-
Ωραία λοιπόν. Μάθαμε ότι δεν έχεις διπλό βολάν. Πήγαινε σε ένα συνεργείο έξω να ψάξει τα βασικά. Βάσεις μηχανής, ακρόμπαρα, ψαλίδια κλπ. Αν δε βρει τίποτα, το αφήνεις ως έχει μέχρι να φανεί που ακριβώς είναι το πρόβλημα καθώς θα μαζεύονται τα χιλιόμετρα. Μην αρχίσεις να πετάς ανταλλακτικά πάνω του ως διαγνωστική μέθοδο. Α, και σταμάτα να στεναχωριέσαι και κάνε καμιά βόλτα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ωραία λοιπόν. Μάθαμε ότι δεν έχεις διπλό βολάν. Πήγαινε σε ένα συνεργείο έξω να ψάξει τα βασικά. Βάσεις μηχανής, ακρόμπαρα, ψαλίδια κλπ. Αν δε βρει τίποτα, το αφήνεις ως έχει μέχρι να φανεί που ακριβώς είναι το πρόβλημα καθώς θα μαζεύονται τα χιλιόμετρα. Μην αρχίσεις να πετάς ανταλλακτικά πάνω του ως διαγνωστική μέθοδο. Α, και σταμάτα να στεναχωριέσαι και κάνε καμιά βόλτα.Το θεμα ειναι οτι χθες εκανα ενα ταξιδι 50 χλμ και γυρισα πισω γιατι ο θορυβος ηταν πολυ πιο εντονος (μαλλον επειδη ηταν ζεστο) και αναγκαστηκα και γυρισα πισω γιατι φοβηθηκα οτι θα με αφησει
-
αν πατησεται στο site στη λεξη σφονδηλος βγαζει 2 μαζων...εσεις βλεπετε να ειναι απλο??απο που...??μακαρι να ειναι δλδ αλλα η συζητησει ειναι κου κου!!
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
αν πατησεται στο site στη λεξη σφονδηλος βγαζει 2 μαζων...εσεις βλεπετε να ειναι απλο??απο που...??μακαρι να ειναι δλδ αλλα η συζητησει ειναι κου κου!!Έχεις δίκιο, εγώ δεν το κοίταξα καν. Και στο mister-auto δύο μαζών βγάζει μόνο.
-
Κατα μεγαλο ποσοστο ειναι το βολαν διπλης μαζας.... το αμαξι σιγουρα εχει μονο 50.000χλμ? Αν ηταν στην Ελλαδα θα σου ελεγα πως το λιγοτερο εχει 200.000χλμ ενα αμαξι 5 ετων.... και στο εξωτερικο μην περιμενεις να ειναι αγια παιδια.... δεν μπορεις να φανταστεις ποσα αμαξια ερχονται ελλαδα με αλλαγμενα χιλιομετρα... και το βιβλιο του σερβις δεν λεει τιποτα αν δεν υπαρχουν μαζι και οι αποδειξεις!
Το αμαξι εχει κοτσαδορο?
Στο αφημα του συμπλεκτη σε πια φαση το κανει σε σχεση με το ξεκινημα του αυτοκινητου?
....δηλαδη το κανει ακριβως οταν εχει πιασει 3-4 χλμ?
Αν το αφησεις με πρωτη στο ρελαντι να προχωραει και αρχισεις να παιζεις με το γκαζι προκαλοντας σκοτσαρισμα το κανει?Στα μηχανικα συνολα με συμπλεκτη διπλης μαζας μπορει να αλλαχτει ο δισκος 2-3 φορες χωρις να αλλαξουμε το πλατο (που μπορεις να το ξανα κουρδισεις) και το βολαν διπλης μαζας.... και σε συνδιασμο με το υδραυλικο ρουλεμαν γιαυτο βλεπεις οτι εχεις μαλακο πεταλ συμπλεκτη.
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα αμάξια με βολάν διπλής μάζας όταν οδηγούνται με χαμηλή ταχύτητα 40-50 χλμ στην πόλη και με 4η - 5η στο σαζμάν, σκορτσάρει πολύ το βολάν και καταστρέφεται.
-
Εδώ τα λέει όλα https://www.youtube.com/watch?v=DHapjYefAt4
Λέει μεταξύ άλλων ότι πολλές φορές γίνεται αλλαγή από διπλής μάζας βολάν σε απλής.
Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει, υπάρχει κανένα γιάρις ντίζελ με βολάν διπλής μάζας;
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Κατα μεγαλο ποσοστο ειναι το βολαν διπλης μαζας.... το αμαξι σιγουρα εχει μονο 50.000χλμ? Αν ηταν στην Ελλαδα θα σου ελεγα πως το λιγοτερο εχει 200.000χλμ ενα αμαξι 5 ετων.... και στο εξωτερικο μην περιμενεις να ειναι αγια παιδια.... δεν μπορεις να φανταστεις ποσα αμαξια ερχονται ελλαδα με αλλαγμενα χιλιομετρα... και το βιβλιο του σερβις δεν λεει τιποτα αν δεν υπαρχουν μαζι και οι αποδειξεις!
