-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βεντούζα-βεντούζα...Χωρις σαλιο. Θα εχουμε μεγαλες πολιτικες συγκινησεις.
Στο μικροσκόπιο των αρχών τα 2,5 δισ. που «πέταξαν» κάτω από τη μύτη της ΤτΕ
Φτερά έκαναν 2,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα μέσω 8.352 χαρτοφυλακίων από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μέχρι τις 29 Ιουνίου του 2015, που επιβλήθηκαν τα capital controls, χωρίς οι συγκεκριμένες κινήσεις να έχουν καταγραφεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος!
Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης. Διάσημοι γιατροί, δικηγόροι και καλλιτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι εντοπίστηκαν ως κάτοχοι των χαρτοφυλακίων που «πέταξαν» από την Ελλάδα σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, χωρίς να τους πάρει είδηση η Τράπεζα της Ελλάδος. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Εχεις καταθέσεις σε εμάς 10 εκατ. ευρώ. Θα σου ανοίξω και έναν λογαριασμό χαρτοφυλακίου στον οποίο θα βάλουμε μέσα ομόλογα που θα αγοράσεις από το αμερικανικό και το γερμανικό Δημόσιο, αξίας δέκα εκατομμυρίων ευρώ! Αρα το ρευστό σου θα μηδενιστεί και θα έχεις ομόλογα αξίας 10 εκατ. Παράλληλα θα σου ανοίξω έναν λογαριασμό μετρητών και έναν λογαριασμό χαρτοφυλακίου σε τράπεζα της Ελβετίας. Στη συνέχεια με μια απλή αίτησή σου θα ζητήσεις την αλλαγή 'φύλακα' των ομολόγων σου. Αντί να φυλάσσονται στην ελληνική τράπεζα να φυλάσσονται στην Ελβετία!
Τα λεφτά έγιναν ομόλογα στη... Μάλτα
Αυτή η αλλαγή του 'φύλακα' δεν καταγράφεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή Ξεπλύματος του Μαύρου Χρήματος. Ετσι τα ομόλογά σου θα ταξιδέψουν μυστικά στην Ελβετία και όποτε εσύ θελήσεις τα ρευστοποιείς επί ελβετικού εδάφους»! Ο κ. Πορτοφολόπουλος την άκουγε εκστασιασμένος, σαν να είχε μπροστά του την πιο ωραία ασθενή στην καριέρα του! Χωρίς περιστροφές της λέει: «Κάν' το όσο πιο γρήγορα μπορείς, πριν μας προλάβει ο Λαφαζάνης»... Τα λεφτά του κ. Πορτοφολόπουλου «πέταξαν» με ομόλογα του γερμανικού και του αμερικανικού Δημοσίου στη Μάλτα και εκείνος μας κουνάει το... άδειο πορτοφόλι του.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64317381
Με λιγα λογια. Κανεις τα λεφτα σου ομολογα Αμερικανικα ή Γερμανικα (αγοραζοντας εδω στην Ελλαδα, ομολογα) ανοιγεις και εναν λογαριασμο μετρητων και εναν χαρτοφυλακιου στην Ελβετια, μεταφερεις το χαρτοφυλακιο σου δλδ τα ομολογα σου στην Ελβετια και το ρευστοποιης εκει. Ενταξει στην ρευστοποιηση μπορει να μην παρεις 10εκ που εδωσες για να τα αγορασεις τα ομολογα. Θα εχεις καποιες απωλειες, συν προμηθειες κλπ. Ναι ομως δεν θα εχεις 10 εκ εγκλωβισμενα στην Ελλαδα. Ας σου γινουν εξω 9 εκατομυρια. 1 εκ θα χασεις και οχι 10 εκ. Εδω τα σαινια δεν το 'ηξεραν' το κολπο. Τωρα που φυγαν τα λεφτα το 'εμαθαν'.
Αντε πατε να ψηφισετε τον Κυριακο, τον Αλεξη, την Φωφη, να σας σωσουν. -
Δεν κατάλαβα που ειναι το μεμπτό η το παράνομο κάποιος να θέλει να προστατέψει τα λεφτά του; Μέχρι και οι συριζαιοι με τους συγγενείς τους έτσι έκαναν.
-
Οι ελληναράδες είναι ξεχωριστή φάρα, ανώτερη ράτσα ρε παιδί μου και πρέπει να της δίνουν λεφτά 'δανεικά και αγύριστα' οι κατώτερες άλλες ράτσες.
Ειδικά τώρα που λεφτά της δίνουν οι εχθροί της οι Ευρωπαίοι που υπακούν τους κακούς Γερμανούς, ένας λόγος παραπάνω να ξεσηκώνεται αυτή η ανώτερη ράτσα των ελληναράδων που σαν και αυτή δεν υπάρχει στον πλανήτη, αλλά ούτε και στον γαλαξία.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν κατάλαβα που ειναι το μεμπτό η το παράνομο κάποιος να θέλει να προστατέψει τα λεφτά του; Μέχρι και οι συριζαιοι με τους συγγενείς τους έτσι έκαναν.Το να θες να προστατεψεις τα λεφτα σου δεν ειναι παρανομο. Το να θες να τα προστατεψεις με παρανομο τροπο συζητω. Εχει διαφορα. Δλδ. Εγω λεμε τωρα, εχω 10εκ ρευστο στην τραπεζα και θελω να το βγαλω εξω χωρις να με παρουν χαμπαρι γιατι μπορει να χρειαστει να πληρωσω φορους. Με τον τροπο ποιο πανω το βγαζω και δεν δινω μια. Εδω υπαρχει θεμα παρανομιας. Το βγαζω νομοτυπα, οχι ομως νομιμα.
