-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
όταν οι συναλλασσόμενοι δέχονταν να πληρωθούν με επιταγές τρίτων και πληρωτέες μερικούς μήνες μετά δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες.
Να συμπεράνω ότι είσαι στα πάντα πελάτης λιανικής και ότι δεν έχεις επαφή με χονδρική ? Λάθος ?
Σαν πελάτης ναι, σαν υπάλληλος με χονδρική ασχολιόμουν.
-
Πήρα πριν από λίγο μαζί με τη γυναίκα μου την απόφαση, οι επισκέψεις στο κοντινό ΑΒ να κοπούν μαχαίρι και αντί για εκεί να πηγαίνουμε πλέον στον κοντινότερο Σκλαβενίτη. Απόσταση από ΑΒ ... 300 μέτρα, απόσταση από Σκλαβενίτη, 3 χιλιόμετρα. Απλά θα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο προγραμματισμό στο τι ψωνίζουμε και πότε, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε 'εκτάκτως' όπως πηγαίναμε μέχρι τώρα στο ΑΒ επειδή ακριβώς ήταν δίπλα μας.
Συνεχίστε κάποιοι εδώ μέσα να κοιτάτε τη βόλεψη σας, να επιβραβεύετε όσους εκμεταλλεύονται τους σκλάβους των 500 ευρώ και να επιβεβαιώνετε τα νεοφιλελεύθερα κωθώνια που μας κυβερνάνε ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Πήρα πριν από λίγο μαζί με τη γυναίκα μου την απόφαση, οι επισκέψεις στο κοντινό ΑΒ να κοπούν μαχαίρι και αντί για εκεί να πηγαίνουμε πλέον στον κοντινότερο Σκλαβενίτη. Απόσταση από ΑΒ ... 300 μέτρα, απόσταση από Σκλαβενίτη, 3 χιλιόμετρα. Απλά θα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο προγραμματισμό στο τι ψωνίζουμε και πότε, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε 'εκτάκτως' όπως πηγαίναμε μέχρι τώρα στο ΑΒ επειδή ακριβώς ήταν δίπλα μας.Συνεχίστε κάποιοι εδώ μέσα να κοιτάτε τη βόλεψη σας, να επιβραβεύετε όσους εκμεταλλεύονται τους σκλάβους των 500 ευρώ και να επιβεβαιώνετε τα νεοφιλελεύθερα κωθώνια που μας κυβερνάνε ...
Ευγε
-
Είναι εντελώς διαφορετική η χρηματοδότηση τιμολογίου (αυτό που ενίοτε αποκαλείται factoring από τις τράπεζες εδώ) από την προεξόφληση επιταγής. Factoring κάνουν μεγαλύτεροι πελάτες, προεξόφληση έκανε οποιοσδήποτε με στοιχειώδες εμπορικό πρόσωπο στην τράπεζα. Εξαιτίας αυτού προέκυψαν και οι επιταγές ευκολίας κλπ.
Όλα αυτά με την ανοχή των τραπεζών. Δεν υπάρχει κάποιος που να είχε επιταγές στα χέρια του και από παραμονή της λήξης τους μέχρι το 8ημερο κλπ να μην ασχολείται με τηλεφωνα, οπισθογράφους, επιστολές στις τράπεζες κλπ. Μιλάμε για χαμένες εργατοώρες και δουλειά από μόνη της. -
Πήρα πριν από λίγο μαζί με τη γυναίκα μου την απόφαση, οι επισκέψεις στο κοντινό ΑΒ να κοπούν μαχαίρι και αντί για εκεί να πηγαίνουμε πλέον στον κοντινότερο Σκλαβενίτη. Απόσταση από ΑΒ ... 300 μέτρα, απόσταση από Σκλαβενίτη, 3 χιλιόμετρα. Απλά θα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο προγραμματισμό στο τι ψωνίζουμε και πότε, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε 'εκτάκτως' όπως πηγαίναμε μέχρι τώρα στο ΑΒ επειδή ακριβώς ήταν δίπλα μας.Συνεχίστε κάποιοι εδώ μέσα να κοιτάτε τη βόλεψη σας, να επιβραβεύετε όσους εκμεταλλεύονται τους σκλάβους των 500 ευρώ και να επιβεβαιώνετε τα νεοφιλελεύθερα κωθώνια που μας κυβερνάνε ...
