-
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος μας καλύπτει αν μας τρακάρουν πάνω σε αγώνα..
Ασφάλεια αγώνα? (δεν νομίζω)
Ασφάλεια αυτοκινητου? (δεν νομίζω να δεκτεί η ασφάλεια να πληρώσει αφού έγινε το ατύχημα σε αγώνα ε?)
Αυτός που θα μας τρακάρει θα πληρώσει από την τσέπη του?
Και αν δεν θέλει?
Μπορούμε να τον κυνηγήσουμε νομικά?
Ή απλά σε αγώνες ότι ατυχήματα γίνονται ο καθένας πληρώνει την ζημιά του? -
Ασφάλεια αυτοκινητου? (δεν νομίζω να δεκτεί η ασφάλεια να πληρώσει αφού έγινε το ατύχημα σε αγώνα ε?)
Και αν δεν θέλει?
Και αν δεν θέλει?
Ο χρήστης m16a έγραψε:
Και αν δεν θέλει?
Ή απλά σε αγώνες ότι ατυχήματα γίνονται ο καθένας πληρώνει την ζημιά του?ΑΝ ΜΑΣ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ?
ΑΛΛΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ?
ΑΣΧΕΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ?
ΣΕ ΑΠΛΗ ?
ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Προφανώς ο m16a εννοεί σε πίστα η σε κάποια ειδική από αγωνιζόμενο.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Προφανώς ο m16a εννοεί σε πίστα η σε κάποια ειδική από αγωνιζόμενο.ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ (ΕΙΤΕ ΥΛΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ).ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης m16a έγραψε:
Ασφάλεια αγώνα? (δεν νομίζω)Αν είσαι μη αγωνιζόμενος, τότε η ασφάλεια του αγώνα, που καλύπτει υποχρεώσεις προς τρίτους.
Αν είσαι αγωνιζόμενος και σε τρακάρει με υπαιτιότητά του τρίτος (πχ. ένας άλλος οδηγός σε μια απλή) τότε κανονικά (= ποτέ δεν ξέρεις με τις ασφάλειες ) θα πρέπει να σε αποζημιώσει εκείνος, εφ΄όσον εκείνος δε συμμετέχει στον αγώνα δεν έχει σημασία που εσύ συμμετέχεις, ο όρος περί μη συμμετοχής σε αγώνα αφορά τον ασφαλισμένο, όχι τον άλλον.
Αν είσαι αγωνιζόμενος, φταις εσύ αλλά έχεις μικτή, νομίζω ότι εφ΄όσον δε συμμετέχεις σε αγώνα, δε σε καλύπτει. Αλλά τότε πάμε στην παραπάνω περίπτωση.
Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται σε απλές ράλι, όπου θεωρητικά ισχύει ο ΚΟΚ και άρα τι σημασία έχει που είσαι αγωνιζόμενος αν πηγαίνεις με τα όρια, σταματάς στα STOP και εν γένει κάνεις ό,τι προβλέπεται ?
-
το λογικο ειναι στις απλες να ισχυει ο κοκ και οτι προβλεπεται σε ασφαλειες.
ενα αγωνιστικο πρεπει να εχει ασφαλεια
ειτε απο εθεα αν εχει αγωνιστικες πινακιδες ειτε απο καποια εταιρεια αν ειναι ι.χαρα ειδικα στις απλες ειναι ξεκαθαρο το θεμα νομιζω. ουτε σου δινει κανεις το δικαιωμα επειδη πας απο ειδικη σε ειδικη να παρανομεις στην απλη,.
μεσα στο ραλλυ αν σου πεταχτει αναποδα κανα παπι......... δεν εχω ιδεα τι θα ισχυει!
στη πιστα λογικα ο καθε ενας πληρωνει τη ζημια του αφου δεν ισχυει τιπτοα απο κοκ ασφαλειες κλπ.
τι θα πεις? μου πηρε την εσωτερικη αλλα τον ειχα απο δεξια? -
Μιλάω για την περίπτωση που δυο αγωνιζόμενοι μέσα στον αγώνα τρακάρουν.
Ο καθένας πληρώνει τις ζημιές του άσχετα ποιός φταίει?
Αυτό υπάρχει βάση νόμου γραμμένο?Γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη περίπτωση (που δεν θα θελα να αναφέρω) που σε ένα τρακάρισμα σε αγώνα προσπαθούν να κυνηγήσουν νομικά αυτόν που φταίει.. με αγωγές κτλ.. η ζημιά που έπαθε αυτός που δεν έφταιγε ήταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ!! Και θα θελα να ξερα τι τύχη μπορεί να έχει αυτή η προσπάθεια αυτούνου που δεν έφταιγε και έπαθε την ζημιά.
Είμαι από την μεριά αυτουνού που έφταιγε αλλά φυσικά περιτό να πούμε οτι το παιδί δεν το ήθελε βέβαια..Και τα δυο αμάξια είχαν πινακίδες ΙΧ και ασφάλεις κανονικές.
-
miλας για τη κυμη?
απο τη στιγμη που εγινε μες την αναβαση δε νομιζω οτι ισχυουν οι ασφαλειες ι.χ που εχετε.
πρεπει να ρωτησεις τον ασφαλιστη σου και να κοιταξετε τους ορους του συμβολαιου.
και λογικα ουτε ο αλλος μπορει να επικαλεστει τον κ.ο.κ
δε μπορω να καταλαβω πως το στηριζει? -
Εγώ θα 'θελα να ρωτήσω το εξής. Αν σε ράλυ μπεί κάποιος θεατής/περαστικός με όχημα μέσα στην ειδική και ο αγωνιζόμενος τρακάρει μαζί του, υπάρχεί περίπτωση να στέκει νομικά η αποζημίωση του αγωνιζομένου για τις ζημιές που έπαθε;
Αν μας τρακάρουν πάνω σε αγώνα???