-
Αυτά τα συστήματα είναι τα αντικλεπτικά, και βασικά τα καταλαβαίνεις από το πόσο και που παρεμβαίνουν. Οι απλοί συναγερμοί απλώς βαράνε σειρήνα, τα αντικλεπτικά παρεμβάλλουν δικούς τους σένσορες και ρελέ στην καλωδίωση του αυτοκινήτου.
Για να βγάλουν μπαταρία πρέπει να ανοίξει το καπώ, αν εκεί υπάρχει σένσορας θα χτυπήσει αμέσως ο συναγερμός. Αλλά και να την βγάλουν, τα εν λόγω αντικλεπτικά έχουν δική τους μπαταρία, τόσο το βασικό module όσο και η σειρήνα (που επίσης έχει anti-tamper σένσορα).
Αυτό για τον απομακρυσμένο έλεγχο είναι συνήθως το πρόβλημα, γι'αυτό και τα περισσότερα συστήματα πλέον έχουν κυλιόμενους και κρυπτογραφημένους κωδικούς για την επικοινωνία με το control. Σκέψου το περίπου σαν τους OTP κωδικούς που πρέπει να δίνεις στο web-banking για να κάνεις συναλλαγές, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς και προκύπτουν από συγκεκριμένη κρυπτογράφηση.
-
Μπορείς να δεις μια εταιρεία invetec.eu. Δεν την ξέρω να πω την αλήθεια αλλά φαίνεται καλή gadgetia
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Αυτά τα συστήματα είναι τα αντικλεπτικά, και βασικά τα καταλαβαίνεις από το πόσο και που παρεμβαίνουν. Οι απλοί συναγερμοί απλώς βαράνε σειρήνα, τα αντικλεπτικά παρεμβάλλουν δικούς τους σένσορες και ρελέ στην καλωδίωση του αυτοκινήτου.Για να βγάλουν μπαταρία πρέπει να ανοίξει το καπώ, αν εκεί υπάρχει σένσορας θα χτυπήσει αμέσως ο συναγερμός. Αλλά και να την βγάλουν, τα εν λόγω αντικλεπτικά έχουν δική τους μπαταρία, τόσο το βασικό module όσο και η σειρήνα (που επίσης έχει anti-tamper σένσορα).
Αυτό για τον απομακρυσμένο έλεγχο είναι συνήθως το πρόβλημα, γι'αυτό και τα περισσότερα συστήματα πλέον έχουν κυλιόμενους και κρυπτογραφημένους κωδικούς για την επικοινωνία με το control. Σκέψου το περίπου σαν τους OTP κωδικούς που πρέπει να δίνεις στο web-banking για να κάνεις συναλλαγές, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς και προκύπτουν από συγκεκριμένη κρυπτογράφηση.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες και για τον κοπο σου να μου το εξηγήσεις απλα!!![SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά μην φανταστείτε ότι τα αντικλεπτικά είναι κάτι το ειδικό, το super duper και δεν-ξερω-γω-τι. Μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο module που δίνεται ως 'συναγερμός', και απλά να έχει επιπλέον εισόδους/εξόδους, σένσορες, ρελέ, και διαφορετικές εκδόσεις software για διαφορετικού επιπέδου προστασία. Άλλωστε δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από τους σπιτικούς συναγερμούς. Δηλαδή μπορείς να πάρεις ένα απολύτως βασικό configuration ως 'συναγερμό', και το ίδιο module με παραπάνω features και επιπλέον software και ρυθμίσεις, να λειτουργεί ως 'αντικλεπτικό'.
-
Σχετικά με το 'tracker' που αναφέρθηκε, υποθέτω εννοείτε συσκευή που να σου δείχνει τη θέση του οχήματος.
Να σημειώσω ότι αυτό περιλαμβάνεται δωρεάν για όλους για 1 έτος, μέσω του Skoda connect app. Μόνη προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να είναι ακίνητο, (με μπαταρία) και σε σημείο που να υπάρχει σήμα κινητής. Μετά το έτος βέβαια δεν ξέρω πόσα θα ζητήσει η κυρά Skoda για να συνεχίσει να το παρέχει. -
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Σχετικά με το 'tracker' που αναφέρθηκε, υποθέτω εννοείτε συσκευή που να σου δείχνει τη θέση του οχήματος.