Οι πολιτικοι ειτε ειναι Συριζα ειτε οποιουδηποτε αλλου κομματος πρεπει να τα εχουν στην Ελλαδα. Αν θες να υποστηριζεις πως τα χρηματα ειναι ασφαλη στην Ελλαδα, πρωτος εσυ ο πολιτικος θα δωσεις το καλο παραδειγμα. Δεν μπορεις σαν πολιτικος αλλα να λες και αλλα να κανεις. Το ξερω πως οι πολιτκοι γενικα αλλα λενε και αλλα κανουν. Δεν φταιω εγω που ο κοσμος και τους πιστευει και τους ψηφιζει.Οι ελληναράδες είναι ξεχωριστή φάρα, ανώτερη ράτσα ρε παιδί μου και πρέπει να της δίνουν λεφτά 'δανεικά και αγύριστα' οι κατώτερες άλλες ράτσες.
Ειδικά τώρα που λεφτά της δίνουν οι εχθροί της οι Ευρωπαίοι που υπακούν τους κακούς Γερμανούς, ένας λόγος παραπάνω να ξεσηκώνεται αυτή η ανώτερη ράτσα των ελληναράδων που σαν και αυτή δεν υπάρχει στον πλανήτη, αλλά ούτε και στον γαλαξία.
Με φερνεις σε πολυ δυσκολοι θεση. Ειλικρηνα. Ποιος ειναι κακος; Αυτος που δανειστηκε και δεν μπορει να αποπληρωσει το χρεος του; Ή αυτος (Γερμανια) που σου επεβαλε να του δωσεις κατοχικο δανειο, και αρνειται να στο επιστρεψει; Μπορεις να μου απαντησεις και στα Γερμανικα αν θες. Μπορω να καταλαβω πανω κατω. Επηδει μου προσβαλεις την φυλη μου, για αυτο στο λεω. Αν αισθανεσαι καλυτερα, απαντησε μου στα Γερμανικα. Εγω αυτην την 'φαρα' οπως την αποκαλεις, οταν παω Αμερικη την υποστηριζω μεχρι να κλεισει η φωνη μου. Και οπου βρεθω στο εξωτερικο.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Οι ελληναράδες είναι ξεχωριστή φάρα, ανώτερη ράτσα ρε παιδί μου και πρέπει να της δίνουν λεφτά 'δανεικά και αγύριστα' οι κατώτερες άλλες ράτσες.
Με φερνεις σε πολυ δυσκολοι θεση. Ειλικρηνα. Ποιος ειναι κακος; Αυτος που δανειστηκε και δεν μπορει να αποπληρωσει το χρεος του; Ή αυτος (Γερμανια) που σου επεβαλε να του δωσεις κατοχικο δανειο, και αρνειται να στο επιστρεψει; Μπορεις να μου απαντησεις και στα Γερμανικα αν θες. Μπορω να καταλαβω πανω κατω. Επηδει μου προσβαλεις την φυλη μου, για αυτο στο λεω. Αν αισθανεσαι καλυτερα, απαντησε μου στα Γερμανικα. Εγω αυτην την 'φαρα' οπως την αποκαλεις, οταν παω Αμερικη την υποστηριζω μεχρι να κλεισει η φωνη μου. Και οπου βρεθω στο εξωτερικο.
Steve εγώ δεν ξέρω πολλά Γερμανικά.
Στην Γερμανία που ήμουν μιλούσα Αγγλικά.
Επίσης δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μπερδεύω διαφορετικές ιστορίες μεταξύ τους, για να δικαιολογήσω τυχόν λάθη που έχω κάνει. Το 'κατοχικό δάνειο' δεν έχει καμιά σχέση με την εποχή που ζούμε. Το τι έκανε η ναζιστική Γερμανία σε καιρούς πολέμου αφορά την ιστορία και δεν μπορούν να ταυτιστούν με την περίοδο που ζούμε τώρα.Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δανεισμό είναι απλή λογική.
Όταν ο αποπληρωτής αθετεί μονίμως και ηθελημένα τις δανειακές υποχρεώσεις του, τότε ο 'κακός' είναι αυτός και όχι ο δανειστής. Και δεν είμαι μόνο 'κακός' αλλά και απατεώνας.Αν εσύ είσαι της άποψης ότι πρέπει να σου δανείζουν χρήματα υπό κάποιους όρους και για συγκεκριμένες ενέργειες, χωρίς να τα επιστρέφεις ή χωρίς να τηρείς τους όρους της δανειακής σύμβασης, τότε αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίζεις από την αρχή ώστε ο δανειστής να αξιολογήσει ανάλογα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Και κάτι τελευταίο. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να δανείζεται από την υπόλοιπη Ευρώπη στην οποία κουμάντο κάνει η κακιά Γερμανία. Όποιος θέλει μπορεί να δανειστεί και από αλλού και να απαρνηθεί μια και καλή την Ευρώπη, το ευρό κλπ...κλπ...
