-
Καταπληκτικα τα ποστ του @kilometer. Bravo!
-
Α) Μέσω της εφαρμογής mypeugeot πας στο αυτοκίνητο , οθόνη αφής εάν έχει update σου στέλνει λινκ στο μαιλ κατεβάζεις το περνάς σε στικακι και κάνεις την αναβάθμιση.
Β)μπαίνεις στο αγγλικό σιτε https://www.peugeot.co.uk/servicing/map-system-updates/ στο τέλος της σελίδας βάζεις το vin και σου βγάζει εάν υπάρχει αναβάθμιση κατεβάζεις , στικακι , αυτοκίνητο.
Έχω κάνει 4 αναβαθμίσεις σε firmware και 3 σε χάρτες από τον Ιούνιο που το εχω.Προτιμω το β τρόπο , εάν έχει firmware αναβάθμιση θα πρέπει να κατεβάσεις και αρχείο license ,το στικακι θα πρέπει να είναι fat32.
Τα updates έχουν Ελληνικά? Διότι αυτη τη στιγμή και οι χάρτες μου και το firmware εχουν ελληνικό μενού. Ρωτάω επείδη το κατέβασμα είναι απο το Αγγλικό site.
-
Κανονικότατα και θα μπορείς να κάνεις αναζήτηση στα ελληνικά που τώρα δεν μπορείς.
-
Εγώ έχω το 5008 GT Line και για την πέμπτη πόρτα (πορτ μπαγκαζ) δεν έχει κουμπί που να το ανοίγει απο τηε θέση του οδηγού. Πρέπει δηλαδή να πας πίσω και να πατήσεις το κουμπί. Πως σας φαίνεται αυτό? Εμένα μου είναι λίγο περίεργο αυτο ως επιλογή της Peugeot.
Επίσης το άγορασα δίχως να βάλω το αυτόματο άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ. Υπαρχει κάποιος που να αναλαμβάνει τέτοια εργασία εκ των υστέρων για να πάρουμε μια εικόνα τιμής?
-
Εγώ έχω το 5008 GT Line και για την πέμπτη πόρτα (πορτ μπαγκαζ) δεν έχει κουμπί που να το ανοίγει απο τηε θέση του οδηγού. Πρέπει δηλαδή να πας πίσω και να πατήσεις το κουμπί. Πως σας φαίνεται αυτό? Εμένα μου είναι λίγο περίεργο αυτο ως επιλογή της Peugeot.
Επίσης το άγορασα δίχως να βάλω το αυτόματο άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ. Υπαρχει κάποιος που να αναλαμβάνει τέτοια εργασία εκ των υστέρων για να πάρουμε μια εικόνα τιμής?
Εφόσον δεν έχει αυτόματο άνοιγμα λογικό μου φαίνεται.
Το κλειδί δεν έχει κουμπί για πίσω; Αλλά και να έχει λογικα απλά ξεκουμπώνει την πόρτα και μετά πρέπει να την σηκώσεις εσύ. Αφού δεν έχει μοτέρ.
-
miltos1981 wrote:
Εφόσον δεν έχει αυτόματο άνοιγμα λογικό μου φαίνεται.
Το κλειδί δεν έχει κουμπί για πίσω; Αλλά και να έχει λογικα απλά ξεκουμπώνει την πόρτα και μετά πρέπει να την σηκώσεις εσύ. Αφού δεν έχει μοτέρ.
Οχι δεν εχει καν κουμπί.... τιποτα
-
Για ποιό σενάριο χρήσης θα ήθελες κουμπί στην καμπίνα για να ανοίγει το πορτμπαγκάζ;
-
Για ποιό σενάριο χρήσης θα ήθελες κουμπί στην καμπίνα για να ανοίγει το πορτμπαγκάζ;
Πάντα με τη λογικη του ανοίγματος που θα γινεται μεχρι πανω. Συνεπώς θα πρέπει να μπει αυτόματο άνοιγμα ωστε με το πάτημα τπυ κουμπιού να ανοίγει τελείως. Ξέρουμε καποιον που κανει τετοιες τοποθετήσεις?
