-
Φωκιωνα μου, στο 2013 ειμαστε . Μη μου πεις οτι οποιος εχει την δυνατοτητα να τρεχει, δεν διαθετει καρτα! Γιατι αντιδρατε στην απλοποιηση και τον εκσυγχρονισμο? Γιατι η λεσχη να κινειται με τα δικα μου λεφτα, χωρις να μου ανταποδιδει αυτο για το οποιο τα πληρωσα?
-
Κατ' αρχην Κε Χρηστο διευκρινιζω οτι δεν τα ειπα με καποιο 'υφος' προς Θεου.
γιατι δεν νομιζω οτι οι λεσχες ειναι 'ετοιμες' για τετοιο εκσυγχρωνησμό, ποσο δε αμφιβλαλλω αν νομικά εχουν το δικαιωμα ως μη εμπορικές επιχειρησεις να εχουν 'μηχανακι' καρτας ( ναι ξερω δεν ειναι απαραιτητο το μηχανακι, σαν έννοια το αναφερω )Ποσο δε οτι πολλοι εχουν - για ευνοητους λογους - καταργησει τις καρτες οποτε πρεπει να ανοιξουν prepaid και να κανουν μεταφορές εκει κ.λ.π.
Μου θυμιζει λιγο το γενικό προβλημα την Ελλαδας
Νομους εχουμε για τα παντα, απλά δεν εφαρμοζονται.... -
Μολις ειδα στο FB το ακολουθο μηνημα
Ανακοίνωση - Αναβολή 34ου Ράλι Κένταυρος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου βάσει του αγωνιστικού ημερολογίου είχε προγραμματίσει για τις 11-12 Μαΐου το 34ο Ράλι Κένταυρος. Οι συμμετοχές ξεκινούσαν βάσει προγράμματος 15 Απριλίου και έληγαν Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 22:00. Οι συμμετοχές την Μ. Παρασκευή και ώρα 22:00 ανήλθαν στις 29 από τις οποίες οι 4 ήταν ιστορικά αυτοκίνητα.
Λόγω των ημερών του Πάσχα η λέσχη σε συνεννόηση με την Ο.Μ.Α.Ε. αποφάσισαν την παράταση των συμμετοχών έως την Τετάρτη 8 Μαΐου (1η εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα) και ώρα 18:00. Την Τρίτη 7 Μαΐου το βράδυ και ώρα 22:00 οι συμμετοχές μετά το πέρας του τετραημέρου αυξήθηκαν κατά 1 συμμετοχή.
Παρ’ όλα αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε εκείνη τη στιγμή και ενημέρωσε άμεσα τηλεφωνικά όλους τους αγωνιζόμενους που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά (με 30 και με την ελπίδα να δηλώσουν και άλλοι την Τετάρτη) με την προϋπόθεση όσοι εκ των δηλωθέντων (εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση) δεν είχαν καταβάλει το παράβολο συμμετοχής, να το καταθέσουν έως την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 18:00.
Από όλους λάβαμε θετική απάντηση ότι θα πράξουν αναλόγως.
Σήμερα ημέρα Τετάρτη και από ώρα 14:00 έως 16:00 με τηλεφωνική επικοινωνία απέσυραν την συμμετοχή τους οι κάτωθι:
-
Πιτσάκης Εμμανουήλ (λόγω μηχανικής βλάβης).
-
Βελάνης Βαίλειος (λόγω κολλήματος).
-
Μπαλντούνης Γεώργιος (λόγω κολλήματος).
-
Μιχαήλ Σταμάτης (λόγω μηχανικής βλάβης).
-
Παπαναστασίου Δημήτριος (λόγω κολλήματος).
Επίσης δεν κατέβαλαν όπως όφειλαν το παράβολο συμμετοχής οι κάτωθι:
-
Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης.
-
Bλάχος Χρήστος.
-
Ψιλιώτης Κώστας.
-
Καρπάνος Νικόλαος.
Μετά από τις παραπάνω αποχωρήσεις και την πτώση των συμμετοχών στις 21, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή του 34ου Ράλι Κένταυρος, θεωρώντας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο θεσμός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι να διεξάγεται με αυτές τις συνθήκες.
Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε συγνώμη και να ευχαριστήσουμε όσους αγωνιζόμενους τίμησαν τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου με τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας. Ακόμη, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους αγωνιζόμενους που έχουν καταβάλει το παράβολο συμμετοχής, ότι θα τους επιστραφεί αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Τέλος, η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου υπόσχεται σε αγωνιζόμενους και θεατές, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση του αναβληθέντος αγώνα, πάντα πιστή στον σκοπό της, την ανάδειξη και διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η Οργανωτική Επιτροπή
-
-
-
Κριμα
-
http://www.onvolos.gr/index.php/onvolos ... gisan.html
-
Το χρονικό μιας αναμενόμενης ματαίωσης (τυπικά) …
Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος…, έπαιξαν ρόλο και οι αγχωμένες αλλαγές του προγράμματος εξ αιτίας της αργοπορημένης αναγνώρισης της Ομοσπονδίας από την Γ.Γ.Α. με αποτέλεσμα βιαστικές και εξ ανάγκης νέες ημερομηνίες οι οποίες συνέπεσαν σε τετραήμερα αργιών τα οποία παρέτειναν το κλείσιμο των συμμετοχών και τον μη έγκαιρο προγραμματισμό των αγωνιζομένων.
Οι αγώνες που προκήρυξε η Ομοσπονδία είναι παρά την μείωσή τους, πολλοί. Έχει αντιληφθεί ότι ένα σημαντικό σωσίβιο είναι η ελαχιστοποίηση των αγώνων, αλλά δεν μπόρεσε να το στηρίξει στο βαθμό που θα ήθελε εξαιτίας των πιέσεων των Οργανωτών για την ανάθεση αγώνων. Το οξύμωρο είναι ότι όσο παραπονούνται ότι μπαίνουν μέσα, τόσο περισσότερους αγώνες ζητούν.
Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, άγνοια εν πολλοίς των συγκεκριμένων κοστολογίων ενός αγώνα, δεν έχει ποτέ έως τώρα τυποποιήσει και καταγράψει τα έξοδα ενός αγώνα, με απόκλιση 10% . Για έναν αγώνα πχ. ράλλυ πρωτάθλημα των 65χλμ να υπολογίσει το κόστος του και να ανακοινώσει ότι κοστίζει ως βάση με συνετή και λογική κοστολόγηση ας πούμε 15.000€.
Κάθε επίδοξος οργανωτής που θα ζητήσει αγώνα την επόμενη χρονιά να γνωρίζει ότι θα πρέπει να ΕΧΕΙ τουλάχιστον αυτό το ποσό στο ταμείο του. Εάν βρει και δύο χορηγούς και έναν «τρελαμένο» κοινοτάρχη, ακόμη καλύτερα για να δείξει το κάτι παραπάνω που θα κάνει την διαφορά. Τα 15.000€ όμως θα τα έχει καταθέσει με εγγυητική τραπέζης στην ομοσπονδία και δεν θα μπορεί να λέει ότι με 30 συμμετοχές τον κάνω τον αγώνα, με 25 το σκέφτομαι και με 20 άστο καλύτερα.Οι αγωνιζόμενοι ως ιδιώτες έχουν το δικαίωμα να έρχονται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς χορηγούς και να αποφασίζουν την συμμετοχή τους στον οιονδήποτε αγώνα, ακόμη και την τελευταία στιγμή.
Οι διοργανωτές όμως, ως θεσμικοί φορείς του αθλήματος δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, δηλ. θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν την οικονομική επάρκεια για να καλύπτουν τον αγώνα που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας και εάν στην πορεία προκύπτει και κάποιος χορηγός αυτό θα είναι καλοδεχούμενο, αλλά όχι αναγκαία προϋπόθεση για να διεξαχθεί ο αγώνας. Εάν δεν την έχουν αυτή την οικονομική επάρκεια θα πρέπει να προβούν σε συγχωνεύσεις και συνεργασίες ή να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να καταργηθούν τα δαπανηρά και ευρύχωρα γραφεία, που ενδεχομένως διατηρούν, με τηλέφωνα, ρεύματα, κλπ που εξυπηρετούν 10 – 20 άτομα όλο το χρόνο και να χρησιμοποιήσουν πιο οικονομικούς και λειτουργικούς χώρους.Η Ομοσπονδία δεν θεωρεί επαρκώς δικαιολογήσιμη την μη διεξαγωγή ενός προγραμματισμένου αγώνα, λόγω έλλειψης συμμετοχών και γι΄αυτό θέσπισε ειδικό άρθρο στον κανονισμό με το οποίο δεν δίδεται δεύτερη ευκαιρία στον οργανωτή να κάνει τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία. Κατανοώ το σκεπτικό της και εν μέρει συμφωνώ μαζί της, αλλά επισημαίνω ότι θα έπρεπε να διαθέτει την διορατικότητα και πρώτα να γνωρίζει τις δυσκολίες των σημερινών συνθηκών, να τις επισημαίνει αναλυτικά στον κάθε οργανωτή από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα και να του καθιστά σαφές το διαφορετικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινούνται οι αγώνες τα επόμενα χρόνια.
