-
Επίσης στα Ν2 επιτρέπει εκκενρα στο καπ όχι
μόνο συμπίεση -
Ο χρήστης alemitsakos έγραψε:
μόνο συμπίεσηΟκ. Noted. Αυτοι οι λεγομενοι Super Ν εκκεντροφοροι πως ξερω ποιοι ειναι και οτι δεν θα τους εχει το μοτερ που θα μου κατσει?
Μπλοκε αν διαβασα καλα απαγορευται.
Αναρτηση ολοι ιδια.
Και αυτο με τις πισω ραβδους με μπερδεψε λιγο. Οι PS επιτρεπονται η οχι?Επισεισ στα οργανα αν στο ταμπλο αντι για τα κλασικα εχω το παρακατω χωρις να αλλαζεις το σχημα του ταμπλο επιτρεπεται ή οχι?
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
μόνο συμπίεσηΟκ. Noted. Αυτοι οι λεγομενοι Super Ν εκκεντροφοροι πως ξερω ποιοι ειναι και οτι δεν θα τους εχει το μοτερ που θα μου κατσει?
Μπλοκε αν διαβασα καλα απαγορευται.
Αναρτηση ολοι ιδια.
Και αυτο με τις πισω ραβδους με μπερδεψε λιγο. Οι PS επιτρεπονται η οχι?Επισεισ στα οργανα αν στο ταμπλο αντι για τα κλασικα εχω το παρακατω χωρις να αλλαζεις το σχημα του ταμπλο επιτρεπεται ή οχι?
Απ' οσο ξερω οι SuperN εκμεταλευονται ενα ποσοστο ανοχης που δινουν οι κανονισμοι (αυτο το +/- το κανουν + και στο προσθετουν οποτε υποτιθεται οτι κατι τσιμπας κι απο κει, χωρις ομως να ειναι δεδομενο). Το αν αυτο ειναι νομιμο ή οχι δεν το ξερω αλλα γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει και πολυ σημασια.
Κατα τα αλλα 11.3 συμπιεση στο μαμα μοτερ και το μαμα καπακι (οχι απο 206).
Μαμα 19αρες ραβδους (οχι PS ραβδους) και μαμα αντιστρεπτικες (και του Saxo και του 106, αν θυμαμαι καλα διαφερουν).Προσωπικη μου αποψη τωρα, μπορει και λαθος αλλα οκ, πεταω κι εγω τη μαλακια μου (πως λεει κι ο μηχανικος μου... ). Δεν νομιζω οτι στα Μεγαρα ενα μοτερ που το παιρνεις νορμαλ και το ψιλοσυνεφερεις, θα εχει τρομερη διαφορα απο ενα αλλο που θα το παρει καποιος και θα ψειρισει τη μαϊμου. Με δεδομενο τον νορμαλ εγκεφαλο, τους νορμαλ εκκεντροφορους (ή εστω νορμαλ +0.3mm βυθισμα), χωρις μπλοκε, με ιδιες αναρτησεις και ΚΥΡΙΩΣ με ενιαιο λαστιχο και βαρος (και 100 κιλα να ειναι ο οδηγος πιστευω 940κατι κιλα τα πιανει), το λιγο καλυτερο μοτερ δεν θα δωσει κατι αξιολογο σε τελικο χρονο γυρου.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
[
Προσωπικη μου αποψη τωρα, μπορει και λαθος αλλα οκ, πεταω κι εγω τη μαλακια μου (πως λεει κι ο μηχανικος μου... )..Γεια σου ρε Τιμο με τα ωραια σου !
Συνεχιστε , αναλογα με τις μαλακιες που λενε οι πολιτικοι μας αυτες τις ημερες στα μεσα ...... εδω μεσα , ημαστε πολυυυυ πισω !
Αληθεια , εχετε δει ποτε σας καπακι 206 ? τι σχεση εχει η βουρτσα με την ...... τσατσαρα
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
[
Προσωπικη μου αποψη τωρα, μπορει και λαθος αλλα οκ, πεταω κι εγω τη μαλακια μου (πως λεει κι ο μηχανικος μου... )..Γεια σου ρε Τιμο με τα ωραια σου !
