-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως είναι παράνομο αυτό με τα κουπόνια. Από εκεί και πέρα τα διάφορα αυτοκίνητα, κινητά κλπ δεν τα δίνουν για την φουκαριάρα τη μάνα τους οι εργοδότες. Τα δίνουν γιατί είναι εργαλεία δουλειάς και τους αποφέρουν κέρδη.
Όταν δίνουν Audi αντί για Chevrolet πχ δεν είναι και τόσο εργαλείο δουλειάς.
Προ ΔΝΤ ( ) οι ιατρικοί επισκέπτες μπορεί να έπαιρναν απίστευτα πακέτα σε επίπεδο εκτός έδρας-bonus-αμάξι.
Εντι, οι φαρμακευτικές ελάχιστη είχαν σχέση με την αγορά, κατ' επάγγελμα κλέφτες τους κράτους ήταν (και είναι).
Απλά το αναφέρω. -
Εννοείται ότι αν δίνουν κουπόνια ΑΝΤΙ μισθού είναι προφανώς κάργα παράνομο.
Απλώς λέω ότι αν εγώ έχω συμφωνία με τον εργοδότη μου για π.χ 900 ευρώ, η επιλογη 850 + 100 κουπόνια με συμφέρει.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
-Απο τις 40.000 επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2012 επιβίωσε μόλις το 20% αυτων.
Αυτό το στοιχείο δεν το ήξερα...! ! ! Βλέπω τα τελευταία 3 χρόνια που ανοίγουν νέες επιχειρήσεις (κυρίως στη θέση άλλων που κλείνουν αν πάρουμε τα καταστήματα), αλλά ποτέ δεν περίμενα οτι σε Πανελλαδική εμβέλεια θα ήταν τόσες πολλές και μάλιστα σε μία χρονιά...! Πάντα μου έκανε εντύπωση και τραβούσα τα @@ μου, πώς κάποιοι άνθρωποι έκαναν κινήσεις κι επενδύσεις μέσα στο κλίμα που ζούμε...!!!
Αυτό που ΔΕΝ μου κάνει εντύπωση, είναι το οτι επιβίωσε μόνο το 20%.Επισης απο τις 40000 το 1/4 ηταν καφε-μπουγατσα-σουβλακι, με οτι και αν σημαινει αυτο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η γυναικα μου πηγε Κυριακη sm και χαλασε 100 ευρω.Ποσα χαλαει τις καθημερινες;Περιπου..0 ευρω γιατι παει σπανια ή γιατι οταν παει,παει τρεχοντας σαν τον Βεγγο.Οταν παει τρεχοντας, περναει απο το ταμειο 'αερα'; Δεν πληρώνει;
Επισης, εχετε μονιμως αδειο ψυγειο; -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Η γυναικα μου πηγε Κυριακη sm και χαλασε 100 ευρω.Ποσα χαλαει τις καθημερινες;Περιπου..0 ευρω γιατι παει σπανια ή γιατι οταν παει,παει τρεχοντας σαν τον Βεγγο.
Οταν παει τρεχοντας, περναει απο το ταμειο 'αερα'; Δεν πληρώνει;
Επισης, εχετε μονιμως αδειο ψυγειο;Εμείς ,η σύζυγος για την ακρίβεια καθώς εγώ δούλευα και αυτή την Κυριακή ,την Κυριακή πήγε ΣΜ. Πληρώνομαι κάθε Σάββατο οπότε αντί για Δευτέρα ψωνίσαμε την Κυριακή. Και ναι ,απο την Πέμπτη το ψυγείο έχει αδειάσει , μεροδούλι μεροφάι μας πάει .
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Η μόνη αλλαγή θα 'ναι ότι το 80% των μικρών μαγαζιών θα 'χουν εξαφανιστεί, κι η αγορά θα ανήκει (όχι ότι δεν ανήκει ήδη, αλλά όχι 99%) κατά 99% στο καρφούρ, το πράκτικερ, το Λερόι Μερλίν, το Λιντλ και κάνα δυο ακόμα.
... ακριβώς ο στόχος δηλαδή των πορωμένων νεοφιλελεύθερων που μας κυβερνάνε και ο οποίος θα πετύχει γιατί πολύ απλά, όχι μόνο δεν κάνει ο κάθε ένας από εμάς αυτό που του αναλογεί για να μην πετύχει, αλλά το ακριβώς αντίθετο!
...υποθέτω ότι τα ψώνια σας τα κάνετε από το μπακαλικάκι της γειτονιάς σας!..