Η Λέσχη δεν ήταν προετοιμασμένη παρά την εμπειρία της να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ήλπιζε (δεν ξέρω πως) ότι θα μάζευε τουλάχιστον καμιά 40αριά συμμετοχές και ότι θα είχε και κάποιες χορηγίες. Αναπάντεχη (?) διάψευση και στα δυο. Ουσιαστικά δεν πίστεψε πραγματικά ότι μπορεί να κάνει τον αγώνα, εγκλωβίστηκε στο ψυχολογικό όριο των 40 συμμετοχών και όταν την Μ. Παρασκευή είχε 29, πήραν φωτιά τα κομπιουτεράκια και έπεσε γερό ψαλίδι από τα σάντουιτς των κριτών και την μεγαφωνική της πανηγυρικής, έως τις αφίσες και τα έγγραφα της γραμματείας (να γίνουν όλα φωτοτυπίες και όχι έγχρωμα πρωτότυπα). Ακόμη και η Ομοσπονδία έβαλε πλάτη, ελαχιστοποιώντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των στελεχών της που έπρεπε να είναι παρόντα στον αγώνα.
Δυστυχώς όμως παπαγαλάκια εντός και εκτός της Λέσχης είχαν ήδη ενσπείρει στους αγωνιζόμενους την φήμη ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να γίνει. Εναγώνια αυτοί προσπαθούσαν να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά λόγω των επάλληλων αργιών, αυτό δεν ήταν εύκολο και η ανακοίνωση περί παράτασης των συμμετοχών από την οργάνωση, απλώς παρέτεινε την αγωνία τους.
Η Λέσχη αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει μια ανακοίνωση την Τρίτη αργά το βράδυ, απαντώντας αλλά και επιβεβαιώνοντας τις διαρροές, με την οποία χωρίς να έχει βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση προηγουμένως περί μη ενδεχόμενης τέλεσης του αγώνα, ότι αποφάσισε τελικά να κάνει τον αγώνα (!!!) έστω και με 30 συμμετοχές, με την προϋπόθεση της ολοσχερούς εξόφλησης του παραβόλου συμμετοχής από όλους έως το απόγευμα της επόμενης μέρας.
Με 30 συμμετοχές, η Λέσχη θα έβαζε το 30% των συνολικών εξόδων του αγώνα από το λιγοστό αποθεματικό της, συνυπολογιζομένων μάλιστα των σχεδόν ανύπαρκτων χορηγιών.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, κάποιοι αγωνιζόμενοι αισθανόμενοι το βαρύ κλίμα και μη βρίσκοντας σαφείς απαντήσεις, αποφάσισαν να αποσύρουν την συμμετοχή τους, επικαλούμενοι διάφορους λόγους και κάποιοι άλλοι δεν έλαβαν υπόψη τους την ανακοίνωση της οργάνωσης περί της εξόφλησης του παραβόλου και υπέθεσαν ότι θα ετηρείτο η εθιμική καθιερωμένη ανοχή που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και οι συμμετοχές κατέβηκαν στις 21 με αποτέλεσμα η οργάνωση να αποφασίσει την αναβολή του αγώνα λόγω του μικρού αριθμού συμμετοχών.
Δυσάρεστες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, εδώ και δεκαετίες. Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να σοβαρευτούμε, να συνεργαστούμε, να συζητάμε εποικοδομητικά όλοι οι φορείς του χώρου, ομοσπονδία - διοργανωτές - αγωνιζόμενοι, με ηρεμία, με θετική διάθεση για το καλό του σπορ και μόνο.
Υγ. τα παράβολα συμμετοχής έχουν ήδη επιστραφεί σε όλους τους αγωνιζόμενους
-
Καλη η προσπαθεια σου Μιχαηλ μας , αλλα τα γεγονοτα οπως τα ακουσα απ'την μερια οδηγων που εχει εκθεσει η λεσχη , και απο πολλους αλλους που συμμετειχαν στο σοου ...... η λεσχη ειναι ανεπανορθωτα εκτεθειμενη , και πιστευω οτι η Ομοσπονδια ηρθε η ωρα να βαλει ενα τελος σε τετοιες λεσχες με τετοιες διοικησεις ! (τουλαχιστον ,εκτος προγραμματος ομοσπονδιας , μεχρι να αλλαξει ολοκληρωτικα η απαραδεκτη διοικηση αυτη ).
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Καλη η προσπαθεια σου Μιχαηλ μας , αλλα τα γεγονοτα οπως τα ακουσα απ'την μερια οδηγων που εχει εκθεσει η λεσχη , και απο πολλους αλλους που συμμετειχαν στο σοου ...... η λεσχη ειναι ανεπανορθωτα εκτεθειμενη , και πιστευω οτι η Ομοσπονδια ηρθε η ωρα να βαλει ενα τελος σε τετοιες λεσχες με τετοιες διοικησεις ! (τουλαχιστον ,εκτος προγραμματος ομοσπονδιας , μεχρι να αλλαξει ολοκληρωτικα η απαραδεκτη διοικηση αυτη ).Δεν συμφωνώ Χρήστο με την άποψή σου και την βρίσκω ολίγον τι (sic) ισοπεδωτική και πραγματικά άδικη.
