-
Ανοίγω το topic από τώρα, μόνο και μόνο επειδή θέλω να παρακαλέσω τους ανθρώπους της Start Line να εξετάσουν μια πρόταση:
Σήμερα το πρωί πέρασα από Αη Γιώργη. Σε όλο το επικίνδυνο κομμάτι με το γκρεμό έχει μπει ολοκαίνουργια συνεχής μπαριέρα. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο χωρίς μπαριέρα πια. Αν το Παλάδιο γίνει στην ίδια περιοχή, αντικαθιστώντας την Πάνακτο με τον Αη Γιώργη, εκτός από το ότι για πολλούς, εμού περιλαμβανομένου, είναι πιο ωραία Ε.Δ. (με εξαίρεση την κάθετη ανάβαση στο πρώτο 1,5 χλμ. βέβαια), το κυριώτερο είναι ότι τα χλμ. των απλών μειώνονται από 226 σε 160 περίπου. Γλυτώνουμε έξοδα, χρόνο, την ταλαιπωρία των Δερβενοχωρίων σε αγώνα και δοκιμές και τη γκρίνια πολλών για 'πολύ απλωμένο' αγώνα.
-
Ανοίγω το topic από τώρα, μόνο και μόνο επειδή θέλω να παρακαλέσω τους ανθρώπους της Start Line να εξετάσουν μια πρόταση:
Σήμερα το πρωί πέρασα από Αη Γιώργη. Σε όλο το επικίνδυνο κομμάτι με το γκρεμό έχει μπει ολοκαίνουργια συνεχής μπαριέρα. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο χωρίς μπαριέρα πια. Αν το Παλάδιο γίνει στην ίδια περιοχή, αντικαθιστώντας την Πάνακτο με τον Αη Γιώργη, εκτός από το ότι για πολλούς, εμού περιλαμβανομένου, είναι πιο ωραία Ε.Δ. (με εξαίρεση την κάθετη ανάβαση στο πρώτο 1,5 χλμ. βέβαια), το κυριώτερο είναι ότι τα χλμ. των απλών μειώνονται από 226 σε 160 περίπου. Γλυτώνουμε έξοδα, χρόνο, την ταλαιπωρία των Δερβενοχωρίων σε αγώνα και δοκιμές και τη γκρίνια πολλών για 'πολύ απλωμένο' αγώνα.
-
-
Κάτσε να δούμε αν θα 'χουμε Αη Γιάννη και μετά το συζητάμε για τον Αη Γιώργη, μεγάλη η χάρη τους.......
χαχαχαχαχαχα -
Ο χρήστης AKIS-CRD έγραψε:
Κάτσε να δούμε αν θα 'χουμε Αη ΓιάννηΕλπίζω να κάνεις πλάκα. Αν χαθεί κι ο Αη Γιάννης που είναι η καλύτερη Ε.Δ. της Αττικής, τότε δε μένει τίποτα.
-
Έχω ακούσει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής, πιλότος στο επάγγελμα, με εξοχικό έκανε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και κέρδισε με την αιτιολογία ότι πέρυσι τη μέρα του αγώνα δεν είχε τρόπο να επισκεφθεί το εξόχικό του και ότι του στερήσαμε το δικαίωμα της ξεκούρασης κ.λ.π παπαριές, παπαριές, παπαριές.......
Ελπίζω κι εγώ όπως όλοι μας να είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα.
Αν ισχύσει το παραπάνω σενάριο τότε μας βλεπω για Ψάθα - Αη Γιώργη - Πάνακτο - Μελετάκι Χ 2φορές.... -
Έχω ακούσει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής, πιλότος στο επάγγελμα, με εξοχικό έκανε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και κέρδισε με την αιτιολογία ότι πέρυσι τη μέρα του αγώνα δεν είχε τρόπο να επισκεφθεί το εξόχικό του και ότι του στερήσαμε το δικαίωμα της ξεκούρασης κ.λ.π παπαριές, παπαριές, παπαριές.......
Ελπίζω κι εγώ όπως όλοι μας να είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα.