-
Κυκλοφορούν κάτι κιτ για την δουλειά που θέλεις με ελατήρια τα οποία ανοίγουν την πόρτα με το που ξεκουμπώσει τόσο ώστε το αμορτισέρ να την ανοίξει μέχρι πάνω.
Δυστυχώς όμως δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις το ίδιο καλές και συγκεκριμένα για το 5008 δε ξέρω αν έχει βγει. Πρέπει να ψάξεις.
Έχω δει σε αμάξι φοβερή υλοποίηση που δούλευε καταπληκτικά και έχω δει και να ανοίγεις και να κάνει κάτι ήχους λες και θα σου μείνει η πόρτα στο χέρι...
Εννοείται ότι θέλει και προσοχή γιατί άμα είναι άτομο από πίσω τρώει την πόρτα στη μούρη
-
1 σέρβις σήμερα περίπου 11000 χιλ.(peugeot 1 έτος η 30000 χιλ.),κόστος 134 ευρώ τα γνωστα έλεγχος, απολύμανση ,λάδια,φιλτρα,ουρία,κάρτα καυσαερίων.Το αυτοκίνητο είναι gt line 1.5 eat8.
-
Μετά το 3008 έγινε και στο 5008 το facelift...
-
Καλησπέρα σας! Γράφτηκα στο φόρουμ μιας και έγινα ιδιοκτήτης του 5008 τον Φλεβάρη. Βρήκα κάποια χρήσιμα πραγματάκια στο θέμα και έχω καποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Το πήρα χωρίς τέλη λόγω τριτεκνιας και έτσι το φόρτωσα gt-line με σχεδόν τα πάντα (δέρματα που σώζουν την καθαριότητα αν έχεις μικρά παιδιά, ηλιοροφή λόγω αποθυμενου, και εμένα έχει και κουμπί στον οδηγό για να ανοίγει το πορτ παγκαζ). 1.5 diesel 130 hp eat8. Το πήρα για καλή ροπή και δεν το μετάνιωσα. Απλά με κλείσιμο στο σπίτι και μωρά παιδιά το αμάξι δεν έχει εκτονωθεί ακόμα.
Τα μόνα που λείπουν είναι το σύστημα που κόλάς σταθερά πίσω από άλλο αυτοκίνητο (δεν ταξιδεύω ακόμα τόσο πολύ γιατί τα παιδιά είναι μωρά) και το focal ηχοσύστημα. Ο πωλητής δεν ανέφερε επιπλέον ηχομόνωση με το focal που αν το ήξερα θα το είχα βάλει.ερωτησεις:
-
τι πίεση πρέπει να βάζω στα λάστιχα που έρχονται από την μάνα του: τα Michelin primacy 4.
-
κάθε ποσά χιλιόμετρα θέλει αυτό το blue υγρό για τον καταλύτη;
-
αναγέννηση το φίλτρο του πετρελαίου πως ξέρεις αν έχει κάνει;
-
Πλαστικά πατάκια από που πήρατε;
-
υπαρχουν πλαστικά και για το πορτ-παγκάζ;
-
Η αναβάθμιση firmware είναι από το ίδιο αγγλικό site που είναι και η αναβάθμιση maps; Βάζω για χάρτες και μου βγάζει και firmware; Θα το δοκιμάσω σε λιγο. Η εφαρμογή του κινητού γράφει ότι δεν υπάρχει αναβάθμιση για το αυτοκίνητο ενώ οι χάρτες μου είναι στα αγγλικα
-
Μπερδεύτηκα με τα connected services. Εμένα δεν τα βγάζει διαθέσιμα στο αμάξι. Μου περιγράφει κάποιος λιγο καλύτερα πως τα ενεργοποιώ για 3 χρόνια που γράψατε;
παντως πολύ ευχαριστημένος οδηγικά από το αμάξι. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων κάνει διαφορά.
σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
-
Χχχμμμ. Μάλλον έχω θέμα.
Βάζω τον αριθμό πλαισίου στο αγγλικό website και εκεί μου γράφει ότι δεν έχει update.
Όμως στο navigation δεν έχω ελληνικά γράμματα. Αν επιλέξω γλώσσα από εκεί ως γλώσσα πληκτρολογίου τα ελληνικά είναι γκρι και μη επιλέξιμα. Μόνο greeklish μπορώ να γράψω, αν και τα σημεία ενδιαφέροντος μοιάζουν να υπάρχουν
αντιθετα στη γλώσσα όλου του συστήματος έχω επιλεγμένα ελληνικά.
του έδωσα Ίντερνετ μέσα από το κινητό μου και επίσης δεν βρίσκει αναβάθμιση.
χανω κάτι;
-
1 σέρβις σήμερα περίπου 11000 χιλ.(peugeot 1 έτος η 30000 χιλ.),κόστος 134 ευρώ τα γνωστα έλεγχος, απολύμανση ,λάδια,φιλτρα,ουρία,κάρτα καυσαερίων.Το αυτοκίνητο είναι gt line 1.5 eat8.
Φιλε μου εχω κι εγω το ιδιο αμαξι.Το πηρα πριν 2 χρονια εχω κανει 50.000χλμ εχω την εκδοση Allure γιατι μπορουσα να παρω το GT 2000 κυβικα αλλα δεν το ειχε ετοιμοπραδοτο. Εκανα περισυ στο χρονο με 25.000χλμ σερβις στον Χανιαδακη και πληρωσα 68 ευρω μονο. Δεν μου βαλανε adblue γιατι βαζω μονος μου καθε 2-3 μηνες αναλογα την χρηση αφου κανω χλμ εθνικη οδο. Ειμαι στην Ευβοια κι ετι πηγαινοερχομαι Αθηνα. Πολλα μου φαινεται οτι πληρωσες για σερβις. Μην αφηνεις να σου βαζουνε ουρια στο σερβις γιατι το κοπανε στην τιμη. Βαζω adblue Shell το 10λιτρο με 12 ευρω. Αλλοστε να συμπληρωνεις οταν σου αναβει στο καντραν ενδειξη.
-
Καλησπέρα σας! Γράφτηκα στο φόρουμ μιας και έγινα ιδιοκτήτης του 5008 τον Φλεβάρη. Βρήκα κάποια χρήσιμα πραγματάκια στο θέμα και έχω καποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Το πήρα χωρίς τέλη λόγω τριτεκνιας και έτσι το φόρτωσα gt-line με σχεδόν τα πάντα (δέρματα που σώζουν την καθαριότητα αν έχεις μικρά παιδιά, ηλιοροφή λόγω αποθυμενου, και εμένα έχει και κουμπί στον οδηγό για να ανοίγει το πορτ παγκαζ). 1.5 diesel 130 hp eat8. Το πήρα για καλή ροπή και δεν το μετάνιωσα. Απλά με κλείσιμο στο σπίτι και μωρά παιδιά το αμάξι δεν έχει εκτονωθεί ακόμα.
Τα μόνα που λείπουν είναι το σύστημα που κόλάς σταθερά πίσω από άλλο αυτοκίνητο (δεν ταξιδεύω ακόμα τόσο πολύ γιατί τα παιδιά είναι μωρά) και το focal ηχοσύστημα. Ο πωλητής δεν ανέφερε επιπλέον ηχομόνωση με το focal που αν το ήξερα θα το είχα βάλει.ερωτησεις:
- τι πίεση πρέπει να βάζω στα λάστιχα που έρχονται από την μάνα του: τα Michelin primacy 4.