Όσο για την «μεριά των οδηγών», που σε πληροφόρησαν, εσύ ξέρεις καλύτερα ότι αρκετοί από αυτούς, πόσο γνήσιοι Νεοέλληνες είναι στις απόψεις τους και στην εν γένει υπευθυνότητά τους.
Από μένα πάντως θα ακούς μόνο αλήθειες (κατά την γνώμη μου βέβαια), που δίνουν αναφορά μόνο στο ήθος μου και στην συνείδηση μου και σε κανένα άλλον, ούτε στον Θεό τον ίδιο, γι αυτό εξ΄ άλλου μου ¨τα χώνουν¨ και από την πλευρά των αγωνιζομένων και από την πλευρά της Λέσχης μου και φυσικά όχι πάντα, αλλά μόνον όταν δεν είμαι απλά αρεστός σε αυτούς !!!
-
Κυριε Ευγραιμογλου καλημερα,
Σας πληροφορω απο πρωτο χερι, οντας ενας απο αυτους που κατεθεσαν το παραβολο απο την Μεγαλη Πεμπτη, οτι λιγα λεει ο κυριος Αναγνωστοπουλος. Δεν ξερω αν συγκαταλεγομαι και εγω στους Νεοελληνες, να σας πω παντως οτι θεωρω οτι η συμπεριφορα της λεσχης οσο αφορα την ενημερωση για το αν θα γινει ή οχι ο αγωνας, ηταν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δεν επιτρεπεται υστερα απο αλεπαλληλα τηλεφωνηματα, να βγαζει ανακοινωση Τριτη τα μεσανυχτα, η οποια και παλι να μην ειναι ξεκαθαρη για το μελλον του αγωνα! Οσο αφορα την δικια μας συμμετοχη (που ειχαμε προπληρωσει ξενοδοχειο απο τεταρτη βραδυ(χασαμε βεβαια το 40% τις διαμονης δηλαδη 136,00 γιατι η κρατηση εγινε απο booking.com), συνοδηγος και φιλος που θα ανεβαιναμε παρεα χασανε δυο μερες απο τη δουλεια τους (πεμπτη και παρασκευη για τις οποιες ειχαν παρει αδεια) η χασουρα ειναι μεγαλη. Μεχρι και τελευταια στιγμη με πηρε ο προεδρος της λεσχης και μου ειπε οτι 'ελπιζω να σε προλαβα και να μην ξεκινησατε γιατι ο αγωνας δεν θα γινει' ενω μια ωρα πριν μου ειπε ο ιδιος 'ξεκινα'!!!
Για μενα δεν υπαρχει θεμα συγκυριων, υπαρχει θεμα ανευθυνοτητας, μη σεβασμου.
Τα λεφτα επιστραφηκαν αμεσως, αλλα και παλι αλοιμονο να πρεπει να ανησυχουμε για τα αυτοννοητα...
Οσο ωραιο και να ειναι το πηλιο, οσο και να θελω να τρεξω στον αγωνα, δεν προκειται να το κανω, βεβαια θα μου πεις, χεστηκαμε για σενα θα τρεξουν αλλοι... -
Ο χρήστης SteliosC έγραψε:
Κυριε Ευγραιμογλου καλημερα,Σας πληροφορω απο πρωτο χερι, οντας ενας απο αυτους που κατεθεσαν το παραβολο απο την Μεγαλη Πεμπτη, οτι λιγα λεει ο κυριος Αναγνωστοπουλος. Δεν ξερω αν συγκαταλεγομαι και εγω στους Νεοελληνες, να σας πω παντως οτι θεωρω οτι η συμπεριφορα της λεσχης οσο αφορα την ενημερωση για το αν θα γινει ή οχι ο αγωνας, ηταν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δεν επιτρεπεται υστερα απο αλεπαλληλα τηλεφωνηματα, να βγαζει ανακοινωση Τριτη τα μεσανυχτα, η οποια και παλι να μην ειναι ξεκαθαρη για το μελλον του αγωνα! Οσο αφορα την δικια μας συμμετοχη (που ειχαμε προπληρωσει ξενοδοχειο απο τεταρτη βραδυ(χασαμε βεβαια το 40% τις διαμονης δηλαδη 136,00 γιατι η κρατηση εγινε απο booking.com), συνοδηγος και φιλος που θα ανεβαιναμε παρεα χασανε δυο μερες απο τη δουλεια τους (πεμπτη και παρασκευη για τις οποιες ειχαν παρει αδεια) η χασουρα ειναι μεγαλη. Μεχρι και τελευταια στιγμη με πηρε ο προεδρος της λεσχης και μου ειπε οτι 'ελπιζω να σε προλαβα και να μην ξεκινησατε γιατι ο αγωνας δεν θα γινει' ενω μια ωρα πριν μου ειπε ο ιδιος 'ξεκινα'!!!
