-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
\Για την Ξάνθη έχω ακούσει καλά λόγια σαν πόλη, οι βόρειοι τη γνώμη έχετε για την περιοχή (δρόμοι κλπ)?
Οι μετακινήσεις Αθήνα με κανα αεροπλάνο θα είναι πακέτο ε?Πώς το βλέπετε το όλο θέμα?
Μια που πλέον έχω αρχίσει να νιώθω όλη τη Μακεδονία και Θράκη...
Καλή πόλη είναι, αν αποφασίσεις ότι θα περνάς αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι. Στήσε Playstation, PC, αν μπορείς τίποτα σχετικό με γκαράζ για το αυτοκίνητο κλπ. Κίνηση υπάρχει προ αργιών, αργίες και Παρασκευή βράδυ-Σάββατο βράδυ after eleven o'clock, για να μαζευτούν οι φαντάροι (εις εκ των οποίων ήμουν και εγώ) στους Λόχους τους.
Τα καφεμπαρμαγαζιά είναι ουσιαστικά καμιά 10ρια, έχουν αρκετό λαό με φοιτητές (όχι -ριες ) και φαντάρους (ξέχνα τις γυναίκες ΕΠΟΠ, τις ξέρω όλες στο Δ'ΣΣ, παντρεμένες και στόκοι πλην μιας...αχ... ). Υπάρχει καλό φαί και γλυκά, αλλά λίγα αναλογικά σποτς, μια καταπληκτική μπυραρία στην οποία εύκολα θα γινόμουν μόνιμος. Δεν κυκλοφορεί κόσμος γενικά τις υπόλοιπες ώρες οπότε μπορεί να σου φανεί άδειο το μέρος. Οι μετακινήσεις είναι εύκολες, καθώς είναι αρκετά μαζεμένη σαν πόλη και περπατιέται εύκολα. Με το αυτοκίνητο παίζει να κάνεις πιο πολλή ώρα.
Αποστάσεις: Θεσσαλονίκη 220 χιλιόμετρα σε περίπου 1,5 ώρα με ωραίους γενικά δρόμους, κανένα στενό σημείο. Το αυτό και για Καβάλα, 80 χιλιόμετρα σε 30-45' περίπου. Κομοτηνή νομίζω 40-50 χιλιόμετρα σε κάνα 20λεπτο είσαι εκεί, και έχει ενδιαφέρον. Αλεξανδρούπολη επίσης έχει μέρη να πας, σε 1 ώρα περίπου. Η Εγνατία τα έχει φέρει όλα πολύ κοντά. Δράμα έχει δύο δρόμους, έναν από τα βουνά (Σταυρούπολη-Παρανέστι κλπ.) που έχει στροφές και περίεργα τοπία και έναν μέσω Καβάλας που είναι πολιτισμός.
Χρυσούπολη και αεροδρόμιο στο 20λεπτο.
Προσωπική γνώμη: Η Θράκη δεν μου αρέσει, με κουράζει μάλλον η μόνιμη συννεφιά και η ησυχία της. Ωστόσο, πέφτει χρήμα από ό,τι έχω μάθει με την Εγνατία, οπότε ίσως δεις σημαντική εξέλιξη στα προσεχή χρόνια. Οι (μη ντόπιοι) στρατιωτικοί που το συζήτησα μαζί τους, μου είπαν ότι σε 6 χρόνια η Ξάνθη ήταν σαν άλλη πόλη, η βελτίωση ήταν εμφανής. Τώρα πλέον που ο δρόμος είναι ό,τι καλύτερο μάλλον κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ίσως έχει ακόμα περισσότερη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει. Μακροπροθεσμα δεν υπαρχει πιο σημαντικο πραγμα απο την ανωνυμια.
γιατι focus εχεις και δε θες να σε αναγνωριζουν?