- κάθε ποσά χιλιόμετρα θέλει αυτό το blue υγρό για τον καταλύτη;
- αναγέννηση το φίλτρο του πετρελαίου πως ξέρεις αν έχει κάνει;
- Πλαστικά πατάκια από που πήρατε;
- υπαρχουν πλαστικά και για το πορτ-παγκάζ;
- Η αναβάθμιση firmware είναι από το ίδιο αγγλικό site που είναι και η αναβάθμιση maps; Βάζω για χάρτες και μου βγάζει και firmware; Θα το δοκιμάσω σε λιγο. Η εφαρμογή του κινητού γράφει ότι δεν υπάρχει αναβάθμιση για το αυτοκίνητο ενώ οι χάρτες μου είναι στα αγγλικα
- Μπερδεύτηκα με τα connected services. Εμένα δεν τα βγάζει διαθέσιμα στο αμάξι. Μου περιγράφει κάποιος λιγο καλύτερα πως τα ενεργοποιώ για 3 χρόνια που γράψατε;
παντως πολύ ευχαριστημένος οδηγικά από το αμάξι. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων κάνει διαφορά.
σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Γεια,Για πιεση εχει ταμπελακι στην πορτα του οδηγου στο μαρσπιε και λεει ποσο βαζεις Εγω εχω τα Continental Contact Cross M+S (λασπη και χιονι) απο την μανα του και βαζω 33 και στα τεσσερα αν ειναι κανονικο φορτιο, Αν το φωρτωνεις πολυ θελει παραπανω οχι πολυ παντως.Οσο αφορα την αναγεννηση του φιλτρου θελει που και που να βγαινεις εθνικη με σταθερη ταχυτητα περιπου 100χλμ για να κανει αναγεννηση μονο του, Συνηθως αναβει ενδειξη αν μπουκωσει το φιλτρο στο καντραν που σου λεει οττι θελει. Αλλιως αν δεν μπορεις σου κανουν στο συνεργειο. Καλο ειναι παντως να το ανοιγεις το diesel γιατι μπουκωνει ευκολα. μεσα στην πολη. Κανει αναγεννηση αυτοματα μονο του δεν το καταλαβαινεις ποτε κανει.Πλαστικα πατακια γενικα δεν βρισκεις ετοιμα μονο παραγγελια. Εψαχνα κι εγω αλλα δεν βρηκα ετοιμα και πηρα ενα ζευγος λεπτα και του οδηγου το εκοψα με το πατρον της μοκετας. Πλαστικο πορτ μπαγαζ και σχαρα τα εβαλα εξ αρχης που παρελαβα το αμαξι.Θα βρεις στο εμποριο.Οσο αφορα την αναβαθμιση του firmware και τους χαρτες την κανω μονος μου απο το site Peugeot Update το αγγλικο. Εχεις κατεβασει to app στο κινητο της Peugeot ? Το κανω απο το λαπτοπ εγω αλλα εχω και το app ειναι χρησιμο. Πρωτα βαζεις χωρα UK και μετα το γυριζεις στα ελληνικα.αλλιως δεν πιανει.,,!!! Εχω κανει 2 φορες update και την τελευταια φορα που εκανα στο Navigation μου τα εβγαλε ελληνικα γραμματα στο μενου αναζητησης.
Αυτο ειναι το site για update https://www.peugeot.co.uk/servicing/map-system-updates/ καντο copy paste.
Ελπιζω να σε βοηθησα...καλοταξιδο...!!!
-
geopeo wrote:
Φιλε μου εχω κι εγω το ιδιο αμαξι.Το πηρα πριν 2 χρονια εχω κανει 50.000χλμ εχω την εκδοση Allure γιατι μπορουσα να παρω το GT 2000 κυβικα αλλα δεν το ειχε ετοιμοπραδοτο. Εκανα περισυ στο χρονο με 25.000χλμ σερβις στον Χανιαδακη και πληρωσα 68 ευρω μονο. Δεν μου βαλανε adblue γιατι βαζω μονος μου καθε 2-3 μηνες αναλογα την χρηση αφου κανω χλμ εθνικη οδο. Ειμαι στην Ευβοια κι ετι πηγαινοερχομαι Αθηνα. Πολλα μου φαινεται οτι πληρωσες για σερβις. Μην αφηνεις να σου βαζουνε ουρια στο σερβις γιατι το κοπανε στην τιμη. Βαζω adblue Shell το 10λιτρο με 12 ευρω. Αλλοστε να συμπληρωνεις οταν σου αναβει στο καντραν ενδειξη.
