-
εγω οχι - ασχετα αν λογω μοντελου 96 αν και 2λιτρο δεν με αγγιζει. οπως ειμαι και με τα τελη κυκλοφρίας οταν καθε δεκεμβρη πληρωνω ως τελη το 1/2 με 1/3 στην καλυτερη της εμπορικής αξιας που εχει.
Αν και πλεον για μενα, για την εξυπηρετηση που μου προσφερει η χρηστική του αξια ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την οποια εμπορική
-
Δεν εισαι οκ με το μετρο των τεκμηριων εξαιτιας των αριθμων? Δηλαδη θεωρεις οτι τα νουμερα δεν ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα? Ή εισαι κατα των τεκμηριων λογω λανθασμενης λογικης?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
.....
Θα βοηθήσει να μειωθούν τα ασφάλιστρα για τους νομοταγείς οδηγούς? Δε θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά... Να δούμε.
....Μάλλον πλάκα κάνεις. Σε σχετική μου κουβεντα με τον ασφαλιστή μας...
-
Ωραία, τώρα με αυτό το μέτρο θα ασφαλιστουν αυτοκίνητα, οπότε λογικά θα πέσουν οι τιμές λόγω μείωσης (ή εξάλειψης θα έπρεπε να πω κανονικά!) του ασφαλίστρου για ανασφαλιστα. Κι επίσης οι ασφαλιστικές θα έχουν μεγαλύτερη πελατεία, άρα θα μπορούν να κάνουν καλύτερες τιμές γενικά.
-
Τι λες, αυξάνεται ο στόλος και άρα ο κίνδυνος για ατύχημα, πιο πιθανό ειναι να ανέβουν τα ασφαλιστήρια!!
Έμεινα με την απάντηση! Με λίγα λόγια...δεν τους πιάνεις πουθενά! Πάντα θα τα παίρνουν, με κάθε μέτρο ακόμα περισσότερο!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
-
Αυτη η απαντηση ειναι πεη κυανα...Ο ασφαλιζομενος στολος μπορει να αυξανεται (αρα περισσοτερες αιτησεις αποζημιωσης), αλλα το ασφαλιστρο ειναι τετοιο ωστε να ειναι επικερδες, σε σχεση με τον ασφαλιζομενο κινδυνο. (Αν εισαι καλη εταιρια, υποτιθεται οτι) καθε οχημα που ασφαλιζεται φερνει κερδη στην ασφαλιστικη εταιρια - αλλιως δεν υπαρχει λογος να δουλευει αυτη η εταιρια/να σε ασφαλισει αυτη η εταιρια.
-
Καλά, μην εκπλαγείς όμως αν δεις αύξηση στα ασφάλιστρα
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν εισαι οκ με το μετρο των τεκμηριων εξαιτιας των αριθμων? Δηλαδη θεωρεις οτι τα νουμερα δεν ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα? Ή εισαι κατα των τεκμηριων λογω λανθασμενης λογικης?Θα μπορουσες να πεις 'και τα 3 μαζι' αναλλογως τι εννοεις.
και φυσικά δεχομαι το γεγονός οτι τα τεκμηρια απλώς υπαρχουν τσουβαληδόν λογω αδυναμιας πραγματικου ελεγχου.
('μεχρι σημερα' θα ελεγα γιατι δειλα δειλα δειλα κααααααατι δειχνει....δες πχ 7 αυτοκινητα με βουλβαρικες που τα τσιμπισαν, μποει και 'για τα ματια του κοσμου' δε λεω...)το αγαπημενο μου παραδειγμα
LC 70.000 - sorento 35.000 ( τιμη αγοράς καινουργιου ) //// τεκμηριο ιδιο????????
το ιδιο πιστευω και για τις ασφαλειες.
με πιανεις να κυκλοφωρώ???? παρε το διπλωμα δια παντως
η λογικη πανω στην οποια επιβληθηκε ειναι που με ενοχλει - αυτο το 'εν δυναμη'.. -
Έχει έρθει σε κανέναν [που να ξέρετε] αυτό το πρόστιμο των 500 ευρώ?