Ε ναι απο τοτε που εγινα premium δε μπορω να κυκλοφορησω στο δρομο
Τιγρη, εχεις δικιο για το ελληνικο φαινομενο του υπερπληθυσμου κρατικοδιαιτων και τους βλαχοδημαρχων, ομως, για εχεις παρε-δωσε μαζι τους στη μεγαλουπολη πρεπει να εχεις και το σχετικο ποστο, που σημαινει οτι ειναι επιλογη σου. Στο χωριο ο καθε κακομοιρης δημοσιοϋπαλληλισκος με μια θεση ευθυνης του κωλου (εγω εν προκειμενω), πρεπει να μπει στη διαδικασια, θελει δε θελει. Αυτο κολλαει καταπληκτικα με τα περι ανωνυμιας που λεγαμε παραπανω. Στην πολη -εστω οτι με προσεγγιζουν- θα κρυφτω πισω απο το αραχνιασμενο γραφειακι μου και την ταπεινοτητα κι ασημαντοτητα της ύπαρξής μου και της θέσης μου. Στο χωριο ειμαι ο ταδε και μπορουν ευκολα να με τραβηξουν απ' την τρυπα μου...
-
Αν μπορούσα, θα έφευγα.
Αν γύριζε ο χρόνος πισω, θα επιδίωκα να βρω ένα τρόπο να φύγω από την Αθήνα. -
Έχεις πολύ ακόμα για σύνταξη Νίκο?
-
12 χρόνια, ΑΝ πάρουμε ποτέ σύνταξη...
-
Έχεις ακόμα. Θα πάρουμε μην ανησυχείς βρε. Με το καλό και μετά μπορείς ελεύθερα να φύγεις να πας να μείνεις εκεί που θέλεις να χαρείς
Στο μεσοδιάστημα όσο μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τα ΣΚ να φεύγουμε από τα αστικά κέντρα να γεμίζουμε μπαταρίες. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχεις ακόμα. Θα πάρουμε μην ανησυχείς βρε. Με το καλό και μετά μπορείς ελεύθερα να φύγεις να πας να μείνεις εκεί που θέλεις να χαρείς
Στο μεσοδιάστημα όσο μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τα ΣΚ να φεύγουμε από τα αστικά κέντρα να γεμίζουμε μπαταρίες.Ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε, δυστυχώς!
-
AΟΠΛΟΣ ΜΑΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝ ΝΥΜΦΕΥΜΕΝΩΝ
-
Καμία σχέση. Με την κυρία μου θέλω να πάω, αν γίνεται, κάπου εκτός πόλης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
12 χρόνια...Και τι είναι 12 χρόνια μπρος στην αιωνιότητα;
Asimov, είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα! Έξω απ' ό, τι σου είναι γνωστό χάνεσαι, μακριά απ' την ανώνυμη πολυκοσμία φοβάσαι. Παραδοσιακός, συντηρητικός, καθόλου σίγουρος για τον εαυτό σου, καθαρόαιμος Έλληνας!
Έχουμε κολλήσει! Βλέπουμε τα 20 (ή τα 45) χιλιόμετρα σε επαρχιακούς δρόμους σαν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση, όταν η 1 - 1,5 ώρα οδήγησης σπίτι - δουλειά στην Ευρώπη (ΟΛΗ την Ευρώπη) δεν είναι τπτ παράξενο.
Τεσπα, για μια ακόμα φορά, ο καθένας ό, τι θέλει κάνει. Σκέπτεται, βάζει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του και την προσωπική του ικανοποίηση και προχωράει. Εμένα, ας πούμε, αν μου προτείνατε μια δουλειά των 4.000 Ε τον μήνα στην Αθήνα, θα γελούσα. Με μια των 14.000 Ε, όμως, θα το σκεπτόμουν σοβαρά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
12 χρόνια...
Και τι είναι 12 χρόνια μπρος στην αιωνιότητα;
Asimov, είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα! Έξω απ' ό, τι σου είναι γνωστό χάνεσαι, μακριά απ' την ανώνυμη πολυκοσμία φοβάσαι. Παραδοσιακός, συντηρητικός, καθόλου σίγουρος για τον εαυτό σου, καθαρόαιμος Έλληνας!
Έχουμε κολλήσει! Βλέπουμε τα 20 (ή τα 45) χιλιόμετρα σε επαρχιακούς δρόμους σαν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση, όταν η 1 - 1,5 ώρα οδήγησης σπίτι - δουλειά στην Ευρώπη (ΟΛΗ την Ευρώπη) δεν είναι τπτ παράξενο.
