-
χθες μεσα σε χωματοδρομους και χαλικοδρομους που κινειται το φιατακι αναψε το λαμπακι λαδιου, ωχ την εβαψα λεω . σε γουρνες η οπου υπηρχε κλιση εσβηνε και ξαναναβε στο ισιωμα.φτανω σπιτι , το αφηνω κανα μισαωρο και ελενχω.
η σταθμη λαδιων στη βεργα ειναι ενταξει. τι στο διαολο συμβαινει;
ειναι σε τιμινγκ να αλλαξω λαδια αλλα τι ρολο να παιζει αυτο; το λαμπακι δειχνει σταθμη λαδιου, η πιεση λαδιου; -
χθες μεσα σε χωματοδρομους και χαλικοδρομους που κινειται το φιατακι αναψε το λαμπακι λαδιου, ωχ την εβαψα λεω . σε γουρνες η οπου υπηρχε κλιση εσβηνε και ξαναναβε στο ισιωμα.φτανω σπιτι , το αφηνω κανα μισαωρο και ελενχω.
ειναι σε τιμινγκ να αλλαξω λαδια αλλα τι ρολο να παιζει αυτο; το λαμπακι δειχνει σταθμη λαδιου, η πιεση λαδιου; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειναι σε τιμινγκ να αλλαξω λαδια αλλα τι ρολο να παιζει αυτο; το λαμπακι δειχνει σταθμη λαδιου, η πιεση λαδιου;Το λαμπάκι δείχνει πίεση λαδιού. Μάλλον έχει χαλάσει η βαλβίδα. Είναι πάμφθηνη στα FIATάκια, άλλαξέ την στην αλλαγή λαδιών κι αυτή, και βλέπεις αν θα στο ξανακάνει.
-
Πίεση λαδιού δείχνει. Αρχικά άλλαξε λάδια (βάζοντας τα κατάλληλα) και φίλτρο λαδιού (καλύτερα να βάλεις γνήσιο).
Και το παρακολουθείς να δεις αν συνεχίζει να σου το παρουσιάζει.
Αν συνεχίζει, η επόμενη κίνηση είναι να αλλάξεις τον αισθητήρα πίεσης λαδιού που σου λέει κι ο φίλος παραπάνω - σαν ανταλλακτικό φθηνό είναι. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειναι σε τιμινγκ να αλλαξω λαδια αλλα τι ρολο να παιζει αυτο; το λαμπακι δειχνει σταθμη λαδιου, η πιεση λαδιου;Για κοιτα μην ακουμπαει πουθενα το καλώδιο και βραχυκυκλώνει .
-
ποτε αναβει κανονικα το λαμπακι λαδιου? το δικο μου περνει 7 λιτρα λαδι (ford ranger).. χρειάστηκε να συμπληρώσω 2 λιτρα σε έλεγχο που εκανα αλλα λαμπακι δεν ειχε αναψει. οσους ρώτησα ο καθενας λεει τα δικα του το ποτε θα αναψει το λαμπακι ..
-
Αν περιμένεις να ανάψει το λαμπάκι για να συμπληρώσεις, θα είναι πολύ αργά.
-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
ποτε αναβει κανονικα το λαμπακι λαδιου? το δικο μου περνει 7 λιτρα λαδι (ford ranger).. χρειάστηκε να συμπληρώσω 2 λιτρα σε έλεγχο που εκανα αλλα λαμπακι δεν ειχε αναψει. οσους ρώτησα ο καθενας λεει τα δικα του το ποτε θα αναψει το λαμπακι ..Oταν πέσει πολύ χαμηλά η πίεση λαδιού.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ποτε αναβει κανονικα το λαμπακι λαδιου? το δικο μου περνει 7 λιτρα λαδι (ford ranger).. χρειάστηκε να συμπληρώσω 2 λιτρα σε έλεγχο που εκανα αλλα λαμπακι δεν ειχε αναψει. οσους ρώτησα ο καθενας λεει τα δικα του το ποτε θα αναψει το λαμπακι ..
Oταν πέσει πολύ χαμηλά η πίεση λαδιού.
μείον 2 λιτρα λαδι δηλαδη δεν ειναι πολυ..?? αντε ενα μονολιτρο λαδακι να εχεις μαζι σου ,αν σου αναψει και εχει 2 λιτρα μεσα ο κινητήρας που να το βρεις το 5 λιτρο..??.. για να συμπληρώσεις..?
-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
μείον 2 λιτρα λαδι δηλαδη δεν ειναι πολυ..?? αντε ενα μονολιτρο λαδακι να εχεις μαζι σου ,αν σου αναψει και εχει 2 λιτρα μεσα ο κινητήρας που να το βρεις το 5 λιτρο..??.. για να συμπληρώσεις..?
Πίεση σου λεω μονολιτρα και διλιτρα μου λες.
Αν καιει τοσο λαδι θα πρεπει να το ελεγχεις συχνα για να μην ξεμένεις.Αν ξέρεις ότι καιει τοσο πολυ μπορεις να κουβαλας 5λιτρο.Αλλιώς πουλάνε και τα βενζιναδικα.
-
Κυκλοφορουν ακομα τα φιατ ουνο;;;;;;;;;
-
ευχαριστω παιδια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πίεση σου λεω μονολιτρα και διλιτρα μου λες.
