Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Y
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 53
    • Best 0
    • Groups 0

ypap77

@ypap77

0
    Profile views
    53
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

ypap77 Unfollow Follow

Latest posts made by ypap77

• RE: Ford Focus MK4

Καλησπέρα στους φορουμίτες!

Παρακολουθώ στενά το thread τους τελευταίους 6 μήνες, ειχα την τύχη να οδηγήσω το st line 1.0 για μια εβδομάδα στο εξωτερικό μετά απο ενοικίαση και απο τότε εφαγα σκάλωμα. Παρόλο που ταλαντεύομαι και ακουω σειρήνες απο κορέα (ceed ή xceed αν και πιο πολυ SUV το τελευταίο) και Ιαπωνία (toyota corolla 1.2) τελικά το κολλημα ειναι μεγάλο και αξεπέραστο.

Δυο ερωτήσεις για τα μέλη και τους κατόχους αν μπoρουν να με βοηθήσουν.

1. O 1.0 ecoboost ξέρω και έχω διαβάσει οτι ειναι πολύ καλός κινητήρας. Νομίζω αν ειναι να μιλάμε για τρικύλινδρο δεν έχει ανταγωνιστή. Ειναι επαρκής? Εχουν τελικά όριο ζωής τα 100.000χλμ τα τρικύλινδρα και μετά πάμε για άλλα λόγω του 'ζορίσματος' που τραβάνε ή μυθος ολο αυτό?

1. Σέρβις και ανταλλακτικά: Εχει κάποιος ενδειτικό κόστος απο πρώτο σέρβις, απο ανταλλακτικά γενικά απο after sales στην ford συγκρινόμενο πχ με kia ή toyota?

Καλησπέρα,

Έχω τον 1.0 στο st-line και από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι είναι επαρκέστατος. Σίγουρα όπως είπαν και τα παιδιά δεν θα τρέχεις σε αγώνες και σίγουρα υπάρχουν πιο γρήγορα αμάξια εκεί έξω. Όμως κάνει ωραίο και ξεκούραστο ταξίδι στο οποίο δεν θα νιώσεις ότι το αμάξι δεν τραβάει και θα μπορέσεις και την προσπέραση σου να κάνεις και να τρέξεις και με μεγάλες ταχύτητες. Είναι ένα καλό αυτοκίνητο με πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.

Για το service εξαρτάται που θα το πας. Οι τιμές είναι μέτριες.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      Y
      ypap77

Αλήθεια, για Air Condition vs Climate Control τι έχετε να πείτε;

Να σας πω και με το Climate στο Corolla

• το βάζω στην αρχή 22 αλλά είναι ζεστό
      • το κατεβάζω 18 ή 20 για να βγάλει πιο κρύο
      • γίνεται πάγος και το ανεβάζω ξανά 23
      • Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το Auto γιατί βγάζει αέρα με FULL δύναμη

Δηλαδή μου φαίνεται στην πράξη ότι πιο άχρηστο το Climate, συνέχεια αλλάζω τις ρυθμίσεις του!

Αναπολώ τα παλιά αυτοκίνητα που εγώ όριζα με μια κίνηση το κρύο και τη ζέστη απλά και γρήγορα!

Σκέφτομαι σωστά ή λάθος;

Αξίζει να δώσω 1,500 ευρώ παραπάνω για να πάω απο Business σε ST-Line επειδή, εκτός των άλλων, έχει Climate Control;

Η διαφορά είναι ότι το clima δουλεύει ώστε να φτάσει και μετά να συντηρήσει μια θερμοκρασία (αυτή που του έχει τεθεί) στον χώρο. Επίσης στο focus ο κλιματισμός είναι διζωνικός όποτε (θεωρητικά βέβαια) μπορεί να διαχωρίσει τις ροές του αέρα με τους αεραγωγούς. Το παλιό αμάξι μου που ήταν ένα Polo είχε απλό air condition και το focus τώρα έχει το clima. Έχει μια διαφορά αλλά δεν είναι και η ημέρα με την νύχτα αυτό είναι σίγουρο. Και το απλό aircondition την κάνει την δουλειά του. Αλλά ένα σημείο που ίσως θα έπρεπε να προσέξεις είναι ότι το clima είναι κάτι που θα χτυπήσει θετικά όταν αργότερα πουλήσεις το αμάξι γιατί θεωρείται standard εξοπλισμός σε πολλά αυτοκίνητα πλέον.