Τα λεφτα επιστραφηκαν αμεσως, αλλα και παλι αλοιμονο να πρεπει να ανησυχουμε για τα αυτοννοητα...
Οσο ωραιο και να ειναι το πηλιο, οσο και να θελω να τρεξω στον αγωνα, δεν προκειται να το κανω, βεβαια θα μου πεις, χεστηκαμε για σενα θα τρεξουν αλλοι...Αγαπητέ SteliosC,
Αντιλαμβάνομαι απολύτως την απογοήτευσή σου και συναισθάνομαι τον θυμό σου. Υπήρξα δέκτης πολλών σχολίων από αρκετούς αγωνιζόμενους και πραγματικά δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να μπω στην θέση σας. Πολλά από τα έξοδα που κάνατε πήγαν στον βρόντο και ο γενικότερος σχεδιασμός σας δεν επιτελέστηκε.
Νομίζω όμως πως οι περισσότεροι πέσατε θύματα ανυπόστατων φημών και ανεπισήμων διαρροών. Όσο η Λέσχη δεν εξέδωσε κανένα δελτίο τύπου περί του αντιθέτου, δεν υπήρχε κανείς λόγος αμφισβήτησης για την κανονική διεξαγωγή του αγώνα, διότι ήδη Μ. Παρασκευή βράδυ με το κλείσιμο των συμμετοχών στις 29, είχε αποφασιστεί να γίνει κανονικά ο αγώνας.
Δεν γνωρίζω εάν είσαι εκ των Νεοελλήνων, ενδεχομένως να μην είσαι μεταξύ εκείνων των αγωνιζομένων που έκαναν επί μια εβδομάδα (παράνομα), δοκιμές (παράνομα), μη έχοντας καταβάλλει το παράβολο συμμετοχής (παράνομα). Όλα αυτά διαζευκτικά και για ορισμένους συγκεντρωτικά, δηλ. δεν αφορούν έναν, αλλά άλλοι έκαναν την μια, άλλοι τις δύο και άλλοι και τις τρείς παρανομίες.
Το ότι επεστράφησαν άμεσα όλα τα χρήματα στους αγωνιζόμενους, μην το θεωρείς και τόσο αυτονόητο και επικαλούμαι την μαρτυρία του Γιατρού μας, Χρήστου Πλατή, ο οποίος τις προάλλες εξέφρασε επί προσωπικού ένα μικρό θεματάκι επί αυτού του ζητήματος.
Προσωπικά σε περιμένω στο Πήλιο στον επόμενο αγώνα, ακόμη και να σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου και να σου αποδείξω ότι ενδεχομένως αβλεψίες και ατολμίες να υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από το πάθος που έχει ο καθένας από εμάς, ώστε να υπηρετούμε αυτό το σπορ ανιδιοτελώς, ακούραστα και πάντα με διάθεση αυτοκριτικής και επίγνωση της καθημερινής βελτίωσης.
-
.............................Προσωπικά σε περιμένω στο Πήλιο στον επόμενο αγώνα, ακόμη και να σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου και να σου αποδείξω ότι ενδεχομένως αβλεψίες και ατολμίες να υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από το πάθος που έχει ο καθένας από εμάς, ώστε να υπηρετούμε αυτό το σπορ ανιδιοτελώς, ακούραστα και πάντα με διάθεση αυτοκριτικής και επίγνωση της καθημερινής βελτίωσης.
ΜιχάληςΚαλο , αν και εγω θα το ηθελα για το καλο του σπορ ............
.
Γεια σου Μιχαλη .
Υ.Γ. υπ'οψην αγαπητε Μιχαλη οτι απευθηνεσαι σε ενα υποδειγμα στην κυριολεξια αγωνιζομενου και ανθρωπου , που κοσμει τον χωρο μας , χωρις ποτε να εχει δοσει κανενα δικαιωμα για ελαχιστη παρατηρηση σε ολα τα αγωνιστικα επιπεδα .
-
Δυστυχώς το Ράλι Κένταυρος ακυρώθηκε. Κατά την γνώμη μου Την ευθύνη γι αυτό την έχουν από 50% και η λέσχη αλλά και οι αγωνιζόμενοι που δήλωσαν συμμέτοχη στον συγκεκριμένο αγώνα και δεν ήταν τυπικά οκ. Σαν αγωνιζόμενος αλλά παρακολουθώντας και από κοντά μέρα - μέρα την εξέλιξη των δηλώσεων συμμετοχής βγάζω το δικό μου συμπέρασμα.