Σκλαβενιτης, Γαλαξιας και ο Βεροπουλος ηταν τα σμ που δεν ακολουθησαν το μετρο.Καλα κανεις,εγω ψωνιζα τα περισσοτερα απο Σκλαβενιτη,τωρα πλεον μονο απο αυτον τα παντα.Αξιζει να τους στηριξεις.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
@Spartan
σε ότι αφορά αυτό που λες ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Πήγαινε ένα Σάββατο έξω από ένα βασικό σου -μεγάλο- ανταγωνιστή (πχ Zara) και δες πόσα άτομα και με πόσες σακούλες βγαίνουν από το κτήριο.
Αν ισχύει η θεωρία σου θα πρέπει να κινούνται ελάχιστες ως καθόλου σακούλες.
Αν όχι κάτι λάθος κάνεις εσύ.τι ειναι αυτα που λες ρε Εντι....
θα μετρας σακουλες? και αν αυτες εχουν μπλουζακια των 12 ευρω μεσα και ειναι και ας πουμε και 300 σακουλες? ολα καλα?
Αν παμε στα Ζαρα του Περιστεριου και μετρησεις 300 σακουλες σε ενα δημο με 800.000 κατοικους αυτο παει να πει με την λογικη σου οτι εχει δουλεια?
Να παμε και στο Μπουρναζι και μετρησουμε στις 15 καφετεριες Σαββατο πρωι 500 ατομα (και καθημερινες 200 ατομα και αν)σε εναν δημο των 800.000 κατοικων παλι ολα καλα?Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο στον Spartan.
Επειδή οι παίχτες στην αγορά που κινείται δεν βλέπουν μερίδια (πώς να δουν άλλωστε), δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.
Αν δεν υπάρχουν λεφτά (στην πόλη που είναι το μαγαζί του) για ρούχα, αυτό σημαίνει ότι ελάχιστοι ψωνίζουν ρούχα.
Αν υπάρχει κίνηση στα μεγάλα μαγαζιά και τα μικρά βαράνε μύγες, σημαίνει ότι κάτι λάθος κάνουν τα μικρά ή κάτι καλύτερο τα μεγάλα και όχι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για ρούχα.Σχετικά με το concept μικρό μαγαζί ένα σχόλιο.
Έμαθα πρόσφατα ότι άτομο που ενδιαφέρεται να ανοίξει κρεπερί σε πολύ τουριστικό σημείο έψαχνε διαφημιστική για να τον υποστηρίξει επικοινωνιακά.Έχουν αλλάξει τα δεδομένα και όποιος βλέπει την ατομική επιχείρηση ως 'τρεις στο λάδι τρεις στο ξύδι παζαρεύω ότι θέλω κι αν δεν γίνει το δικό μου θα το κλείσω το μπουρδέλο' πλανάται πλάνην οικτρά.
@Unhackable
Αυτό πρόκειται να το εφαρμόσεις γενικά σε όλες τις αγορές σου ή μόνο στο θέμα supermarket για κάποιο λόγο;
Πχ θα αρχίσεις να ψάχνεις στοιχεία για όποιον μαγαζάτορα πας και για όποιο προϊόν καταναλώνεις;
Πώς συμπεριφέρεται ο κυρ Μανώλης ο φαρμακοποιός στο βοηθό του, τι bonus έδωσε η χ εταιρεία απορρυπαντικών στους εργαζομένους, πόσα επένδυσε η ψ εταιρεία για πλαστικά καλαμάκια στην Ελληνική αγορά κλπ κλπΑν καταναλώνεις σε μόνιμη βάση προϊόν φαρμακευτικής εταιρείας μπορώ να σου πω με βεβαιότητα 90% (και λίγα λέω) ότι η εταιρεία αυτή έχει εμπλακεί σε κάποια μορφής παρατυπία/παρανομία.
Θα πας να ζητήσεις από το γιατρό σου να σου γράψει άλλο φάρμακο από 'νόμιμη'; -
που θες να καταληξεις;;;
-
Ο φίλος unhackable θα καταλήξει γιατί τον ρώτησα κάτι.