Συνεχιστε , αναλογα με τις μαλακιες που λενε οι πολιτικοι μας αυτες τις ημερες στα μεσα ...... εδω μεσα , ημαστε πολυυυυ πισω !
Αληθεια , εχετε δει ποτε σας καπακι 206 ? τι σχεση εχει η βουρτσα με την ...... τσατσαρα
Ναι οκ. Αλλα δεν βοηθας και κα8ολου κυριε Χρηστο μας.
-
E oxi πλεον , μετα απο τοσα χρονια , εβαλα μυαλο ...
Απογοητευση , και απ'την φρεσκια φουρνια (νεολαια ) , αδιαβαστοι , τεμπελιδες δηλαδη , που βολευοντε ακουγοντας διαφορους ιντερνετικους φωσκολακους υποτιθεμενους ρεισινκ μεκανικ που εχουν αλλαξει 4 μπουζι , δεν ψαχνουν μονοι τους να διαπιστωσουν τι λενε οι κανονισμοι , τι εννοουν οι προκηρυξεις αυτες που τους αφορουν ,η, ο καθε ενας θελει να του φτιαχνουν μια προκηρυξη στα μετρα του , ειναι ανιστοριτοι οι περισσοτεροι (και δυστυχως δεν τους αγγιζει ακομα και το προσφατο παρελθον ωστε να μαθουν ακομα και γιαυτο που παει να γινει τωρα που εχει αμμεση σχεση ).
Ο καθε ενας νομιζει οτι ξερει περισσοτερα , για το πως γινεται ενα με κανονισμους ενιαιου τυπου και ευκολου ελεγχου ,χαμηλου κοστους , ειδικα που στις ημερες μας ειναι αδυνατον να ξεκινησει κατι επιτυχημενο με κεφαλαιο πανω απο 3.5 -4 χιλιαρικα , και μπαρουφολογει προτεινοντας αρλουμπες !
Ενα τετοιο ειναι πρωτα απ'ολα απαραιτητο στην χωρα μας , και θα πρεπει να το ακολουθησουν παρα πολλοι νεοι (ακομα κι αυτοι που ετρεξαν ηδη σε καποιες αναβασουλες ) ειναι το μεγαλυτερο σχολειο για εναν αγωνιζομενο που δεν ειναι απ'την φυση του κομπλεξικος , γιατι μπορει να του δωσει το καλυτερο εισιτηριο για οποιοαδηποτε δραστηριοτητα ειχε σαν ονειρο να ακολουθησει στον μηχανοκινητο αθλητισμο !
Οταν εχεις μαθει αγωνιστικη οδηγηση στην πιστα (τι λεγαμε στο σχολειο?< **η επαναληψη μανουλα μαθησεως ** >:) )που σε βαζει να επαναλαμβανεις τα περασματα σου ,να διορθωνεις ,να τσεκαρεις την προοδο σου , μεσα σε ιδια αυτοκινητα (αρα η συγκριση ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ) δεν υπαρχει περιπτωση να πας οπουδηποτε να τρεξεις αργοτερα (ακομα και στο χωμα κι ας φαινεται περιεργο)και να μην διακριθεις !
Ζητηστε να μαθετε οσα θελετε στα τηλεφωνα της ΟΜΑΕ που ειναι και ο αυτου του καπ , αν δεν το χαλασουν , οι κανονισμοι του , ειναι οτι πιο σοφο εχει γραφτει για ενα τετοιο θεσμο ...τα τελευταια 30 τουλαχιστον χρονια .