Τεσπα, για μια ακόμα φορά, ο καθένας ό, τι θέλει κάνει. Σκέπτεται, βάζει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του και την προσωπική του ικανοποίηση και προχωράει. Εμένα, ας πούμε, αν μου προτείνατε μια δουλειά των 4.000 Ε τον μήνα στην Αθήνα, θα γελούσα. Με μια των 14.000 Ε, όμως, θα το σκεπτόμουν σοβαρά.
Ηλία, κρίνεις εξ ιδίων τον Asimov, και μάλλον λαθεύεις... Ποιο ακριβώς ήταν το πλεονέκτημα της ζωής στην επαρχία για τον Asimov; Πέρα από τις περιγραφές του, ειλικρινά, αν το δούμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, εγώ δεν βρίσκω γιατί ήταν καλύτερα ΓΙ'ΑΥΤΟΝ , στην επαρχία!
Σαφώς και περνάει καλύτερα ο άνθρωπος στην Αθήνα και λέει απλώς το αυτονόητο!Όσο για τους μισθούς κλπ κλπ: η Αθήνα θέλει κάποια χρήματα για να περάσεις καλά, για έναν εργένη τα 4Κ είναι υπέροχα, για μια οικογένεια είναι οριακά. Τα 14Κ στην Αθήνα, μπορώ να σκεφτώ πολλούς ωραίους τρόπους να τα ξοδέψω, στην επαρχία, μάλλον μόνον να μπεις στο μάτι του γείτονα θα καταφέρεις, άντε να πας και κάνα ταξίδι...Απλώς δεν σου χρειάζονται, δεν υπάρχουν μέρη να πας απλώς...
Για έναν νέο, εργένη, επαρχία σαν αυτή που συνάντησε ο Asimov, είναι ΤΡΑΓΙΚΗ!
Εδώ πόλεις σαν τα Γιάννενα, είναι μια χαρά όταν είναι οι φοιτητές (κυκλοφορούν ωραία γκομενάκια, έχει ζωή έξω, έχει μέρη να βγεις κλπ κλπ), αλλά το Πάσχα που ήμουν πάνω, ΕΦΡΙΞΑ! Με τους 'γκόμενους' της επαρχίας, με τις πατσόλες 'γκόμενες' της πλάκας που ψάχνουν με τα κριτήρια της μάνας τους κλπ κλπ! Αν δεν υπήρχαν οι φοιτητές (και οι φοιτήτριες... ), ακόμη μια καμμένη πόλη θα ήταν και τα Γιάννενα, που ευτυχώς γι' αυτά, φτιάξαν κάποτε ένα πανεπιστήμιο και μας έκαναν ανθρώπους...Εδώ στην μΠάτρα και βαράς ενέσεις ώρες-ώρες, οι πλειοψηφία των φοιτητών την κάνει για την Αθήνα τα Σαββατοκύριακα...
Αν μιλάμε για οικογενειάρχες, άντε να το συζητήσουμε, αφού τα λεφτά συχνά είναι λίγα (άρα δεν μπορείς να βγεις συνέχεια...), τα παιδιά τρώνε όλο το χρόνο, θέλεις σχολεία , φροντιστήρια , γιαγιάδες κλπ κλπ κλπ, οπότε η επαρχία μπορεί να έχει νόημα, ή να είναι καλύτερη...
Για μη οικογενειάρχες όμως, απλά είναι κάπως αστείο να λέμε πως είναι καλύτερη η επαρχία! Ήμαρτον δηλαδή! Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συμπαθητική δουλειά (κοντά στα 2Κ καθαρά για έναν εργένη δηλαδή...) και προσοχή που μένεις. Τα υπόλοιπα, είναι στα πόδια σου! -
12 χρόνια...
Και τι είναι 12 χρόνια μπρος στην αιωνιότητα;
Αν και τα ειπε ο hifi να προσθεσω κατι. Ηλια σε αυτο που γραφεις υπαρχει μια μεγαλη ΑΝΤΙΦΑΣΗ: Συντηρητικος αυτος που θα τολμησει να επιβιωσει στη ζουγκλα και οχι αυτος που μενει στο χωριουδακι και το χωραφακι του!