Και την πίτα όμως ολάκερη και το σκύλο χορτάτο δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δανεισμό είναι απλή λογική.
Όταν ο αποπληρωτής αθετεί μονίμως και ηθελημένα τις δανειακές υποχρεώσεις του, τότε ο 'κακός' είναι αυτός και όχι ο δανειστής.Οταν η δανειακη σύμβαση γινεται για να μασουλαει με Χρύσα κουταλιά ο κυβερνών (πετώντας και κανά κοκαλάκι στους υποτακτικούς του) και να κονομαει απο τους τόκους χωρις να κανει τίποτα ο δανειστής,δεν φτάιει ο κοσμάκης μόνο (που ευθύνεται για το ποιοι τον κυβερνούσαν) αλλα φταίει και δανειστής. Εξάλλου το όλο concept του τόκου ειναι οτι ο δανειστής θέλει να πληρωθεί για το ΡΙΣΚΟ που παιρνει για να δανείσει.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δεν κατάλαβα που ειναι το μεμπτό η το παράνομο κάποιος να θέλει να προστατέψει τα λεφτά του; Μέχρι και οι συριζαιοι με τους συγγενείς τους έτσι έκαναν.
Το να θες να προστατεψεις τα λεφτα σου δεν ειναι παρανομο. Το να θες να τα προστατεψεις με παρανομο τροπο συζητω. Εχει διαφορα. Δλδ. Εγω λεμε τωρα, εχω 10εκ ρευστο στην τραπεζα και θελω να το βγαλω εξω χωρις να με παρουν χαμπαρι γιατι μπορει να χρειαστει να πληρωσω φορους. Με τον τροπο ποιο πανω το βγαζω και δεν δινω μια. Εδω υπαρχει θεμα παρανομιας. Το βγαζω νομοτυπα, οχι ομως νομιμα.
Η παρανομία που ειναι;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δανεισμό είναι απλή λογική.
Όταν ο αποπληρωτής αθετεί μονίμως και ηθελημένα τις δανειακές υποχρεώσεις του, τότε ο 'κακός' είναι αυτός και όχι ο δανειστής.Οταν η δανειακη σύμβαση γινεται για να μασουλαει με Χρύσα κουταλιά ο κυβερνών (πετώντας και κανά κοκαλάκι στους υποτακτικούς του) και να κονομαει απο τους τόκους χωρις να κανει τίποτα ο δανειστής,δεν φτάιει ο κοσμάκης μόνο (που ευθύνεται για το ποιοι τον κυβερνούσαν) αλλα φταίει και δανειστής. Εξάλλου το όλο concept του τόκου ειναι οτι ο δανειστής θέλει να πληρωθεί για το ΡΙΣΚΟ που παιρνει για να δανείσει.
Εννοείται ότι φταίει και ο δανειστής. Αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα.
Το πρόβλημα για μένα είναι ότι η Ελλάδα είναι πολύ-πολύ μικρή χώρα ώστε να μπορέσει να επιβάλει όρους και να αλλάξει τα 'μυαλά' χωρών που έχουν ηγεμονική θέση όχι μόνο στη Ευρώπη αλλά και στον πλανήτη.
Και δυστυχώς αυτοί οι 'δανειστές', όταν δανείζουν σε μία μικρή χώρα ταυτόχρονα κάνουν και κίνηση στη διεθνή σκακιέρα.
Άρα η λύση είναι μία. Η μικρή χώρα αποφασίζει με ποιους θα κινηθεί και πως θα κινηθεί.
Είτε θα σηκώσει μπαϊράκι και θα αλλάξει ρώτα, είτε θα πάει με τα νερά των χωρών με τις οποίες έχει συνάξει σχέσεις μέσω διεθνών οργανισμών. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Steve εγώ δεν ξέρω πολλά Γερμανικά.
Στην Γερμανία που ήμουν μιλούσα Αγγλικά.
Επίσης δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μπερδεύω διαφορετικές ιστορίες μεταξύ τους, για να δικαιολογήσω τυχόν λάθη που έχω κάνει. Το 'κατοχικό δάνειο' δεν έχει καμιά σχέση με την εποχή που ζούμε. Το τι έκανε η ναζιστική Γερμανία σε καιρούς πολέμου αφορά την ιστορία και δεν μπορούν να ταυτιστούν με την περίοδο που ζούμε τώρα.Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δανεισμό είναι απλή λογική.
Όταν ο αποπληρωτής αθετεί μονίμως και ηθελημένα τις δανειακές υποχρεώσεις του, τότε ο 'κακός' είναι αυτός και όχι ο δανειστής. Και δεν είμαι μόνο 'κακός' αλλά και απατεώνας.Αν εσύ είσαι της άποψης ότι πρέπει να σου δανείζουν χρήματα υπό κάποιους όρους και για συγκεκριμένες ενέργειες, χωρίς να τα επιστρέφεις ή χωρίς να τηρείς τους όρους της δανειακής σύμβασης, τότε αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίζεις από την αρχή ώστε ο δανειστής να αξιολογήσει ανάλογα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Και κάτι τελευταίο. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να δανείζεται από την υπόλοιπη Ευρώπη στην οποία κουμάντο κάνει η κακιά Γερμανία. Όποιος θέλει μπορεί να δανειστεί και από αλλού και να απαρνηθεί μια και καλή την Ευρώπη, το ευρό κλπ...κλπ...