Αν καιει τοσο λαδι θα πρεπει να το ελεγχεις συχνα για να μην ξεμένεις.Αν ξέρεις ότι καιει τοσο πολυ μπορεις να κουβαλας 5λιτρο.Αλλιώς πουλάνε και τα βενζιναδικα.
bill αν αναψει το λαμπακι τις πίεσης λαδιου μονολιτρα και δίλιτρα με λαδι θα βαλω μεσα .. οποτε μια χαρα τα λεω.. αυτο που λεω και δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι θα ηταν προτιμότερο να αναβει το λαμπακι νωριτερα οταν πεφτει η σταθμη και οχι με την πιεση...γιατι και με ενα λιτρο λαδι μεσα μονο μπορει να εχει επαρκή πιεση και να μην αναψει το λαμπακι..
-
Θέλεις το λαμπάκι πίεσης να ανάβει όταν πέφτει η στάθμης; Το λαμπάκι πίεσης; Όταν πέφτει η στάθμη;
Γιαυτό υπάρχει η βέργα ή η ηλεκτρονική ένδειξη στάθμης. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέλεις το λαμπάκι πίεσης να ανάβει όταν πέφτει η στάθμης; Το λαμπάκι πίεσης; Όταν πέφτει η στάθμη;
Γιαυτό υπάρχει η βέργα ή η ηλεκτρονική ένδειξη στάθμης.θελω να μην λες βλακιες ..μπορείς..?? ειπα κατι τέτοιο ..?? δηλαδη αν χάσεις 3 λιτρα λαδι απο την μηχανη σου εχεις την ιδια ακριβος πιεση..??ας το κανουν να λιγο πιο εβεστητο και να αναβει πιο ευκολα.. σε φιλο αναψε οταν ειχε μισο λιτρο μεσα σε honda civic..δηλαδη ειχε την ίδια πιεση μέχρι να φτασει σε αυτο το σημείο και μόλις πηγε στο μισο λιτρο εχασε ξαφνικα ΌΛΗ την πιεση του..??
-
Μωρέ ό,τι θες θέλε, κουμάντο θα σου κάνω πασά μου;
Πού ξέρεις εσύ ποιό είναι το κατόφλι που ανάβει το λαμπάκι; Το πιο πιθανό είναι ότι έχει ήδη κάποιο περιθώριο ασφαλείας ακριβώς για να προλάβει τον χρήστη που δεν έχει ελέγξει πρόσφατα την στάθμη. Το να κάνεις ένα λαμπάκι να ανάβει πιο εύκολα είναι το μόνο εύκολο, το να έχει νόημα αυτή η ένδειξη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Στο μοτέρ και υπό συνθήκες μπορεί να έφτανε αυτή η πίεση αν οδηγούσε χωρίς απότομες εγκάρσιες ή διαμήκεις μετατοπίσεις και το λαμπάκι να άναψε μόνο όταν έπεσε ραγδαία η πίεση. Σκέψου λίγο πόση επιρροή έχει η μεταβολή της στάθμης του λαδιού στην πίεση που σηκώνει η αντλία και βλέπει ο αισθητήρας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού ξέρεις εσύ ποιό είναι το κατόφλι που ανάβει το λαμπάκι; Το πιο πιθανό είναι ότι έχει ήδη κάποιο περιθώριο ασφαλείας ακριβώς για να προλάβει τον χρήστη που δεν έχει ελέγξει πρόσφατα την στάθμη. Το να κάνεις ένα λαμπάκι να ανάβει πιο εύκολα είναι το μόνο εύκολο, το να έχει νόημα αυτή η ένδειξη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Στο μοτέρ και υπό συνθήκες μπορεί να έφτανε αυτή η πίεση αν οδηγούσε χωρίς απότομες εγκάρσιες ή διαμήκεις μετατοπίσεις και το λαμπάκι να άναψε μόνο όταν έπεσε ραγδαία η πίεση. Σκέψου λίγο πόση επιρροή έχει η μεταβολή της στάθμης του λαδιού στην πίεση που σηκώνει η αντλία και βλέπει ο αισθητήρας.
για το περιθώριο ασφαλείας μιλάω και εγω που ειναι ανύπαρκτο ..μονο στα vw group αναβει εγκαιρα συνήθως .. με οσους μηχανικούς μίλησα για αυτο το θεμα μου ειπα οτι αν περιμένεις να αναψει το λαμπακι θα ειναι αργα..και σχεδον σίγουρα θα εχεις προβλημα..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
σε εγνατια εμεινε ο φιλος εχεις δικιο αλλα και αυτο δεν ειναι δικαιολογία...αν του ειχε αναψει νωρίτερα θα ειχε σωσει το μοτερ του..
-
Πάμε πάλι: το λαμπάκι πίεσης δεν θα ανάψει αν πέσει λίγο η στάθμη και δεν είναι αποτελεσματικό για κάτι τέτοιο. Αν το χρησιμοποιείς ως ένδειξη στάθμης τότε κάτι κάνεις λάθος. Δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα, 2ο πρόσωπο γενικότητας είναι αυτό.
λαμπακι λαδιου σε φιατ ουνο