-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Το cold start με ανεβασμένες στροφές, ρεταρισματα , και σκασιματα της εξατμισης ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!
Αφου σε αυτες τις στροφές αντι να εχει καταναλωση 1λιτρο εχει 4.5λιτρα και ολο αυτο γινεται γιατι ψεκαζει πολυ καυσιμο για να ζεσταθει γρηγορα ο καταλητης . Το κανουν ολα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ !
Τα missfires στο ρελαντι μεχρι 10 ειναι φυσιολογικα και κάποιες φορές τα νιωθεις σαν χτυπήματα στην πλάτη σου .
Αν θες να εχεις σωστο ρελαντι και απολυτως γραμμικο. Μειωνεις το διακενο στο 0.75! Η VW στην αρχη το ειχε 0.9 και πλεον εχει αλλαξει τα μπουζι τις στο 0.8 και ο τελευταιος κωδικος τα εχει μειωσει στο 0.75!Η Καπνα στις βαλβιδες ειναι λογικη στα αμεσου ψεκασμου αμαξια και οχι μονο στα 1.4 TSI ...
όλα αυτά είναι φυσιολογικά;Φυσιολογικά όπως 'καταναλώνει λάδι ,δεν το καίει';
-
Ναι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα . Το να καταναλωνει λαδι ή να το καει οχι δεν ειναι φυσιολογικο φιλε κράχτη . Και κανενα 1.4 tsi δεν καιει λάδι πλην των φριτεζών ibiza fr, ibiza cupra, polo gti, fabia vrs, audi a1
-
προφανως εσυ ζεις κατι διαφορετικο και εγω κατι διαφορετικο... η δικια σου εμπειρια λεει οτι το εχεις απο την πρωτη μερα, η δικια μου λεει οτι το απεκτησα στην πορεια... οντως σε cold start δουλευει στις 1500 περιπου στροφες . θα επρεπε με βαση αυτο που λες, καθε φορα που εισαι σταματημενος και ανεβασεις στροφες (με νεκρα) το αυτοκινητο να ρεταρει και να σκαει η εξατμιση (ειτε ειναι κρυο , ειτε ειναι ζεστο)
οσο για τον αμεσο ψεκασμο και την καπνα συμφωνω οτι δεν ειναι προνομιο της VW...
ΥΓ. αν μπορεις πες μου που μπορω να βρω τις τεχνικες οδηγιες της VW.
-
Καμια σχέση το cold start με το να κρατας εσυ τις στροφες στις 1200+ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ!!!
Εγω επειδή ξερω πολλα 1.4 tsi (Παρα πολλα ομως) ολα απο την πρωτη μερα στο cold start εχουν ανεβασμενες στροφες, μπασο ηχο εξατμισης, μικρο ρεταρισματα (οχι παντα), και σκασιματακια ! Και οχι οταν το κρατας εσυ σταθερα στις ιδιος στροφες ουτε ρεταρει ουτε σκαει !!
Οι τεχνικες οδηγιες της VW δεν υπάρχουν κάπου , ειναι παράνομο να κυκλοφορουν . Οτι θες μπορω να σε βοηθήσω οσο μπορώ για το 1.4 TSI .
-
Χμμμ. Ειπες οτι δεν στο εκανε απο την αρχη αυτο με τα σκασιματα . Τωρα μετά τον καθαρισμο κεφαλής στο κανει??
Λογικα μετά απο update αρχησε να σου κανει αυτο το cold start με τα σκασιματα.
-
Ναι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα . Το να καταναλωνει λαδι ή να το καει οχι δεν ειναι φυσιολογικο φιλε κράχτη . Και κανενα 1.4 tsi δεν καιει λάδι πλην των φριτεζών ibiza fr, ibiza cupra, polo gti, fabia vrs, audi a1 -
Χμμμ. Ειπες οτι δεν στο εκανε απο την αρχη αυτο με τα σκασιματα . Τωρα μετά τον καθαρισμο κεφαλής στο κανει??Λογικα μετά απο update αρχησε να σου κανει αυτο το cold start με τα σκασιματα.