-
Τα ψιλικατζιδικα ουτως ή αλλως κλεινουν σωρηδον απο το 2009
Το μπούζινες μόδελ να αγοραζεις απο το καρφουρ πραγματα και μετα να τα πουλας 30-80% ακριβοτερα σε οποιον δεν προλαβε το καρφουρ ανοιχτο,ηταν καθε αλλο παρα ελπιδοφορο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μπούζινες μόδελ να αγοραζεις απο το καρφουρ πραγματα και μετα να τα πουλας 30-80% ακριβοτερα σε οποιον δεν προλαβε το καρφουρ ανοιχτο,ηταν καθε αλλο παρα ελπιδοφορο.Απλά τελείωσαν τα λεφτά απο την επιδότηση ,νομίζω του ΟΑΕΔ.
-
Αυτό το μοντέλο ήταν καλό για περιοχές με μεγάλη πλυθησμιακή πυκνότητα. Πχ Κυψέλη με 40 διαμερισματα κάθε πολυκατοικία. Τώρα στο Χαλάνδρι ή στα Μελίσσια πχ με 2ώροφα - 3 όροφα κτήρια από 2 διαμερίσματα στο καθένα τι τζίρο να κάνει ένα ψιλικατζίδικο και πόσα να αντέξουν....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εννοείται ότι αν δίνουν κουπόνια ΑΝΤΙ μισθού είναι προφανώς κάργα παράνομο.Απλώς λέω ότι αν εγώ έχω συμφωνία με τον εργοδότη μου για π.χ 900 ευρώ, η επιλογη 850 + 100 κουπόνια με συμφέρει.
Αυτο που σε συμφερει ειναι 900 + 50 σε κουπονια.
Με τα κουπονια ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις αγορες σου. Πραγμα το οποιο ειναι μια πολυ ασυνηθιστικη πρακτικη. Το κουπονι σε αντιθεση με το χρημα δεν μπορει να αποσυρθει απο την αγορα πιεζοντας ετσι τις τιμες προς τα κατω.
Οι επιχειρησεις με καποιο σημαντικο ογκο εξασφαλισμενων πωλησεων (λογω προπληρωμης) δεν εχουν κανενα λογο να ριξουν τις τιμες. Θα μπορουσαν και να τις αυξησουν με αποτελεσμα τη μειωση της αγοραστικης δυναμης. Φαντασου οταν πληρωνομαστε να περναμε απο το ΣΜ και να δινουμε ενα κατοσταρικο για τις αγορες που ΘΑ κανουμε.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Η εκτίμησή σου είναι τελείως εσφαλμένη και είναι το φυσικό αποτέλεσμα του να μη γνωρίζεις τα πράγματα εκ των έσω...
Ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις που πήρες εσυ για τις ελλείψεις δίνω κι εγω στους πελάτες μου όταν διαπιστώνουν οτι δεν βρισκουν προιόντα που θέλουν. Είναι μια υπεκφυγή για να μη δώσω την εντύπωση της μίζερης επιχείρησης, που δυσκολεύεται να φέρει είδη λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Είναι μια προσπαθεια για να αποφύγω να καθιερωθώ στη συνείδηση του πελάτη αρνητικά, σαν κατάστημα που πλέον δεν έχει εμπορεύματα, ωστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάτι, να περάσει εστω να ρωτήσει....Να μη με ξεγράψει....
Μήπως επίσης σου λέγανε πολλοί και την εξης δικαιολογία...? 'Δεν ήρθαν ακόμα....Τα περιμένουμε! ', 'Θα έρθουν σε λίγες μέρες' και άλλα τέτοια παρόμοια...? Σου είπε κανείς οτι 'Να, φέραμε 15 μπουφάν αντί για 80 που ήταν η δυναμική μας, λόγω κρίσης κι επειδή φοβηθήκαμε μη μας περισσέψουν, ενω επίσης δεν έχουμε την κατάλληλη ρευστότητα για περισσότερα...?' Οχι! Σου λέγανε 'τα βουτήξανε όλα...' αφήνοντας να εννοηθεί οτι το μαγαζί τους πουλάει τις προϊοντάρες του σα ζεστά ψωμάκια..! Εσυ άργησες...!
Σημ. Δεδομένων των συνθηκών, λίγο έψαξες...Τρία καταστήματα για να βρεις το μπουφάν (ελαφρύ κιόλας) που θες, όπως το θες, στην τιμή που μπορείς να το πληρώσεις, θέλει λίγο παραπάνω τρέξιμο.Οσο 'εύκολος' κι αν είσαι στο θέμα γούστο...
Εχω πει εδω και δυο χρόνια (κι εδω στο φορουμ), θα αρχίσουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προιόντα στην αγορά όσο θα περνάει ο καιρός. Η εποχή της αφθονίας, 'κάτω απο την πόρτα του σπιτιού μου', έχει περάσει ανεπιστρεπτί....Συμφωνώ ότι μπορεί να ισχύουν όσα γράφεις. Απλά ανέφερα αυτά που μου είπαν.
Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω άλλα μαγαζιά με ανδρικά ρούχα και σε προσιτές τιμές.
Οπότε με βάση τον ελεύθερο χρόνο που είχα επικεντρώθηκα στα μοναδικά μαγαζιά που ήξερα.