Και την πίτα όμως ολάκερη και το σκύλο χορτάτο δεν γίνεται.
Αφου υιοθετεις πανω κατω την επιχειρηματολογια της Γερμανια για το κατοχικο δανειο εγω τι να πω; Εσυ εισαι στην πλευρα αυτων που δεν θελουν οι Γερμανοι να μας πληρωσουν οσα μας χρωστανε. Εγω ειμαι με αυτους που θελουν το αντιστρωφο. Και μην το πας σε εποχες. Δεν σε συμφερει. Γιατι να ξεχρεωσω ενα δανειο που πηρα, πριν απο 30 χρονια; Αλλες εποχες εκεινες. Μην τα θες και εσυ ολα δικα σου.
bill τα λεφτα βγηκανε νομοτυπα. Δεν βγηκανε νομιμα. Αν δεν υπηρχε παρανομοια δεν θα το εψαχναν τωρα.
-
Καλα, τα καλτσον να προσέχουν μην σχιςτουν απο το πολυ ψάξιμο.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αφου υιοθετεις πανω κατω την επιχειρηματολογια της Γερμανια για το κατοχικο δανειο εγω τι να πω; Εσυ εισαι στην πλευρα αυτων που δεν θελουν οι Γερμανοι να μας πληρωσουν οσα μας χρωστανε. Εγω ειμαι με αυτους που θελουν το αντιστρωφο. Και μην το πας σε εποχες. Δεν σε συμφερει. Γιατι να ξεχρεωσω ενα δανειο που πηρα, πριν απο 30 χρονια; Αλλες εποχες εκεινες. Μην τα θες και εσυ ολα δικα σου.Ρε συ Steve συγνώμη κιόλας. Ξέρεις τι είναι το κατοχικό δάνειο; Τα 30 χρόνια που γράφεις που κολλάνε;
Πριν από 74 χρόνια, το 1942 έγινε η σύναψη του δανείου στην κατοχή. Εν' καιρώ παγκόσμιου πολέμου.Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το θέμα του δανείου γιατί θεωρώ πως εκτός από μπλεγμένη ιστορία είναι και χαμένη υπόθεση, ούτε φυσικά θα ασχοληθώ με παιδικά σχόλια του τύπου 'είσαι με τους Γερμανούς, με τους κακούς'...
Αν δεν σου κάνει κόπο διάβασε εδώ: http://www.protagon.gr/epikairotita/ell ... 4548000000
-
Μαλιστα. Ενδιαφερον Storm, δικα μου, θελω οσα ειναι δικα μου και οτι μου δινει το Δικαιο. Δλδ με το σκεπτικο σου, για τα Μαρμαρα του Παρθενωνα τι γνωμη εχεις; Να τα κρατησουν και αυτα οι Αγγλοι για να μην τα θελω ολα δικα μου;
Το παρακατω ειναι απο το site που μου ειπες να διαβασω.
'Η πρώτη ρύθμιση έγινε στη Διάσκεψη του Παρισιού για τις Επανορθώσεις (1945). Εκεί η Ελλάδα ζήτησε 10 δισ. δολάρια και της δόθηκαν 25 εκατομμύρια δολ. (σε σημερινές τιμές 2,5 δισ.) κυρίως σε μηχανές.
**Η δεύτερη ρύθμιση έγινε το 1990 με την υπογραφή στη Μόσχα της ειρηνευτικής συμφωνίας με την επανενωμένη Γερμανία που θεωρείται ότι κλείνει και οριστικά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. **Εδώ επίσης θα πρέπει να αναφερθεί και μία ξεχωριστή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας, στις 18 Μαρτίου 1960, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία ανέλαβε να καταβάλλει σε ιδιώτες θύματα το ποσό των 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων.
http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/i-alitheia-gia-to-katoxiko-daneio-24548000000Ειναι ομως ετσι οπως τα γραφει το protagon; Υπαρχει και αλλη αποψη
Μου ειχες γραψει μερικα μηνυματα ποιο πανω:Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μπερδεύω διαφορετικές ιστορίες μεταξύ τους, για να δικαιολογήσω τυχόν λάθη που έχω κάνει. Το 'κατοχικό δάνειο' δεν έχει καμιά σχέση με την εποχή που ζούμε. Το τι έκανε η ναζιστική Γερμανία σε καιρούς πολέμου αφορά την ιστορία και δεν μπορούν να ταυτιστούν με την περίοδο που ζούμε τώρα.