δεν το εκανε στην αρχη, και τωρα μετα τον καθαρισμο παλι δεν το κανει...
πραγματικα δεν μπορω να θυμηθω και να το συνδεσω μετα απο καποιο service που θα εγινε το update...ερωτηση: μετα τον καθαρισμο και αφου ξηλωθηκε η τουρμπινα και ξανα μπηκε, δεν θα επρεπε να αλλαχθουν οι φλαντζες που εχει...? εχω την εντυπωση οτι δεν αλλαχθηκαν...
γενικα,τι μπορει να φταιει που 'χαλασε' και σφυριζει? -
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι λάδια δε καίνε ιδιαίτερα, το δικό μου χρειάζεται περίπου μισό λίτρο ανά 10000χλμ, με σχετικά χαλαρή όμως οδήγηση. Έχω βέβαια το 122, δε γνωρίζω τι γίνεται με τα υπόλοιπα. Σήμερα πάντως άκουσα για έος γνωστού που πήδηξε δόντια η καδένα στις 83000 χλμ... Έχω αγχωθεί και ξενερώσει πάρα πολύ με όλα αυτά που ακούω πάντως...
-
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι λάδια δε καίνε ιδιαίτερα, το δικό μου χρειάζεται περίπου μισό λίτρο ανά 10000χλμ, με σχετικά χαλαρή όμως οδήγηση. Έχω βέβαια το 122, δε γνωρίζω τι γίνεται με τα υπόλοιπα. Σήμερα πάντως άκουσα για έος γνωστού που πήδηξε δόντια η καδένα στις 83000 χλμ... Έχω αγχωθεί και ξενερώσει πάρα πολύ με όλα αυτά που ακούω πάντως...
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι λάδια δε καίνε ιδιαίτερα, το δικό μου χρειάζεται περίπου μισό λίτρο ανά 10000χλμ, με σχετικά χαλαρή όμως οδήγηση. Έχω βέβαια το 122, δε γνωρίζω τι γίνεται με τα υπόλοιπα. Σήμερα πάντως άκουσα για έος γνωστού που πήδηξε δόντια η καδένα στις 83000 χλμ... Έχω αγχωθεί και ξενερώσει πάρα πολύ με όλα αυτά που ακούω πάντως...Θεωρείς και εσυ τα viewtopic.php?f=6&t=53826&start=45#p2807326 φυσιολογικα;
-
Το μονιμο,βαρετο,υπερτραβηγμενο προβλημα του Ελληνα οδηγου.
Εαν καιει λαδι η μηχανη και ποσο.
Βεβαια κανεις δεν διαβαζει το μανουαλ του κατασκευαστη που αναφερεται.
Με το που καψει λιγο λαδι η μηχανη,την βγαλαμε φριτεζα. -
Μα από τη στιγμή που έτσι λειτουργεί από τη πρώτη μέρα δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα? Για τα σκασιματάκια και το θόρυβο στο cold start δεν ευθύνεται το ότι ο κινητήρας δουλέυει με πλούσιο μίγμα? (η φτωχό? τα μπερδεύω αυτά) Φυσιολογικό δεν είναι πάντως σίγουρα το να τρέχουμε να αλλάζουμε καδένες και μεταβλητους και μάλιστα να σε περνάν και για μ@@@@α και να υποστηρίζουν πως όλα αυτα είναι φυσιολογικά, έχοντας μάλιστα υφάκι λες και πήγαμε στη bentley...
-
Οσο για το λάδι, όπως και να το κάνουμε είναι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες. Λογικό είναι να κάψουν, υπάρχει κάποιος που να μη καιει?
-
παιδες δεν μιλαμε για μισο λιτρο στα 10.000χμ αυτο ειναι ψιλονορμαλ!
Μιλαμε για 1λιτρο στα 1000χμ ή 500ml στα 1000χμ τα μονα 1.4 TSI που καινε τοσα λαδια ειναι τα Seat Ibiza FR, Seat Ibiza Cupra, VW Polo GTI, Skoda Fabia vrs, Audi A1 185ps!