Το σκεπτικό που μας περιέγραψε αφορά μόνο supermarket ή θα βάλει όλες τους τις καταναλωτικές επιλογές σε αντίστοιχο 'κόσκινο';
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Είναι εντελώς διαφορετική η χρηματοδότηση τιμολογίου (αυτό που ενίοτε αποκαλείται factoring από τις τράπεζες εδώ) από την προεξόφληση επιταγής. Factoring κάνουν μεγαλύτεροι πελάτες, προεξόφληση έκανε οποιοσδήποτε με στοιχειώδες εμπορικό πρόσωπο στην τράπεζα. Εξαιτίας αυτού προέκυψαν και οι επιταγές ευκολίας κλπ.
Όλα αυτά με την ανοχή των τραπεζών. Δεν υπάρχει κάποιος που να είχε επιταγές στα χέρια του και από παραμονή της λήξης τους μέχρι το 8ημερο κλπ να μην ασχολείται με τηλεφωνα, οπισθογράφους, επιστολές στις τράπεζες κλπ. Μιλάμε για χαμένες εργατοώρες και δουλειά από μόνη της.- ενα σωρό προμήθειες στις τράπεζες για την είσπραξη, φασαρία να τις πηγαινοφέρνεις στη θυρίδα, και ενα σωρό άλλες βλακείες.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο φίλος unhackable θα καταλήξει γιατί τον ρώτησα κάτι.Το σκεπτικό που μας περιέγραψε αφορά μόνο supermarket ή θα βάλει όλες τους τις καταναλωτικές επιλογές σε αντίστοιχο 'κόσκινο';
Καλά, δεν είμαι και από πάνω να απαντάω σε dt. Προφανώς και δεν θα το κάνω γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αφού δεν έχω την ενημέρωση που θα απαιτούνταν για να κάνω κάτι τέτοιο. Ακόμα και να μπορούσα όμως να το κάνω και τελικά να ΜΗΝ το έκανα ... τι ακριβώς θα σήμαινε αυτό?
Είμαι πολύ περίεργος επίσης να μου πεις εάν επειδή δεν μπορώ να το κάνω για όλους ... δεν θα έπρεπε να το κάνω για έναν
-
Ο φίλος unhackable θα καταλήξει γιατί τον ρώτησα κάτι.Το σκεπτικό που μας περιέγραψε αφορά μόνο supermarket ή θα βάλει όλες τους τις καταναλωτικές επιλογές σε αντίστοιχο 'κόσκινο';
Και μιας και το ρώτησες, το έχω κάνει εδώ και 2 χρόνια για το Jumbo ... αν και οφείλω να ομολογήσω ότι η αφορμή ήταν άσχετη (άρνηση αλλαγής ελαττωματικού προϊόντος) ...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τι εννοείς;
Έξω παίζει πολύ το σύστημα της προεξόφλησης τιμολογίων π.χ.
Κατ' ουσίαν δεν έχει και μεγάλη διαφορά με την προεξόφληση μεταχρονολογημένης επιταγής.Παλιά, υπήρχε κ η (σωστότατη, κατ' εμέ) χρηματοδότηση συμβολαίων με σοβαρές, εννοείται, εταιρίες της αλλοδαπής.
Υπήρχε άλλο ένα εργαλείο, οι 'γενικές αποθήκες', με λίγα λόγια, η τράπεζα σε χρηματοδοτούσε για την αγορά Α' υλών, οι οποίες έμεναν σε σφραγισμένο χώρο στις εγκαταστάσεις σου μέχρι να τις πληρώσεις (μαζί με τους τόκους).
Τώρα, το ποιόν κ πως εξυπηρετεί το σύστημα των μεταχρονολογημένων επιταγών, σηκώνει κουβέντα (η οποία, πάλι κατά τη γνώμη μου, στηρίζεται στα υπερκέρδη που έφερνε κ φέρνει στις τράπεζες κ τις πολλαπλές οπισθογραφήσεις - βασικές διαφορές από την προεξόφληση τιμολογίων). -
Αυτα που περιγραφεις περι γενικων αποθηκων θυμιζουν στην καλυτερη ΕΣΣΔ.