Αντε γεια σας βαρεθηκα
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
E oxi πλεον , μετα απο τοσα χρονια , εβαλα μυαλο ...Απογοητευση , και απ'την φρεσκια φουρνια (νεολαια ) , αδιαβαστοι , τεμπελιδες δηλαδη , που βολευοντε ακουγοντας διαφορους ιντερνετικους φωσκολακους υποτιθεμενους ρεισινκ μεκανικ που εχουν αλλαξει 4 μπουζι , δεν ψαχνουν μονοι τους να διαπιστωσουν τι λενε οι κανονισμοι , τι εννοουν οι προκηρυξεις αυτες που τους αφορουν ,η, ο καθε ενας θελει να του φτιαχνουν μια προκηρυξη στα μετρα του , ειναι ανιστοριτοι οι περισσοτεροι (και δυστυχως δεν τους αγγιζει ακομα και το προσφατο παρελθον ωστε να μαθουν ακομα και γιαυτο που παει να γινει τωρα που εχει αμμεση σχεση ).c
Ο καθε ενας νομιζει οτι ξερει περισσοτερα , για το πως γινεται ενα με κανονισμους ενιαιου τυπου και ευκολου ελεγχου ,χαμηλου κοστους , ειδικα που στις ημερες μας ειναι αδυνατον να ξεκινησει κατι επιτυχημενο με κεφαλαιο πανω απο 3.5 -4 χιλιαρικα , και μπαρουφολογει προτεινοντας αρλουμπες !
Ενα τετοιο ειναι πρωτα απ'ολα απαραιτητο στην χωρα μας , και θα πρεπει να το ακολουθησουν παρα πολλοι νεοι (ακομα κι αυτοι που ετρεξαν ηδη σε καποιες αναβασουλες ) ειναι το μεγαλυτερο σχολειο για εναν αγωνιζομενο που δεν ειναι απ'την φυση του κομπλεξικος , γιατι μπορει να του δωσει το καλυτερο εισιτηριο για οποιοαδηποτε δραστηριοτητα ειχε σαν ονειρο να ακολουθησει στον μηχανοκινητο αθλητισμο !
Οταν εχεις μαθει αγωνιστικη οδηγηση στην πιστα (τι λεγαμε στο σχολειο?< **η επαναληψη μανουλα μαθησεως ** >:) )που σε βαζει να επαναλαμβανεις τα περασματα σου ,να διορθωνεις ,να τσεκαρεις την προοδο σου , μεσα σε ιδια αυτοκινητα (αρα η συγκριση ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ) δεν υπαρχει περιπτωση να πας οπουδηποτε να τρεξεις αργοτερα (ακομα και στο χωμα κι ας φαινεται περιεργο)και να μην διακριθεις !
Ζητηστε να μαθετε οσα θελετε στα τηλεφωνα της ΟΜΑΕ που ειναι και ο αυτου του καπ , αν δεν το χαλασουν , οι κανονισμοι του , ειναι οτι πιο σοφο εχει γραφτει για ενα τετοιο θεσμο ...τα τελευταια 30 τουλαχιστον χρονια .
Αντε γεια σας βαρεθηκα
+1000 APR
-
Οκ. Μετα απο ολο αυτο εξευγενισμενο μπινελικι θα μας βοηθησετε καθολου κυριε Χρηστο στις απορειες ή χλωμο?
Δεν νομιζω να ρωταω κατι παραλογο. Συγκεκριμενα πραγματακια και πως στο διαολο μπορω να αποφασισω και να 'προστατευθω' στην οποια αγoρα 'κανω' οχι μονο μην πεταξω χρηματα αλλα περισσοτερο στο ηθικο κομματι ετσι ωστε να μην βγω και κερατας και δαρμενος απο αγνοια. -
Alex μου , πρωτα απ'ολα δεν χρειαζεται να αγορασει κανεις αγωνιστικο (τυπου νι η μ...ι) .
Ενα απλο σαξοραλλο με 1 ,1.8 χιλιαρικα το πολυ , κανεις μια βολτα το βλεπεις απο πισω να μην βγαζει ντουμανι λαδια (το λιγο δεν ειναι κακο , ειδικα αν βγαζει μονον οταν του βαζεις μπρος δεν σε απασχολει γιατι ειναι συνηθως απο τσιμουχακια βαλβιδων )αν δεν εχεις σκοπο να ανοιξεις το μοτερ για εναν ελεγχο , αντε και καμια αλλαγη μεταλλων στροφαλου και ελατηριων πιστονιων.Αν εχει κανει μεχρι 120-130 χλμ ,και δεν ειναι μην το πειραξεις καθολου , θα πεταει !
Μετα το πας σε εναν απ'τους γνωστους μας , με ερωτηση .....?
