAT'
Nαι, έχεις δίκιο. Δεν το πρόσεξα!
(προφανώς θα κοστίζει περισσότερο από το αυτοκίνητο η καινούρια μηχανή! ) -
Αν πάει σε μεταχειρισμένη μηχανή το κόστος μειώνεται κατά πολύ . Για ένα 1.4 16ν υπάρχουν και με κάτω από χιλιάρικο κομπλέ με πλεξούδες κτλ. Τώρα για τα εργατικά στην καλύτερη άλλο ένα 1000 . Οπότε και εγώ θα συμφωνήσω πως το δίνεις και παίρνεις ένα άλλο.
Αλλαγή Μηχανής Seat Ibiza 2003