Να σημειώσω ότι αυτό περιλαμβάνεται δωρεάν για όλους για 1 έτος, μέσω του Skoda connect app. Μόνη προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να είναι ακίνητο, (με μπαταρία) και σε σημείο που να υπάρχει σήμα κινητής. Μετά το έτος βέβαια δεν ξέρω πόσα θα ζητήσει η κυρά Skoda για να συνεχίσει να το παρέχει.ε ναι, αυτό βέβαια που λέω εγώ έχει αυτόνομη μπαταρία, δεν χρειάζεται να είναι αναμμένο το αυτοκίνητο και εννοείται βεβαίως ότι πρέπει να υπάρχει σήμα GPS και όχι τόσο κινητής τηλεφωνίας.
Στάλθηκε από το iPad Air μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φίλε cmak, οκ το skoda connect σαφώς δεν έχει αυτόνομη μπαταρία, παίρνει από του οχήματος. Σήμα GPS σαφώς και χρειάζεται (άρα εξωτερικό χώρο, όπως και οποιοδήποτε tracker). Για να μεταδώσει τα δεδομένα όμως προς τους servers της Skoda και από εκεί στην εφαρμογή στο κινητό(αντίστοιχα και σε tracker) χρειάζεται σύνδεση internet (η οποία προφανώς περιλαμβλανεται στο δωρεάν πρώτο χρόνο). Όταν ρώτησα αυτόν που μου παρέδωσε το αυτοκίνητο πως λειτουργεί το σύστημα του εντοπισμού προσπαθούσε να με πείσει ότι ολα γίνονται μέσω GPS (λήψη θέσης και αποστολή), αλλά απ' ότι ξέρω το GPS λειτουργεί μόνο ως δέκτης σήματος, δεν στέλνει δεδομένα.
Α, και το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να είναι αναμένο (για την ακρίβεια αν είναι αναμένο δε βλέπεις της θέση! Σου βγάζει μήνυμα 'όχημα σε κίνηση').
Για δωρεάν δυνατότητα (έστω για ένα χρόνο) δεν είναι καθόλου άσχημη. Περιμένω να δω το κόστος ανανέωσης στο χρόνο και αν είναι λογικό θα ανανεώσω. -
Εγώ δεν έχω ρωτήσει ακόμη πως γίνεται η τηλεμετρία στο σύστημα της Skoda, θα το κάνω μόλις πάρω με το καλό το αυτοκίνητο γιατί με παραξενεύει κάπως. Υποτίθεται ότι η καλή έκδοση του infotainment (ξεχνώ πως λέγεται) έχει υποδοχή για κάρτα sim ώστε να έχεις δεδομένα. Στην έκδοση με boléro infotainment και την ενδιάμεση που δεν έχει κάρτα sim πως γίνεται η επικοινωνία;
-
Μέσω κινητού τηλεφώνου συνδεδεμένου με USB ίσως ..?
Στο εξωτερικό πάντως έχω την αίσθηση ότι οι Style - Ambition εκδόσεις του Kodiaq, φορούν Amudsen και όχι Bolero όπως στην Ελλάδα (για ευνόητους λόγους..)
-
Όλα τα συστήματα που δεν έχουν ενσωματωμένη (ή δυνατότητα εισαγωγής) SIM card, δουλεύουν αναγκαστικά μέσω κινητού τηλεφώνου. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να δουλέψουν ? Αν δεν συνδεθεί κάποιο κινητό, τότε βγάζουν και μήνυμα ότι η τάδε δυνατότητα (όπως την ονομάζει κάθε εταιρεία) δεν είναι εφικτή.
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Μέσω κινητού τηλεφώνου συνδεδεμένου με USB ίσως ..?Στο εξωτερικό πάντως έχω την αίσθηση ότι οι Style - Ambition εκδόσεις του Kodiaq, φορούν Amudsen και όχι Bolero όπως στην Ελλάδα (για ευνόητους λόγους..)
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα Kodiaq είναι με Amundsen, μετά Colombus, μετά Boléro και τελευταία και καταϊδρωμένη μία έκδοση σαπάκι swing
-
Τα δικά μας τι έχουν δλδ γιατί μπερδεύτηκα
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Τα δικά μας τι έχουν δλδ γιατί μπερδεύτηκαBolero
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Περιμένω να δω το κόστος ανανέωσης στο χρόνο και αν είναι λογικό θα ανανεώσω.Βρήκα αυτό, βέβαια δε ξέρω κατά πόσο ισχύει για Ελλάδα
Remote Access (remote info, alarm) ... first year for free and then 95€ for next 2 years (4€/month)
Infotainment (maps + Google earth + other info) ... three years for free and then 75€ (6.25€/month) for another year or 120€ for 2 years (5€/month)Sent from my iPhone using Tapatalk
-
αυτό το infotainment έχω την εντύπωση ότι είναι για το colombus
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
αυτό το infotainment έχω την εντύπωση ότι είναι για το colombusΕ ναι.