Αν ισχύσει το παραπάνω σενάριο τότε μας βλεπω για Ψάθα - Αη Γιώργη - Πάνακτο - Μελετάκι Χ 2φορές....-
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο παλιός Αη Γιάννης που κάναμε το '97. Μπορεί να είναι λίγο μικρότερος, αλλά δεν περνάει από κανένα ΝΟΜΙΜΟ σπίτι και δεν αποκλείει κανέναν ΝΟΜΙΜΟ κάτοικο (δηλ. αυτούς που έχουν σπίτι στα Σπάρτα). Το μοναδικό σπίτι που συναντάει ο παλιός Αη Γιάννης είναι το ξύλινο αυθαίρετο ενός καταπατητή, λίγο μετά τη διασταύρωση για Σπάρτα. Άσε που είναι 7,5 χλμ ανεπανάληπτη κατηφόρα, για μένα τα καλύτερα 7,5 χλμ στην Ελλάδα.
-
Έχω γυναίκα δικηγόρο, οπότε ξέρω κάποια πράγματα. Τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν προσωρινή ισχύ και αφορούν μεμονωμένη περίπτωση. Δεν μπορούν ποτέ να έχουν γενική ισχύ. Για να γενικευτεί η απαγόρευση και να συμπεριλάβει οποιονδήποτε αγώνα, θα πρέπει να κατατεθεί αγωγή, η οποία χρειάζεται κάμποσο χρόνο να εκδικαστεί. Αν έχει κατατεθεί αγωγή, υποθέτω ότι θα υπάρχει και αντίδικος, δηλ. η Start Line ή η ΟΜΑΕ που έχει την ευθύνη διεξαγωγής του πρωταθλήματος και δεν επιθυμεί, υποθέτω, να υπάρχει τέτοιο δεδικασμένο. Αν δεν έχει κατατεθεί αγωγή, πες στον πιλότο να βάλει τα ασφαλιστικά εκεί που ξέρει.
-
Έχεις την καλοσύνη να μου πεις ποιο απ' τα σπίτια είναι του πιλότου; Αν ο κύριος είναι εκτός οικισμού Σπάρτων θα γελάσουμε. Ως εδώ με τους αλήτες με τα αυθαίρετα.
-
-
Δυστυχώς δεν το ξέρω, αν κι εμένα η πρώτη μου σκέψη όταν το άκουσα, ήταν ότι θα επρόκειτο για κάποιον 'αυθαίρετο'....
Μακάρι να είναι τα πράγματα όπως τα λες, φίλε.
Αναμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Εξάλλου ο αγώνας είναι σε 2 μήνες από τώρα. -
Έχω ακούσει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής, πιλότος στο επάγγελμα, με εξοχικό έκανε ασφαλιστικά μέτρα.......................................
Αν ισχύσει το παραπάνω σενάριο τότε μας βλεπω για Ψάθα - Αη Γιώργη - Πάνακτο - Μελετάκι Χ 2φορές....Γιά όλα τα ατυχήματα, οι πιλότοι φταίνε !!
Οσο για το τελευταίο ,μην ορκίζεσαι, γιατί κάποιο πουλάκι κάτι είπε γιά .....Κουβαρά....... Πλάκα ...κλπ Μεσόγεια ... -
Για να σπάσει λίγο η νέκρα:
Ο αγώνας θα έχει τρία σκέλη και όχι δύο. Αη Γιάννης Χ3, Ψάθα Χ3, Μελετάκι Χ2.
Ακούγεται ότι η Πάνακτος ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και βγήκε μετά. Αν αληθεύει αυτό, γιατί;
Ο Αη Γιώργης θα είναι απλή 3 φορές! -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Για να σπάσει λίγο η νέκρα:Ο αγώνας θα έχει τρία σκέλη και όχι δύο. Αη Γιάννης Χ3, Ψάθα Χ3, Μελετάκι Χ2.
Ακούγεται ότι η Πάνακτος ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και βγήκε μετά. Αν αληθεύει αυτό, γιατί;
Ο Αη Γιώργης θα είναι απλή 3 φορές!Για την Πάνακτο λέγεται ότι υπήρξε πρόβλημα με τον κοινοτάρχη και τη διέλευση του αγώνα μέσα από τα χωριά.... Βολεύει βέβαια και το γεγονός ότι σε χαλεπούς καιρούς, άλλο τρία συνεργεία ειδικών και άλλο τέσσερα....
Για την απλή δεν ξέρω...Μπορεί να πάει από Ψάθα - Μελετάκι και από τον κεντρικό....
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Για την Πάνακτο λέγεται ότι υπήρξε πρόβλημα με τον κοινοτάρχη και τη διέλευση του αγώνα μέσα από τα χωριά....Άλλη μια Ε.Δ. που προστίθεται στη λίστα των χαμένων. Το πρόβλημα ήταν με τις 'αναγνωρίσεις' ή με τον αγώνα; Για το δεύτερο μάλλον το βλέπω απίθανο γιατί η ταβέρνα στην Πάνακτο έκανε χρυσές δουλειές.