Το λάθος της λέσχης ήταν ότι ενώ την Μ. Παρασκευή και κατά την λήξη των συμμετοχών είχε στα χέρια της ¨θεωρητικά¨ 29 συμμετοχές θεώρησε σωστό να δώσει παράταση έως την Τέταρτη (μόλις 3 μέρες πριν τον αγώνα). Λέω θεωρητικά γιατί μόλις 4 η 5 από αυτές συνοδευόταν με το αντίστοιχο παράβολο συμμετοχής, παρόλο που αυτό ήταν υποχρεωτικό και ξεκάθαρο από τον κανονισμό. Τι περίμενε η λέσχη άλλες 5 μέρες ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές? Οι οδηγοί τι περίμεναν έως την τελευταία στιγμή ενώ μπορούσαν ακόμα και σε ΑΤΜ οποιαδήποτε μέρα να καταθέσουν τα χρήματα? Δεν ήταν σίγουροι ότι θέλουν να τρέξουν? Τότε μην δήλωναν. Σήμερα δυστυχώς μετρά και η μια ακυρωμένη συμμέτοχη έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα.
Εάν η λέσχη την Μ. Παρασκευή είχε ζητήσει να έχουν καταβληθεί τα χρήματα όπως το έκανε με ανακοίνωση της την Τρίτη του Πάσχα τότε σίγουρα η ο αγώνας θα πραγματοποιούνταν με τις 29 αυτές συμμετοχές, η θα είχε ακυρωθεί εγκαίρως και σίγουρα τα παράπονα θα ήταν πολύ λιγότερα.
Ξέρουμε όλοι ότι οι εποχές είναι δύσκολες και ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα παντού.
Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στον χώρο των αγώνων αυτοκίνητου. Θα έπρεπε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας από την πλευρά του ότι έχει πράξει το σωστό. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι πάντα τυπικοί και κάποιοι άλλοι να είναι μόνιμα στην αναβολή.
Λυπάμαι αλλά και μένα ο συγκεκριμένος αγώνας μου στοίχισε κάποια χρήματα για την προετοιμασία του χωρίς να καταφέρω να κάνω ούτε ένα αγωνιστικό χιλιόμετρο. Δεν μπορώ όμως να ρίξω μόνο το φταίξιμο στην λέσχη.
Άλλωστε ¨σε ένα διαζύγιο πάντα φταίνε και οι δυο πλευρές¨Αντωνης Σταφυλοπατης
-
Τα λογια του Antopc ειναι η ΜΟΝΗ αληθεια.
Ολα τα αλλα ειναι, με το συμπαθειο, κουραφεξαλα....
Κε Μιχαλη ασφαλως και δεν εχω με κανεναν απο τη λεσχη κατι προσωπικό. Οι καιροι ομως εχουν αλλαξει για ολους, και πρεπει ολοι να δειξουμε, εστω και με μεγαλη προσπαθεια, τον καλο μας εαυτο. Και εγω πριν απο μερικα χρονια, πληρωνα το παραβολο στον τεχνικο ελεγχο (που λεει ο λογος), τωρα πολυ απλα δεν κοιταω να εξυπηρετηθω μονο εγω αλλα και ο συνεργατης μου, στη προκειμενη περιπτωση η λεσχη. Ή ολοι μας θα πρεπει να τηρουμε καποιους κανονες ή δεν μπορει να υπαρξει προκοπη. Ειναι πολλα που πρεπει να ειπωθουν και δυστυχως, το φορουμ δεν βοηθαει για καταβατά αποψεων. Οταν με το καλο ανεβω στο βολο, μακαρι να πιουμε ενα τσιπουρακι και να τα πουμε απο κοντα.
ΥΓ. Κυριε Χρηστο, ευχαριστω για τα καλα σου λογια, πολλοι που διαβαζουν αυτο το φορουμ θα γελανε ομως...Σιγουρα θα εχουν να μου προσαψουν πολλα...απο το 1992 στα καρτ, και ποσα χρόνια στο ενιαιο, ε, ολο και καποιος θα εχει παραπονα...
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Υ.Γ. υπ'οψην αγαπητε Μιχαλη οτι απευθηνεσαι σε ενα υποδειγμα στην κυριολεξια αγωνιζομενου και ανθρωπου , που κοσμει τον χωρο μας , χωρις ποτε να εχει δοσει κανενα δικαιωμα για ελαχιστη παρατηρηση σε ολα τα αγωνιστικα επιπεδα .Αγαπητέ Χρήστο, δεν αμφισβητώ αυτό που λες, αλλά ξέρεις ότι με τα ψευδώνυμα γενικώς έχω ένα θεματάκι και ουσιαστικό δηλ. ότι δεν γνωρίζω την ταυτότητα και την ποιότητα κάποιου φίλου που συνομιλώ, αλλά και τυπικό, δηλ. είμαι οπαδός της καθαρής και επώνυμης άποψης... (βλέπεις είμαι παμπάλαιων αρχών !!!)