68€ service δεν έχω πληρώσει ούτε στο C3. Είσαι σίγουρος για την τιμή; Έχεις κάποια ειδική έκπτωση ή 2-3 service δωρεάν εργατικά και σου χρέωσαν μόνο υλικά;
Στο 2008 έβαλα ουρία πρόσφατα σε Peugeot επαρχίας κ πήρε λιγότερα λεφτά από ότι αν έβαζα μόνος μου με αγορασμενη από Σκρουτζ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτή η προσφορά παίζει αυτή την περίοδο που ρώτησα για το C3 (2011), λέγεται Economy Service νομίζω, και είναι 'προσφορά' για αυτοκίνητα 5+ ετών (κάπου εκεί βγαίνει και κανονικά, μπορεί κάνα 25άρι παραπάνω)
Λάδια 10W40 ή 5W30,
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο καμπίνας
Φίλτρο βενζίνης (σε όσα μοντέλα διαθέτουν)
Μπουζί
Λεπτομερή Τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου με μόλις 125€ (η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ, εργασία και ανταλλακτικά).Επαναλαμβάνω ότι είναι προσφορά, δηλαδή έχει κάποια έκπτωση, συνήθως αυτό πάει 25-50 παραπάνω αν θυμάμαι καλά.
-
chdi@5008 wrote:
geopeo wrote:
68€ service δεν έχω πληρώσει ούτε στο C3. Είσαι σίγουρος για την τιμή; Έχεις κάποια ειδική έκπτωση ή 2-3 service δωρεάν εργατικά και σου χρέωσαν μόνο υλικά;
Στο 2008 έβαλα ουρία πρόσφατα σε Peugeot επαρχίας κ πήρε λιγότερα λεφτά από ότι αν έβαζα μόνος μου με αγορασμενη από Σκρουτζ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτή η προσφορά παίζει αυτή την περίοδο που ρώτησα για το C3 (2011), λέγεται Economy Service νομίζω, και είναι 'προσφορά' για αυτοκίνητα 5+ ετών (κάπου εκεί βγαίνει και κανονικά, μπορεί κάνα 25άρι παραπάνω)
Λάδια 10W40 ή 5W30,
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο καμπίνας
Φίλτρο βενζίνης (σε όσα μοντέλα διαθέτουν)
Μπουζί
Λεπτομερή Τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου με μόλις 125€ (η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ, εργασία και ανταλλακτικά).Επαναλαμβάνω ότι είναι προσφορά, δηλαδή έχει κάποια έκπτωση, συνήθως αυτό πάει 25-50 παραπάνω αν θυμάμαι καλά.
Τοσα πληρωσα 68 ευρω. Εχω 5ετη εγγυηση που μου δωσανε οταν το αγορασα. Εχω ενα χαρτι που γραφει ακριβως αλλαζουν στο σερβις στα αναλογα χλμ.Πληρωνω μονο τα ανταλλακτικα οχι εργατικα. Αυτο στον Χανιαδακη που το αγορασα. Εκει το παω για σερβις. Εδω στην Χαλκιδα δεν εχει εξουσιοδοτημενο συνεργειο Peugeot . Εχω βρει ομως καποιον που ειναι πλυ καλος και ειδικευεται σε Citroen & Peuegeot. Αλλαξα τακακια μπρος πισω με 150 ευρω ενω ο Χανιαδακης ηθελε 200. Μου εβαλα καλυτερα απο τα μαμα. Ετσι κι αλλιως τα τακακια ειναι ανλωσιμα και δεν τα πιανει η εγγυηση αλλα δεν την χανεις αν πας σε καποιον αλλον να στα αλλαξει.