Βολεύει βέβαια και το γεγονός ότι σε χαλεπούς καιρούς, άλλο τρία συνεργεία ειδικών και άλλο τέσσερα....
Ακριβώς. Και ας φάνε οι αγωνιζόμενοι λίγο παραπάνω κόστος επειδή θα κάνουν ένα σκέλος περισσότερο αντί να κάνουν Ε.Δ. τον Αη Γιώργη. (Συν τα ημιαξόνια και τα συχρονιζέ 1ης στην Ψάθα)
Για την απλή δεν ξέρω...Μπορεί να πάει από Ψάθα - Μελετάκι και από τον κεντρικό....
Θα είναι εντελώς κουφό να πάνε από Βίλια, είναι 14 χλμ. περισσότερα απ' ό,τι αν πάνε από Αη Γιώργη.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Για την Πάνακτο λέγεται ότι υπήρξε πρόβλημα με τον κοινοτάρχη και τη διέλευση του αγώνα μέσα από τα χωριά....
Άλλη μια Ε.Δ. που προστίθεται στη λίστα των χαμένων. Το πρόβλημα ήταν με τις 'αναγνωρίσεις' ή με τον αγώνα; Για το δεύτερο μάλλον το βλέπω απίθανο γιατί η ταβέρνα στην Πάνακτο έκανε χρυσές δουλειές.
ναι η ταβερνα ηταν ισως ο ΜΟΝΟΣ που ηθελε τον αγωνα εκει! το 2010 (2η φορα που περασε απο την πανακτο ο αγωνας) υπαρξαν αγωνιζομενοι που ανεφεραν οτι την ωρα που περνουσαν την ειδικη αναμεσα στα σπιτια καποιοι κατοικοι τους κατεβρεχαν με το λαστιχο της αυλης! σιγουρα επαιξαν μεγαλο ρολο οι ''δοκιμες'' (γιατι αναγνωρισεις δεν ηταν σιγουρα!) πριν τον αγωνα! Παντως ειλικρινα για εμας ειναι απλο να λεμε ''ελα μωρε μια μερα ειναι του αγωνα που κλεινει ο δρομος και σιγα τωρα τι εγινε που κανουν φασαρια τα αυτοκινητα'' κτλ, αλλα αν ερθουμε στη θεση της εκαστοτε γιαγιας (και οχι μονο) που δεν εχει ιδεα απο αγωνες, αντιλαγκ, μπαμ μπουμ κτλ φανταστείτε πως νιωθει ''εγκλωβισμένη'' μεσ το σπιτι της με ολο το χαμο απ εξω!
-
Ο χρήστης grN έγραψε:
Για την Πάνακτο λέγεται ότι υπήρξε πρόβλημα με τον κοινοτάρχη και τη διέλευση του αγώνα μέσα από τα χωριά....
Άλλη μια Ε.Δ. που προστίθεται στη λίστα των χαμένων. Το πρόβλημα ήταν με τις 'αναγνωρίσεις' ή με τον αγώνα; Για το δεύτερο μάλλον το βλέπω απίθανο γιατί η ταβέρνα στην Πάνακτο έκανε χρυσές δουλειές.
ναι η ταβερνα ηταν ισως ο ΜΟΝΟΣ που ηθελε τον αγωνα εκει! το 2010 (2η φορα που περασε απο την πανακτο ο αγωνας) υπαρξαν αγωνιζομενοι που ανεφεραν οτι την ωρα που περνουσαν την ειδικη αναμεσα στα σπιτια καποιοι κατοικοι τους κατεβρεχαν με το λαστιχο της αυλης! σιγουρα επαιξαν μεγαλο ρολο οι ''δοκιμες'' (γιατι αναγνωρισεις δεν ηταν σιγουρα!) πριν τον αγωνα! Παντως ειλικρινα για εμας ειναι απλο να λεμε ''ελα μωρε μια μερα ειναι του αγωνα που κλεινει ο δρομος και σιγα τωρα τι εγινε που κανουν φασαρια τα αυτοκινητα'' κτλ, αλλα αν ερθουμε στη θεση της εκαστοτε γιαγιας (και οχι μονο) που δεν εχει ιδεα απο αγωνες, αντιλαγκ, μπαμ μπουμ κτλ φανταστείτε πως νιωθει ''εγκλωβισμένη'' μεσ το σπιτι της με ολο το χαμο απ εξω!