Τα υπολοιπα ερχοντε ..........Οπου να'ναι θα ερθουν προσφορες απ'τους ενδιαφερομενους επαγγελματιες για ρολλμπαρς κτλ , αλλα εντωμεταξυ ρωτηστε τιμες για ενα ρολλμπαρ στα γιατι οπως θα διαβασατε θα ζυγιζεστε μαζι του !
Μην αρχισετε να ασχολειστε με εκκεντροφορους , τσιπακια και γαριδκια γιατι θα χρειαστειτε βαζελινι για την φυλαξη τους μετα ! Οι ανθρωποι που θα αχοληθουν με τον ελεγχο τους ...... τα και με την μυρουδια αυτα που για καποιους απο εσας σας φαινοντε !
Τελειως νορμαλ τα παντα , κι οταν αρχισουν οι σοβαροι ελεγχοι και διαπιστωθουν τιποτε αλλες μαγκιες του πρωκτου με ανεβαζμενα εδρανα στροφαλου και αλλες εκλεκτες μαλακιτσες .....δεν θα ξαναπερνετε λισανς Ελληνικη πλεον .Δεν υπαρχει περιπτωση σ'αυτο το ενιαιο να μην δικαιωθει ο τιμιος αγωνιζομενος που εχει τα προσοντα να ευχαριστηθει αγωνες και να μην αναγνωριστει η αξια του ! Απ'οτι ακουω ετοιμαζοντε να τρεξουν και παλιοι καλοι οδηγοι ....
Αυτο ειναι καλο για τους νεους που θα εχουν ακομα ενα μετρο συγκρισης των ικανοτητων τους .Πιστευω οτι η ΟΜΑΕ θα κανει οσα χρειαζοντε για την ομαλοτητα αυτου του θεσμου , θα δοσει την απαιτουμενη προβολη για το σπουδαιοτερο και σημαντικοτερο ειδος αναδειξης αθλητικου πνευματος και αμιλλας , και θα βραβευσει αναλογα !
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Οκ. Μετα απο ολο αυτο εξευγενισμενο μπινελικι θα μας βοηθησετε καθολου κυριε Χρηστο στις απορειες ή χλωμο?
Δεν νομιζω να ρωταω κατι παραλογο. Συγκεκριμενα πραγματακια και πως στο διαολο μπορω να αποφασισω και να 'προστατευθω' στην οποια αγoρα 'κανω' οχι μονο μην πεταξω χρηματα αλλα περισσοτερο στο ηθικο κομματι ετσι ωστε να μην βγω και κερατας και δαρμενος απο αγνοια.Διάβασε καμιά 20αρια φορές τον κανονισμό δυνατά να ακούς τι διαβάζεις και να τα κατανοείς
μετά στείλε μεηλ ή τηλέφωνο στην ομαε να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου
και μετά περιμένεις να βγουν οι προσφορές για τα ενιαία ανταλλακτικά (ανάρτηση λάστιχα ίσως ζάντες ίσος ράβδους πισω )
τα υπόλοιπα ανταλλακτικά θα είναι τα μαμά ,
Όσο για το εξοπλισμό ασφαλείας μπορείς να κάνεις οτι θες σύμφωνο με τους κανόνες τις Ν2
Η οθόνη πολυοργανο δεν κάνει για το καπ εκτός ότι απαγορεύεται θα σε περάσει και κάνεις που το αμάξι του κάνει όσο η οθονουλα και δε λέειΌτι άλλο θες ρώτα
Φιλικα Αλέξης Μητσάκος
-
Τα ξερει καλα βρε alemitsakos ο πυροβολημενος μας Αλεξανδρος τρεχει απο κουνια , απλα του αρεσει να σελιδες με αποριες που πιστευει οτι θα ειχαν καποιοι ......... ειναι απ'τους πολυ αγαπησιαρηδες του αθληματος !
υ΄γ. πιστευω οτι το τελευταιο που εγραψες (ραβδους) να μην κανουν την παπαρια να τις αλλαξουν τις νορμαλ , γιατι οι περιπετεια που θα αρχισει........δεν θα εχει τελος !