Δεν εχει σχεση το Κατοχικο Δανειο με την εποχη που ζουμε; Εχει και εξηγουμαι:
'Το 1995, με δεδομένο ότι στις 31 Αυγούστου 1990 υπεγράφη η Συνθήκη Ενοποίησης των δύο Γερμανιών (Δυτικής και Ανατολικής)** και[b] στις 12 Σεπτεμβρίου 1990 υπεγράφη στην Μόσχα** η συνθήκη οριστικής ρύθμισης των θεμάτων που αφορούσαν τη Γερμανία (Συμφωνία «2+4»), με την οποία η Γερμανία απέκτησε πλήρη κυριαρχία στις εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις, ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στη Βόνη, επέδωσε στο Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Πέτερ Χάρτμαν ρηματική διακοίνωση ζητώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων και για το κατοχικό δάνειο.[/b]
Η γερμανική πλευρά απέρριψε βεβαίως το ελληνικό διάβημα, με το επιχείρημα πως «μετά πάροδο 50 ετών από το τέλος του πολέμου και δεκαετιών αξιοπίστου και στενής συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με τη διεθνή κοινότητα το πρόβλημα των επανορθώσεων απώλεσε τη δικαιολογητική του βάση. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσέλθει σε συνομιλίες για το θέμα αυτό».
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή αναφορικά με το κατοχικό δάνειο.'
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=357564Τι λενε οι Γερμανοι; Πως μετα απο 50 χρονια τι να λεμε τωρα για δανεια; Τι λεει ομως το Διεθνες Δικαιο;Λεει οτι Δεν μπορει να γινει παραγραφη του Κατοχικου Δανειου.
Παρακατω:
'Στην περίπτωση του κατοχικού δανείου, έχουν περάσει μέχρι σήμερα 68 χρόνια. Μπορεί να πει κανείς ότι ένα δικαστήριο θα αποφαινόταν ότι το διάστημα αυτό είναι αρκετό για την παραγραφή; Η προσήκουσα απάντηση πρέπει να είναι αρνητική. Και αυτό όχι με το να εκτιμηθεί ότι τα 68 χρόνια είναι λίγα ή πολλά, αλλά για τους εξής λόγους:
Πρώτον, η ίδια η ενδιαφερόμενη χώρα, η οποία έχει συμφέρον να προβάλει την ένσταση, δηλαδή η Γερμανία, είχε συμφωνήσει στην αναστολή του οριστικού διακανονισμού των επανορθώσεων μέχρι την ενοποίηση των δύο Γερμανιών και αυτό είχε γίνει ρητώς και ειδικώς δεκτό στη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 (άρθρο 5). Παρ' ότι η ενοποίηση αυτή επήλθε το 1990, η Γερμανία αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση. Σύμφωνα, όμως, με τους διεθνείς κανόνες, μια τέτοια «παραβατική» συμπεριφορά δεν εμποδίζει την έναρξη χρόνου για την παραγραφή. Και έχουν ήδη περάσει 22 χρόνια. Με δεδομένο, όμως, ότι κατά το διεθνές δίκαιο και τα διεθνώς κρατούντα η παραγραφή για απαιτήσεις μεταξύ κρατών υπερβαίνει, προφανώς, αυτό το χρονικό όριο, δεν έχει επέλθει η εν λόγω παραγραφή.Φαίνεται ότι ίσως ο βηματισμός άνοιξε στο δύσκολο μακρύ δρόμο της διεκδίκησης, προκειμένου οι αρχές και οι αξίες που προωθεί η διεθνής κοινότητα να εφαρμοστούν. Χθες ήταν ιδιώτες (Διστομίτες και άλλοι), σήμερα και αύριο θα πρέπει να είναι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό Κοινοβούλιο εκφράζοντας την αγωνία του ελληνικού λαού για δικαίωση.
- Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πληρεξούσιος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση δικαστικές ασυλίες του κράτους Γερμανίας/ Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα'
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=357564
Υπαρχει και η αλλη αποψη που δεν τα θελει ολα δικα της. Θελει οτι οριζει το Δικαιο.
- Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πληρεξούσιος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση δικαστικές ασυλίες του κράτους Γερμανίας/ Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα'
-
Πλεόνασμα 1 δισ. από τον Φεβρουάριο απαιτούν προκλητικά οι δανειστές - Στα 6,091 δισ οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2016
«Φωτιές» ανάβει στην κυβέρνηση η νέα απαίτηση - πρόκληση των δανειστών, οι οποίοι στο «παρά ένα» της πρώτης αξιολόγησης για την δόση των 5,7 δισ. ευρώ, ζητούν από την Αθήνα να έχει πετύχει από τον Φεβρουάριο κιόλας τον στόχο για πρωτογενές **πλεόνασμα ύψους 1 δις. ευρώ **επικαλούμενοι την εισηγητική έκθεση του νέου προϋπολογισμού.
Αυτή η «στροφή» αν συνδυαστεί με το εξής ολισθηρό σημείο: τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει η χώρα, τότε αυτή μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές ανέρχονται για το πρώτο τρίμηνο σε 1,476 δισ. ευρώ και 6,091 δις. ευρώ συνολικά για το 2016 πλέον των τόκων και των αναγκών για έντοκα.
**Αν στις πληρωμές του πρώτου τριμήνου προστεθούν οι τόκοι και τα χρεολύσια που υπολογίζονται σε 2,430 δισ. ευρώ τότε οι χρηματοδοτικές ανάγκες του προϋπολογισμού αυξάνουν στα 4 δις. ευρώ ενώ για το σύνολο του έτους εκτοξεύονται στα 13,7 δις. **ευρώ από 29,3 δισ. ευρώ πέρυσι.
Για πρώτη φορά φέτος οι πληρωμές για τόκους συνιστούν τον μεγαλύτερο βραχνά για την κυβέρνηση αφού φθάνουν συνολικά τα 5,9 δις. ευρώ, όταν οι οφειλές της χώρας προς το ΔΝΤ φθάνουν φέτος τα 3,78 δις. ευρώ.