-
Ο χρήστης SteliosC έγραψε:
Ή ολοι μας θα πρεπει να τηρουμε καποιους κανονες ή δεν μπορει να υπαρξει προκοπη. Ειναι πολλα που πρεπει να ειπωθουν και δυστυχως, το φορουμ δεν βοηθαει για καταβατά αποψεων. Οταν με το καλο ανεβω στο βολο, μακαρι να πιουμε ενα τσιπουρακι και να τα πουμε απο κοντα.Μετά χαράς, για το τσιπουράκι, φίλε SteliosC, η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή
Και να ξέρεις ότι θα το πιεις μ΄έναν τύπο που πρώτα νοιώθει άνθρωπος με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον εαυτό του και κατόπιν έχει την ιδιότητα της τελευταίας τρύπας του ζουρνά, μιας οργανωτικής ομάδας...
-
Ο χρήστης Antopc έγραψε:
Δυστυχώς το Ράλι Κένταυρος ακυρώθηκε. Κατά την γνώμη μου Την ευθύνη γι αυτό την έχουν από 50% και η λέσχη αλλά και οι αγωνιζόμενοι που δήλωσαν συμμέτοχη στον συγκεκριμένο αγώνα και δεν ήταν τυπικά οκ.Αντώνη, περιγράφεις τα γεγονότα ψύχραιμα και νηφάλια, αλλά αυτό το περί ευθύνης της Λέσχης κατά 50%, τι το ήθελες και το έκανες τόσο συγκεκριμένο το ποσοστό ?
Ετοιμάσου να δεχτείς τις ομοβροντίες και τις αστραπές του Δία από τον Όλυμπο, όπως τις δέχτηκα εγώ το πρωί και μάλιστα με διέταξε να πάω να γ.…...ώ και αποφάσισε ότι είμαι πλέον ένας μ..…..ας.
Το επίπεδό μου δεν μου επιτρέπει ούτε καν να του επιστρέψω τέτοιους χαρακτηρισμούς. Ο καθένας έχει τον πολιτισμό του και όλοι κρινόμαστε …Βέβαια εσύ επειδή έχεις διπλή ιδιότητα, δηλ. είσαι και χορηγός, σου παρέχεται ασυλία και μπορείς να εκφράζεσαι πιο ελεύθερα και λιγότερο ελεγχόμενα απ΄ ότι άλλοι…
Λυπάμαι για λογαριασμό ορισμένων που δεν αντέχουν μια αντίθετη και εποικοδομητική άποψη, έστω και αν ενδεχομένως είναι λάθος.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Δυστυχώς το Ράλι Κένταυρος ακυρώθηκε. Κατά την γνώμη μου Την ευθύνη γι αυτό την έχουν από 50% και η λέσχη αλλά και οι αγωνιζόμενοι που δήλωσαν συμμέτοχη στον συγκεκριμένο αγώνα και δεν ήταν τυπικά οκ.
Αντώνη, περιγράφεις τα γεγονότα ψύχραιμα και νηφάλια, αλλά αυτό το περί ευθύνης της Λέσχης κατά 50%, τι το ήθελες και το έκανες τόσο συγκεκριμένο το ποσοστό ?
Ετοιμάσου να δεχτείς τις ομοβροντίες και τις αστραπές του Δία από τον Όλυμπο, όπως τις δέχτηκα εγώ το πρωί και μάλιστα με διέταξε να πάω να γ.…...ώ και αποφάσισε ότι είμαι πλέον ένας μ..…..ας.
Το επίπεδό μου δεν μου επιτρέπει ούτε καν να του επιστρέψω τέτοιους χαρακτηρισμούς. Ο καθένας έχει τον πολιτισμό του και όλοι κρινόμαστε …Βέβαια εσύ επειδή έχεις διπλή ιδιότητα, δηλ. είσαι και χορηγός, σου παρέχεται ασυλία και μπορείς να εκφράζεσαι πιο ελεύθερα και λιγότερο ελεγχόμενα απ΄ ότι άλλοι…
Λυπάμαι για λογαριασμό ορισμένων που δεν αντέχουν μια αντίθετη και εποικοδομητική άποψη, έστω και αν ενδεχομένως είναι λάθος.
Μιχάλη
Η κριτική μου πάντα ήταν καλοπροαίρετη. Τα ποσοστά είναι κατα την κρίση μου και είναι ενδεικτικά. Βάλτε όποια αναλογία θέλετε. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να βελτιωνόμαστε. Αλλωστε εγώ ρίχνω το ίδιο βάρος και στους αγωνιζόμενους κάτι που δεν πρόσεξα εάν έχει κάνει κάποιος άλλος.
