Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια ιδέα για να αναβαθμίσω R/cd του Duster μου, μοντέλου 2011, ώστε να έχει δυνατότητα υποδοχής usb και να μπορώ να συνδέω το κινητό τηλέφωνο με το ηχοσύστημα;
Latest posts made by odis
-
RE: Dacia Duster
-
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες από όλους σας. Σ΄ ότι αφορά την κατανάλωση ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η ποιότητα του καυσίμου, ιδιαίτερα του πετρελαίου. Προχθές γέμισα σε ένα βενζινάδικο Shell στις Σέρρες. Ταξιδεύοντας για Αθήνα με 120 - 130 η μέση κατανάλωση παρέμεινε στο 7.3, ενώ η συνηθισμένη είναι 6.1-6.5 Γενικά και ο ήχος του κινητήρα δεν ήταν ο συνηθισμένος. Ξαναγέμισα πάλι σε Shell στην Αθήνα, σε βενζινάδικο που προτιμούν οι ταξιτζίδες (κοντά στο Praktiker στη Μεταμόρφωση). Αμέσως ο θόρυβος του κινητήρα έστρωσε, η απόδοσή του βελτιώθηκε και η κατανάλωση έπεσε στο 6.2 σε ίδιες συνθήκες οδήγησης (Εθνική Οδός). Παλαιότερα έιχα συναντήσει ένα τεχνικό της Shell, ο οποίος μου συνέστησε το V-Power Disel που παράγει η ίδια εταιρεία το οποίο είναι λίγο ακριβότερο, αλλά βάζει περισσότερα χλμ και βελτιώνει τη καύση στον κινητήρα, ὀπως μου είπε. Εγώ δεν το δοκίμασα ακόμη. Έχει κανείς σας, από τους Ντιζελάτους, άποψη; Θα ρωτήσω βέβαια και την αντιπροσωπεία όταν θα πάω να μου αλλάξουν το ταμπλό, λόγω του γνωστού προβλήματος ενδείξεων καυσίμου. Καλά χλμ σε όλους σας και καλορίζικο στους νἐους της παρέας.
odis (dci 4x4) -
Kriti40 μπορείς σε παρακαλώ να περιγράψεις αναλυτικά τη βλάβη με τον δείκτη καυσίμου γιατί νομίζω ότι έχω το ίδιο πρόβλημα; Στο δικό μου όταν η στάθμη πέσει στο μισό και κάτω, μέχρι και η κατανάλωση αυξάνει με τις ίδιες συνθήκες οδήγησης, εκτός του ότι δεν συμφωνεί σε τίποτε ο ενδείκτης καυσίμου με τις digital ενδείξεις (καταναλωθέντα λίτρα, κ.λ.π.)
odis (dci 4x4). -
Συμπληρώνω ότι τώρα κινούμαι σε επαρχιακό δίκτυο με 80-100χλμ και καμιά βόλτα μέχρι τη παραλία χωρίς κανένα φορτίο.
-
Επανέρχομαι για να διευκρινίσω ότι αυτή η κατανάλωση 7,5 lt/100km παραμένει και μετά το ταξίδι και αφού ξαναγέμισα και μηδένισα τους δείκτες. Γι΄αυτό και το αναφέρω στο forum. Στη διάρκεια του ταξιδιού είδα και μέχρι 8λ/100χλμ.
-
Έχω συμπληρώσει 5000 χλμ χωρίς προβλήματα. Από πλευράς οδήγησης είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο σε άσφαλτο όσο και εκτός (Δεν το δοκίμασα σε extreme καταστάσεις και ούτε σκοπεύω. Στις αμμουδιές που το βάζω ανταποκρίνεται μια χαρά. Βοηθάει πολύ το lock) Τα λάστιχα που φοράει επίσης βοηθούν πάρα πολύ, αλλά και το στιβαρό αμάξωμα σου προσφέρει αίσθημα σιγουριάς. Τα φρένα επίσης δεν με προβληματίζουν. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι οι ενδείξεις ποσότητας καυσίμου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όταν η στάθμη πέσει κάτω απο το μισό. Επιπλέον μου δείχνει κάπως ανεβασμένη την κατανάλωση μετά από ένα ταξίδι με ρυμουλκούμενη μπακαζιέρα (συνολικό βάρος 750 - 800 κιλά), με μέση τιμή 7,6 λ/100χλμ. Έχει κάποιος από τους κατόχους παρόμοια κατανάλωση με οδήγηση ήπια μέχρι 120χλμ/ώρα; Κάποιος μου είπε ότι μπορεί να φταίει και η ποιότητα καυσίμου που μου έβαλαν. Περιμένω απαντήσεις. Πάντως το αυτοκίνητο είναι εργαλείο για όσους δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις.
