-
Αυτό που έχω αντιληφθεί εγώ είναι ότι οι περισσότεροι στα φόρουμς αντιλαμβάνονται ένα αυτοκίνητο μόνο όσο αφορά το πάτημά του στο δρόμο, το τιμόνι του, το κούμπωμα των ταχυτήτων και άντε και κανένα φρένο και συνήθως σε αυτά ξεκινούν και οι διαξιφισμοί.
Σε αυτά εστιάζουν. Τα υπόλοιπα τα αποφεύγουν.Δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, στην συναρμολόγηση, στα τυχόν προβλήματα, στην εγγύηση, στο κακό presales/sales/aftersales support, στα κόστη συντήρησης και τελικά σε όλα όσα περικλείει το προϊόν αυτοκίνητο.
Εγώ π.χ. μου αρέσει τρελά το νέο C4. Όταν όμως, 4 συνάδελφοι μου, με Citroen θάβουν την Citroen, ο καθένας για το λόγο του, λογικό είναι να μην θέλω να υποστώ και εγώ τα ίδια...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό που έχω αντιληφθεί εγώ είναι ότι οι περισσότεροι στα φόρουμς αντιλαμβάνονται ένα αυτοκίνητο μόνο όσο αφορά το πάτημά του στο δρόμο, το τιμόνι του, το κούμπωμα των ταχυτήτων και άντε και κανένα φρένο και συνήθως σε αυτά ξεκινούν και οι διαξιφισμοί.
Σε αυτά εστιάζουν. Τα υπόλοιπα τα αποφεύγουν.Δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, στην συναρμολόγηση, στα τυχόν προβλήματα, στην εγγύηση, στο κακό presales/sales/aftersales support, στα κόστη συντήρησης και τελικά σε όλα όσα περικλείει το προϊόν αυτοκίνητο.
Εγώ π.χ. μου αρέσει τρελά το νέο C4. Όταν όμως, 4 συνάδελφοι μου, με Citroen θάβουν την Citroen, ο καθένας για το λόγο του, λογικό είναι να μην θέλω να υποστώ και εγώ τα ίδια...
εδω μεσα ειναι λογικο να δινουμε οι περισσοτεροι σημασια στα δυναμικα χαραχτηριστικα του αυτοκινητου.
σχετικα τωρα με το aftersales support , μαυρο χαλι και αραχνο , τρακαρισμα που ηθελε πισω πορτα αλλαγη , 3 μηνες να περιμενουμε να ερθει το ανταλακτικο , ομοιως και η αλλαγη τιμονιου που απαιτηθηκε γιατι κουδουνιζε οποτε επεφτες σε λακουβα αντιστοιχο διαστημα απαιτηθηκε για να γινει κατα τα λεγομενα τους η διαδικασια να δοθει η ....εγκριση και να ερθει το ακριβο οπως ειπαν ανταλακτικο .
εικονα αποσυνθεσης, να μην ξερουν τι γινεται , να ψαχνουν και να μην βρισκουν τον φακελο , ολο αυτο το διαστημα του τριμηνου και πολλα αλλα.... -
Η δική μου άποψη για το after sales support για την Hyundai είναι η καλύτερη. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Σε αντίθεση με άλλες μάρκες που με ταλαιπώρησαν ή αδιαφόρησαν.
Μπορεί αυτό να σας φαίνεται κάτι από pleximo.gr αλλά για μένα παίζει μέγιστο ρόλο. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η άποψή μου.
Και ας χάνει το αυτοκίνητο στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε ποτέ δεν έχω αντιληφθεί αυτά τα δυναμικά χαρακτηριστικά (στην Ελλάδα) τόσο ώστε να 'πανηγυρίζω' ή ανάλογα να είμαι με αρνητική προδιάθεση.Άλλωστε και το 207 με αυτή τη λογική το πήρα. Εμπορία και δυο-τρία συνεργεία κοντά στο σπίτι μου.
Ούτε test drive έκανα, ούτε ασχολήθηκα με δυναμικά χαρακτηριστικά και ούτε ασχολούμαι.