Εμενα απο 1500χμ μεχρι 11.5000χμ που εκανα αλλαγη δεν εκαψε γραμμαριο , επισης απο 11.500μεχρι 15.000 που ειμαι τωρα , παλι γραμμαριο .
1.4 TSI 160αρι με προγραμμα ειμαι .
Το μισο λιτρο στα 10.000χμ ειναι φυσιολογικο(πολυ για τα καινουργια 1.4)
Οταν ο φιλος μας BILL33 ελεγε για φριτεζες νομιζα οτι πηγαινε η σποντα στα supermini με 1.4 tsi που ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΤΕΖΕΣ
@pitopapaki το τουρμπο στο 1.4 tsi ειναι ενα σωμα μαζι με την πολλαπλη εξαγωγης , οποτε οχι δεν εχει φλατζα η μονη φλατζα που εχει ειναι μεταξύ κορμού μοτέρ και πολλαπλή εξαγωγης .
@Bill33 για τα cold start που γραφω?ναι φυσιολογικα ειναι
-
για τα λαδια παντως, πολλοι μπερδευονται και νομιζουν οτι η βελονα μετραει 4lt λαδι και αν δουν τη σταθμη πεσμενη νομιζουν οτι εκαψε 1 ή 2lt...
εμενα παντως που εχει ολα τα στραβα, λαδι ΔΕΝ καιει..!!!
-
Οταν ο φιλος μας BILL33 ελεγε για φριτεζες νομιζα οτι πηγαινε η σποντα στα supermini με 1.4 tsi που ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΤΕΖΕΣ
@Bill33 για τα cold start που γραφω?ναι φυσιολογικα ειναι
Eγώ δεν έγραψα πουθενά για φριτέζες.Το νόημα του
Φυσιολογικά όπως 'καταναλώνει λάδι ,δεν το καίει';
ήταν μήπως βαφτίζουμε το bug ως feature.
-
Μην μιλας με γριφους. Πες ξεκαθαρα τι θες να πεις!
Καινε λαδια τα 1.4 TSI , τι θες να πεις?
-
Μην μιλας με γριφους. Πες ξεκαθαρα τι θες να πεις!Καινε λαδια τα 1.4 TSI , τι θες να πεις?
ρεταρισματα , και σκασιματα της εξατμισης ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!
Αυτά φίλε μου σε κρύα εκκίνηση δεν ακούγονται για φυσιολογικά.
-
@pitopapaki το τουρμπο στο 1.4 tsi ειναι ενα σωμα μαζι με την πολλαπλη εξαγωγης , οποτε οχι δεν εχει φλατζα η μονη φλατζα που εχει ειναι μεταξύ κορμού μοτέρ και πολλαπλή εξαγωγης .
συμφωνα με τα γραφομενα απο την αντιπροσωπεια, σε περιπτωση αλλαγης τουρμπινας αλλαζονται: φλαντζα πολλαπλης εξαγωγης, φλαντζα καταλυτη στη τουρμπινα, φλαντζα σωληνα επιστροφης λαδιου τουρμπινας στον κορμο, μπουλονια τουρμπινας και σωληνας πιεσης λαδιου τουρμπινας.
απο αυτες δεν νομιζω να αλλαχθηκε καμια οταν αποσυνδεθηκε η τουρμπινα για τις εργασιες καδενας και βαλβιδων...
και μετα απο δυο μηνες, προβλημα στη τουρμπινα... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μην μιλας με γριφους. Πες ξεκαθαρα τι θες να πεις!
Καινε λαδια τα 1.4 TSI , τι θες να πεις?
ρεταρισματα , και σκασιματα της εξατμισης ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!
Αυτά φίλε μου σε κρύα εκκίνηση δεν ακούγονται για φυσιολογικά.
Μολογατα Μπιλυ.
Ξερασε τα ολα .
Διαφορετικα δεν θα βγεις ζωντανος απο δω μεσα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ (?) ΜΕ ΤΟΥΡΜΠΟ