-
Αναφέρομαι στο σύνολο των ελληνικών αγώνων αλλά κυρίως στους αγώνες πίστας. Στο youtube υπάρχουν μετρημένα στα δάχτυλα, δείγματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι διαφημιστικά του Κωστούρου. Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να βλέπαμε αγώνες απο τα 80s, κυρίως τα 90s αλλά και τα 00s. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει μιας και δεν ξέρω που και η υπό ποια ιδιοκτησία βρίσκονται αυτά τα βίντεο αλλά θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μένουν κρυφά αφού δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο εμπορικό ενδιαφέρον πλέον. (θα δώσει κανείς 40 ευρώ για dvd του 2003;).. Η αρμόδια αρχή θα μπορούσε να το κοιτάξει το θέμα και να φτιάξει μια βάση με υφιστάμενα βίντεος από αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος..
Παράλληλα στα ράλλυ κάποιοι άνθρωποι κάνει μια ωραία προσπάθεια ανεβάζοντας δεδομένα (συμμετοχές, ωράριο, αποτελέσματα) από πολλούς αγώνες στο ewrc (http://www.ewrc-results.com/season.php?s=2014&nat=12) ανώ για αναβάσεις και σιρκουί τώρα που έπεσε και οριστικά το rally.gr χάθηκαν οριστικά και τα δεδομένα για τα τελευταία 10 χρόνια. Και δεν είναι όπως κάποτε που είχαμε στα περιοδικά όλα τα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια τα έντυπα ζήτημα ήταν αν αφιερώναν μία στήλη. Θεωρώ πως η διατήρηση της μνήμης και η συνέχεια της είναι κάτι πολύ σημαντικό ώστε να κάνει βήματα μπροστά το άθλημα.
Σε απλή περίπτωση μιλάω απλά για ανέβασμα διάφορων βίντεο στο youtube ή σε αντίστοιχα σάιτς. Σε μια προωθημένη βερσιόν μιλάω για ένα σάιτ που θα φιλοξενεί την ιστορία των ελληνικών αγώνων (εντάξει όνειρο θερινής νυκτός).
-
Αναφέρομαι στο σύνολο των ελληνικών αγώνων αλλά κυρίως στους αγώνες πίστας. Στο youtube υπάρχουν μετρημένα στα δάχτυλα, δείγματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι διαφημιστικά του Κωστούρου. Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να βλέπαμε αγώνες απο τα 80s, κυρίως τα 90s αλλά και τα 00s. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει μιας και δεν ξέρω που και η υπό ποια ιδιοκτησία βρίσκονται αυτά τα βίντεο αλλά θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μένουν κρυφά αφού δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο εμπορικό ενδιαφέρον πλέον. (θα δώσει κανείς 40 ευρώ για dvd του 2003;).. Η αρμόδια αρχή θα μπορούσε να το κοιτάξει το θέμα και να φτιάξει μια βάση με υφιστάμενα βίντεος από αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος..
Παράλληλα στα ράλλυ κάποιοι άνθρωποι κάνει μια ωραία προσπάθεια ανεβάζοντας δεδομένα (συμμετοχές, ωράριο, αποτελέσματα) από πολλούς αγώνες στο ewrc (http://www.ewrc-results.com/season.php?s=2014&nat=12) ανώ για αναβάσεις και σιρκουί τώρα που έπεσε και οριστικά το rally.gr χάθηκαν οριστικά και τα δεδομένα για τα τελευταία 10 χρόνια. Και δεν είναι όπως κάποτε που είχαμε στα περιοδικά όλα τα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια τα έντυπα ζήτημα ήταν αν αφιερώναν μία στήλη. Θεωρώ πως η διατήρηση της μνήμης και η συνέχεια της είναι κάτι πολύ σημαντικό ώστε να κάνει βήματα μπροστά το άθλημα.
Σε απλή περίπτωση μιλάω απλά για ανέβασμα διάφορων βίντεο στο youtube ή σε αντίστοιχα σάιτς. Σε μια προωθημένη βερσιόν μιλάω για ένα σάιτ που θα φιλοξενεί την ιστορία των ελληνικών αγώνων (εντάξει όνειρο θερινής νυκτός).