Άλλα πράγματα με ενδιέφεραν. -
-
Εγώ πάλι έχω να το λέω που η επίσημο συνεργείο δίπλα σε αντιπροσωπεία δεν είχε stock δίσκων για getz.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η δική μου άποψη για το after sales support για την Hyundai είναι η καλύτερη. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Σε αντίθεση με άλλες μάρκες που με ταλαιπώρησαν ή αδιαφόρησαν.Μπορεί αυτό να σας φαίνεται κάτι από pleximo.gr αλλά για μένα παίζει μέγιστο ρόλο. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η άποψή μου.
Και ας χάνει το αυτοκίνητο στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε ποτέ δεν έχω αντιληφθεί αυτά τα δυναμικά χαρακτηριστικά (στην Ελλάδα) τόσο ώστε να 'πανηγυρίζω' ή ανάλογα να είμαι με αρνητική προδιάθεση.Άλλωστε και το 207 με αυτή τη λογική το πήρα. Εμπορία και δυο-τρία συνεργεία κοντά στο σπίτι μου.
Ούτε test drive έκανα, ούτε ασχολήθηκα με δυναμικά χαρακτηριστικά και ούτε ασχολούμαι.
Άλλα πράγματα με ενδιέφεραν.Ξέρεις ότι σε συμπαθώ ιδιαίτερα , αλλά η δική μου μικρή εμπειρία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη για την υποστήριξη και μερικές 'χαζομάρες' που κοστίζουν. Φρένα και βάσεις κιβωτίου-μηχανής που δεν ασχολήθηκαν να ελέγξουν παρά τη δική μου παρατήρηση, στοκ ανταλλακτικών για γέλια (μόνο του Katakis Seat συγκρίνεται ), περίεργα διαστήματα συντήρησης, αλμυρές τιμές ανταλλακτικών για σουπερμίνι.
Το ότι πάντως θα έπρεπε να προσέχουμε παραπάνω την ευκολία και την υποστήριξη (βλέπε τα bold) το πιστεύω και έχεις απόλυτο δίκιο. Pleximo.gr δεν είμαστε, δεν παύουμε ωστόσο να μην οδηγάμε μόνο σε πίστες και Ειδικές Διαδρομές. Ρίχνε όμως και ένα τεστ-ντράιβ...Και αυτό, όπως τα παραπάνω, μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή του αυτοκινήτου στα χέρια σου, γιατί θα το γουστάρεις περισσότερο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
... Ρίχνε όμως και ένα τεστ-ντράιβ...Και αυτό, όπως τα παραπάνω, μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή του αυτοκινήτου στα χέρια σου, γιατί θα το γουστάρεις περισσότερο.Φίλε μου, το έχω πει πολλές φορές. Παρόλο που θέλω να κάνω τεστ ντράιβ από όλες τις εμπορίες εισπράττω αδιαφορία. Με το ζόρι ή με το πιστόλι στο κρόταφο τεστ ντράιβ δεν γίνεται.
Για το 207 πήγα σε δύο εμπορίες. Κανείς δεν είχε τεστ ντράιβ. Τι να έκανα;... Να ξεκινήσω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να βρω τεστ-ντράιβ; Αυτό έχει γίνει σχεδόν με όλα τα αυτοκίνητα που έχω αγοράσει.
Στην Hyundai στην περιοχή μου (Autopoint) έχουν ένα χώρο πίσω από την εμπορία με όλα τα μοντέλα για άμεση δοκιμή. Σίγουρα και αυτό παίζει το ρόλο του.
Τέλος πάντων. Αρκετά βγήκαμε ... Ας συνεχίσουμε για τον μελλοντικό i30...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάλι έχω να το λέω που η επίσημο συνεργείο δίπλα σε αντιπροσωπεία δεν είχε stock δίσκων για getz.δεν αρκει αυτο για να χαλασει την καλη συνολικα εικονα που εχει φτιαξει τοσα χρονια ...........χωρις αυτο να σημενει οτι ειναι αριστοι και δεν εχουν περιθωρια βελτιωσης.......
-
Το τελευταίο καιρό πάντως ακούμε και για ακριβές τιμές στα σέρβις τους.