Αν ειναι καποιος που φοβαται και τηρει κατα γραμμα το 'καλυτερα πρωτος στο χωριο κλπ' ειναι ο κατοικος της επαρχιας. Οι περισσοτεροι απ' αυτους φοβουνται αυτο ακριβως: να χαθουν στην ασημαντοτητα και την ανωνυμια που φερει η ζωη στη μεγαλουπολη, να σταθουν στα ποδια τους χωρις το safety net των συγγενων, φιλων, γνωστων και λοιπων δικτυων
Προσωπικα δε φοβηθηκα κατι. Δε φοβαμαι κανεναν. Ομως δεν υπηρχε κανενας λογος να ερχομαι καθημερινα σε συγκρουση με συντηρητικα απολιθωματα και τυχοδιωκτες, τις ωρες της δουλειας αλλα και τις ωρες της αργιας μου. Τωρα, ο,τι εχω ν' αντιμετωπισω ειναι στο 8ωρο της δουλειας (και αυτο σε πολυ μικροτερο βαθμο) και μετα εχω ολο το χρονο να ζησω τη ζωη που ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Κι οι προοπτικες (αν αποφασισω οτι αυτο που κανω δε με καλυπτει και ψαχτω για κατι πιο σημαντικο): ΑΠΕΙΡΕΣ.
Μην πιασω τα προσωπικα μου που ειναι μια πικρη ιστορια... -
νομιζω οτι μια καλη 'λυση' ειναι καπου στη μεση.
επαρχια μεν, αλλα σε μια μεγαλουτσικη και οργανωμενη πολη: Πατρα, Βολος, Ηρακλειο, Γιαννενα, Τρικαλα. Δεν ειναι και πολλα που μπορουν να σου λειψουν σε αυτες τις πολεις.
η Αθηνα εχει απειρες επιλογες, αλλα συνηθως δεν εχεις το χρονο/διαθεση να τις ακολουθησεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι μια καλη 'λυση' ειναι καπου στη μεση.επαρχια μεν, αλλα σε μια μεγαλουτσικη και οργανωμενη πολη: Πατρα, Βολος, Ηρακλειο, Γιαννενα, Τρικαλα. Δεν ειναι και πολλα που μπορουν να σου λειψουν σε αυτες τις πολεις.
η Αθηνα εχει απειρες επιλογες, αλλα συνηθως δεν εχεις το χρονο/διαθεση να τις ακολουθησεις.
Και εγώ είμαι αυτής της λύσης αλλά άν δέν το καταλάβει ο κόσμος δέν γίνεται τίποτα.
Η Αθήνα γενικότερα η Αττική παλιότερα ήταν καλά αλλά απο τότε που πλακώσαν οι αλλοδαποί έγινε εξαιρετικά αποκρουστική. -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
νομιζω οτι μια καλη 'λυση' ειναι καπου στη μεση.
επαρχια μεν, αλλα σε μια μεγαλουτσικη και οργανωμενη πολη: Πατρα, Βολος, Ηρακλειο, Γιαννενα, Τρικαλα. Δεν ειναι και πολλα που μπορουν να σου λειψουν σε αυτες τις πολεις.
Και εγώ είμαι αυτής της λύσης αλλά άν δέν το καταλάβει ο κόσμος δέν γίνεται τίποτα.
Η Αθήνα γενικότερα η Αττική παλιότερα ήταν καλά αλλά απο τότε που πλακώσαν οι αλλοδαποί έγινε εξαιρετικά αποκρουστική.Πριν τους αλλοδαπούς, ήταν η εσωτερική μετανάστευση.
Η Αθήνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει 6.000.000 κατοίκους.-
Μακάρι με το ΕΣΠΑ να ανοίξουν δουλειές στην υπόλοιπη Ελλάδα (καλά, λέμε τώρα) και να φύγουμε σιγά σιγά από την Αθήνα. Μια υπέροχη πόλη που την κάναμε εμείς οι πολιτες φουρδέλο!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...Asimov, είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα! Έξω απ' ό, τι σου είναι γνωστό χάνεσαι, μακριά απ' την ανώνυμη πολυκοσμία φοβάσαι. Παραδοσιακός, συντηρητικός, καθόλου σίγουρος για τον εαυτό σου, καθαρόαιμος Έλληνας!...