-
-
Ειχα ολες τις βιντεοκασσετες απο 91-92-93 (για 94 δεν ειμαι σιγουρος) της Τριπολης καπου στο πατρικο μου. Δεν ξερω τι μπορει να εχει μεινει και που. Αμα ερ8ω για διακοπες θα κοιταξω τι εχει μεινει. Το μονο κακκο ειναι οτι πρεπει να τις κανω DVD και μετα να παρω την αδεια του κ. Κωστουρου για να τις ανεβασω σε κανα youtube.
-
Υπ'οψην Il Divo » οτι τα αγωνιστικα βιντεο στην Ελλαδα (αυτα που αγοραζαμε απ'τους αγωνες μας) ..... ξεκινησαν το 1985 με τον Μ.Λυκακη VML . (Ηταν ο πρωτος νομιζω το 84 ο Χ.Μαλισοβας ειχε μια καφετερια στην Ηλιουπολη που βλεπαμε, γυριζε βιντεο αγωνων και μας πουλαγε οσοι θελαμε ).
Οι δε αγωνες ταχυτητας (με βιντεο που υπαρχουν ) ξεκινησαν στην Τριπολη το 1989 ,( καποια απο την ΕΡΤ εχω, και εχω ανεβασει στο youtube ) υπαρχουν οι Επαγγελματικες κασετες VML και φυσικα του Γ.Κωστουρου αλλα δεν γνωριζω αν θα ηθελαν οι δουλειες τους να εμφανιζοντε δωρεαν στο ιντερνετ .
4 ντουλαπες κασετες κι dvd υπαρχουν εδω , αλλα ...................
Καποια εποχη προσπαθουσα να ανεβασω στο youtube με ενα προγραμμα του γιου μου απο βιντεο στο pc αγωνες , και πανω απο καποια λεπτα μου τα εσβηνε ... και το κοψα πριν το σπασω ......
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Ναι αυτό με τα δικαιώματα είναι ένα θέμα. Έτσι ρομαντικά όπως το βλέπω εγώ κάπου μου διαφεύγει το εμπορικό όφελος βιντεοκασσετών 20ετίας. Το ιδανικό θα ήταν επίσημα, από την αρχή του σπορ να ζητηθούν δικαιώματα και να γίνει η δουλειά. Αυτό όμως είναι πολύ μακρινό και ίσως ανέφικτο οπότε από τη μία κάνω έκκληση στους παραγωγούς να ανέβαζαν μερικά δείγματα παραπάνω (ίσα ίσα διαφήμιση προς τις εταιρίες τους είναι) όχι όμως αυτά τους ενός λεπτού που δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αλλά κάποια σαν αυτά τα ρεπορτάζ απο Σταθάκη και Καββαθα που υπάρχουν για αγώνες ράλλυ. Αλλιώς αν έδιναν το οκ να ανέβαιναν από εθελοντές χωρίς φυσικά δόλο ή εμπορικό σκοπό (αν και ξαναλέω που να βρεθεί ο εμπορικός σκοπός). Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργούνταν κάτι σε στυλ ανασκόπηση/ντοκιμαντέρ όχι δηλαδή ξερά τα βίντεο που αγοράζατε τότε. Ο Φωτεινέλης δεν προέβαλε κάποια τέτοιου είδους ανασκόπηση στην εκπομπή του; Δεν είχε τα δικαιώματα κάποιες χρονιές; Το ξέρω ζητάω πολλά αλλά κουβέντα να γίνεται.
Εγώ πάντως έχω ένα μηχανηματάκι που μετατρέπει αρκετά πετυχημένα αναλογικό βίντεο σε ψηφιακό (25 ευρώ το πήρα). Αν θέλει να κάνει κάποιος όντως τέτοια δουλειά του το δανείζω
ΥΓ. Ξέρω ότι το θέμα είναι μηδαμινό μπροστά στα προβλήματα των ελ. αγώνων αλλά για μένα είναι μείζονος σημασίας να ξέρουμε όλοι την ιστορία μας προχωρώντας μπροστά. Εκτός του ότι προσωπικά τρελαίνομαι να βλέπω παλιά βίντεο αγώνων. Παίζει να έχω δει ό,τι κυκλοφορεί στο youtube.