**Μπορεί ο «όγκος» των δανειακών υποχρεώσεων να είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον περσινό πλην όμως η χώρα προέρχεται ήδη από ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και εξουθενωμένη όπως είναι καλείται να ακολουθήσει κάτι ανάλογο. **
Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που επιτάσσουν οι δανειστές που ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα με το καλημέρα της χρονιάς.
http://www.bankingnews.gr/
Στυγνος εκβιασμος. Την τελευταια στιγμη ζητουν 1 δις πλεονασμα για να δοσουν την δοση. Δλδ και αλλα μετρα και αλλους φορους. Απο ποιους θα τα παρουν; Δεν τους νοιαζει. Οτι βρουνε επικαλουνται για να ζητανε ολοενα και περισσοτερα. Δεν τους εφτασε ρε παιδι μου το Τριτο Μνημονιο. Θελουν και αλλα μετρα. Την στιγμη που πρεπει να ξοφληθουν δοσεις στο ΔΝΤ και τοκοι. Με την θηλια στο λαιμο, με το μαρτυριο της σταγονας, θα φερνουν αναπτυξη. Με ολα τα παραπανω δεν ακολουθουν λιτοτητα, δλδ φτωχεια. Τον Φεβρουαριο ανοιγουν και τα κοκκινα δανεια. -
Βρίζονται επειδή… συμφωνούν
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. ψήφισαν το ίδιο Mνημόνιο. Ψήφισαν την ίδια δανειακή σύμβαση. Συμφώνησαν στο ίδιο κείμενο της 13ης Ιουλίου, αφού προηγουμένως είχαν συμφωνήσει και σε αυτό της 20ής Φεβρουάριου
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. (μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι) υπέγραψαν ότι η κυβέρνηση – η όποια μονοκομματική, δικομματική, οικουμενική κυβέρνηση:
Είναι προφανές, βέβαια, ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν είναι ίδιοι. Επίσης δεν είναι το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.
Υπάρχει, ωστόσο, αμφιβολία ότι είναι εντελώς ίδια τα Mνημόνια που υπηρετούν; Ότι στις ίδιες «Cosco» και στις ίδιες «Fraport» ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία; Ότι με τον ίδιο ΣΕΒ συμφωνούν όταν κόβουν συντάξεις;
Αυτό ακριβώς το έργο επαναλαμβάνεται και σήμερα. Αφού εξαντλήθηκαν τα περί «μερκελιστών» και «αντιμερκελιστών», τα περί «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» τώρα θα ξαναρχίσουν τα περί «Αριστεράς – Δεξιάς».
Και μαζί με αυτά τα κάλπικα, όλο και περισσότερο θα πληθαίνουν οι ανταλλαγές πυρών και κατηγοριών για διαπλοκές, διαφθορές, για θρασείες συμπεριφορές κι άλλα τέτοια ηχηρά και πολιτισμένα.
Ο λόγος – επιμένουμε – είναι απλός: Βρίζονται γιατί… συμφωνούν! Και επειδή συμφωνούν πολύ, γι’ αυτό θα βρίζονται και πολύ.
Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – enikos.gr
http://vathikokkino.gr/archives/101416
Και ο Σοιμπλε ειναι σταθερη αξια. Τι λεει; 'Εφαρμοστε τα συμφωνημενα'. Τι λενε στην ΝΔ; Θα πανε να κανουν συμφωνια με αλλα δεδομενα. Και αυτην που ψηφισατε το καλοκαιρι; Εσεις απο την ΝΔ δεν πηγαινατε στην Μερκελ και τον Γιουνκερ και τους παρακαλουσατε να σωσουν την Ελλαδα;
Αληθεια, το προγραμμα της ΝΔ για τους αγροτες που δεν ειναι ετοιμο στην ΝΔ, ποτε θα ειναι; Σε 111 ημερες; Καλα λενε. Και αν παει σε εκλογες ο Τσιπρας πριν τις 111 μερες, τι προεκλογικο προγραμμα θα δειξετε; Ετσι και αλλιως και να δειξετε θα το τηρησετε; Τριτο Μνημονιο ειναι το προγραμμα οσων ψηφισατε το καλοκαιρι. Για να σωσετε την χωρα, βεβαιως, βεβαιως. 'Εφαρμοστε τα Συμφωνημενα' λοιπον 'αριστερα' και δεξια και αφηστε τα παραμυθια. Εκτος αν θα πιασετε αυτους που κλεψανε τον λαο.
Και επηδει ακουω πως πρεπει να πληρωσουμε τους δανειστες. Ok. Φερτε πρωτα πισω τα κλεμενα. Πιαστε οσους ειναι σε λιστες, οσους εβγαλαν λεφτα παρανομα στο εξωτερικο κλπ και μετα το συζηταμε. Να πληρωσουν επισης και τα Κομματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα δανεια τους. Πρωτοι αυτοι πρεπει να ειναι σωστοι με την αποπληρωμη δανειων Αν εχουμε δημοκρατια. -
**ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Die Welt: O Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελως στο Νταβός**
Με απίστευτα βαρείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται η Die Welt στον Αλέξη Τσίπρα, για την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Από τον τίτλο ακόμη, είναι φανερές οι προθέσεις της γερμανικής εφημερίδας:«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελως στο Νταβός» αναφέρει. Ενώ στον υπότιτλο επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια.
«Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος.
Γράφει η Die Welt
«Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι [Τσίπρα και Σόιμπλε] θα ήταν καλή για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα».
Και συνεχίζει: «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο».Όπως επισημαίνει η Die Welt στο πάνελ του Νταβός ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του. Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί».
http://www.iefimerida.gr/news/246924/di ... sto-ntavos
υ.γ. Ο Αλέξης γενικά δεν κατανοεί, γιατί εκπέμπει στα παλιά βραχέα κύματα ΑΜ και μονοφωνικά... ενώ οι υπόλοιποι εκπέμπουν στερεοφωνικά σε υψηλές συχνότητες και ψηφιακά... σε μπουκέτα των τεσσάρων...
-
Απαγορεύεται... η φτώχεια
Η 65χρονη Μ.Ο., με γλώσσα επικοινωνίας βγαλμένη από μυθιστόρημα και με έκδηλη αμηχανία στο τηλεφώνημα της «Εφ.Συν.», διηγήθηκε με μιαν ανάσα -που σου κόβει την ανάσα- την ιστορία:«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.
»Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα,
http://www.efsyn.gr/arthro/apagoreyetai-i-ftoheia
Αντε να βγει ο Κυριακος, να βλεπουμε να πιανουν παρανομους επιχειρηματιες.
Γιατι ο Κυριακος στην συναντηση με την Φωφη αρνηθηκε να γινει Εξεταστικη απο το 2000 και θελει μονον για τον Βαρουφακη; Εχει καμια σχεση με την διακυβερνηση της χωρας επι Καραμανλη; Λεω τωρα. -
Αντε να κανουν και λιγη πλακα. Ετσι και αλλιως με τα καρναβαλια πολιτικους που εχουμε, δεν μπορουν να κρυψουν τα γελια τους.
-
Το μείγμα του χάους
Παρά το ότι λοιπόν τοποθετούμαστε υπέρ του ευρώ, γνωρίζοντας το χάος που θα ακολουθούσε την έξοδο μας από την Ευρωζώνη, θεωρούμε ανάρμοστο να επιμένουμε στη συμβίωση με κάποιους που δεν μας θέλουν – όπως ακριβώς είναι καλύτερο το διαζύγιο, για ένα ζευγάρι που έχει πάψει πλέον να συμφωνεί.
Είμαστε δε της άποψης πως ένα διαζύγιο «κοινή συναινέσει» είναι προτιμότερο, από το να οδηγηθούν τα δύο μέρη στα άκρα – ενώ είναι σαφώς καλύτερη η θαρραλέα, επώδυνη χρεοκοπία, από την εσαεί μίζερη και εξευτελιστική ζητιανιά.Πόσο μάλλον όταν συνεχίζεται η σπατάλη, η «εξυπηρέτηση» συγγενών και φίλων, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η πολιτική διαπλοκή κοκ. – από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να προδώσει αυτούς που την εμπιστεύθηκαν και την ίδια της την ιδεολογία, καθώς επίσης να δολοφονήσει εν ψυχρώ την ελπίδα που καλλιέργησε σε χιλιάδες Έλληνες» (ΒΒ).
Με την αποτυχία βέβαια δεδομένη, δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως η Ελλάδα οδηγείται νομοτελειακά σε ένα παράλληλο νόμισμα, παραμένοντας τυπικά μόνο μέλος της νομισματικής ένωσης – έχοντας το Status την άβουλης αποικίας, την οποία θα εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι δανειστές της, ενώ θα την χρησιμοποιούν για να τρομάζουν οι υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας.
Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί αφενός μεν τη Γερμανία, η οποία θέλει να πειραματιστεί όσον αφορά το παράλληλο νόμισμα, αφετέρου τις Η.Π.Α. – οι οποίες επιθυμούν να παραμείνει το ΔΝΤ στην Ευρώπη, για να διατηρούν υπό τον έλεγχο τους τη Γερμανία, ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν τα τεράστια πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η γεωπολιτική θέση της χώρας μας. Δυστυχώς όμως, κάποια στιγμή οι δύο αυτές δυνάμεις θα συγκρουστούν μεταξύ τους (ανάλυση), με αποτελέσματα που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν – ενώ το τίμημα για τη χώρα μας θα είναι πολύ μεγάλο.
http://www.analyst.gr/2016/01/15/to-meigma-tou-xaous/ -
Μας οδηγούν σε νέο μνημόνιο
Η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι ότι θα επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδοτικό πακέτο 8-10 δισ. ευρώ, γεγονός που θα υποχρεώσει την Αθήνα να υπογράψει συμπληρωματικό μνημόνιο (Memorandum of Understanding), αφού προηγουμένως θα έχει αποδεχθεί επιπρόσθετα μέτρα άνω των 9 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2019 και επαχθή λύση στο ασφαλιστικό, προκειμένου να πάρει την αναδιάρθρωση του χρέους, με την προϋπόθεση ότι θα έχει κλειδώσει η συμφωνία με το Βερολίνο για τους όρους της ρύθμισης, ώστε να είναι βιώσιμο, όπως απαιτεί η Λαγκάρντ.