Αλλωστε δεν ζητάω να αλλάξει η διοίκηση που ζητούν από εδώ μέσα. Ισα ίσα που κατά την γνώμη μου η διοίκηση έχει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να διαχειριστεί αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Αλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από την στήριξη μου -
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Κυριε Ευγραιμογλου καλημερα,
Σας πληροφορω απο πρωτο χερι, οντας ενας απο αυτους που κατεθεσαν το παραβολο απο την Μεγαλη Πεμπτη, οτι λιγα λεει ο κυριος Αναγνωστοπουλος. Δεν ξερω αν συγκαταλεγομαι και εγω στους Νεοελληνες, να σας πω παντως οτι θεωρω οτι η συμπεριφορα της λεσχης οσο αφορα την ενημερωση για το αν θα γινει ή οχι ο αγωνας, ηταν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δεν επιτρεπεται υστερα απο αλεπαλληλα τηλεφωνηματα, να βγαζει ανακοινωση Τριτη τα μεσανυχτα, η οποια και παλι να μην ειναι ξεκαθαρη για το μελλον του αγωνα! Οσο αφορα την δικια μας συμμετοχη (που ειχαμε προπληρωσει ξενοδοχειο απο τεταρτη βραδυ(χασαμε βεβαια το 40% τις διαμονης δηλαδη 136,00 γιατι η κρατηση εγινε απο booking.com), συνοδηγος και φιλος που θα ανεβαιναμε παρεα χασανε δυο μερες απο τη δουλεια τους (πεμπτη και παρασκευη για τις οποιες ειχαν παρει αδεια) η χασουρα ειναι μεγαλη. Μεχρι και τελευταια στιγμη με πηρε ο προεδρος της λεσχης και μου ειπε οτι 'ελπιζω να σε προλαβα και να μην ξεκινησατε γιατι ο αγωνας δεν θα γινει' ενω μια ωρα πριν μου ειπε ο ιδιος 'ξεκινα'!!!
Οσο ωραιο και να ειναι το πηλιο, οσο και να θελω να τρεξω στον αγωνα, δεν προκειται να το κανω, βεβαια θα μου πεις, χεστηκαμε για σενα θα τρεξουν αλλοι...Αγαπητέ SteliosC,
**Νομίζω όμως πως οι περισσότεροι πέσατε θύματα ανυπόστατων φημών και ανεπισήμων διαρροών. Όσο η Λέσχη δεν εξέδωσε κανένα δελτίο τύπου περί του αντιθέτου, δεν υπήρχε κανείς λόγος αμφισβήτησης για την κανονική διεξαγωγή του αγώνα, διότι ήδη Μ. Παρασκευή βράδυ με το κλείσιμο των συμμετοχών στις 29, είχε αποφασιστεί να γίνει κανονικά ο αγώνας.
**Γενικά συμφωνώ με το άρθρο του Γιάννη Μόσχου
,αλλά επίσης συγκεκριμένα στη παραπάνω παράγραφο θεωρώ ότι δεν έχει καμία βάση αυτό το 'ήδη Μ.Παρασκευή βράδυ με το κλείσιμο των συμμετοχών στις 29,είχε αποφασιστεί να γίνει κανονικά ο αγώνας'
Οι φήμες δεν ήταν ανυπόστατες γιατί όντως δεν έπιβεβαιώθηκε ποτέ ότι θα γινόταν ο αγώνας παρά μόνο τρίτη πολύ αργά το βράδυ και μετά από πιέσεις από πολλούς(ήταν ήδη πολύ αργά βέβαια,αφού οι αγωνιζόμενοι είχαν ήδη 'κουραστεί' 3 μέρες πριν τον αγώνα να μην παίρνουν σαφή απάντηση αν θα τρέξουν ) με το δ.τ. τελεσίγραφο 'βάλτε τα λεφτά ,ώστε να γίνει' κάτι το οποίο ,έπρεπε να το είχατε κάνει το αργότερο παρασκευή βράδυ.
Ελπίζω σε αλλαγή δ.σ.(ανανέωση) ή αν όχι,τότε να μην διοργανώσει ξανά έτσι αγώνα η λαβ.
Οταν αναλαμβάνουμε πρωταθληματικο αγώνα ράλλυ και δη τον πρώτο ,πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες του γεγονότος και όχι να το αντιμετωπίζουμε ελαφρά τη καρδία επειδή δεν μάζεψε τις συμμετοχές που θα θέλαμε να έχει.
Το σχόλιο δεν αφορά τον Κύριο Μιχάλη και κανένα προσωπικά,αλλά την λέσχη του βόλου.
34o ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 11~12 Μαϊου 2013