Διαβάζοντας κάπου πριν από λίγο είδα να κάνουν λόγο για inbuild SIM card στο αμάξι που έχει πλέον νόημα για το πως γίνεται η επικοινωνίαSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
αυτό το infotainment έχω την εντύπωση ότι είναι για το colombus
Ε ναι.
Διαβάζοντας κάπου πριν από λίγο είδα να κάνουν λόγο για inbuild SIM card στο αμάξι που έχει πλέον νόημα για το πως γίνεται η επικοινωνίαSent from my iPhone using Tapatalk
inbuilt SIM πρέπει να έχει και η ambition έκδοση. Σχετικά με τα υπόλοιπα, CarPlay και γεια σας
-
Λογικό. Αλλιώς πως θα κάνει και τη κλήση με το κόκκινο κουμπάκι στη πλαφονιέρα ;
-
Λοιπόν. Όλοι ήρθατε στους προβληματισμούς μου τις πρώτες μέρες. Να ενημερώσω λοιπόν: Έχω το Style 4x4 (δε νομίζω να παίζει αυτό ρόλο), χωρίς τίποτα extra. Το infotainment είναι το απλό (Bolero). Δεν έχει υποδοχή για κάρτα sim, ok? Το skoda connect όμως λειτουργεί, ανεξάρτητα αν έχεις συνδέσει κινητό ή όχι ή αν έχεις καν μαζί σου κινητό! Επομένως δε χρησιμοποιεί το δικό σου κινητό! Πολλές φορές είμαι στη δουλειά και παρκάρω μακριά και τσεκάρω να δω αν βρίσκεται εκεί που το άφησα! Το κινητό βρίσκεται πάνω μου, 500 μέτρα μακριά. Επίσης κλήσεις SOS όπως είπατε, πώς γίνονται? Εγω έχω καταλήξει... Υπάρχει κρυμμένη εσωτερικά sim (ή τέλος πάντων κάτι ηλεκτρονικό) που επικοινωνεί με GSM με τους servers της Skoda.
Η επικοινωνία αυτή μάλλον δεν είναι συνεχής (ίσως για εξοικονόμηση data και μπαταρίας). Αυτό το λέω γιατί πολλές φορές αν κάνεις refresh στο app (ή αν πας να πατησεις κόρνα από το κινητό και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες) σου λέει όχημα μη διαθέσιμο, προσπαθήστε σε λίγο. Προσπαθείς σε λίγο (πάντα με σβηστό και κλειδωμένο αμάξι) και λειτουργεί και σου ανανεώνει το status, τη θέση κλπ. -
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Λοιπόν. Όλοι ήρθατε στους προβληματισμούς μου τις πρώτες μέρες. Να ενημερώσω λοιπόν: Έχω το Style 4x4 (δε νομίζω να παίζει αυτό ρόλο), χωρίς τίποτα extra. Το infotainment είναι το απλό (Bolero). Δεν έχει υποδοχή για κάρτα sim, ok? Το skoda connect όμως λειτουργεί, ανεξάρτητα αν έχεις συνδέσει κινητό ή όχι ή αν έχεις καν μαζί σου κινητό! Επομένως δε χρησιμοποιεί το δικό σου κινητό! Πολλές φορές είμαι στη δουλειά και παρκάρω μακριά και τσεκάρω να δω αν βρίσκεται εκεί που το άφησα! Το κινητό βρίσκεται πάνω μου, 500 μέτρα μακριά. Επίσης κλήσεις SOS όπως είπατε, πώς γίνονται? Εγω έχω καταλήξει... Υπάρχει κρυμμένη εσωτερικά sim (ή τέλος πάντων κάτι ηλεκτρονικό) που επικοινωνεί με GSM με τους servers της Skoda.
Η επικοινωνία αυτή μάλλον δεν είναι συνεχής (ίσως για εξοικονόμηση data και μπαταρίας). Αυτό το λέω γιατί πολλές φορές αν κάνεις refresh στο app (ή αν πας να πατησεις κόρνα από το κινητό και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες) σου λέει όχημα μη διαθέσιμο, προσπαθήστε σε λίγο. Προσπαθείς σε λίγο (πάντα με σβηστό και κλειδωμένο αμάξι) και λειτουργεί και σου ανανεώνει το status, τη θέση κλπ.Σωστό, καθώς pingareiς με το κινητό σου την εφαρμογή του αυτοκινήτου, αυτή βγαίνει από το sleep mode αλλά μέχρι να πιάσει GSM σήμα, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.
Skoda Kodiaq