-
Παιδες για σας
Εχω ενα Μεγκαν (Δεκ 2000) και μου εχει χαλασει το μοτερακι που γυρναει το κλαπετο του αιρκοντισιον, για να κανει αλλαγη στον εισερχομενο αερα (ανακυκλωση η φρεσκος απο εξω) εδω και 1 χρονο
Αυτο το μοτερακι εχει χαλασει και σε αλλους οπως μαθαινω, οπως και σε εναν φιλαρακο. Η δε αξια του ανταλλακτικου ειναι μηδαμινη. Η αντιπροσωπεια ομως οχι μονο δεν το αναγνωριζει ως δικη της ευθυνη αλλα ζηταει και 1500 ευρω για αντικατασταση (δηλαδη 500.000 δρχ).
ΠΑΡΑΚΑΛΩ (ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...) !!!!!!!!
-
Παιδες για σας
Εχω ενα Μεγκαν (Δεκ 2000) και μου εχει χαλασει το μοτερακι που γυρναει το κλαπετο του αιρκοντισιον, για να κανει αλλαγη στον εισερχομενο αερα (ανακυκλωση η φρεσκος απο εξω) εδω και 1 χρονο
Αυτο το μοτερακι εχει χαλασει και σε αλλους οπως μαθαινω, οπως και σε εναν φιλαρακο. Η δε αξια του ανταλλακτικου ειναι μηδαμινη. Η αντιπροσωπεια ομως οχι μονο δεν το αναγνωριζει ως δικη της ευθυνη αλλα ζηταει και 1500 ευρω για αντικατασταση (δηλαδη 500.000 δρχ).
-
Παιδες για σας
-
To Ý÷ù ðÜèåé êáé åãþ...ðñéí 1ìéóé ÷ñüíï ðåñßðïõ (Megane 1.6 Coupe) üðùò êáé ðïëëÝò Üëëåò âëÜâåò óå ðåñéöåñåéáêÜ óõóôÞìáôá. (ÂÜóåéò ìç÷áíÞò óðáóìÝíåò, óðáóìÝíï ðßóù áìïñôéóÝñ-óçìåéïôÝï üôé ðñïóÝ÷ù éäéáßôåñá ëáêïýâåò êáé óáìÜñéá êáé ôéò õðüëïéðåò áèëéüôçôåò ôùí åëëçíéêþí äñüìùí- ìïôÝñ íåñïý êáèáñéóôÞñùí, êáôáëýôçò (óðáóìÝíïò êáé áõôüò)
ÃåíéêÜ ôï áõôïêßíçôï åßíáé éäéáßôåñá åõðáèÝò êáé æçìéÜñéêï ðáñüëï ðïõ åßìáé åõ÷áñéóôçìÝíïò áðü ôá õðüëïéðá ÷áñáêôçñéóôéêÜ ôïõ. -
Ο χρήστης magan έγραψε:
:evil:
Παιδες για σαςΕχω ενα Μεγκαν (Δεκ 2000) και μου εχει χαλασει το μοτερακι που γυρναει το κλαπετο του αιρκοντισιον, για να κανει αλλαγη στον εισερχομενο αερα (ανακυκλωση η φρεσκος απο εξω).
Μοτέρ ανακύκλωσης A/C για Megane (1998+): κωδικός Valeo: 698277, θα το βρεις το πολύ 160 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
Δεν υπάρχει θέμα σχολιασμού, η αγορά είναι ελεύθερη. Αν ζητάνε τόσα, πρόβλημά τους, μπορείς να το αγοράσεις οπουδήποτε αλλού.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Παιδες για σαςΕχω ενα Μεγκαν (Δεκ 2000) και μου εχει χαλασει το μοτερακι που γυρναει το κλαπετο του αιρκοντισιον, για να κανει αλλαγη στον εισερχομενο αερα (ανακυκλωση η φρεσκος απο εξω).
Μοτέρ ανακύκλωσης A/C για Megane (1998+): κωδικός Valeo: 698277, θα το βρεις το πολύ 160 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
Δεν υπάρχει θέμα σχολιασμού, η αγορά είναι ελεύθερη. Αν ζητάνε τόσα, πρόβλημά τους, μπορείς να το αγοράσεις οπουδήποτε αλλού.
Καλα τα λες αλλα το μεγκαν το αγορασα απο την ρενο οχι απο καροτσακι εξ αλλου ποιος θα το περασει?
-
Ο χρήστης magan έγραψε:
Καλα τα λες αλλα το μεγκαν το αγορασα απο την ρενο οχι απο καροτσακι εξ αλλου ποιος θα το περασει?
Όπως έχουμε ξαναγράψει σε αντίστοιχο θέμα, οποιοδήποτε έξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στο τοποθετήσει, όπως επίσης είναι υποχρεωμένο να τοποθετήσει το ανταλλακτικό που θα πας εσύ, γιατί αυτό θες να βάλεις (αρκεί φυσικά να ταιριάζει)
Οτι το αγόρασες από τη Renault, δεν σημαίνει ότι θα βάζεις και ανταλλακτικά Renault, αφού δεν υπάρχουν, πέρα από μέρη του κινητήρα
-
ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΡΕΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?