-
Και εγω συμφωνώ με τις μαμά πίσω ράβδους
Ο Αλέξανδρος τρέχει και έχει που να τρέξει εκεί που είναι
εμείς εδώ να δούμε τι θα κάνουμε -
Ο χρήστης alemitsakos έγραψε:
Δεν νομιζω να ρωταω κατι παραλογο. Συγκεκριμενα πραγματακια και πως στο διαολο μπορω να αποφασισω και να 'προστατευθω' στην οποια αγoρα 'κανω' οχι μονο μην πεταξω χρηματα αλλα περισσοτερο στο ηθικο κομματι ετσι ωστε να μην βγω και κερατας και δαρμενος απο αγνοια.Διάβασε καμιά 20αρια φορές τον κανονισμό δυνατά να ακούς τι διαβάζεις και να τα κατανοείς
μετά στείλε μεηλ ή τηλέφωνο στην ομαε να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου
και μετά περιμένεις να βγουν οι προσφορές για τα ενιαία ανταλλακτικά (ανάρτηση λάστιχα ίσως ζάντες ίσος ράβδους πισω )
τα υπόλοιπα ανταλλακτικά θα είναι τα μαμά ,
Όσο για το εξοπλισμό ασφαλείας μπορείς να κάνεις οτι θες σύμφωνο με τους κανόνες τις Ν2
Η οθόνη πολυοργανο δεν κάνει για το καπ εκτός ότι απαγορεύεται θα σε περάσει και κάνεις που το αμάξι του κάνει όσο η οθονουλα και δε λέειΌτι άλλο θες ρώτα
Φιλικα Αλέξης Μητσάκος
Tα διαβασα Αλεξη, και τα ξαναδιαβασα και τα ξαναματαδιαβασα. Απλα ειναι απορειες που δημιουργουντε ως προς το αυτοκινητο και τα ανταλλακτικα του, σε σχεση με αυτα που υπαρχουν και πως 8α ειναι να ξεκινησει ο γολγοθας της προετοιμασιας. Εγω δεν ειμαι Ελλαδα αλλα ειναι ο αδερφος μου που ενδιαφερεται (και διστυχως δεν ειμαι εκει να τον βοηθησω). Και επειδη δεν εχει χρονο να τρεχει γυρω γυρω να ετοιμαζει το αγωνιστικο, για αυτο και κοιταει το ετοιμο. Αλλα εχει διαφορες παγιδες το ετοιμο, οπως και το να το παρεις νορμαλ και να το φτιαξεις. Για αυτο και ρωταω τι πρεπει να αποφυγει.
Καλως η κακκος εγω εχω κακκομαθει καθως τα αυτοκινητα που τρεχω ειναι ετοιμα εργοστασιακα εννιαιου τυπου.Σχετικα με την οθονουλα. Οπως το λεει ο κανονισμος κατα γραμμα, δεν δειχνει να απαγορευται. Εκτος αυτου η οθονουλα ειναι πολυ καλο και χρησιμο εργαλειο. Γιατι μπορεις να κατσεις να μελετησεις τα data σου και βρισκεις που να βελτειωθεις. Εκτος αυτου, βοηθαει πολυ τον μηχανικο σου (ειδικα στο στησιμο) οταν ο οδηγος δεν ξερει να μεταδωσει τι ακριβως κανει το αυτοκινητο και πολλες φορες λειτουργει και σαν ρουφιανος (γιατι ο οδηγος ξεχναει τι μπορει να εκανε και να εβγαλε μουτρα εκει, και ο μηχανικος να ψαχνει να φτιαξει τα μουτρα νομιζοντας οτι κατι εχει το μπροστινο συστημα ενω η μαλακια θα ειναι του οδηγου.)
Οσο για την τιμη, σιγα μην παρω καινουρια. Εχω 2 και κα8ονται και μαζευουν σκονη απο παλαιωτερο αγωνιστικο μου. Οποτε γιατι να μην γινει utilized? -
** ANAKOINΩΣΗ 6/2//2015**
Η Επιτροπή Ταχύτητας Αναβάσεων της ΟΜΑΕ ,καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ,για το Cup, αθλητές οδηγούς σε μία πρώτη συνάντηση και συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον θεσμό.
