-
Το δίλημμά μου είναι αρκετά απλό, αλλά και δύσκολο να αποφασίσω τι να κάνω...
Εχω μία Xsara VTS (05/2002) και το Φεβρουάριο παρουσιάζομαι στο στρατό για τη θητεία μου η οποία (απροόπτων εξαιρουμένων, καθώς είμαι καλό παιδί και ελπίζω να μη φάω πολλές μέρες φυλακή ) θα διαρκέσει ένα χρόνο.
Σκεφτόμουν να πάρω το αυτοκίνητο μαζί μου όπου πάω (δεν ξέρω ακόμη) ώστε να έχω μεταφορικό μέσο για τις εξόδους και να το αισθάνομαι και κοντά μου . Από την άλλη φοβάμαι ότι δε θα συμφέρει να το πάρω μαζί μου (αν πχ είμαι σε κάποιο νησί) και ότι αν το αφήσω στο σπίτι θα απαξιώνεται χωρίς λόγο...
Θα προσθέσω πως όταν θα επισκέφτομαι το σπίτι μου θα βρίσκω λύση μετακίνησης (αν δεν γίνει κάποια ριζική αλλαγή, θα υπάρχει διαθέσιμο μέσο μεταφοράς).
Tι κάνουμε?
-
Εχω μία Xsara VTS (05/2002) και το Φεβρουάριο παρουσιάζομαι στο στρατό για τη θητεία μου η οποία (απροόπτων εξαιρουμένων, καθώς είμαι καλό παιδί και ελπίζω να μη φάω πολλές μέρες φυλακή ) θα διαρκέσει ένα χρόνο.
Σκεφτόμουν να πάρω το αυτοκίνητο μαζί μου όπου πάω (δεν ξέρω ακόμη) ώστε να έχω μεταφορικό μέσο για τις εξόδους και να το αισθάνομαι και κοντά μου . Από την άλλη φοβάμαι ότι δε θα συμφέρει να το πάρω μαζί μου (αν πχ είμαι σε κάποιο νησί) και ότι αν το αφήσω στο σπίτι θα απαξιώνεται χωρίς λόγο...
Θα προσθέσω πως όταν θα επισκέφτομαι το σπίτι μου θα βρίσκω λύση μετακίνησης (αν δεν γίνει κάποια ριζική αλλαγή, θα υπάρχει διαθέσιμο μέσο μεταφοράς).
Tι κάνουμε?
-
Tι κάνουμε?
-
Περίμενε μερικούς μήνες να δεις που θα μετατεθείς μετά την εκπαίδευση και αποφασίζεις τότε.
-
Οχι, καλύτερα να το πουλήσω και να βάλω τα λεφτά στην τσέπη για το επόμενο που θα είναι C4 2,0 Vts
-
O Μανος εχει δικιο.Να δεις που θα μετατεθεις και μετα παιρνεις το αμαξι μαζι σου.Τοτε θα μπορεις να το βαλεις στο παρκινγκ της μοναδας και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Αλλιως θα πρεπει να το παρκαρεις εξω ,οχι οτι καλλυτερο.
Φεβρουαριο λες ,να υποθεσω Στρατος Ξηρας;
Για φυλακη μη φοβασαι ,πρεπει να κανεις χοντρες λαμακιες για να φας.
Απο αγγαρειες δεν παει καλα το στρατευμα απο οτι ακουω,φευγουν πολλες σειρες μαζι και δεν υπαρχουν ατομα.
Αντε καλος πολιτης -
Καλησπέρα.
Στη θέση σου θα κρατούσα και θα το έπαιρνα μαζί σε κάθε μετάθεσή μου....σου μιλάω εκ πείρας......
-
Για να προλαβεις να εχεις καινουργιο οταν απολυθεις θα πρεπει να αρχισεις την πωληση του παλιου απο τωρα και γρηγορα γρηγορα την παραγελλια του καινουργιου! Κατσε να κυκλοφορησει κιολας να δουμε πως παει
-
Μακριά από ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, ταρίφες και λοιπά ΜΜΜ
Χρειάζεται να σου πω τι προτείνω;
-
Χμμμ...
Αν προσθέσω στην εξίσωση τον παράγοντα: 'μπορώ να βρω σχετικά καλή τιμή για το αυτοκίνητο τώρα' άραγε αλλάζει το αποτέλεσμα?
-
Κράτα το και βλέπεις.
Αν μπορείς να το χρησιμοποιείς/το χρειάζεσαι και δεν το έχεις;Μόνο ένα πράγμα: Μπορεί να μπορείς να το πάρεις αλλά να μη σε συμφέρει να το πάρεις.
Χρήσιμο: Αρίθμησε τα λουκέτα που θα πάρεις σύμφωνα με τη σειρά που θα βάλεις τα κλειδάκια. Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν ακόμα τι ανοίγει τι, εσύ θα έχεις βρει αυτό που θέλεις και θα έχεις κλειδώσει πάλι...
Καλή θητεία και υπομονή, θα περάσει...