ΥΓ2. Αν αυτά που λέω σας φαίνονται τελείως άτοπα τότε τουλάχισοτν ας κάνουμε κάτι σαν δανειστική βιβλιοθήκη να μπορούμε να δούμε και κάποιοι πιο νέοι/έξω από το χορό υλικό παλαιότερων ετών.Υγ3 Το θέμα των συμμετοχών/αποτελεσμάτων είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί. Ειδικά αν τα 2001+ που είχε το rally.gr υπάρχουν κάπου αποθηκευμένα.
-
Kαι επειδή δεν θέλω να σας κουράζω, θεωρώ ότι οποιοδήποτε είδος αφιερώματος έντυπο/ηλεκτρονικό/βίντεο αν είναι καλοφτιαγμένο και έγκυρο έχει μεγάλη σημασία και επίσης είναι κάτι πολύ όμορφο. Τα ενιαία, τα χρόνια της Τρίπολης, τα χρόνια των Μεγάρων κλπ κλπ. Αυτό γιατί μέσα από ατή τη διαδικασία πε΄ρα απο το να θυμηθούμε κλπ μπορεί να γίνει ανασκόπηση και κριτική των λαθών και των σωστών κινήσεων που γίνανε με μια κριτική ματιά χωρίς να περιοριζόμαστε στην προσωπική άποψη σε ένα φόρουμ. Αυτό πάει σε σας APR αλλά και στην αξιόλογη προσπάθεια του RRmagazine.
-
Ta enniaia ta xronia ths tripolhs kai oi sfages loykoy (GOLF) me marpinh (OPEL) einai ta kerasakia sthn toyrta twn early 90's agwnwn taxythtas.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ta enniaia ta xronia ths tripolhs kai oi sfages loykoy (GOLF) me marpinh (OPEL) einai ta kerasakia sthn toyrta twn early 90's agwnwn taxythtas.Όντως, έδιναν φοβερές μάχες σε κάθε αγώνα, τους θυμάμαι σαν να είναι τώρα ...
-
Δλδ τι ηλικια εχεις; Τζαμπα σε περναμε για τζοβενο;
-
Νεαρός είμαι, δεν πήρα χθες δίπλωμα αλλά είμαι νεαρός. 26 για την ακρίβεια !
Το θέμα είναι οτι απο μωρό, δεν με πήγαιναν στο γήπεδο αλλά στην Τρίπολη, στις αναβάσεις και μετά στα Μέγαρα. Στα βιντεάκια που ανεβάσατε απο Τρίπολη παραπάνω, εμένα με βάζανε στα πιτς να κάθομαι μέσα στις F3. Μετά στα Μέγαρα με τον 'θείο' στην γυμνή λαμαρίνα του Ibiza, μετά με τα Yaris, τα 106, τα Leon κτλ ... Για Αχαιός, Μαύρα Ρόδα, Αναβάσεις ακόμα και ΕΛΠΑ όταν έγινε στην Αχαία δεν συζητάμε φυσικά. Αμέτρητα ΣΚ με μόνιμη μυρωδιά ελαστικού και ακαυστης, μπορεί να μην είμαι αγωνιζόμενος, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια που αντιλαμβανόμουν τι γίνεται γύρω μου, κάτι έχω πάρει πρέφα νομίζω.
Επίσης, δεν ξέρω αν λέει κάτι το όνομα σε κάποιους, αλλά έχω την τύχη να έχω στην ζωή μου τον Γιάννη Μπελέγρη, ο οποίος μου έχει διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες απο εποχές πριν ακόμα γεννηθώ. Με λίγα λόγια, η αγάπη μου για το άθλημα δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά σχεδόν εξαναγκαστική με τέτοιες εμπειρίες απ'την κούνια.
-
E μιλα βρε χριστιανε και καθόμαστε τοσοι νοματαίοι στο άλλο τοπικ να σε βαλουμε στο 'δρομο που εισαι ούτως ή αλλως'.