Η συνάντηση αυτή θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΟΜΑΕ στα νέα γραφεία στο Ο.Α.Κ.Α. στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου (Ισόγειο) την ερχόμενη Τρίτη 10/2/2015 και ώρα 18.00(06.00μ.μ.)
Η συνάντηση αυτή γίνεται νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των αθλητών-οδηγών ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Επιτροπής.Η Επιτροπή Ταχύτητας Αναβάσεων της ΟΜΑΕ
-
Αγωνιζομενοι , ενδιαφερομενοι , μαζευτηκαν !
Αλλα απ'οτι φαινεται , μαζευτηκαν και μερικοι ειδημωνες οι κλασικοι ελληναρες που νομιζουν οτι ολα τα ξερουν , και αρχισαν να κανουν τους κανονισμους ..... σαν τα μουτρα τους !
Κριμα , χανεται αλλη μια ευκαιρια να γινει κατι στην πιστα , αλλα και στο αθλημα γενικα !
Υ.Γ. παντα ετσι θα γινεται (δυστυχως και η νεα αρχη , δεν εχει τα να προλαβαινει τις και δυστυχως θα την και μερικα σωστα παιδια !
-
Μιλας με γριφους γεροντα....
-
δεν καταφεραμε να παμε αλλα απο τα λεγομενα σου ...
μπορεις να μας πεις τι εγινε στην συναντηση ?
-
Oi , συνεχιστε το ενδιαφερον σας παρτε τηλεφωνα , ρωτηστε τους αρμοδιους για την συνεχεια .
Αυτα που εγραψα , αφορουν τα οργανωτικα και μερικους γκασμαδες που εχουν εμπλακει εκει μεσα ,και επιμενουν να βαζουν τα κουλα τους εκει που εχουν την τυφλα τους και να καταστρεφουν οτι σωστο εχει γραφτει στους κανονισμους με προσοχη στην λεπτομερεια ,που θα κανει την διαφορα και θα αποτρεψει τους κακοβουλους συναθλητες , αλλα θα δωσει και την σωστη αποδοση σ'αυτο το ενιαιο .....
Μερικων ειδημωνων , τους φανηκαν καποια πραγματα ...περιτολογιες η κατι αλλο στον αρχικο κανονισμο , αρχιζουν τα σβησε γραψε επιλογες που οτι οι παπαριες τους θα φτιαξουν το καλυτερο !
Η αλλα μεγαλη επιτυχια της ομαε ....ειναι το ατομο που εβαλε ως ηγετη του ενιαιου ο προεδρος ! (και gamo την επιτυχια , αυτος το πριν γεννηθει
Υ.Γ. η ανεπαρκεια ατομων με ικανοτητες , ειναι το προβλημα Και της νεας ηγεσιας του αθληματος , οποτε...............
φιλακια
-
Αν δεν κωλύεσαι, πες μας τι έβγαλαν από τον κανονισμό και πως 'υποπτεύεσαι' ότι θα το εκμεταλλευτούν οι διάφοροι... επιτήδειοι...
Για να μαθαίνουμε και κάτι δηλαδή -
Δεν γινοντε ολα με πονηρο σκοπο αγαπητε μου (και δεν θελω να πιστεψω οτι εδω γινεται αυτο) , τα περισσοτερα σε καποιες προκηρυξεις που θα μπορουσαν να εχουν θετικη ανταποκριση και επιτυχια απο μεγαλο αριθμο αγωνιζομενων , γινοντε κυριως απο την του Ελληνα να πιστευει οτι η δικη του αποψη , ειναι σωστοτερη ,εστω κι αν γνωριζει οτι η γνωση του δημιουργου ενος κανονισμου , κρυβει χιλιαδες ωρες θεωρητικης και πρακτικης κι η δικη του περιοριζεται ..... στην ξερολιαση και .....οτι ειδαμε στο ιντερνετ .
Η αλλη περιπτωση μετα την ξερολιαση , ειναι τα του γιατι μπερδευοντε τα πραγματα μετα την .... !Δεν ειναι τυχαιο το
ΕΝΙΑΙΟ CITROEN SAXO – PEUGEOT 106 S16 2015