-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα Audi A3 μοντέλο 2004. Εδώ και αρκετούς μήνες ακούω έναν περίεργο θόρυβο από την πίσω μεριά του αυτοκινήτου όταν πατάω το φρένο (ακόμα και απαλά) την ώρα που είμαι σε όπισθν. Το περίεργο είναι ότι για να ακουστεί ο θόρυβος πρέπει το αυτοκίνητο να κινείται προηγουμένως προς τα μπροστά. Δηλαδή να γίνουν με αυτή τη σειρά:
- κινούμε προς τα μπροστά, πατάω φρένο και ακινητοποιούμαι
- κινούμε προς τα πίσω και πατάω φρένο
- ακούγεται στιγμιαία ο θόρυβος
Αν ακουστεί μία φορά και ξαναπάω προς τα πίσω και πατήσω το φρένο, δεν ακούγεται. Πρέπει να κάνω πάλι αυτή την αλληλουχία. Σαν να το 'χαλάει' ότι το προηγούμενο φρενάρισμα ήταν προς τα μπροστά ενώ αυτό είναι προς τα πίσω.
Το είχα πάει να το δουν σε service (όχι σε ειδικό για φρένα) και δε βρήκαν κάτι. Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα Audi A3 μοντέλο 2004. Εδώ και αρκετούς μήνες ακούω έναν περίεργο θόρυβο από την πίσω μεριά του αυτοκινήτου όταν πατάω το φρένο (ακόμα και απαλά) την ώρα που είμαι σε όπισθν. Το περίεργο είναι ότι για να ακουστεί ο θόρυβος πρέπει το αυτοκίνητο να κινείται προηγουμένως προς τα μπροστά. Δηλαδή να γίνουν με αυτή τη σειρά:
Αν ακουστεί μία φορά και ξαναπάω προς τα πίσω και πατήσω το φρένο, δεν ακούγεται. Πρέπει να κάνω πάλι αυτή την αλληλουχία. Σαν να το 'χαλάει' ότι το προηγούμενο φρενάρισμα ήταν προς τα μπροστά ενώ αυτό είναι προς τα πίσω.
Το είχα πάει να το δουν σε service (όχι σε ειδικό για φρένα) και δε βρήκαν κάτι. Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;
-
Καλησπέρα σε όλους!
-
Δε νομιζω οτι ειναι κατι.. ισως ειναι ηχος απο σινεμπλοκ ή τις δαγκανες των φρενων επειδη φορτιζονται 'αναποδα' απ οτι οταν φρεναρεις προς τα εμπρος.
-
Koυνιούνται τα τακάκια στη βάση τους και χτυπάνε, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, παρόλα αυτά ένα σήκωμα σε συνεργείο και ένας έλεγοχς θα δείξει ακριβώς το πρόβλημα, εγώ λέω ότι είναι τα τακάκια.
-
+1 τωρα που σκεφτομαι μαλλον εχεις δικιο.. Υπαρχει περιπτωση να ειναι και οι πειροι απο τις δαγκανες?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
+1 τωρα που σκεφτομαι μαλλον εχεις δικιο.. Υπαρχει περιπτωση να ειναι και οι πειροι απο τις δαγκανες?Όχι.
Περίεργος θόρυβος όταν φρενάρω με όπισθεν