Το value for money δεν πρέπει να είναι μόνο για την αγορά αλλά και στο μετά. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κακό στην εικόνα τους κάνουν. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το value for money δεν πρέπει να είναι μόνο για την αγορά αλλά και στο μετά. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κακό στην εικόνα τους κάνουν.Μακάρι να προχωρούσαν και άλλοι εισαγωγείς σε κάτι τέτοιο:
http://www.hyundai.gr/hyundai/top/news/a52.html -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το value for money δεν πρέπει να είναι μόνο για την αγορά αλλά και στο μετά. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κακό στην εικόνα τους κάνουν.Μακάρι να προχωρούσαν και άλλοι εισαγωγείς σε κάτι τέτοιο:
http://www.hyundai.gr/hyundai/top/news/a52.htmlΜονο 51€ ο δισκος του i10??????
τα μειωσε 40% και παλι κερδισμενος ειναι και ο Δαβαρης και ο αντιπροσωπος . Φαντασου τι περιθωριο κερδους εχουν στα ανταλλακτικα και τι εχουν βγαλει τοσα χρονια
-
Εντυπωσιακή η έκπτωση 40% αλλά υπάρχει και η εργατοώρα που στις αντιπροσωπίες κοστίζει!
Εκτός αν πάρω τον συμπλέκτη και τον βάλω μόνος μου ... κάπου δίπλα στο σταχτοδοχείο ως διακοσμητικό!
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος αλλά με τις αμέτρητες εκπτώσεις που βλέπω σε αγορά αυτοκινήτου και σε ανταλλακτικά σκέφτομαι μήπως τόσα χρόνια ...μας υπερχρέωναν! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εντυπωσιακή η έκπτωση 40% αλλά υπάρχει και η εργατοώρα που στις αντιπροσωπίες κοστίζει!
Εκτός αν πάρω τον συμπλέκτη και τον βάλω μόνος μου ... κάπου δίπλα στο σταχτοδοχείο ως διακοσμητικό!
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος αλλά με τις αμέτρητες εκπτώσεις που βλέπω σε αγορά αυτοκινήτου και σε ανταλλακτικά σκέφτομαι μήπως τόσα χρόνια ...μας υπερχρέωναν!Λες;
-
Ξέρω γω!!!
Κάποτε μου έλεγαν 15% ή 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά και ένιωθα και υπερήφανος που η αντιπροσωπία με αγαπάει. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος αλλά με τις αμέτρητες εκπτώσεις που βλέπω σε αγορά αυτοκινήτου και σε ανταλλακτικά σκέφτομαι μήπως τόσα χρόνια ...μας υπερχρέωναν!Στο Μητρόπουλο που πήγαινα τις κουπεδιές μου είχα (και έχω) έκπτωση στην εργατοώρα 20%... με κάρτα μέλους.
Την ίδια έκπτωση είχα και στα συνεργεία της Autopoint.
10% είχα έκπτωση και στην Mitsubishi.Κανείς άλλος δεν μου έχει κάνει έκπτωση.
Από την συλλογή στοιχείων που μαζεύω, όλα αυτά τα χρόνια, σε αρχεία η συντήρηση της Hyundai είναι πολύ ποιο προσιτή από τους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξέρω γω!!!
Κάποτε μου έλεγαν 15% ή 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά και ένιωθα και υπερήφανος που η αντιπροσωπία με αγαπάει.Εμένα μου φαίνονται λίγο οι τιμές προ έκπτωσης.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος αλλά με τις αμέτρητες εκπτώσεις που βλέπω σε αγορά αυτοκινήτου και σε ανταλλακτικά σκέφτομαι μήπως τόσα χρόνια ...μας υπερχρέωναν!Σώωωωωωωωωωπα!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος αλλά με τις αμέτρητες εκπτώσεις που βλέπω σε αγορά αυτοκινήτου και σε ανταλλακτικά σκέφτομαι μήπως τόσα χρόνια ...μας υπερχρέωναν!Σώωωωωωωωωωπα!
αν σκεφτεις οτι η καθε πωληση αυτοκινητου τους αφηνει κερδος 200-300 ευρω τοτε απο που βγαζουν το καλο το κερδος;;;; μαλλον απο τα σερβις λοιπον.....
-
Είμαι περίεργος. Θα έρθει άραγε ποτέ στην Ελλάδα;
-
HYUNDAI i30 (2012) Diesel - Petrol