Ή έτρεξαν όλοι να τα ασφαλίσουν? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ή έτρεξαν όλοι να τα ασφαλίσουν?Έχω 2-3 που έχουν τα αυτοκίνητα τους ανασφάλιστα και δεν έχει πάει τίποτα. Τζάμπα ασφάλισα και το δικό μου και δνε το χρησιμοποιώ κιόλας
-
στη Γενευη αν σε πιασουν ανασφαλιστο τι γινεται;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
στη Γενευη αν σε πιασουν ανασφαλιστο τι γινεται;Δεν το κινώ το αμάξι στην ελλάδα λέω!!!
-
δεν στο είπα γι αυτό..
για να κάνω σύγκριση τι επικρατεί εκεί το έγραψα -
δεν στο είπα γι αυτό..
για να κάνω σύγκριση τι επικρατεί εκεί το έγραψαΣυγγνώμη τότε παρεξήγηση .
Που να γνωρίζω, ΜΜΜ για το κέντρο της Γενεύης για ποιό περιφερειακά με υπηρεσιακά αμάξια είμαι -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ή έτρεξαν όλοι να τα ασφαλίσουν?Έχω 2-3 που έχουν τα αυτοκίνητα τους ανασφάλιστα και δεν έχει πάει τίποτα. Τζάμπα ασφάλισα και το δικό μου και δνε το χρησιμοποιώ κιόλας
Εμενα παντως με εχει παραξενεψει αυτο το 'απο μερα σε μερα τα προστιμα απο τις αυτοματες διασταυρωσεις πινακιδων-ασφαλιστικων' που ακουμε κ διαβαζουμε εδω κ ~2 μηνες στα διαφορα ΜΜΕ κ sites...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Με αφορμη την παραπανω ερωτηση:
Εχω ενα πελατη, ο οποιος ειναι ο κλασσικος ελληναρας 'θα μου κλασουν τα @@', 'θα παρουν τα @@ μου', 'θα τους δειξω/μπηξω/κανω' κλπ κλπ. Οταν ειχε πρωτοακουστει το μετρο ειχε αρχισει κ αυτος τα κλασσικα 'τι μαλακες που ειναι, εγω δεν το χρησιμοποιω αλλα το εχω στο δρομο γιατι δεν εχω παρκινγκ να καταθεσω τις πινακιδες, ασε που βαριεμαι τη ταλαιπωρια για τη καταθεση πινακιδων' κλπ κλπ.
Καθε τρεις+λιγο ομως νατος να κυκλοφορει με το αυτοκινητο (ανασφαλιστο) γιατι 'σιγα μωρε μεχρι το μαγαζι σου ηρθα' ή σιγα μωρε μεχρι το γιατρο πεταχτηκα τη γυναικα μου που δεν μπορει να πατησει το ποδι της'.
Τελικα τον ρωταω - με αφορμη την ερωτηση πιο πανω, για να μαθουμε τι γινεται με το περιφημο προστιμο - τι θα κανει με το θεμα, κ η απαντηση ηταν πολυ απλη: το ασφαλισε...
5ο αυτοκινητο που μαθαινω οτι σταματησε να κυκλοφορει ανασφαλιστο εξ'αιτιας του μετρου αυτου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Ετσι, για να κανουμε κουβεντα, να ρωτησω κατι: ποσοι απο εσας που κραζετε το μετρο αυτο, ειστε οκ με το μετρο των τεκμηριων στα ΙΧ?
Υποπτεύεσαι ότι υπάρχει κόσμος στο 4ΤF που κράζει αυτό το μέτρο αλλά είναι υπέρ των τεκμηρίων έτσι όπως τα εφαρμόζου (=χωρίς καμία επαφή με το ελάχιστο κόστος χρήσης ενός ΙΧ)? Η δική σου θέση ποια είναι?
-
Οχι μονο το υποπτευομαι, ειμαι κ σιγουρος για εναν εδω μεσα (που υπερασπιζοταν τα τεκμηρια) αλλα δεν θυμαμαι ποιος ειναι.
