-
Γεια σας παιδια. Νεο μελος και θελω την βοηθεια σας. Δεν ξερω αν εχει σχεση το θεμα μου με το φορουμ αλλα δεν εβρισκα σε ποιο αλλο φορουμ εξιδικευμενο να το βαλω. Λοιπον, θελω να ρωτησω για το επαγγελμα του οδηγου. Πρωτα απ' όλα ποιος ειναι ο μισθος ενος οδηγου ψυγειου και ποσο βιτιου (στο περιπου) ?? Σε ενα αμερικανικο site διαβασα πως ο μισθος ειναι αναλογα με ποσα μιλια διανυεις. Οσα περισσοτερα μιλια κανεις δηλαδη τοσα περισσοτερα λεφτα παιρνεις. Εδω στην Ελλάδα πως είναι ??? Σου λεει η εταιρεια κανε αυτα τα δρομολογια και σου δινει συγκεκριμενα λεφτα ???
Αν εχετε την καλοσυνη βοηθηστε με μαγκες.
Υ.Γ. Εχω και καποιες αλλες ερωτησεις χεχε
-
Γεια σας παιδια. Νεο μελος και θελω την βοηθεια σας. Δεν ξερω αν εχει σχεση το θεμα μου με το φορουμ αλλα δεν εβρισκα σε ποιο αλλο φορουμ εξιδικευμενο να το βαλω. Λοιπον, θελω να ρωτησω για το επαγγελμα του οδηγου. Πρωτα απ' όλα ποιος ειναι ο μισθος ενος οδηγου ψυγειου και ποσο βιτιου (στο περιπου) ?? Σε ενα αμερικανικο site διαβασα πως ο μισθος ειναι αναλογα με ποσα μιλια διανυεις. Οσα περισσοτερα μιλια κανεις δηλαδη τοσα περισσοτερα λεφτα παιρνεις. Εδω στην Ελλάδα πως είναι ??? Σου λεει η εταιρεια κανε αυτα τα δρομολογια και σου δινει συγκεκριμενα λεφτα ???
-
-
Παλιά ήξερα ότι ήταν 1000 - 1800€ άλλα πλέον τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει...
-
Οταν λες παλια ?? Γινε λιγο συγκεκριμενος αδερφε
-
Εχεις καιρο για να κλεισεις τα 21 ωστε να βγαλεις διπλωμα , μεχρι τοτε δες τα μαθηματα σου
Λοιπον εναν μισθο παιρνει ενας οδηγος ήτοι στην καλυτερη περιπτωση πλεον 1500€/μηνα, πανε οι παλιες δοξες. -
Για εσωτερικο μιλαμε ετσι. Εξωτερικα τα αφηνουμε προς το παρων. Αμα βγαλω και την αδεια για βιτια καυσιμων θα ειναι πιο ευκολο να βρω δουλεια σε καποια εταιρεια με πετρελαια-βενζινες (εκο-shell κτλ) ???
Που με ξερεις ωρε ?? Σε 3 χρονια μπορω να βγαλω για Ε.
-
Ο χρήστης olympiakosgate7 έγραψε:
Για εσωτερικο μιλαμε ετσι. Εξωτερικα τα αφηνουμε προς το παρων. Αμα βγαλω και την αδεια για βιτια καυσιμων θα ειναι πιο ευκολο να βρω δουλεια σε καποια εταιρεια με πετρελαια-βενζινες (εκο-shell κτλ) ???Που με ξερεις ωρε ?? Σε 3 χρονια μπορω να βγαλω για Ε.
Μηπως βιαζεσαι;Δεν εχεις καν διπλωμα ποσο μαλλον ADR .
-
Για εσωτερικο μιλαμε ετσι. Εξωτερικα τα αφηνουμε προς το παρων. Αμα βγαλω και την αδεια για βιτια καυσιμων θα ειναι πιο ευκολο να βρω δουλεια σε καποια εταιρεια με πετρελαια-βενζινες (εκο-shell κτλ) ???Που με ξερεις ωρε ?? Σε 3 χρονια μπορω να βγαλω για Ε.
Μα δεν σε ξερω, αλλα με αυτα που γραφεις φαινεσαι για παιδακι που δεν εχει ψαξει τιποτα για το επαγγελμα....
-
ααα. Κοιτα να δεις ψαχνω τωρα για να εχω μια εικονα. Καλυτερα ειναι να ψαξω τωρα και να δω αμα με συμφερει παρα οταν φτασω τα 21 που θα μπορω να βγαλω το διπλωμα και να μην εχω ιδεα τι γινεται. Εχω ψαξει αρκετα φιλε μου απλα σε μερικα ερωτηματα δεν εχω βρει απαντηση γι αυτο εχω ανοιξει αυτο το θεμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για εσωτερικο μιλαμε ετσι. Εξωτερικα τα αφηνουμε προς το παρων. Αμα βγαλω και την αδεια για βιτια καυσιμων θα ειναι πιο ευκολο να βρω δουλεια σε καποια εταιρεια με πετρελαια-βενζινες (εκο-shell κτλ) ???
Αμα δεν συλλεξω πληροφοριες για πιο λογο να παω στο μελλον και να βγαλω διπλωμα ??
-
Και το νικ σου σε προδωσε...
απο οτι ξερω στην ευρωπη υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος απο κατι τουρκους, βουλγαρους, ρουμανους οδηγους
(απλα οταν κανουμε εισαγωγες με νταλικα απο ευρωπη, ολο τετοιους βλεπω. Ελληνα εχω χρονια να δω) -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Και το νικ σου σε προδωσε...