-
Ο χρήστης magan έγραψε:
ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΡΕΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?Μην αρπάζεσαι φίλε magan... Αυτό που εννοεί ο lkar (και σίγουρα 'δεν παίρνει το μέρος' κανενός, μάλλον το δικό σου παίρνει...) νομίζω πως είναι πως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην πραγματικότητα δεν κατασκευάζουν οι ίδιες παρά ελάχιστα από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Για όλα τα άλλα τα αγοράζουν από τρίτους προμηθευτές. Οπότε το μοτεράκι που λες στην πραγματικότητα το κατασκευάζει η Valeo (όπως έκανε τον κόπο να βρει ο lkar) και κοστίζει πολύ λιγότερα από το 'original'. Οπότε, αν δεν υπάρχει θέμα εγγύησης (και προφανώς δεν υπάρχει, αλλιώς θα καλυπτόταν) δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (μια μεγάλη συζήτηση από μόνη της ) ούτε να βάλεις 'original' ανταλλακτικό.
Προσωπική μου άποψη: αγόρασε το μοτεράκι από τη Valeo (δεν ξέρω που μπορείς να το βρεις, αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...) και βάλτο στο επόμενο τακτικό service (οπότε να μην 'στεναχωρηθούν' πολύ) σε όποιο συνεργείο πηγαίνεις συνήθως (εξουσιοδοτημένο ή όχι).
-
Ο χρήστης magan έγραψε:
ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΡΕΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?Ο lkar προσπάθησε να σε βοηθήσει, μέχρι και κωδικό σου βρήκε και συ του θυμώνεις; Μάλλον λάθος κατάλαβες τι εννοούσε ...
-
Καλύφθηκα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΚαλύφθηκαΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΙ
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΖΙΚΑ , ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΣΤΕ ΕΠ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Σ ΑΥΤΟ
-
Ο χρήστης magan έγραψε:
Καλύφθηκα
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΙ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΖΙΚΑ , ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΣΤΕ ΕΠ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Σ ΑΥΤΟ
Εγώ προσωπικά δεν αμοίβομαι καθόλου (ούτε και οι άλλοι, έτσι; )γιατι δεν κάνω τίποτα στο Forum. Απλά είμαι μέλος.
Απο κει και πέρα, όπως έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλού (άλλα threads) υπάρχει πρόβλημα με την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών του χώρου, όπως επίσης και το ότι προσπαθούν να πουλήσουν πολύ περισσότερα απ' ότι πραγματικά απαιτείται για μια επισκευή.
Απλά, και ίσως να μην κατάλαβα εγώ καλά, δεν φάνηκε να ήταν αυτό το πνεύμα του Τhread. Και φαντάζομαι γι αυτό κάποιοι έσπευσαν κάποιοι 'καλή τη καρδία' να βοηθήσουν....
Αυτό συνηθίζουμε να κάνουμε σε αυτό το Forum βλέπεις ... -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Καλύφθηκα
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΙ
Εγώ προσωπικά δεν αμοίβομαι καθόλου (ούτε και οι άλλοι, έτσι; )γιατι δεν κάνω τίποτα στο Forum. Απλά είμαι μέλος.
Απο κει και πέρα, όπως έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλού (άλλα threads) υπάρχει πρόβλημα με την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών του χώρου, όπως επίσης και το ότι προσπαθούν να πουλήσουν πολύ περισσότερα απ' ότι πραγματικά απαιτείται για μια επισκευή.
Απλά, και ίσως να μην κατάλαβα εγώ καλά, δεν φάνηκε να ήταν αυτό το πνεύμα του Τhread. Και φαντάζομαι γι αυτό κάποιοι έσπευσαν κάποιοι 'καλή τη καρδία' να βοηθήσουν....
Αυτό συνηθίζουμε να κάνουμε σε αυτό το Forum βλέπεις ...Βλεπω βλεπω...
Τελος παντων εγω κραταω την αποψη σας να μην αγοραζω γνησια ανταλακτικα ΡΕΝΟ
ευχαριστω
τελος
-
Και κάτι ακόμα γιατί μάλλον παρεξήγησες μερικά πράγματα...
Εδώ, σ΄αυτό το Forum, γράφει όποιος θέλει. Άνθρωποι που καμμία σχέση δεν έχουμε με τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ (και δη επαγγελματική), εκτός ίσως του ότι διαβάζουμε και αγαπάμε αυτό το περιοδικό ..... -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και κάτι ακόμα γιατί μάλλον παρεξήγησες μερικά πράγματα...
