-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Λοιπόν βγήκα βόλτα να τσεκάρω τον θερμοστατη. Νομίζω πως κάτι βρήκαμε....!
Καταρχήν ο δείκτης μένει ακίνητος μέχρι τους 50 βαθμούς, έπειτα αρχίζει να σηκώνεται και στους 80 πιάνει μέσαια γραμμή και σταθεροποιείται.
Παμε στα ευρήματα...
Εν κίνηση, οδηγώντας νορμάλ για κάμποσα χιλιόμετρα (15-20) ανακάλυψα το εξής, όχι απλα πέφτει κάτω από τους 88, αλλά δεν μπορεί καν να τους φτάσει!Το διαγνωστικό έδειχνε 80-83 βαθμούς με κατώτερη τους 78 σε κατηφόρα.
Μέγιστη είδα τους 87-88 με πολύ κυνηγημα σε ανηφόρα πλακωμενος 3η με 4.000 στροφες.. Μόλις έκοψα και πήγα νορμάλ έπεσε πάλι στους 82.Σε στάση ρελαντί για 5-10 λεπτά ανέβαινε σιγα σιγα, έπιασε τους 104 και σταθεροποιήθηκε στους 103, χωρίς νομίζω να ανάψει βεντιλατερ.
Πως αξιολογεις τα παραπάνω; Μοιάζει με ανοιχτος θςρμοστατης;
Κι αν ναι δικαιολογεί αυξημένη κατανάλωση;ναι ειναι ανοιχτος κ χρειαζεται αντικατασταση επειδη δεν θα επρεπε να πεφτει κατω απο τους 88 βαθμους(αφου 88 βαθμους θερμοστατη φοραει κ αυτο σημαινει οτι απο τη στιγμη που πιασει τους 88 βαθμους δεν αφηνει να πεσει κατω απο αυτη τη θερμοκρασια) κ ειναι πολυ πιθανον να οφειλεται σε αυτο η ανεβασμενη καταναλωση
+1 πας για αλλαγη θερμοστατη εχει κολλησει ανοιχτος. Το ειχε παθει και το δικο μου multijet. Καπου στα 50 ευρο τον ειχα πληρωσει.
-
οταν εκανες την βόλτα σταμάτησες κάπου κ ανοιξες τό καπώ γιά νά πιάσεις τά κολλάρα τού ψυγείου ? αν φταίει ο θερμοστάτης θά πρέπει τό πάνω κολλάρο νά ειναι ζεστό κ τό κάτω κρύο ,αν ειναι κ τά 2 ζεστά ειναι εντάξει ο θεμοστάτης
-
'αν φταίει ο θερμοστάτης θά πρέπει τό πάνω κολλάρο νά ειναι ζεστό κ τό κάτω κρύο'
(Συγχωρέστε με από το κιν δε μπορώ να κάνω σωστό quote)Αριστο νομίζω πως αυτό που λες ισχύει σε περίπτωση που ο θερμοστατης κολλήσει κλειστός.
Στη δική μου περίπτωση κόλλησε ανοιχτός, μισανοιχτος για την ακρίβεια.
Οπότε βάζοντας μπροστά τη μηχανή τα νερά κυκλοφορούσαν απευθείας με συνέπεια να μη μπορούν να ζεσταθούν ποτέ κανονικά.Στο δια ταύτα τώρα, αλλαξα σήμερα τον θερμοστατη, 50€ o ιμιτασιον, 90ε ο γνήσιος.
Έβαλα τον πρώτο + 25ε εργασία με αποδειξη + 1 λίτρο παραφλου γιατί χύθηκε λίγο.Ήτανε όντος ανοιχτός, αυτή τη στιγμή ανεβαίνει γρηγορότερα η θερμοκρασία, στους 88 ανοίγει κ περνάνε τα ζεστά και στο κάτω κολλαρο.
Στη πράξη οι θερμοκρασίες μου παίζουν κάπου στους 86-89 βαθμούς, 4-6 επάνω από πριν.Οσον αφορά τη κατανάλωση, νομίζω κάτι έγινε. Παρατηρώντας την άμεση κατανάλωση βλεπω συχνότερα μικρά νούμερα 3,5-4,5 λ/100 ενώ πριν ηταν σχεδόν ανέφικτο να πέσει κάτω απ' το 5.
Για να δούμε.... Θα επανελθω μετά από ~500χλμ που θα ξαναφιυλαρω για να δούμε εαν έπεσε στο φυσιολογικό.
Ευχαριστώ οσους ασχοληθήκατε με τα θέμα μου
-
Και λέγω ρε φιλαράκι εχω τα ιδιαρι ακριβώς προβλήματα εχω ενα grande punto 2009 diesel 90HP και κάνει 6.5-7,4 χωρις dpf απο την μάνα του έιναι λογικο? Το εχω βάλει στο υπολογιστή και μου βγάζει ελάχιστες παραμέτρους ρι μπορώ να κάνω????Βοήθεια παρακαλώ
Fiat Grande Punto 1.3 Diesel - Αυξημένη κατανάλωση