Το 2010 ή 11 ακόμη και ο ταβερνιάρης είχε βάλει πέτρες μετά το άλμα, μπροστά στην ταβέρνα, ως επιβράδυνση.....
-
Ο λόγος που αναρωτήθηκα για το θέμα είναι επειδή πέρυσι, το Σάββατο πριν τον αγώνα, κυκλοφορούσε στην Ε.Δ. περιπολικό επί κάμποσες ώρες. Προφανώς δεν ήρθε μόνο του και προφανώς δεν ήρθε άνευ αφορμής.
-
οι εγκλωβισμένοι του σανρεμο συμπονούν τους εγκλωβισμένους του παλλαδίου και τους χαιρετίζουν με κόρνες!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Youtube Videoοι εγκλωβισμένοι του σανρεμο συμπονούν τους εγκλωβισμένους του παλλαδίου και τους χαιρετίζουν με κόρνες!
Ο ένας λαός φτιάχνει Φεράρι, ο άλλος λαός δεν κατασκευάζει ούτε βίδα. Δεν είναι καν σαν να συγκρίνεις Φεράρι με Πόνι. Είναι σαν να συγκρίνεις έναν ζωντανό άνθρωπο με ένα λείψανο.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Youtube Videoοι εγκλωβισμένοι του σανρεμο συμπονούν τους εγκλωβισμένους του παλλαδίου και τους χαιρετίζουν με κόρνες!
τωρα αυτο το ποστ το εκανες για να δουμε το τετακε ή απλα για να προσθεσεις αλλο ενα ποστ στη συλλογη σου?
βλεπω Δημητρη (χρονια σου πολλα και για σημερα ) τους ξερεις πολυ καλα τους κατοικους του ''sanremo''! ε τοτε θα ξερεις και τους κατοικους της Πανακτου που ειναι κι απο δω κοντα!
Youtube VideoΔεν ξερω αν η πλειοψηφια των θεατων στο βιντεο (sanremo) ειναι ''εγκλωβισμενοι''! Σιγουρα υπαρχει κοσμος απο το χωριο που βλεπει τον αγωνα ή γιατι εχει μεγαλωσει μ αυτο και του αρεσει ή γιατι απλα δεν εχει αλλη επιλογη, αλλα αν μπορουσαμε να ρωτησουμε τους κατοικους των χωριων στα πρωτα χρονια διεξαγωγης του καθε ραλλυ (πχ sanremo 1928) δεν νομιζω οτι θα το εβλεπαν και τοσο ζεστα, αφου ακομα και για αυτους, που τωρα πια ο αγωνας ειναι παραδοση και μερος της ζωης τους, τοτε θα τους ηταν εμποδιο στην καθημερινοτητα τους!!! Ασε που, επειδη εχεις τρεξει εξω και ξερεις, εκει κανουν αναγνωρισεις και οχι αγωνα με ΙΧ ενα μηνα πριν το rally! Που εκει εγκειται και το προβλημα στην πανακτο κατα την γνωμη μου.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Θα είναι εντελώς κουφό να πάνε από Βίλια, είναι 14 χλμ. περισσότερα απ' ό,τι αν πάνε από Αη Γιώργη.
τελικα ναι η απλη θα περναει 3 φορες απο τον Αη Γιωργη
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/664327_10151141464373177_1399910091_o.jpg
-
Ο χρήστης grN έγραψε:
σε που, επειδη εχεις τρεξει εξω και ξερεις, εκει κανουν αναγνωρισεις και οχι αγωνα με ΙΧ ενα μηνα πριν το rally! Που εκει εγκειται και το προβλημα στην πανακτο κατα την γνωμη μου.Εδώ μπήκες στο ζουμί.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η Πάνακτος έχει το πολύ 50 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι πολύ απλά θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί να τερματίζει η ειδική στην είσοδο του χωριού. Όπως δέχονταν με μεγάλη χαρά ο κάτοικοι δεκάδων ελληνικών χωριών τους αγώνες τη δεκαετία του 1970 και του 1980 αλλά δε δέχονται πια. Όμως, ούτε αυτό νομίζω ότι θα γίνει δεκτό. Γιατί; Σίγουρα όχι μόνο λόγω έλλειψης αυτοκινητικής παιδείας.
Ράλλυ Παλάδιο 2012