Y
      ypap77

Σε ευχαριστώ πολύ Panoscivil

Να ρωτήσω μια μικρή λεπτομέρεια; Κλείνουν τα παράθυρα από το χειριστήριο με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού κλεισίματος των θυρών;

Επίσης, στην προσφορά (Σφακιανάκης) μου γράφουν + Συναγερμός. Δεν μου αρέσουν οι συναγερμοί, ιδίως αν δεν είναι εργοστασιακός! Μπλέκεις με έξτρα μπρελόκ, δημιουργούν καμία φορά θέμα με ηλεκτρονικά αυτοκινήτου κτλ. Ή μήπως έχω μείνει σε άλλη εποχή και πλεόν απλά ενεργοποιούνται με το κλείσιμο των θυρών και δουλεύουν μια χαρά; Γνωρίζει κανείς ο Σφακιανάκης τι βάζει;

Ναι τα παράθυρα κλείνουν αν πιέσεις συνεχόμενα όπως περιγράφεις. Όσο αφορά τον συναγερμό πήρα και εγώ την προσφορά της αντιπροσωπίας (Car Center) και μου έβαλαν συναγερμό ο οποίος όμως δουλεύει με το χειριστήριο του αμαξιού κανονικά. Δεν έχει extra μπρελόκ. Ισχύει ότι είναι ένα ρίσκο βέβαια και εξαρτάται από τον μάστορα, τον συναγερμό κτλ. Σίγουρα ο εργοστασιακός είναι πιο ασφαλής επιλογή. Εγώ επειδή δεν ήθελα το extra κόστος πήρα το ρίσκο κσι μέχρι στιγμής δεν έχω θέματα.

Y
      ypap77

Το μόνο άχρηστο είναι για εμένα το αυτόματο παρκάρισμα, μακάρι να είχαν το σύστημα BLIS

Και εγώ αυτό νόμιζα για το αυτόματο παρκάρισμα αλλά αν μπεις στον κόπο να το χρησιμοποιήσεις και μάθεις λίγο τα κόλπα του (θέλει λίγο να καταλάβεις πως δουλεύει) τότε μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμος και κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Αν μπορούσα όμως να τον αλλάξω με ένα σύστημα που δεν έχω και είναι σαφώς καλύτερο αυτό θα ήταν το Adaptive Crouise Control. Η αυτόνομη οδήγηση είναι κάτι που θα βλέπουμε περισσότερο στο μέλλον. 
      Οι μπροστινοί (και πλαϊνοι) αισθητήρες όπως και η κάμερα είναι όντως πολύ χρήσιμα

Y
      ypap77

Καλησπέρα στην ομάδα!

Θέλω να αγοράσω άμεσα το Focus 1.0 και θα ήθελα βοήθεια για την επιλογή μεταξύ BUSINESS και ST-LINE

Καλησπέρα και από μένα.