Ηλία, κρίνεις εξ ιδίων τον Asimov, και μάλλον λαθεύεις... Ποιο ακριβώς ήταν το πλεονέκτημα της ζωής στην επαρχία για τον Asimov; Πέρα από τις περιγραφές του, ειλικρινά, αν το δούμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, εγώ δεν βρίσκω γιατί ήταν καλύτερα ΓΙ'ΑΥΤΟΝ , στην επαρχία!
Σαφώς και περνάει καλύτερα ο άνθρωπος στην Αθήνα και λέει απλώς το αυτονόητο!O άνθρωπος - Asimov πήγε να δουλέψει σ' ένα χωριό για λίγα χρόνια, και παραπονιέται που δεν βρήκε σινεμά, 15 μπαρ, πολλά διαθέσιμα γκομενάκια, αντιπροσωπεία Ford και πολιτιστικά δρώμενα δίπλα στο σπίτι του. Καταλαβαίνεις;
-
O άνθρωπος - Asimov πήγε να δουλέψει σ' ένα χωριό για λίγα χρόνια, και παραπονιέται που δεν βρήκε σινεμά, 15 μπαρ, πολλά διαθέσιμα γκομενάκια, αντιπροσωπεία Ford και πολιτιστικά δρώμενα δίπλα στο σπίτι του. Καταλαβαίνεις;Δεν παραπονιεται μονο γι' αυτο αλλα αυτο σε συμφερει ν' απομονωσεις, γιατι αφηνει εντυπωσεις (που, και παλι, παραπονιεται δικαιως -ο kovathe, που ξεκινησε την κουβεντα, καταλαβα απο τα συμφραζομενα οτι ειναι γυρω στα 30, οχι στα προθυρα της συνταξης )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ηλια σε αυτο που γραφεις υπαρχει μια μεγαλη ΑΝΤΙΦΑΣΗ: Συντηρητικος αυτος που θα τολμησει να επιβιωσει στη ζουγκλα και οχι αυτος που μενει στο χωριουδακι και το χωραφακι του!Εσύ δεν περιέγραψες το χωριό σαν ανοργάνωτη ζούγκλα; Ή ζούγκλα είναι εκεί που θα βρεις το μπαράκι που σ' αρέσει, το σινεμαδάκι που γουστάρεις, την παρεΐτσα που σε φτιάχνει, την αντιπροσωπεία που δεν σε 'κουράζει'; Πρέπει να ξανασκεφτείς τι είναι θάρρος και που χρειάζεται περισσότερο.
Αν ειναι καποιος που φοβαται και τηρει κατα γραμμα το 'καλυτερα πρωτος στο χωριο κλπ' ειναι ο κατοικος της επαρχιας. Οι περισσοτεροι απ' αυτους φοβουνται αυτο ακριβως: να χαθουν στην ασημαντοτητα και την ανωνυμια που φερει η ζωη στη μεγαλουπολη, να σταθουν στα ποδια τους χωρις το safety net των συγγενων, φιλων, γνωστων και λοιπων δικτυων
Ακούς τι λες; Στο safety net σου ζεις, και κρύβεσαι όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την επωνυμία! Μόνος σου είπες ότι το να είσαι επώνυμος είναι δυσκολότερο.
Προσωπικα δε φοβηθηκα κατι. Δε φοβαμαι κανεναν. Ομως δεν υπηρχε κανενας λογος να ερχομαι καθημερινα σε συγκρουση με συντηρητικα απολιθωματα και τυχοδιωκτες, τις ωρες της δουλειας αλλα και τις ωρες της αργιας μου. ...
Στη θέση σου, απ' το χωριό, τις ώρες της αργίας μου θα 'παιρνα τα βουνά με τ' αμάξι μου, ποδήλατο ή με τα πόδια, θα διάβαζα, θα συζητούσα (δεν είναι όλοι ηλίθιοι εκτός από εμάς, φίλε), θα' χα στήσει κανα σύστημα σαν του tm να βλέπω τις ταινίες μου, θα εύρισκα τεσπα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω, αντί να μιζεριάζω που δεν είχα σινεμά δίπλα στο σπίτι μου. Δεν σε κατηγορώ για κάτι, αλλά τα γραφόμενά σου βγάζουν έναν συντηρητισμό, σαν αυτόν που ζω πολλά χρόνια τώρα στην Ελλάδα - και που είναι το μόνο που πραγματικά με ενοχλεί σε νέους ανθρώπους.