Το αμαξι εχει κοτσαδορο?
Στο αφημα του συμπλεκτη σε πια φαση το κανει σε σχεση με το ξεκινημα του αυτοκινητου?
....δηλαδη το κανει ακριβως οταν εχει πιασει 3-4 χλμ?
Αν το αφησεις με πρωτη στο ρελαντι να προχωραει και αρχισεις να παιζεις με το γκαζι προκαλοντας σκοτσαρισμα το κανει?Στα μηχανικα συνολα με συμπλεκτη διπλης μαζας μπορει να αλλαχτει ο δισκος 2-3 φορες χωρις να αλλαξουμε το πλατο (που μπορεις να το ξανα κουρδισεις) και το βολαν διπλης μαζας.... και σε συνδιασμο με το υδραυλικο ρουλεμαν γιαυτο βλεπεις οτι εχεις μαλακο πεταλ συμπλεκτη.
Κοιτα το αμαξι εκτος απο το book service εχει και το κτεο που γινεται καθε χρονο και καταγραφονται τα χιλιομετρα. Το αμαξι ηταν για 2 χρονια αμαξι test drive στην opel (αυτο ειναι το κακο) αρα δικαιολογουνται τα λιγα χιομετρα.
Το κανει οταν εχω αφησει τα 3/4 του συμπλεκτη την ωρα που κανει το πεταγμα/εκινηση το αυτοκινητο.
Οχι αν το αμαξι ειναι σε κινηση και και του βαλω πρωτη και συνεχισω την πορεια δεν το κανειΟχι το αμαξι δεν εχει κοτσαδορο αλλα τι ρολο παιζει αυτο? Για το αν μετεφερε βαρος?
Σημερα πηγα σε ενα τοπικο συνεργειο. Μου ειπε πιθανον να ειναι το βολαν διπλης μαζας και αρα πρεπει να αλλαχτει και συμπλεκτης. Μου ειπε οτι προφανως ειναι στο πολυ αρχικο σταδιο για αυτο δεν το κανει συχνα και το κανει οταν το αμαξι ζεσταινεται και καλο ειναι να μην το φιαξω μεχρι να χαλαει για τα καλα. Μου ειπε οτι δεν προκεται να με αφησει στον δρομο και οτι και το δικο του το αμαξι εχει παρομοιο προβλημα εδω και ενα χρονο περιπου.
Αυριο παω στην Οpel για 1η αποψη απο θεμα διαγνωσης. Τι πρεπει να τους πω? Να λυσουν το βολαν και τον συμολεκτη για να το διαπιστωσουν ωστε να ειμαι 100% σιγουρος τι φταιει? Γιατι μονο για διαγνωση εχουν στανταρ ταριφα και δεν θελω να κανουν διαγνωση μονο οδηγωντας το και ακουγοντας τον ειχα αλλα και να λυσουν τα εξαρτηματα και να το διαπιστωσουν στα σιγουρα
-
Πραγματικα.... μονο αν κατεβασουν σασμαν θα δουν το πραγματικο προβλημα...
-
Καλησπέρα σας.
Είμαι κάτοχος ενός opel astra h diesel 2007 1300cc και πρόσφατα άλλαξα δίσκο πλατό, βολάν μονής μάζας (της valeo) ενώ πριν είχε διπλής και τρομπάκι της luc.
Μου κάνει θόρυβο στις χαμηλές στροφές στις ταχύτητες 1η 2α 3η στην όπισθεν δεν κάνει τίποτα.
Εκτός αυτού του θορύβου όταν είναι κρύο το αμάξι κάνει σαν να έχει πεσμένο το ρελαντί αλλά μόλις δουλέψει 2 λέπτα μετά είναι οκ.
Γνωρίζει κάποιος κάτι επειδή με τον μάστορα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Εχω ακριβως το ιδιο θεμα με τον ηχο..δηλαδη καθε φορα που αφηνω τον συμπλέκτη αποτομα ακούγεται το γκτουπ.. το θεμα ειναι οτι αλλαξα προσφατα σετ συμπλέκτη και ο μηχανικος μ ειπε οτι το βολαν διπλης μαζας ηταν οκ.. με την αλλαγη του σετ σταματήσε ο θόρυβος για κανα μηνα και τωρα ξανα τα ιδια....
-
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα.προσφατα αλλαξα δισκο πλατο και οχι το βολαν.πρεπει να αλλαξω τωρα και το βολαν?
-
Καλησπέρα,και εμένα το ίδιο κάνει.τακ όταν αφήνεις το γκάζι και πάλι τακ όταν το πατάς, Corsa c 1.3cdti.Τι είναι τελικά, μήπως βάσεις μηχανής; ευχαριστώ
Θορυβος σε Opel Corsa 1.3 diesel. Βοηθεια?