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Είμαι κάτοχος εδώ και δύο μήνες ενός dci 4x4 και έχω κάνει 1600 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό, άνετο και η συμπεριφορά του στο δρόμο επίσης πολύ καλή. Σήμερα ταξίδευα από Αθήνα προς Πελοπόνησο με μεγάλη ένταση πλάγιου ανέμου. Μόλις ενεργοποίησα το auto, οδηγούσα με 120 σαν σε άπνοια. Όχι ότι χωρίς το AUTO είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η κατανάλωση κυμαίνεται από 5,5 έως 6,5 το μέγιστο, ανάλογα με την οδήγηση (μέχρι 130 Χλμ/ώρα το έχω πάει) Βασικά το πήρα σαν δεύτερο για μικρές αποδράσεις, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι να βάλω τη MERCΕDES (C-180, 15ετιας αλλά σε αρίστη κατάσταση) στους τάκους απ΄ότι φαίνεται. Το ESP κατά την άποψή μου σ΄αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει να προσφέρει πολλά, ίσως και τίποτα. Το ASR, ίσως χρειάζεται σ΄αυτούς που κυνηγούν extreme καταστάσεις. Ο ενδείκτης καυσίμου έχει μια απόκλιση, αλλά χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Έχω κάνει και test drive στο ASX, το οποίο επίσης είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Με απογοήτευσε όμως το έντονο φύσημα (αεροδυναμικός θόρυβος που είχε από τα 110 Km και άνω, σε αντίθεση με το DACIA, στο οποίο και κατέληξα λόγω τιμής, χώρων και του προβλήματος που εντόπισα στ ASX. Θα επανέλθω για περισσότερες εντυπώσεις αφού θα έχω κάνει περισσότερα χιλιόμετρα.
OD- Laurete 4*4 dci Basalte ESP (Pozpilot)
- Laurete 4*4 dci Λευκό (Dimtaz)
- Laurete 4*4 dci Basalte (Stathis 1980)
- Laurete 4x4 dci black (tetradusterios)
- Laurete 4x4 dci Basalte ASR ESP (Teohunter)
- Laurete 4*4 dci Λευκό ASR ESP (ikarus)
- Laurete 4X4 dci Μαύρο Nacre (Kriti40)
Laurete 4x4 dci Λευκό (Hlias_GR) - Laurete 4X4 dci Μαύρο (apgi)
- Laurete 4X4 dci Χρώμα? (odis)
Κλεισαμε δεκάδα...
@Odis. Τι χρώμα το δικό σου?Laurete 4x4 dci Basalte (odis)
-
Είμαι κάτοχος εδώ και δύο μήνες ενός dci 4x4 και έχω κάνει 1600 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό, άνετο και η συμπεριφορά του στο δρόμο επίσης πολύ καλή. Σήμερα ταξίδευα από Αθήνα προς Πελοπόνησο με μεγάλη ένταση πλάγιου ανέμου. Μόλις ενεργοποίησα το auto, οδηγούσα με 120 σαν σε άπνοια. Όχι ότι χωρίς το AUTO είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η κατανάλωση κυμαίνεται από 5,5 έως 6,5 το μέγιστο, ανάλογα με την οδήγηση (μέχρι 130 Χλμ/ώρα το έχω πάει) Βασικά το πήρα σαν δεύτερο για μικρές αποδράσεις, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι να βάλω τη MERCΕDES (C-180, 15ετιας αλλά σε αρίστη κατάσταση) στους τάκους απ΄ότι φαίνεται. Το ESP κατά την άποψή μου σ΄αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει να προσφέρει πολλά, ίσως και τίποτα. Το ASR, ίσως χρειάζεται σ΄αυτούς που κυνηγούν extreme καταστάσεις. Ο ενδείκτης καυσίμου έχει μια απόκλιση, αλλά χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Έχω κάνει και test drive στο ASX, το οποίο επίσης είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Με απογοήτευσε όμως το έντονο φύσημα (αεροδυναμικός θόρυβος που είχε από τα 110 Km και άνω, σε αντίθεση με το DACIA, στο οποίο και κατέληξα λόγω τιμής, χώρων και του προβλήματος που εντόπισα στ ASX. Θα επανέλθω για περισσότερες εντυπώσεις αφού θα έχω κάνει περισσότερα χιλιόμετρα.
OD