Εδώ, σ΄αυτό το Forum, γράφει όποιος θέλει. Άνθρωποι που καμμία σχέση δεν έχουμε με τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ (και δη επαγγελματική), εκτός ίσως του ότι διαβάζουμε και αγαπάμε αυτό το περιοδικό .....Για να εισαι μελος απο το 1970 σιγουρα δεν εχεις επαγγελματικη σχεση με το αξιολογο σιγουρα περιοδικο ,αλλα κατι παραπανω σχεσει παθους θα ελεγα
προσεχε γιατι το κρεμας ομως
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όπως έχουμε ξαναγράψει σε αντίστοιχο θέμα, οποιοδήποτε έξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στο τοποθετήσει, όπως επίσης είναι υποχρεωμένο να τοποθετήσει το ανταλλακτικό που θα πας εσύ, γιατί αυτό θες να βάλεις (αρκεί φυσικά να ταιριάζει)
Οτι το αγόρασες από τη Renault, δεν σημαίνει ότι θα βάζεις και ανταλλακτικά Renault, αφού δεν υπάρχουν, πέρα από μέρη του κινητήρα
Επειδή εδώ αναγράφονται ανακρίβειες θέλω να πω ότι επειδή αυτή είναι η δουλειά μου τα πράγματα έχουν ως εξής.
Στην συγκεκριμένη βλάβη αλλάζει όλο το εβαπορέιτορ και όχι μόνο το μοτεράκι του κλαπέτου, για αυτό είναι και ακριβό.
Αν το αυτοκίνητο έχει πρώτης κυκλοφορία τον 12/2000 όπως λες δικαιούσε μέχρι τον 12/2003 συμετοχή της RENAULT με κάποιο ποσοστό βέβαια στην βλάβη.Να το απαιτήσεις είναι δικαιωμά σου και είναι επίσημο αυτό που σου λέεω, δεν είναι 'ραδιο αρβύλα'
Σε περίπτωση που διαλέξεις να πάρεις το ανταλλάκτικό από το εμπόριο και πάλι το δίκτυο της RENAULT μπορεί να στο τοποθετήσει, με δική σου ευθύνη όμως.
Αν θέλεις και άλλες πληροφορίες στείλε μου PM -
Όχι, το 1970 είναι λάθος του προγράμματος, το Forum είναι κανα χρόνο στον αέρα ...
Αλλά γιατί το κρεμάω;
Αυτό που ειπώθηκε και όχι από εμένα είναι ότι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό (και όχι μόνο) φτιάχνεται από την Valeo για την Renault, και ακριβώς το ίδιο πουλιέται και σαν Valeo και σαν Renault με άλλη τιμή. Η πρόταση ήταν να αγοράσεις το Valeo (ακριβώς ίδιο επαναλαμβάνω) αφού η Renault δεν το πουλάει ξεχωριστά και να τους το πας να στο βάλουν.
Αυτά εξάλλου προβλέπει και η τελευταία Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μέτρα για να προφυλάξουν τον καταναλωτή μέσω δημιουργίας ελεύθερου ανταγωνισμού....
Από κει και πέρα, αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη (αν και πολλά μέλη του Forum τη συμμερίζονται) και δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση άποψη/ θέση του περιοδικού, με το οποίο δεν έχουμε καμμία σχέση. Οι προσωπικές αυτές απόψεις έχουν συζητηθεί σε 'παρεϊστικο' επίπεδο (αφού αυτό είναι το Forum, η παρέα των αναγνωστών των 4Τ και όσοι λοιποί θέλουν) και σε άλλα threads.
Καλώς ήλθες ελπίζω στην παρέα μας λοιπόν .... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Επειδή εδώ αναγράφονται ανακρίβειες θέλω να πω ότι επειδή αυτή είναι η δουλειά μου τα πράγματα έχουν ως εξής.
Στην συγκεκριμένη βλάβη αλλάζει όλο το εβαπορέιτορ και όχι μόνο το μοτεράκι του κλαπέτου, για αυτό είναι και ακριβό.
Αν το αυτοκίνητο έχει πρώτης κυκλοφορία τον 12/2000 όπως λες δικαιούσε μέχρι τον 12/2003 συμετοχή της RENAULT με κάποιο ποσοστό βέβαια στην βλάβη.Να το απαιτήσεις είναι δικαιωμά σου και είναι επίσημο αυτό που σου λέεω, δεν είναι 'ραδιο αρβύλα'
Σε περίπτωση που διαλέξεις να πάρεις το ανταλλάκτικό από το εμπόριο και πάλι το δίκτυο της RENAULT μπορεί να στο τοποθετήσει, με δική σου ευθύνη όμως.
Αν θέλεις και άλλες πληροφορίες στείλε μου PMΣ ευχαριστω πολυ αλλα δεν ζητησα απο κανεναν πληροφοριες για το τι πρεπει να κανω
εγω ζητησα να σχολιασετε αν ειναι σωστη η πολιτικη της εταιρειας την στιγμη που πολοι πελατες τις εχουν το ιδιο προβλημα
κανα σχολιο...?
αυτο που ζητησα
-
Επίσης, τίποτα πιο ανακριβές από το ότι η RENAULT και η κάθε εταιρεία διαθέτουν μόνο ανταλλακτικά για τα μηχανικά μέρη.Η κάθε εταιρεία διαθέτει τα πάντα και για οποιοδήποτε μοντέλο.Ακόμη και την πιο απλή βίδα που μπορείς να βρεις και στο εμπόριο.
Megane