Οι επιταγες οπως κινουνταν ηταν λαθος,μια επιταγη ειχε ουσιαστικα απεριοριστο ποσο,δηλαδη ο μητσος ο σουγιας μου εκοβε μια επιταγουλα 10 δισ. ευρω και αυτο ηταν ΟΚ
Και ...ας τα ξαναλεμε,η πρακτικη των μεταχρονολογημενων δεν ειχε ουτε εχει καμια απολυτως νομικη βαση
-
Το σκεπτικό που μας περιέγραψε αφορά μόνο supermarket ή θα βάλει όλες τους τις καταναλωτικές επιλογές σε αντίστοιχο 'κόσκινο';
Καλά, δεν είμαι και από πάνω να απαντάω σε dt. Προφανώς και δεν θα το κάνω γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αφού δεν έχω την ενημέρωση που θα απαιτούνταν για να κάνω κάτι τέτοιο. Ακόμα και να μπορούσα όμως να το κάνω και τελικά να ΜΗΝ το έκανα ... τι ακριβώς θα σήμαινε αυτό?
Είμαι πολύ περίεργος επίσης να μου πεις εάν επειδή δεν μπορώ να το κάνω για όλους ... δεν θα έπρεπε να το κάνω για έναν
Απλά δεν πολυέχει νόημα να κάνεις 2χλμ για να πας στο Σκλαβενίτη και όχι στον ΑΒ που νομίζεις ότι συμπεριφέρεται άσχημα στους υπαλλήλους του και παράλληλα να προτιμάς το φαρμακείο του κυρ Μανώλη που βάζει χέρι στη βοηθό του και όχι στου κυρ Μένιου που δίνει και κουραμπιέ όταν του λένε τα κάλαντα.
Αν εσένα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μαγκιά σου και προφανώς εμάς μας περισσεύει, απλά σου εξηγώ ότι δεν έχει φοβερό νόημα.
-
φυσικα και εχει νοημα να στηριζεις την πιο σωστη επιχειρηση.
εσυ αμα πας καπου και εχεις κακη εμπειρια θα ξαναπας? -
Απλά δεν πολυέχει νόημα να κάνεις 2χλμ για να πας στο Σκλαβενίτη και όχι στον ΑΒ που νομίζεις ότι συμπεριφέρεται άσχημα στους υπαλλήλους του και παράλληλα να προτιμάς το φαρμακείο του κυρ Μανώλη που βάζει χέρι στη βοηθό του και όχι στου κυρ Μένιου που δίνει και κουραμπιέ όταν του λένε τα κάλαντα.
Αν εσένα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μαγκιά σου και προφανώς εμάς μας περισσεύει, απλά σου εξηγώ ότι δεν έχει φοβερό νόημα.
Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε στο 100% ας μην κάνουμε τίποτα. Πολύ καλή φάση!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτα που περιγραφεις περι γενικων αποθηκων θυμιζουν στην καλυτερη ΕΣΣΔ.Ήταν ένα εργαλείο. Κάποιους εξυπηρετούσε, εμένα πχ, άλλους όχι. Δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση του.
-
Θα με βόλευε πολύ αν τα συνεργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν ανοιχτά σ/κ. Να απαιτήσω λοιπόν απ'αυτούς να είναι ανοιχτά αυτές τις ημέρες ή να ζητήσω να δουλεύω ελεύθερο ωράριο/απ'το σπίτι και να πρέπει να πάρουν άλλο άτομο για το γραφείο; Έλα να σοβαρευτούμε λίγο επιτέλους.
-
αρα αφου δεν ξερει ποιος ειναι ο σωστοτερος για ΟΛΑ τα επαγγελματα,να παει να ψωνιζει απο αυτον που ξερει οτι εκμεταλευεται τον εργαζομενο,αφου δεν θα μπορει να το κανει για ΟΛΟΥΣ.
Γαματη λογικη.
ακομα πιο γαματη θα ειναι να επιλεγουμε επι τουτου μονο αυτον που εκμεταλευεται τον εργαζομενο,αφου μας βολεβει και ψωνιζουμε χαλαροι.
Εχεις κανα συμπεθερο Νικο? -
Δηλαδή αν οι 'σκλάβοι' έπαιρναν 1500 ευρώ δεν θα είχες πρόβλημα;
Μου αρέσει που μας κάνεις και μάθημα ηθικής.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]