απο οτι ξερω στην ευρωπη υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος απο κατι τουρκους, βουλγαρους, ρουμανους οδηγους
(απλα οταν κανουμε εισαγωγες με νταλικα απο ευρωπη, ολο τετοιους βλεπω. Ελληνα εχω χρονια να δω)Και 70 χρονων να φτασω (πρωτα ο θεος) παλι το ιδιο νικ θα εχω
-
Αμα δεν συλλεξω πληροφοριες για πιο λογο να παω στο μελλον και να βγαλω διπλωμα ??
Εχεις καμια σχεση με το επαγγελμα ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχεις καμια σχεση με το επαγγελμα ;
Οχι
-
Αυτά τα 1500€ που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι τα καθαρά ή περιλαμβάνονται τίποτα πετρέλαια/κλήσεις??
Επίσης προς τον ts, ως οδηγός νταλίκας θα ξεχάσεις για αρκετές μέρες το σπίτι σου, δεν θα είσαι το πρωί δουλεία δηλαδή και το βράδυ σπίτι. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αυτά τα 1500€ που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι τα καθαρά ή περιλαμβάνονται τίποτα πετρέλαια/κλήσεις??
Επίσης προς τον ts, ως οδηγός νταλίκας θα ξεχάσεις για αρκετές μέρες το σπίτι σου, δεν θα είσαι το πρωί δουλεία δηλαδή και το βράδυ σπίτι.Ευχαριστώ για την απαντηση φιλε μου. Τωρα το θα λειπεις αρκετες μερες απο το σπιτι σου εινα σχετικο και θα σου εξηγησω γιατι. Ενας γνωστος μου δουλευει οδηγος σε ενα εργοστασιο με αλευρι και απλα μεταφερει αλευρι κατα 90% Αθηνα και σπανια στα Ιωαννινα (απο την Κορινθο). Και παιρνει πολυ καλα λεφτα γυρω στα 900-1000€ (δεν ξερω ομως αμα τα πετρελαια τα πληρωνει απο την τσεπη του). Για να σου δωσω να καταλαβεις κατι φορες πηγαινει Κορινθος-Αθηνα 3 φορες την ημερα αρχιζει δηλαδη απο τις 5 και τελειωνει τις 3-4 το απογευμα. Αυτος π.χ. αν εξαιρεσεις τα Ιωανννια που κανει 2 μερες να πηγαινοερθει ολες τις υπολοιπες μερες ειναι σπιτι του.
-
Εχεις υπολογισει ομως πως μπορει να βοηθαει στο φορτωμα και ξεφορτωμα του αυτοκινητου και τα τσουβαλια με το αλευρι ειναι θεοβαρα.Απο την αλλη σε οσες μεγαλες νταλικες εχω δει να ερχονται απο το ξωτεερικο ο οδηγος σπανια ειναι ελληνας,Ασε που πολλοι εχυν μεταφερει τις εδρες των εταιριων τους σε Βουλγαρια,Ρουμανια και λοιπες χωρες μελη της ε.ε. οπου τα κοστη ειναι χαμηλοτερα και το φορολογικο καθεστως διαφορετικο χρησιμοποιωντας και αντιστοιχης ειδικοτητας οδηγους.
-
Επαγγελματίας οδηγος ξεχασε το , είναι μεγάλη κλίκα και αν δεν έχεις γνωστο δεν προκειται να βρεις δουλειά , ειδικά σε τετοιους τομείς όπως πετρελαιοειδή και σία. Ξεκίνα απο καμμιά μεταφορική με κουριερ και μετέπειτα με κάνα 3τονικό και αν εισαι καλός , κάνεις γνωριμίες ή έχεις κάνα 10χίλιαρο + για να λαδώσεις τότε μπορει να χωθείς στο κύκλωμα.
Ομοιως είναι και στα μηχανήματα εργολαβιών, γερανων και μεταφορων. Και μην κοιτάς από Αμερικα , εκει εχει συνδικαλισμό και όλα γίνονται σωστα.Εδώ δεν τηρείται καν το πρόγραμμα που λέει πόσες ώρες πρεπει να οδηγάει συνεχόμενα και το πότε περνάει ΚΤΕο το φορτηγό.....
-
Ο χρήστης δημητρης72 έγραψε:
Εχεις υπολογισει ομως πως μπορει να βοηθαει στο φορτωμα και ξεφορτωμα του αυτοκινητου και τα τσουβαλια με το αλευρι ειναι θεοβαρα.Απο την αλλη σε οσες μεγαλες νταλικες εχω δει να ερχονται απο το ξωτεερικο ο οδηγος σπανια ειναι ελληνας,Ασε που πολλοι εχυν μεταφερει τις εδρες των εταιριων τους σε Βουλγαρια,Ρουμανια και λοιπες χωρες μελη της ε.ε. οπου τα κοστη ειναι χαμηλοτερα και το φορολογικο καθεστως διαφορετικο χρησιμοποιωντας και αντιστοιχης ειδικοτητας οδηγους.Το αλυερι απ' οτι εχω καταλαβει ειναι σε μπαλετες και το γεμιζουν ή αδειαζουν το φορτιο με κλαρκ. Δεν παιρνω και ορκο αλλα θα τον ρωτησω. Τωρα στα υπολοιπα εχεις απολυτο δικιο. Ειναι μεγαλο προβλημα που μεταφερουν τις εταιρεις εξω.
Διπλωμα και μισθος νταλικας