Ένας φίλος δουλεύει τις μισές μέρες στο Λονδίνο κ τις άλλες μισές στο Congleton (Cheshire), κοντά (τρία τέταρτατης ώρας) στο οποίο κατοικεί. Το χωριό του έχει 12 (δώδεκα) σπίτια κ τπτ άλλο και δεν γνωρίζει κανέναν απ' τους γείτονές του. Ενός άλλου (πάλι στην Αγγλία) το σπίτι είναι μέσα σε δάσος, σε περίπου μια ώρα απόσταση απ' το κοντινότερο μπακάλικο κ πάνω από μισή απ' την κοντινότερη παμπ. Ε, και; -
Δε διαβαζεις καλα. Δεν ειπα οτι ειναι δυσκολοτερο, ειπα οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να ταλαιπωρουμαι τις ωρες της δουλειας αλλα και μετα. Εχω πιο σημαντικα πραγματα να κανω ακομα κι αν αυτα περιλαμβανουν το να ρεμβαζω και ν' αμπελοφιλοσοφω. Δε χαριζω χρονο και κοπο σε κανεναν, ακομα κι αν ειναι αυτον τον χρονο και κοπο, μονος να παω μετα να τον πεταξω στα σκουπιδια
Οσον αφορα τη 'ζουγκλα' μπερδευεις τις επαγγελματικα με τα αλλα. Τα ξεχωρισα επιμελως.
Με τον ορο safety net εννουσα το συστημα και δικτυο που σε προστατευει σε μια μικρη κοινωνια.
Στη μεγαλουπολη ο καθενας κοιταει τη δουλεια του και αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο κι ας ακουγεται σκληρο.
Παραδειγμα εργασιακο: οποιος πουστης ερθει τωρα να μ' ενοχλησει στη δουλεια μου, θα φαει στη μαπα μια εγκυκλιο που εξηγει τι και πως και μετα θα παραπεμφθει στον συντακτη της εγκυκλιου (δε λεω για ν' αποφυγω να δουλεψω, λεω για να μην υποχρεωθω να του προσφερω παρατυπη/παρανομη εκδουλευση). Τοτε ο ιδιος πουστης θα μου εκανε την καθημερινοτητα αφορητη και ξερεις πολυ καλα τι εννοω.
Αυτα που λες περι δραστηριοτητων στο χωριο μπορω να τα κανω κι εδω στην Αθηνα (πολλα απ' αυτα εστω). Δε μπορουσα ομως να κανω πολλα αλλα που ειναι στις συνηθειες μου (της πλειψηφιας των 30+ του σημερα δλδ...).
Τωρα για το ποσοι ειναι ηλιθιοι εκτος απο μας σε παραπεμπω σε κοινο μας φιλο συμφορουμιτη
(αλλα δεν εχει και σημασια: εκει εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να βρεις μη ηλιθιους, εδω περισσοτερες -απο την αποψη του πληθυσμου και μονο) -
Δεν καταλαβαίνω τι λες, προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα. (το μόνο που κατάλαβα ήταν το προτελευταίο)
Η ουσία είναι ότι αν ο φίλος βρήκε μια δουλειά στην Ξάνθη (ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ξαναλέω μπας κ καταλάβεις ότι δεν είναι το 'χωριό σου') με περισσότερα χρήματα, ενδιαφέρον κ προοπτικές απ' αυτήν που έχει στην Αθήνα, δεν πρέπει να πάει γιατί η Ξάνθη έχει λιγότερες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης;
Για 30άρη μιλάμε, όχι για 20άρικο που μόλις γύρισε απ' τον στρατό.Για μια ακόμα φορά: Αυτό που σπρώχνει τον Έλληνα στην Αθήνα (κι έχει αφήσει την περιφέρεια δίχως προοπτική και την Ελλάδα δίχως μέλλον) είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του κι ο συντηρητισμός του.
Ο Καραγκιόζης, ο Μαρξ και το τζατζίκι.
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)