Είμαι κάτοχος του ST-Line και μπορώ να σου πω τα εξής αναφορικά με τις ερωτήσεις σου

1. Δεν έχω βρει ποτέ από κάτω μέσα στην Αθήνα. Δεν είναι τόσο χαμηλό όσο ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά λίγο χαμηλότερο από το business μοντέλο. Τώρα σε πιο extreme καταστάσεις (χωματόδρομο, πολύ μεγάλες κλίσεις κτλ) δεν ξέρω. Αλλά μέσα στην Αθήνα ακόμα και σε στενά που έχουν αυτό το 'αυλάκι' δεν έχω βρει

2) Έχω κάνει 10 ταξίδια και έχω 2 μικρά παιδιά τα οποία κοιμήθηκαν μια χαρά στην διαδρομή. Είναι άνετο αμάξι και αρκετά αθόρυβο. Δεν ξέρω τώρα πάλι σε σύγκριση με την business αν αυτό είναι ακόμα πιο άνετο ... αλλά εγώ δεν έχω να κάνω κάποιο παράπονο. 
      3) Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με την business γιατί δεν έχω οδηγήσει ποτέ το business. Θα πρέπει να κανείς Test Drive

Γενικά νομίζω ότι 'φοβάσαι' ότι το ST-Line θα είναι πολύ σπορ. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ST-Line δεν είναι ST. Είναι ένα αμάξι με 'look' σπορτίφ αυτοκινήτου και όχι ένα καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο όπως το ST ή το RS

Y
      ypap77

Μια ερωτησούλα αν ξέρει κάποιος. Στο FordPass application στο section Αναφορά καυσίμου (beta) μου λέει πχ ότι έχω μέση κατανάλωση για Φλεβάρη 5.4lit/100 km ενώ στον υπολογιστή ταξιδιού για τον ίδιο μήνα δείχνει ότι είχα 7.1lit/100 km. Θεωρώ μεγάλη διαφορά και μάλλον το 5.4 μου ακούγεται λίγο αισιόδοξο (έχω βενζίνη χειροκίνητο 1000 125Hp). Σε εσάς τι δείχνει;

Y
      ypap77

Το βιβλίο σέρβις που μου έδωσαν γράφει 15χιλ ή 1 χρόνο.

Σε άλλες χώρες όντως προτείνουν αυτό που γράφεις.

Προσωπικά δεν θα το άφηνα ποτέ 2 χρόνια με τα ίδια λάδια.

Για την ιστορία, άλλαξα τα πρώτα λάδια στα 9800χμ και η ένδειξη ζωής του λαδιού μου έγραφε 57% (Με 100% να σημαίνει φρέσκα λάδια)

Εμένα τόσο το manual όσο και η εφαρμογή ford pass αναφέρει δυο χρόνια ή 30000. Έχω βενζίνη 1.0 125hp. Ξέρω πχ ότι το diesel έχει κάθε χρόνο. Εσύ τι έκδοση έχεις;

Y
      ypap77

Απο service ισχυει οντως καθε 2 χρονια ή 30.000 χιλιομετρα ?

Y
      ypap77

Καλημέρα, παρέλαβε κανένας focus MY2020.25?

Όχι αλλά με ενημέρωσαν τηλ ότι η έγκριση τύπου δόθηκε (το ξέραμε αυτό βέβαια από τον φίλο που μας το είχε πει εδώ) και πλέον μου ζήτησαν την εξουσιοδότηση για την ταξινόμηση και τις πινακίδες κτλ. Βέβαια όπως μου είπαν είναι αρκετά τα focus που έχουν μαζευτεί όποτε θα πάρει κάποιο χρόνο. Μου έκανε μια εκτίμηση ότι μέσα Ιανουαρίου θα το έχω

Y
      ypap77

Αυτή είναι λοιπόν η περιβόητη 8ετης εγγύηση της Φορντ; συγγνώμη αλλά με 2 και 2μιση χιλιάρικα δε νομίζω ότι αξίζει. Προπληρωνεις όλες τις πιθανές ζημιές. Θα εύχεσαι να σου χαλάσει για να πιάσει τόπο το 2χιλιαρο. Της ΚΙΑ η 7ετης είναι τσαμπε αν δε κάνω λάθος. Αυτή μάλιστα.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Την δίνουν πλέον δωρεάν, οι περισσότεροι αντιπρόσωποι. Υποθέτω για να ανταγωνιστούν την ΚΙΑ και άλλες μάρκες.

Y
      ypap77
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