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63777126
Εάν εντοπιστεί ανασφάλιστο ΙΧ ή μοτό, το σχέδιο νόμου προβλέπει και νέες αυστηρές ποινές:
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες.10 ολόκληρες ημέρες (και νύχτες)?!... Πω πωωωωω, τους έσκισαν...
Εμένα πάντως με σταμάτησαν σήμερα 2η φορά για έλεγχο μέσα σε 4 μέρες (αυτή τη φορά στο ύψος της Βαρυμπόμπης ενώ οδηγούσα το νέο αμάξι φίλου φορουμίστα και γυρίζαμε από βόλτα προς Αγ.Μερκούριο - περισσότερο απ' ότι κατάλαβα για να δουν το συγκεκριμένο αμάξι, αφού εκεί που τσέκαραν άδεια κλπ ρωτούσαν παράλληλα ο ένας τον άλλο τι κρύβει κάτω απ' το καπώ κλπ )
-
στη Γενευη αν σε πιασουν ανασφαλιστο τι γινεται;Στην Ελβετία είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει ανασφάλιστο με ελβετικές πινακίδες: για να πάρεις πινακίδες για 1η φορά πρέπει η ασφαλιστική να στείλει ηλεκτρονικά ένα πιστοποιητικό ασφάλισης στην αντίστοιχη Διεύθυνση Μεταφορών. Μετά, δεν μπορείς να διακόψεις απλώς την ασφάλεια αν δεν κάνεις νέα. Αρα εξασφαλίζεται ότι αν έχεις πινακίδες έχεις και ασφάλιση.
Επειδή είναι αυτονόητο ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα, δεν υπάρχει ασφαλιστήριο σήμα. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι 5-6 σελίδες Α4 τις οποίες τις έχεις στο σπίτι. Μαζί σου στο αυτοκίνητο έχεις μόνο την άδεια κυκλοφορίας, η οποία γράφει σε ποια ασφαλιστική είσαι ασφαλισμένος (αν αλλάξεις ασφαλιστική δεν ξέρω τι γίνεται).
Από την άλλη, είναι και αρκετά πιο εύκολο να καταθέσεις πινακίδες και να γλυτώσεις έτσι ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας για τον αριθμό ημερών που έχεις καταθέσει πινακίδες.
Επίσης αν έχεις 2 αυτοκίνητα, αλλά δεν τα κινείς ποτέ ταυτόχρονα μπορείς να έχεις 1 ζεύγος πινακίδες και να τις τοποθετείς στο εκάστοτε αυτοκίνητο που κινείς. Τότε πληρώνεις ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας για το ένα μόνο (για το ακριβότερο προφανώς).
-
Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας...προχτές διέσχιζα με το όχημα μου οδό με στοπ.Σταμάτησα προχώρησα σιγά σιγά και συνεχώς κοίταζα αν έρχεται όχημα. όταν είχα φτάσει στη μέση της οδού που ''έκοβα' συνέχισα για να πάω απέναντι . ένα όχημα από τον δρόμο που διέσχιζα τρέχοντας σαν τρελό με χτύπησε στον πλάι του προφυλακτήρα μου και από την ταχύτητα που είχε με έριξε και κάτι κολώνες με αποτέλεσμα η ζημιά που προκλήθηκε στο όχημα μου να είναι πολύ μεγάλη (μέχρι και ο αερόσακος άνοιξε). Το όχημα μου είχε ήδη περάσει στον απέναντι δρόμο. Τα δύο τρίτα δεν πατούσαν τον κάθετο! Οι δρόμοι είναι και οι δύο μονόδρομοι και της κοπέλας χωράει χαλαρά δύο οχήματα. ποιος ευθύνεται στην περίπτωση αυτη?
-
Εφ'οσον εχεις περασει το καθετο δρομο κατα πολυ, υπαρχει σιγουρα συνυπευθυνοτητα. Αλλα, ολα αυτα θα αποφασιστουν μονο σε δικαστηριο. Μην περιμενεις να συμφωνησει η αλλη/ασφαλιστικη της αλλης.
Yποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου