-
Εχω ενα accent'05 και ψαχνω να βρω στο εμποριο καποιο κυκλωματακι για να σβηνει αφου μπω στο αυτοκινητο το φως της καμπινας,δηλαδη οπως συμβαινει στα πιο πολλα συγχρονα αυτοκινητα.Εχω βρει καποια αλλα δεν με ικανοποιουν.Ρωτησα και σε αξεσουαρ αλλα σιγη ιχθυος. Σε καποιες αντιπροσωπειες που πηγα για να το παρω μου ειπαν οτι ειναι ενσωματωμενο με καποια αλλα κυκλωματα και απο τιμη αφηστε καλυτερα..... Εχετε κατι υπ'οψιν σας?????
-
Εχω ενα accent'05 και ψαχνω να βρω στο εμποριο καποιο κυκλωματακι για να σβηνει αφου μπω στο αυτοκινητο το φως της καμπινας,δηλαδη οπως συμβαινει στα πιο πολλα συγχρονα αυτοκινητα.Εχω βρει καποια αλλα δεν με ικανοποιουν.Ρωτησα και σε αξεσουαρ αλλα σιγη ιχθυος. Σε καποιες αντιπροσωπειες που πηγα για να το παρω μου ειπαν οτι ειναι ενσωματωμενο με καποια αλλα κυκλωματα και απο τιμη αφηστε καλυτερα..... Εχετε κατι υπ'οψιν σας?????
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εφτιαξα και ένα κείμενο με οδηγίες εγκατάστασης για όποιον θέλει να δει τι χρειάζεται:Αν και παλιο το θεμα, μηπως εχεις ακομα τα σχεδια; ψαχνω και εγω για getz 2005.
-
Dome light delay installation guide
To link δουλεύει τώρα, κατέβασέ το.
-
Σε ευχαριστω πολυ
-
Φιλε ψαχνω σχεδια για να φτιαξω τετοιο κυκλωμα αν εχεις και μπορεις να δωσεις οκ.
Αυτο που ανεβασες ειναι πως να συνδεσω. -
Μπορείς να δεις αυτό http://www.circuitdb.com/?p=343 αν σου κάνει. Είναι αναλογικό, με ρύθμιση ποτενσιόμετρου για την καθυστέρηση. Αν ξέρεις από κολλητήρι, δεν θα κοστίσει πάνω από 10-15€.
Το δικό μου κύκλωμα είναι σχεδιασμένο γύρω από έναν Pic microcontroller, προγραμματισμένο με κώδικα για να διαβάζει τις εισόδους (κλειδί, πλαφονιέρα, κλειδαριές) και να αναβοσβήνει αντίστοιχα την λάμπα με dimming. Οπότε δεν είναι κάτι που μπορείς να συναρμολογήσεις έτσι απλά από κοινά εξαρτήματα σε μιά πλακέτα. Κάνει τριπλάσια τιμή, αλλά το dimming γίνεται με timer από τον Pic, όχι με εκφόρτιση πυκνωτή, οπότε δεν εξαρτάται από το φορτίο που έχει πάνω του το triac. Έτσι σβήνει πάντα ομαλά, είτε έχει μόνο την πλαφονιέρα, είτε όπως στην περίπτωσή μου και led στην οροφή, στα door panel (σαν προειδοποιητικά όταν είναι ανοιχτή η πόρτα και για να φέγγουν κάτω τις νύχτες) και στα πόδια οδηγού/συνοδηγού.
Εσύ αν έχεις σκέτη πλαφονιέρα, και το απλο θα σου δουλέψει μιά χαρά. Εκτός αν βάλεις led φωτάκι μέσα, οπότε θα θες πείραμα με τον πυκνωτή C1.
-
Οκ σε ευχαριστω, με ηλεκτρονικα γνωριζω αρκετα το ιδιο και με προγραματισμο αλλα λογο οτι αφησε πνευμα ο παλιος η/υ δεν ρισκαρω με ανταπτορα USB σε COM να κανω προγραμματισμο γιατι δεν ξερω αν θα πετυχει.
Αν γνωριζεις και μπορεις να μου πεις αν στο getz που εχει 2 πλαφονιερες μια μπρος και μια πισω αν μπορω να το κανω να δουλευει μονο στην μπρος, αν περασε στα χερια σου κανενα getz 2005 πες μου αν εχει ξεχωριστω καλωδιο η ειναι κεντρικο για ολα.
Καθυστερηση εσωτερικου φωτισμου