Λαδια Total 0W-30.
Δυσκολευτηκα να το βρω στο εμποριο μονο 2 το φερνουν στην Αθηνα .
Εχω 2 λιτρα παρει σε περιπτωση που χρειαστω συμπληρωση αλλα δεν εχει χρειαστει μεχρι τωρα.
10 ευρω το λιτρο εχει. Αυτα συνηστα ο κατασκευαστης λογω του οτι ειναι diesel κι εχει DPF καταλυτη. Δεν κανω δοκιμες με καμια αλλη μαρκα λογω DPF
Τα λαδια στο πρωτο σερβις μου τα βαλανε στο συνεργειο δεν τα αγορασα απ εξω.
Να δω ποσο θα κοστισει τωρα το 2ο σερβις που θα παω αφου εχω κανει 50.000χλμ. Η πεζω λεει στο βιβλιο συντηρησης στα 60.000 αλλα λογω του οτι εκανα το 1ο στα 25.000χλμ θα το κανω τωρα..Οσο φια τα λαδια λεει αλλαγη καθε 30.000χλμ αλλα το βρισκω πολυ παρατραβηγμενο. Ο μηχανικος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται αλλαγη πιο συντομα αλλα απλα μου ειπε να το πηγαινω καθε 25.000 χλμ για λαδια. Και κατι αλλο επειδη ηδη πριν 1 μηνα εκλεισα 2χρονια και δεν ειχα κανει τα απιτουμενα χλμ πηρα τηλεφωνο να ρωτησω αν θα εχω προβλημα με την εγγυηση αλλα δεν υπαρχει θεμα. Μου ειπα μολις κανω 50.000χλμ να κλεισω ραντεβου κι ετσι τωρα κοντευω θελω αλλα 300χλμ να το παω.
Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι πως στο αυτοματο κιβωτιο απο συμπλεκεται η θεση P και βαζεις την θεση N σε περιπτωση που μεινεις στον δρομο οπως επεισης και πως βγαινει το αυτοματο απο το χειροφρενο. Δυσκολευτηκα να βρω site για το κιβωτιο κι ετσι πηρα τηλ καποιο εξουσιοδοτημενο σερβις και μου ειπαν τον τροπο. Δεν το λενε ολοι οι μηχανικοι πως γινεται αλλα βρηκα καποιον και μου ειπε μετα απο 3 τηλ σε εξουσιοδοτημενα συνεργεια. Το χειροφρενο το γραφει στο manual ειναι ευκολο. Και το αλλο ευκολο ειναι αλλα δεν το λενε.
Ειναι εντελως ηλεκτρονικο το EAT 8 και γινεται μονο με αναμενη μηχανη. βεβαια μετα παραμενει στην θεση Ν οταν το σβησεις.
-
Εχω το 5008 μοντελο του 2019 αλλα διαρκώς μου βγαζει το παρακάτω μήνυμα 'Αποτυχία σύνδεσης της συσκευής σας MirrorLink. Προσπαθήστε ξανα να τη συνδέσετε'. Ενω εχω στο κινητο μου Samsung galaxy s6 edge plus το floating apps και το Rockscout παρολαυατα δε μπορω να συνδεθώ. Παλιοτερα ειχα συνδεθεί αλλα δε θυμαμαι καν τι ειχα κανει. Καμία βοηθεια?
-
Κανε εκκαθαριση της προσωρινης μνημης του Floating App στο κινητο και δοκιμασε να ξανασυνδεθεις,
Μπορει να εχει αλλαξει η εκδοση Mirror Link του κινητου σου απο update του Anroid
-
Μπαααα.. δεν αλλαζει κατι. Καμια αλλη ιδεα?
Peugeot 5008 (SUV)