-
Καλησπέρα παιδιά εχω ενα golf v στο οποιο φοράω τις σιδερένιες ζαντες και θελω να τις αλαξω σε αλουμινίου. Βρήκα κατι 16ρες απο seat ibiza τα Στοιχεία της ειναι offset 32mm διαμετρος ζαντας 16'πλατος 7' αποσταση τρυπων 100mm τα λάστιχα που φοράει 215/45/16
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μου κάνουν διοτι απο οτι είδα καπου η αποσταση στις τρύπες στα golf ειναι 112mm θα εχω θέμα??? -
Καλησπέρα παιδιά εχω ενα golf v στο οποιο φοράω τις σιδερένιες ζαντες και θελω να τις αλαξω σε αλουμινίου. Βρήκα κατι 16ρες απο seat ibiza τα Στοιχεία της ειναι offset 32mm διαμετρος ζαντας 16'πλατος 7' αποσταση τρυπων 100mm τα λάστιχα που φοράει 215/45/16
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μου κάνουν διοτι απο οτι είδα καπου η αποσταση στις τρύπες στα golf ειναι 112mm θα εχω θέμα??? -
Ο χρήστης giannakhc έγραψε:
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μου κάνουν διοτι απο οτι είδα καπου η αποσταση στις τρύπες στα golf ειναι 112mm θα εχω θέμα???Φυσικά και δεν σου κάνουν. Επίσης τα ελαστικά έχουν πολύ μικρή διάμετρο για Golf και θα έχεις πρόβλημα άνεσης, πρόσφυσης και φρεναρίσματος. Επιπλέον με 32offset ΑΝ έμπαιναν οι ζάντες θα εξείχαν από τους θόλους περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Με αυτά ταιριάζουν αλλά το offset ξεφεύγει ακόμα περισσότερο, οπότε και δεν θα στο συνιστούσα. Η αγορά είναι γεμάτη με μτχ εργοστασιακές ζάντες για Golf V που θα ταιριάζουν πολύ καλύτερα στο αυτοκίνητό σου.
-
Ευχαριστω! Τωρα που θα αλαξω ζαντες πρέπει να κανω καμια ευθύγραμμηιση η ζυγοσταθμιση η είμαι εντάξει?
-
Ο χρήστης giannakhc έγραψε:
Ευχαριστω! Τωρα που θα αλαξω ζαντες πρέπει να κανω καμια ευθύγραμμηιση η ζυγοσταθμιση η είμαι εντάξει?Όχι αλλά το αυτοκίνητό σου μπορεί να χρειάζεται έτσι και αλλιώς ευθυγράμμιση. Αν έχεις πολλά χιλιόμετρα καλό είναι να κάνεις έτσι και αλλιώς.
Λογικά ούτε ζυγοστάθμιση θα χρειαζόσουν από τη στιγμή που αγοράζεις ζάντες με τα ελαστικά ήδη φορεμένα. Όμως επειδή όλο και κάτι μπορεί να έχει συμβεί ας σου κάνει αυτός που θα στις βαλει πριν στις τοποθετήσει. Δε νομίζω καν να σε χρεώσει για αυτό. Καλύτερα έτσι παρά να τις βάλεις, να διαπιστώσεις τρέμουλο και μετά να τις βγάζεις προκειμένου να τις ζυγιοσταθμίσεις.Υ.Γ. Συμβουλή: Να κοιτάξεις την ημερομηνία παραγωγής των ελαστικών DOT XXYY. Τα ΧΧ δείχνουν την εβδομάδα κατασκευής και τα ΥΥ το έτος. Αν είναι πάνω από τριών άντε τεσσάρων ετών να ξέρεις ότι θα χρειαστείς και λάστιχα.
ζαντα απο ibiza se golf v