Είμαι κάτοχος ενός ίμπιζα μοντέλο 2001 1,4 με 101Ηp. έχω κάνει ήδη βελτίωση 1ου σταδίου, καθώς και αλλαγή αμορτισέρ-ελατηρίων και στα φρένα. Σκέφτομαι να αλλάξω κινητήρα και να βάλω τον γνωστό 1.8 του γκρουπ(θα δηλώσω την αλλαγή να φάινεται στην άδεια κυκλοφορίας). Μήπως κάποιος γνωρίζει αν θα έχω πρόβλημα στο κτεο και γενικά με την πολιτεία γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να έχω τραβήγματα. Βέβαια με απασχολεί και το πόσο αξιόπιστη θα είναι μια τέτοια μετατροπή δεδομένου ότι θα κοστίσει γύρω στα 5-6χιλιάδες ευρώ. Ο λόγος που δεν θέλω καινούριο είναι θέμα 'αρρώστιας', συναισθηματικό δέσιμο με το υπάρχον όχημα.
Ευχαριστώ για την υπομονή, όποιος μπορεί ας μου απαντήσει.
-
Είμαι κάτοχος ενός ίμπιζα μοντέλο 2001 1,4 με 101Ηp. έχω κάνει ήδη βελτίωση 1ου σταδίου, καθώς και αλλαγή αμορτισέρ-ελατηρίων και στα φρένα. Σκέφτομαι να αλλάξω κινητήρα και να βάλω τον γνωστό 1.8 του γκρουπ(θα δηλώσω την αλλαγή να φάινεται στην άδεια κυκλοφορίας). Μήπως κάποιος γνωρίζει αν θα έχω πρόβλημα στο κτεο και γενικά με την πολιτεία γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να έχω τραβήγματα. Βέβαια με απασχολεί και το πόσο αξιόπιστη θα είναι μια τέτοια μετατροπή δεδομένου ότι θα κοστίσει γύρω στα 5-6χιλιάδες ευρώ. Ο λόγος που δεν θέλω καινούριο είναι θέμα 'αρρώστιας', συναισθηματικό δέσιμο με το υπάρχον όχημα.
Ευχαριστώ για την υπομονή, όποιος μπορεί ας μου απαντήσει. -
γιατι δε τουρπιζεις το δικο σου , αφου εχεις ιδη ριξει καποια λεφτα , και να ftaseiw γιρω στους 150 hp isow και περισσοτερο ? θασου στοιχισει και πιο φτηνα θα εισαι και πιο ελαφρυς
-
Ο χρήστης photis έγραψε:
γιατι δε τουρπιζεις το δικο σου , αφου εχεις ιδη ριξει καποια λεφτα , και να ftaseiw γιρω στους 150 hp isow και περισσοτερο ? θασου στοιχισει και πιο φτηνα θα εισαι και πιο ελαφρυςΔεν τουρμπίζεται γιατί έχει ηλεκτρονικό γκάζι και δεν συνεργάζεται με την τουρμπίνα, πρόβλημα απόκρισης, χρειάζεται να μπει και παράλληλος εγκέφαλος και το κόστος της μετατροπής για τον κινητήρα που έχω κοστίζει το ίδιο με το να βάλω τον 1,8. Το θέλω πιο δυνατό το αμάξι γιατί κάνω αρκετά ταξίδια, για καθαρά θέμα ενεργητικής ασφάλειας και όχι για κόντρες κ.λ.π
-
Όταν πέρασα κτεο μου λέει ο τύπος στο τέλος 'άνοιξε το καπώ' το ανοίγω και με ρωτάει 'έχεις κάνει καμιά μετατροπή; για να μην ψάχνω τώρα...'
Του λέω όχι, την αλήθεια δηλαδή.
Παντως τώρα που βγήκε το fr πρέπει να είσαι εντός νόμου. Δεν ξέρω για σίγουρα. -
και το δικο σου μοντελο εβγαινε με τον 1.8Τ οποτε δεν εχεις προβλημα να το δηλωσεις.
-
Έχεις ένα καλό 1400, με τόσα λεφτά για τη μετατροπή (που δε θα τα πάρεις στη μεταπώληση) αξίζει να δώσεις το δικό σου και να πάρεις ένα καλό μεταχειρισμένο 1.8Τ Έτσι κι αλλιώς μεταχειρισμένο κινητήρα θα έχεις.
-
symfwnw me pollous...kalitera kratise to..kane ta taksidakia sou...kai otan erthei i wra..pare ena kalo estw ka tourmpato..alla kainourgio aderfe...tourmpato kai mi liwmeno spania...to leigotero tha vretheis me akalimpraristi fetrwti ipsilis..tou saligarou...