http://www.enikos.gr/society/366372,Mas-odhgoyn-se-neo-mnhmonio.html
Μα γιατι; Μηπως δεν βγαινουν παλι τα νουμερα; Αφου τα καθισαμε το καλοκαιρι, τα μετρησαμε, τα συμφωνησαμε και ψηφισαμε το Τριτο, αυτο ρε παιδι μου, το Καλυτερο. Τωρα τι εγινε; Παλι επεσαν εξω τα σαινια των Δανειστων; Τι κανανε λαθος; Μηπως παλι κανεναν συντελεστη οπως ειχαν κανει λαθος στο Πρωτο Μνημονιο; Θελουμε κι αλλα λεφτα τελικα ε; Μαλιστα. Α και αλλα μετρα; ok. Δεν γμιεται, θα κανουμε κουραγιο, ευρω ειναι αυτο, δεν ειναι αστεια.
Θα γινει και η ρυθμιση του χρεους και ποιος πιανει την Ελληνικη οικονομια μετα. 5αρια στην αναπτυξη θα χτυπαει καθε χρονο. Η Κινα δειχνει αναπτυξιακη κοπωση και ολοι εχουν χασει τον υπνο τους. Οριστε βρεθηκε αναπληρωματικος παικτης. Η Ελλαδα. -
Πες τα ρε μαστορα γιατι τα λεω εγω και εχω γινει γραφικος. Βγαινουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ και λενε ιστοριες. Θυμησε τους ΤΙ εχουν υπογραψει τον Αυγουστο. Αντε ριξε πονο για να.....σωθουμε.
Μοσχοβισί: Εχετε υπογράψει συλλογικές απολύσεις και έλεγχο κινητοποιήσεων
Εκθετη αφήνει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ο Επίτροπος επί των Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσχοβισί, σε σημερινή του γραπτή απάντηση στον ευρωβουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, στο καυτό θέμα των συλλογικών απολύσεων και του περιορισμού, ελέγχου ή καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων.
αλλά από την απάντηση του Επιτρόπου Μοσχοβισί αποκαλύπτεται ότι:
Στο Μνημόνιο που συνυπέγραψε η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2015, προβλέπεται ρητά η «επανεξέταση» των ισχυουσών στην ελληνική αγορά εργασίας και ειδικά στα θέματα των συλλογικών απολύσεων και της αντιμετώπισης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
ο Επίτροπος της ΕΕ, εννοεί αλλαγή των όσων ισχύουν σήμερα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προς την κατεύθυνση, βέβαια, του περιορισμού των «εμποδίων» των κεφαλαιούχων που, ενδεχομένως, θα θελήσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και δεν θα θέλουν να «ταλαιπωρούνται», κάθε τρεις και λίγο, από απεργίες εργαζομένων και απαιτήσεις για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων!
http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/279241-Moschobisi-Echete-ypograpsei-syllogikes-apolyseis-kai-elegcho-kinhtopoihsewn
Συλλογικες Διαπραγματευσεις; Τερμα αυτα. Οσο λεει το αφεντικο τοσο θα παιρνει ο εργαζομενος. Θελουν να ερθουν κεφαλαιουχοι, επενδυτες, ουρα κανουν και εμεις να κανουμε κινητοποιησεις; Ντροπη. Θα φυγουν και δεν θα επενδυσουν τπτ. Γρηγορα στα σπιτια σας και οτι σας λενε θα κανετε. Ακου εκει κινητοποιησεις. Λες και εχουμε Δημοκρατια. Εχουμε, αλλα χωρις κινητοποιησεις, διαμαρτυριες, απεργιες. Ειναι η νεα μορφη Δημοκρατιας.Τα νούμερα προμηνύουν καταστροφή...
Υπουργοί και τραπεζίτες εν χορωδία λοιπόν αναμένουν επιστροφή στην ανάπτυξη. Τα νούμερα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου όμως δεν συμφωνούν με αυτές τις εκτιμήσεις. Οι τιμές στο χρηματιστήριο προεξοφλούν καταστροφή.
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσοι πιστεύουν πως η πορεία του χρηματιστηρίου δεν αφορά την πραγματική οικονομία, την πορεία της ανεργίας και των δημοσίων εσόδων.
Είναι ανόητο να περιμένει κανείς βιώσιμη βελτίωση στην οικονομία όταν οι επιχειρήσεις και οι παραγωγικοί Έλληνες μεταναστεύουν μαζικά.
Ακόμη και αν χαρίσουν στη χώρα το μισό χρέος, κανένας δεν θα δανείσει τις ελληνικές τράπεζες να δανείσουν τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ένα περιβάλλον που εγγυάται μόνο την αποτυχία.
Η καλλιέργεια θετικού κλίματος γίνεται για να ξεγελαστούν οι καταθέτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις στις τράπεζες προκειμένου να δημευτούν αυτές για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία προέκυψαν από αυθαίρετες αυξήσεις για όσους θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3096741/ta-noumera-prominuoun-katastrofi
Τα λεει ο Στουπας που υποστηριζει την ελευθερη οικονομια κλπ κλπ. Δεν τα βλεπει καλα τα πραματα.
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...