Ολιγον παραδοξο λοιπον που εισαι από τα γεννοφάσκια σου στη φαση (εγω ας πουμε δεν ειχα την τυχη σου μιας και ζουσα σε νησι πολύ μικρος και ακριβως μετα το σχολειο -με το ανοιγμα των Μεγαρων δλδ- ξεκινησα να βλεπω αγωνες από κοντα) και δεν την ακολουθησες με την πρωτη ευκαιρια. ΟΚ, εχεις δυσανεξια στη σαξοραλλοζη και εισαι μερακλής (πισωκινητος). Εισαι περιεγο κραμα, μαλλον θες να κανεις και το κομματι σου με το cabrio ( δεν το λεω για κακο, εχει και τα τυχερα του ). Που θα μας πας όμως...Επι του θεματος, θα ηταν φανταστικο να βλέπαμε τα 'χρυσα χρονια' της Τριπολης (τα εδειχνε και η ΕΡΤ) στο νετ. Από την άλλη, 40€ για ενα αγωνα 20ετιας δεν δινεις. Αρα αν ηθελε/διαβαζει ο κ. Κωστουρος ή θα μπορουσε να φτιαξει ένα best of ή να κατεβασει αρκετα την τιμουλα για τους ξεχωριστούς αγωνες, ή να το παιξει 'τα λιμπίζεστε, τα λιγουρευεστε' και να φτιαξει ένα πακετο τυπου '4 κιλα DVD μονο 99€'...
-
-
-
Kαι γω στα ίδια με τον Καμπά ηλικιακά είμαι(25). Με την βασική διαφορά ότι ούτε time attack δεν κάνω. Συνεχίζω και είμαι θεατής για μια σειρά από λόγους. Τρίπολη την προτιμούσαμε αρκετά γιατί τη συνδυάζαμε με ΣΚ στο χωριό. Θυμάμαι μια φορά μια πολύ έξυπνη ιδέα που ήταν αγώνας ποδηλάτων ανάμεσα στους κανονικούς αγώνες.
Johanndelta κάτι τέτοιο λέω και εγώ. Να δημιουργηθεί ένα αρχείο με όλες τις πληροφορίες σε πρώτη φάση και από εκεί να βγούν ανασκοπήσεις κλπ. Αν δεν μπορούν να γραφτούν εξ αρχής, οι 4τ και άλλα περιοδικά μέχρι το 96-97 αφιέρωναν μπόλικο χώρο οπότε μπορούν να παρθούν στοιχεία από εκεί.
κ Χρήστο αυτά είναι ήδησ τη συλλογή μας θέλουμε κ άλλα!!
(είδατε τι καλύτερα που τα λέμε τώρα που ξεκλείδωσε το τοπικ των ελληνικών αγώνων;)
-
Oδηγας τουλαχιστον , αν παμε για τιποτα δοκιμες στα Μεγαρα να σου σφυριξω?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Oδηγας τουλαχιστον , αν παμε για τιποτα δοκιμες στα Μεγαρα να σου σφυριξω?Θα κανετε δοκιμες καλοκαιρινες δοκιμες κυριε Χρηστο?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Oδηγας τουλαχιστον , αν παμε για τιποτα δοκιμες στα Μεγαρα να σου σφυριξω?Εννοείται οδηγώ! Συνήθως το ax-ακι 1,1 54 hp και καμιά φορά το 19άρι 205 του πατέρα.
Από την άλλη φοβάμαι μην ψηθώ με όλο αυτό και μετά τρέχετε και δεν φτάνετε! Εννοείτια να μου πεις -
https://www.youtube.com/watch?v=Tk7X1y8 ... e=youtu.be
Eνα βιντεακι που βρηκα σας το ανεβασα στο γiουτουμπι , δεν ξερω αν αντεχεται ετσι χωρις μονταζ , μαλλον οχι -
Ο χρήστης APR έγραψε:
https://www.youtube.com/watch?v=Tk7X1y8aRpc&feature=youtu.be
Eνα βιντεακι που βρηκα σας το ανεβασα στο γiουτουμπι , δεν ξερω αν αντεχεται ετσι χωρις μονταζ , μαλλον οχιΜια χαρά, αντέχεται
Ελληνικοί Αγώνες, video και βάση δεδομένων