Άσε που η πλειοψηφία των μαγαζιών πλέον σε κεντρικές εμπορικές περιοχές έχουν μόνο γυναικεία.Η επόμενη κίνησή μου θα είναι να πάω στο FACTORY OUTLET στο αεροδρόμιο, αλλά αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και μέρα που να μην τρέχουν άλλες υποχρεώσεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η γυναικα μου πηγε Κυριακη sm και χαλασε 100 ευρω.Ποσα χαλαει τις καθημερινες;Περιπου..0 ευρω γιατι παει σπανια ή γιατι οταν παει,παει τρεχοντας σαν τον Βεγγο.
Επισης, εχετε μονιμως αδειο ψυγειο;Απο την Πέμπτη το ψυγείο έχει αδειάσει , μεροδούλι μεροφάι μας πάει .
Αρα δεν εχετε προβλημα χρονου, προβλημα οικονομικο εχετε.
-
Με λυπη μου βλεπω οτι κανεις δεν ειδε Μπαμπη χθες στον ΣΚΑΙ.
Ο ανθρωπος των ειδικων αποστολων ξαναχτυπησε:
'Πηγα στο κέντρο χθες,ητανε μια γιορτή' -
Επισης, εχετε μονιμως αδειο ψυγειο;Απο την Πέμπτη το ψυγείο έχει αδειάσει , μεροδούλι μεροφάι μας πάει .
Αρα δεν εχετε προβλημα χρονου, προβλημα οικονομικο εχετε.
Δεν είπα ότι δεν με φτάνουν οι ώρες.Τα μπικικίνια είναι το πρόβλημα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μπούζινες μόδελ να αγοραζεις απο το καρφουρ πραγματα και μετα να τα πουλας 30-80% ακριβοτερα σε οποιον δεν προλαβε το καρφουρ ανοιχτο,ηταν καθε αλλο παρα ελπιδοφορο.Υπαρχουν και αυτα τα ψιλικατζιδικα. Υπαρχουν ομως και πολυ οργανωμενα: Τοσο στη γειτονια του πατρικου μου, οσο και στη γειτονια που μενω τωρα μια χαρα τιμες εχουν, πολυ καλη εξυπηρετηση, ποικιλια προιοντων κτλ. Φυσικα δεν αγοραζουν απο το καρφουρ, υπαρχουν εταιριες διανομης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δε σου φτανουν;
Και δουλευεις και Κυριακη;
Μη μου πεις οτι δε σου φτανουν ακομα και αν (οπως υποθετω) δουλευεις και 12ωρα; -
Δε σου φτανουν;
Μη μου πεις οτι δε σου φτανουν ακομα και αν (οπως υποθετω) δουλευεις και 12ωρα;12ωρα τις Κυριακές.Τις άλλες μέρες 8ωρο .
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με λυπη μου βλεπω οτι κανεις δεν ειδε Μπαμπη χθες στον ΣΚΑΙ.
Ο ανθρωπος των ειδικων αποστολων ξαναχτυπησε:
'Πηγα στο κέντρο χθες,ητανε μια γιορτή'Συναγωνιζεται τον Πρετεντερη στο ποιος θα βγει πιο γλυωδης
-
Απολύθηκαν εμποροϋπάλληλοι που απήργησαν την Κυριακή
http://news247.gr/eidiseis/apoluthhkan_ ... 88399.html
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μπούζινες μόδελ να αγοραζεις απο το καρφουρ πραγματα και μετα να τα πουλας 30-80% ακριβοτερα σε οποιον δεν προλαβε το καρφουρ ανοιχτο,ηταν καθε αλλο παρα ελπιδοφορο.
Ενω το μπιζνες μόδελ του Carrefour, ήταν ελπιδοφόρο τόσα χρόνια. Χόρτασε το κόλον του 'Ελληνα φτήνια και ποικιλία προιόντων για πολύ καιρό, καλή εξυπηρέτηση, καλές τιμές, σεβασμό στον πελάτη, διαφάνεια στις συναλλαγές του, καταπολέμηση της ανεργίας με εργαζόμενους φχαριστημένους, κερδοφορία, επιτυχίες επαγγελματικές κλπ....Ποί(η)μα..!
Δε σου φτανουν;
Μη μου πεις οτι δε σου φτανουν ακομα και αν (οπως υποθετω) δουλευεις και 12ωρα;12ωρα τις Κυριακές.Τις άλλες μέρες 8ωρο .
Δοκίμασες τις άλλες μέρες 12ωρο και τις Κυριακές 15ωρο ή μιλάς για να μιλάς και μας κλάιγεσαι άδικα για το άδειο σου ψυγείο....? Αν δε το ξέρεις, η επέκταση του ωραρίου φέρνει χρήματα στις επιχειρήσεις και συνεπώς κέρδη.Ψαξ' το λίγο καλύτερα...
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]