-
Φίλε γνώμη μου να το κρατήσεις.
Εγώ να καταλάβεις δεν είχα και πήρα όσο έκανα θητεία... Μεγάλες οι αποστάσεις, οι ταρίφες στα νησιά ειδικά, δεν παίζονται. Ζητάνε όσα τους λείπουνε ειδικά αμά δουν ότι ο άλλος είναι φαντάρος και πρέπει να γυρίσει γρήγορα πριν το προσκλητήριο το βράδυ. Άσε που άμα μετά έρθεις αθήνα θα σε βολεύει να το έχεις ώστε το πρωί να μην ξυπνάς από τα άγρια χαράματα για το υπηρεσιακό μετά την διανυκτέρευση σου. -
Απ΄ότι έχω καταλάβει το έχεις έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα να αλλάξεις αυτοκίνητο στο μέλλον.. Μεταφορικό μέσο θα έχεις απ΄ότι λες.. Οπότε νομίζω να το πουλήσεις, αφού έχεις βρει κ καλή τιμή όπως λες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Περίμενε μερικούς μήνες να δεις που θα μετατεθείς μετά την εκπαίδευση και αποφασίζεις τότε.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό.
-
Πούλησέ το. Στο στρατό θα πήξει το μυαλό σου , θα γίνεις άντρας , θα ωριμάσεις , θα ζήσεις νέες εμπειρίες , έτσι θα μπορέσεις όταν απολυθείς να διαλέξεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Πούλησέ το. Στο στρατό θα πήξει το μυαλό σου , θα γίνεις άντρας , θα ωριμάσεις , θα ζήσεις νέες εμπειρίες , έτσι θα μπορέσεις όταν απολυθείς να διαλέξεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής...Αστον ρε συ! Θα τα διαβάσει και ο 'ακατονόμαστος' και θα του την πέσει!Μια χαρά αυτοκίνητο έχεις Νίκο...αλλά πούλα το καλού κακού!!!
-
Παρε το μαζι σου οπου και να πας.
Αν γινεις ΥΕΑ θα το χρειαζεσαι στις μετακινησεις σου. Αν εισαι απλος σολντατο το χρειαζεσαι για να ξελαμπικαρεις στις εξοδους σου. -
Να το κρατήσεις καλύτερα! Φεβρουάριο έπαιρνε η αεροπορία, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει, οπότε θα είσαι χαλαρά γενικά και θα το χρησιμοποιείς 'κανονικά'.
Εγώ πάντως δεν το πούλησα, αλλά δεν το είχα πάρει μαζί στη ρόδο και μου έλειπε! Είχα καταντήσει να κάνω βρουμ βρουμ και εικονικά γκαζώματα στην καρέκλα στο ΚΨΜ την δεύτερη εβδομάδα!
Μετά αρχίζαμε να νοικιάζουμε, αφού τα ταξί είναι πανάκριβα, αλλά και να δανείζομαι από άλλα παιδιά. Οπότε κάποιες φορές έπαιρνα φιέστα 1.3 και μετά...σανι 2.0 GTI, να'ναι καλά τα παιδιά! Όπως και να έχει όμως, αν έχεις το δικό σου αμάξι, ευχαριστιέσαι καλύτερα την έξοδο, και αν θέλεις φεύγεις μόνο σου και δεν ψάχνεις κιάλλους για να νοικιάσεις κτλ κτλ
Γενικά πάντως, τα αυτοκίνητα των φαντάρων δεν τα βάζουν στο πάρκινγκ της μοναδας, οπότε θα το έχεις λίγο άγχος, ειδικά όταν γυρνάς αθήνα. Τα μηχανάκια μόνο, και αν έρθει κανάς αστεράτος, κρύβουν τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού!
Να ξέρεις πάντως, πως αν τελικά πας στρατό ξηράς, δεν θα έχεις εξόδους κτλ αφού οι μονάδες έχουν ερημώσει, αλλά και οι στρατόβλακες αν σε βάλουν στο μάτι σου δίνουν στέρηση εξόδου και φυλακές (που δεν γράφονται) για πλάκα. Εμείς είχαμε κανονικά εξόδους, αλλά το παιδί με το φιέστα όλο κάτι γινότανε και τελικά χρησιμοποίησε το αμάξι του ούτε 5 φορές Βάλε λοιπόν άλλο ένα ωχ στο τίτλο, και..ολύμπια υπομονή. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
...Είχα καταντήσει να κάνω βρουμ βρουμ και εικονικά γκαζώματα στην καρέκλα στο ΚΨΜ την δεύτερη εβδομάδα!...Χειρόφρενο είχε η καρέκλα;
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το δίλημμά μου είναι αρκετά απλό, αλλά και δύσκολο να αποφασίσω τι να κάνω...Εχω μία Xsara VTS (05/2002) και το Φεβρουάριο παρουσιάζομαι στο στρατό για τη θητεία μου η οποία (απροόπτων εξαιρουμένων, καθώς είμαι καλό παιδί και ελπίζω να μη φάω πολλές μέρες φυλακή ) θα διαρκέσει ένα χρόνο.
Tι κάνουμε?
Περνάς τα δικά μου με 2 χρόνια καθυστέρηση...
Εγώ πήγα πριν 2 χρόνια, και το αμάξι μου ήταν (και είναι όπως θα δεις παρακάτω) 9/00!Λοιπόν, ούτε καν σκέφτηκα να το πουλήσω. Πρώτο αμάξι, μέρος των χρημάτων που το αγόρασα ήταν ακόμα και από ΚΑΛΑΝΤΑ που έλεγα μικρός και ονειρευόμουν να πάρω αμάξι!!! Έχω υποσχεθεί να το κρατήσω για πάντα, έστω και σαν μουσειακό έκθεμα, ή τρακαρισμένο αν τα φέρει έτσι η τύχη...
Παρουσιάστηκα (ΠΖ) στην Καλαμάτα 25/2. Με πήγε ένας φίλος, και το αμάξι μου έμεινε Αθήνα. Στην άδεια ορκομωσίας σκέφτηκα να πάω οδικώς, αλλά γνωρίζοντας πως ο διοικητής ΔΕΝ θα δώσει ατομικά φύλλα πορείας και πως ΔΕΝ θα μπορέσω να το πάρω μαζί στην μετάθεση άμεσα, το άφησα Αθήνα.
Παίρνω μετάθεση στην Σάμο (το νησί που έλεγες... ) και πάω φυσικά χωρίς αμάξι... Άδεια Πάσχα και γυρνάω Αθήνα. Από την άδεια επιστρέφω στο νησί ταρατατζούμ ταρατατζούμ με το αμάξι!!!
Ο διοικητής μου έδωσε άδεια να το παρκάρω μέσα στο στρατόπεδο, δεν το πολυσυζητώ με άλλους μην καταντήσω ταρίφας...
Σπάνιες οι έξοδοι, αλλά τις χάρηκα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!! Πέραν του ότι γύρισα πολλές φορές ΟΛΟ το νησί, δεν ήμουν αναγκασμένος να πίνω τον ίδιο καφέ που έπινα στο ΚΨΜ με τις ίδιες φάτσες του ΚΨΜ απλά σε άλλο περιβάλλον και να τον πληρώνω ακριβότερα, έκανα μερικές από τις ομορφότερες (κυρίως συναισθηματικά) βόλτες της ζωής μου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, έστω και για λίγες ώρες!
Μετά λίγο καιρό πήγα ΛΥΒ στο ίδιο νησί (το ήξερα από πριν). Πάλι έφερα το αμάξι, πολλές φορές (εκεί έπεφταν κρατήσεις για καψόνι σύννεφο) που είχα χρόνο αλλά όχι έξοδο κλεινόμουν και άκουγα την μουσική μου να έρθω στα ίσια μου.
Μετά τα ΛΥΒ και πάντα στην Σάμο με πάνε σε ένα φυλάκιο χωρίς συγκοινωνία, και 14 ευρώ το ταξί να πάς και άλλα τόσα να έρθεις στο πλησιέστερο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Εκεί μπορούσε να βγει εξοδούχος ΕΝΑΣ τη μέρα. Με σκοπιά βέβαια, αλλά στο ενδιάμεσο είχες 6 ώρες εξόδου. Πάλι πάω το αμάξι. Σπανιότατα έβγαινε κάποιος έξω (ποιος δίνει 30 ευρώ για καλημέρα στην έξοδο; ) Οπότε έβγαινα σχεδόν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!! Η πλάκα είναι πως και οι άλλοι ΗΘΕΛΑΝ να βγω, με το αμάξι, να τους σηκώσω λεφτά από την τράπεζα με την κάρτα, να τους πάρω μια καρτοκινητή κάρτα, καθώς και ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Μεγάλο πράγμα τόσες έξοδοι και να μην παραπονιούνται και οι άλλοι!!!
Μετάθεση πήρα στην Αθήνα, οπότε μέρα παρα μέρα σπίτι μου και το αμάξι το χρησιμοποιούσα σε κανονικούς ρυθμούς.Αν δεν είχα αμάξι στην Σάμο θα είχα λαλήσει. Κάτη που είχε γίνει δηλαδή πριν το φέρω!!!
Α! Και από ότι έμαθα αργότερα μπορεί να στο φορτώσει στο καράβι κάποιος δικός σου, να πάρεις υπηρεσιακό από τον διοικητή (αν συμφωνεί...) και να πας να το παραλάβεις και να μην χρειαστεί να περιμένεις την άδεια. (βέβαια ζύγισε πρώτα την κατάσταση, μην το κουβαλήσεις από την πρώτη βδομάδα, και εξασφάλισε πρώτα το υπηρεσιακό... )Αν με την σημερινή γνώση ξαναπήγαινα στρατό, πάλι το ίδιο θα έκανα!
Θητεία? Ωχωχωχ...